Koti joka huutaa mattoja!

07.11.2012
Kuten otsikkokin kertoo, meillä on järjetön pula matoista tällä hetkellä! Avarat huoneet sisältävät toki myös jättisuuria lattiapintoja ja meidän opiskelijasoluhuoneisiin ja keskikokoiseen kaksioon mitoitetut nukkamatot eivät kyllä vastaa tämän asunnon tarpeita ollenkaan. Tavarat on kaikki saatu purettua lukuunottamatta meidän makuuhuoneessa hengailevaa kilometri x kilometri -kokoista ”taulut ja seinäkoristeet” -pahvilaatikkoa, jota ei voi purkaakaan ennen kuin joku mukava iskuporakoneen omistava tyyppi vierailee meillä! Koska tuo laatikko on vielä aivan täynnä, ovat meidän seinät siis vielä aivan tyhjiä ja sekin häiritsee mua kovasti. Mutta hei, tänään on tasan viikko muutosta, oon mä silti aika tyytyväinen siihen että kaikille tavaroille on löytynyt oma paikkansa! Paikat on oikeastaan löytyneet niinkin hyvin että kunhan joulukuusiaika on ohi (olkkarissa on sille nyt täydellinen paikka) niin me hommataan olkkariin vielä toinen samanlainen Expedit -hylly joka ostettiin nyt Ikeasta, koska ilman sitä joulukuusta tuo nurkka ammottaa tyhjyyttään. Saadaan sitten Oton pelikokoelma nätimmin esille ja kirjatkin ehkä jopa yhteen riviin per hylly nykyisten kahden rivin sijaan kun niitä on niin paljon ja kellarissa laatikoittain lisää. Asunto ei siis missään nimessä ole vielä valmis, joten antakaa armoa! Nyt pääsette siis kurkkaamaan Tiaran huoneeseen, olkkariin ja keittiöön. Meidän makuuhuoneessa ja kylppärissä vallitsee vielä toistaiseksi pyykkikaaos kun saatiin pesukone vasta eilen asennettua rakennusmiesten tekemän virheen takia, joten niihin kurkkaillaan vähän myöhemmin.
Ensimmäisenä siis esittelyssä Tiaran huone! Tiaran huoneen väreiksi valikoituivat valkoinen, limenvihreä ja pinkki.  Mä oon limenvihreään muuten suht kyllästynyt mutta lastenhuoneessa se on ihana edelleen. Tiarankin huone kaipaa jättisuurta mattoa ja sellainen me sinne tullaan hankkimaankin, luultavasti samanlainen kuin nykyinenkin mutta kolme kertaa isompana. Ikkunaan ostettiin ihanat La case de cousin Paul -valopalleroiset jotka sopivat huoneeseen väritykseltään ihanasti! Noi pallerot on niin kivoja että voisin haluta olohuoneeseen samanlaiset mutta vähän värittömämpinä. Valot ei tuossa alimmassa kuvassa pääse kyllä ollenkaan oikeuksiinsa kun tuo ikkunan valo vääristää, mutta iltaisin ne näyttää niin ihanan kauniilta että! Valohjen kanssa ikkunaa koristaa tuo meidän olohuoneessa ennen ollut, mun mukana jo lähemmäs viisi vuotta kulkenut ihanan pinkki Vallilan verho. 
            Yhden taulun sentään sain aikaiseksi kaivaa sieltä jo aiemmin mainitsemastani pahvilaatikosta, nimittäin tuon ihanan Ikeasta löytyneen pöllötaulun joka sekin odottaa ripstamistaan! Voiko söpömpää olla? Tiaran huoneen ostoslistalla siis se iso valkoinen matto ja sen lisäksi yhteneväisiä säilytyskoreja/laatikoita jossain söpössä värissä jotta saadaan palapelit sun muut tavarat nätisti paikoilleen. Palapelit on muuten vaikeita! Miten niitä oikein säilytetään? Kun jos ne laittaa laatikkoon niin kaikki palat irtoilee ja menee ties minne ja näyttää epäsiistiltä, mutta ei niitä oikein voi jatkuvasti hyllyn päällä tai pöydälläkään pitää,vai voiko? Mutta siirrytäänpä sitten muihin huoneisiin!
