Kodikkaampi?

03.12.2012
Viime kotipostauksesta on paria päivää vaille kuukausi ja tämän kuukauden aikana ollaan mun mielestä saatu aika hyvin asetuttua tänne. Kaikki tavarat ovat löytäneet omat paikkansa ihan kunnolla  ja muutama taulukin ollaan saatu ripustettua seinille. Mattoja täällä kaivataan edelleen kipeästi, mutta kaikki aikanaan. Muutama lisäverho ja seinäkoriste toivat mun mielestä sitä kaivattua kodikkuutta jo tarpeeksi tähän hätään. Tällä kertaa esittelyyn pääsee myös meidän makuuhuone (joka edelleen on keskeneräinen, mutta ei niin pahasti kuin viimeksi) ja kylpyhuone joka on kuukaudessa onneksi ehtinyt tyhjentymään hurjista pyykkivuorista. Enköhän tässä postauksessa jo kertonut ihan tarpeeksi kattavat selostukset, joten tällä kertaa antaa kuvien puhua puolestaan (tai vastaan). 
                     
Olohuoneeseen ilmestyneitä lisäjuttuja ovat siis kaikki seinillä olevat asiat eli lehtiteline, Marilyn -taulut ja valkoinen metallisydän jotka ovatkin kaikki tuttuja jo vanhasta kodista.  Tuo sydän on mulle rakas vaikka se olikin joku alle kympin löytö Tiimarista viime vuonna, mutta se on vaan jotenkin niin söpö ja herkkä. Oman osansa huomiosta olohuoneessa vie nyt tietysti myös tuo eilen koristeltu joulukuusi, josta onkin sitten lisäjuttuja aivan omassa postauksessaan.
Keittiön jouluiset tonttuverhot näkyvät ehkä vähän paremmin tässä luonnonvalaistuksessa ja tuovat mun mielestä todella sitä kaivattua kodikkuutta. Saatiin myös tuo ihana Tigerin ruokailuväline -kello seinälle viimeinkin ja lisäksi otin tuohon pöytätasolle esille muutamia jouluisia purkkeja jotka ajattelin täyttää mummuni reseptien mukaan itsetehdystä taikinasta valmistetuilla tortuilla ja pipareilla, Hanna-tädin kakuilla ja ehkäpä myöskin Anniinan blogista bongaamillani super herkullisen näköisillä joulukonvehdeilla. Enkelipurkin päällä seisoskelevat kolme tonttua olen itse päiväkoti- ja kouluaikoina väkertänyt, tekeeköhän Tiara mulle joskus lisää tuollaisia?
Oton työpistettä koristaa nyt tuo meidän vanha magneettitaulu johon ajattelin laittaa joulukortit kivasti esille kunhan niitä alkaa postiluukusta kolahtelemaan (toivottavasti)!
Tässäpä sitten meidän makuuhuonekin ensiesittelyssä, kuten myös vaatehuone joka on niin täyteen ahdettu kuin olla ja voi mutta silti siisti, kerrankin. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen onnistunut pitämään vaatehuoneen siistinä jo yli kuukauden päivät, kun on unelmakoti niin siihen siisteyteenkin mielellään panostaa. Meidän vanhan kodin kylpyhuoneessa päällekkäin olleet kaksi valkoista korihyllykköä pääsivät nyt vierekkäin ja saivat päälleen valkoiset tasot, ja voila – kengillä on hyvä säilytyspaikka. Paitsi että eivät ne kyllä läheskään kaikki noihin mahtuneet mutta edes osa! Jos vaatehuone olikin täyteen ahdettu niin makuuhuone ammottaa tyhjyyttään. Kivat koristetyynyt, pehmoinen matto lattialle ja kiva iso taulu seinälle sängyn taakse tekisivät jo ihmeitä.
Tiaran huoneen ikkunaa koristavat mun äidiltä saadut ihanat tontut joiden ikkunaan ripustaminen oli mun lempipuuhaa aina pienenä. Hyvin ovat tontut säilyneet ehjinä ja käyttökelpoisina lähemmäs 20 vuotta vaikka ovatkin pahvista valmistettuja. Saatiin myöskin tuo Tiaran kukkalamppu seinälle niin on neidillekin pikkulamppu joulukuusen ja valopallojen lisäksi.
Kylppärissä ei kovinkaan hirmuisesti olla sisusteltu kun se oli jo valmiiksi aika kiva, värikäs matto, pinkit kylpypyyhkeet ja Tigerin pallonaulakko paria tarpeellista koria varten riittävät mun mielestä ihan hyvin. 
Ei täällä vielä valmista ole, lähellekään, mutta voiko koti koskaan olla valmis? Ei mun mielestä ainakaan, varsinkaan lapsiperheessä jossa tilanteet muuttuvat kokoajan. Ensi kevään aikana meidän makuuhuoneeseen muuttaa taas pinnasänky, mikä laittaa koko huoneen kuviot aivan uusiksi. Tiaran huoneeseen tulee limenvihreän pinniksen tilalle lastensänky. Olohuoneeseen luultavasti saapuu taas vauvalelujen arsenaali sulostuttamaan näkymää kirkkaine väreineen ja vilkkuvine valoineen. Kylpyhuoneeseen tarvitaan taas hoitotaso. Mutta kaikki aikanaan, tähän me ollaan tyytyväisiä tällä hetkellä ja keväällä tehdään toivottavasti hyviä valintoja uusien huonekalujen ja sisustusjuttujen kanssa. Täällä näyttää ja tuntuu meiltä, kodilta.

Kommentoi