Ylläolevissa kuvissa esittelyssä siis keittiö, olkkari ja Oton datisnurkka tai kauniimmin ilmaistuna ”työpiste”. This Month -sisustustarra löysi paikkansa kätevästi eteisen seinältä jossa siinä olevat merkinnät ovat helposti nähtävissä. Tarra oli muuten aivan hirvittävän vaikeaa saada tasaisesti seinälle, mutta täysin sen arvoinen! Ja hienosti on pysynyt paikoillaan vaikka ensin epäilyttikin että voiko muka tarra tarttua tarpeeksi tukevasti seinään. Otolle ostettiin siis uusi työpöytä, Ikean Malm -sarjaa ja mun mielestä se on ihana! Tuoliksi valikoitui jouluun sopivasti tuo mun punainen vanha nojatuolini ja napattiin Ikeasta tuollainen söpö vuohen talja mukaan!
            En jaksanut  sliipata meidän keittiötä supersiistiksi bloggaajakeittiöksi vaan otin kuvan siitä ihan sellaisena kuin se on; kyllä, meillä roikkuu ruokalappu astiakaapin ritilästä ja kyllä, meillä on nallepuh -ruokailualusta pöydällä (ja kaikkea muutakin sälää)! Mutta mä rakastan meidän keittiötä, se on osoittautunut todella toimivaksi, sekä lasku- että kaappitilaa on enemmän kuin tarpeeksi ja kaikelle on oma paikkansa. Nyt kelpaa kokkailla vaikka isommallakin porukalla, ja yksin kokkailukaan ei ole ihan pyllystä kun keittiöstä näkee koko kämpän mukavasti! Ruokapöydän mahtuu mukavasti levittämään kuudelle (tai useammallekin) hengelle, mutta me pidetään sitä nyt pienempänä kun ei me kolmestaan tarvita niin isoa pöytää. Keittiö kaipaa vielä verhoa tai verhoja, nyt ihan ensimmäiseksi olisi tarkoituksena hommata jonkinnäköiset jouluteemaiset viritelmät, mistähän löytyisi kivoja? Oon koittanut kattoa Ellosta ja Jotexia ja H&M Home:ssakin kävin pyörähtämässä mutta en ole vielä löytänyt mieleisiäni, mikähän mua miellyttäisi!
               Olkkarin joulukuusinurkkauksen sijainti ei varmaan jää kenellekään epäselväksi? Siihen odottelee tuolla eteisen kaapissa pääsyään ihana 210cm korkea valkoinen joulukuusi joka ostet
tiin viime viikolla pikkukuusen seuraksi! Käytiin äidin kanssa Stockmannilla pyörimässä kun ostettiin Tiaran huoneeseen ne valot, mutta Argoshallin ihana joulumaailma ei ollut vielä auennut silloin meidän harmiksi! Mutta nyt se on avattu ja mä suuntaan sinne heti kun jaksan raahautua taas keskustaan asti. Pakkaamisen yhteydessä tein joulukoristeinventaarion ja totesin että meillä on ihan tarpeeksi kaikkia hienoja peruskoristeita jokaisessa eri värissä joten nyt ajattelin panostaa ja ostaa muutaman showpiece -koristeen meidän kuuseen! Saapa nähdä millaisia härpäkkeitä sieltä tarttuukaan mukaan. 
           Olkkari on ainoa huone joka on melkein kokonaan uudistettu vanhaan olkkariin verrattuna, ainoastaan matot ja elektroniikka on samat vanhat. Mä  tykkään kyllä kovasti meidän uusista jutuista, mutta nyt kun tuossa on joulukuusen tilalta noi kaksi tuolia niin se kyllä selkeästi kaipaa sitä toista Expedit -hyllyä siihen kaveriksi. Ja isomman maton. Ja niitä tauluja! Mutta kaikki aikanaan, nyt on ihan turha vielä hötkyillä. Me tullaan asumaan täällä varmasti aika monta vuotta joten eiköhän me saada tästä vielä joku päivä tismalleen sen näköinen koti kun halutaankin. Ja on tää nytkin jo superkiva!
 Sellainen koti tällä hetkellä! Mä varmasti tuun tekemään uusi koti pt. 2 -postauksen heti kun täällä näyttää hieman valmiimmalta eikä näin keskeneräiseltä, mutta halusin jo nyt näyttää osan! Mitäs pidätte? Mä painun nyt nukkumaan niinkuin mun olisi tän päänsäryn kanssa pitänyt mennä jo pari tuntia sitten, mutta kun halusin tehdä uuden postauksen ettei tauko veny taas aivan järjettömäksi! Kommentteihin vastaan huomenna, pahoittelut siitä että vastailu on taas venynyt ihan liikaa! Tarkoitus oli vastata ”jo” tänään mutta mä en viitsi enää uhmata tätä päänsärkyä yhtään enempää, vaan meen suosiolla nukkumaan. Hyvää yötä ihanat!

Kommentoi