Koti vauvavalmiiksi osa 2 | Mountain Buggy Duet

11.03.2013

Kommenteista päätellen tätä postausta on oikein kovasti jo odoteltukin blogin puolella! Mä alunperin postasin lastentarvikkeista tuossa tammikuun alkupuolella, ollen silloin ihan varma että meille tulee Phil & Ted’sin Dotit ja olin jo suunnilleen päätökseni tehnyt. Kaikkia vaihtoehtoja googleteltuani ja katsottuani arvosteluvideoita, teidän kommentit läpi pohdittuani ja liikkeessä erilaisia malleja testailtuani me kuitenkin nyt päädyttiin Mountain Buggyn Duet-malliin enkä voisi olla onnellisempi. Tietenkään mulla ei hirveästi vielä ole noista käyttökokemusta kun en kamalasti voi itse ulkoilla, eikä meillä ole sitä toista muksuakaan joka laittaa rattaisiin mutta tällä mun ja rattaiden lyhyellä tuttavuudella mä oon hirmuisen tyytyväinen.

Mountain Buggy Duetit ovat siis vierekkäin istuttavat, mutta siitä huolimatta kapeammat kuin esimerkiksi meidän Tiaralle aikoinaan hankitut ABC Design Pramy Luxet joilla tähänkin asti ollaan pärjätty ihan kivasti. Mountain Buggyt ovat leveydeltään vain 64,5cm (turvakaaren kanssa 68cm) ja meidän aiemmat yhdenistuttavat yhdistelmät siis 68cm. Mountain Buggyissä levein kohta eivät ole renkaat vaan istuimet, normaalirattaissa taas se leveys yleensä tulee suuresta rengasvälistä (kuten noissa meidänkin Pramy Luxeissa). Vaikka rattaat ovatkin kapeat tupliksi, istuinleveys on kuitenkin ihan normaali ja uskon että Tiarakin mahtuu noissa istumaan vielä ihan niin pitkään kuin on tarve. Duetit näyttävät massiivisilta, mutta äsken testattiin niitä peräkkäin noiden meidän yhdistelmien kanssa ja pakko se vain on uskoa että tuplat olivat kapeammat! Tästä täytyy lisätä kuvamateriaalia vielä myöhemmin ;)!

Rattaat ovat tuplarattaiksi todella kevyet ainakin mun mielestäni (paino 15,5kg) ja ne ovatkin vain alle kaksi kiloa meidän vanhoja yhdistelmiä painavammat. Työntöaisan korkeus on säädettävissä helposti ja aisassa on vielä turvahihna jonka voi laittaa käteen kiinni niin ei kärri karkaa vauhdikkaammassakaan menossa. Plussaa oli myös juomapulloteline johon voi vauvan tuttipullonkin laittaa sitten talteen (jos sellaiselle tulee tarvetta). Kuomut on Mountain Buggyissä mun mielestä todella hyvät, sen lisäksi että niissä on tarpeelliset kurkistusluukut niin ne myös ovat erikseen säädettävissä kummallekin istuimelle ja ne tulevat ainakin mun silmiin nähden todella alas eli suojaavat auringoltakin hyvin.

Mountain Buggyihin olisi saatavilla myös erillinen vaunukoppa, mutta me ei ainakaan toistaiseksi olla sitä hankittu. Meille on tulossa kesävauva, joten en koe koppaa niin tarpeelliseksi kuin mitä se  talvivauvalla oli. Lisäksi meille jää edelleen parvekevaunuiksi nuo meidän vanhat ABC:t joihin on koppakin, ja noita Mountain Buggyjä me käytetään vain pidempiin liikkumisiin. Istuimen saa kuitenkin myös täyteen makuuasentoon noissa uusissa rattaissa, eli ne soveltuvat ihan sellaisenaan vastasyntyneestä alkaen. Mä luulen että jos tarvetta ilmenee niin me hommataan pehmeä perus kantokassi, mutta luulen kyllä että pärjätään ihan hienosti näinkin.

Se mikä noissa Dueteissa tuntuu hurjan kätevältä ja saa ne tuntumaan kevyeltä ovat nuo kääntyvät eturenkaat, ah! Mutta ne saa onneksi myös lukittua paikoilleen ettei olla sitten talvikeleilläkään vaikeuksissa. Painoraja rattaissa on 18kg/muksu eli yhteensä 36kg. Mä oon itse neuvolakortin mukaan painanut 16,7kg kun aloitin ekaluokan ja Tiaran kasvu ainakin toistaiseksi näyttää etenevän suht samassa tahdissa kuin mulla, eli uskon tuon painorajan riittävän meidän käyttöön, varsinkin kun tarkoitus ei ole läheskään kouluikään asti lapsosia kärräillä. Istuinten lisäksi painoa saa ahdettua vielä istuinten alla sijaitsevaan tilavaan tavarakoriin ja sitten kun Tiara ei enää viihdy vaunuissa niin toisen istuimenkin tilalle on hankittavissa tavarakori.

IMG_6485 IMG_6494 IMG_6497 IMG_6500 IMG_6475

Ominaisuuksiltaan nämä vastaavat ainakin teoriassa kaikkea sitä mitä me sisarusrattailta toivottiin; ne ovat kapeat, ketterät liikutella, kevyet työntää, menevät helposti kasaan, toimivat myös yhdellä lapsella (tavarakorin kanssa) ja ovat tyylikkään näköiset. Loppu jää sitten käytössä nähtäväksi!

Mä en ole mikään ekspertti rattaissa todellakaan, nämä kun ovat vasta meidän toiset mutta lisätietoa Mountain buggyistä löytyy esimerkiksi *täältä!* jos kiinnostaa. Varmasti tulen tekemään vielä toisen postauksen rattaista käyttökokemuksineen sitten kun niitä kokemuksia on kertynyt ja voisin harkita jonkinlaista esittelyvideotakin, niin tulisi paremmin esille kaikki rattaiden ominaisuudet. Ottokin vaikutti rattaista tykkäävän, kyllähän ne on ainakin meidän vanhoja toffeenvärisiä rattaita vähän miehekkäämmät!

Onko teillä kokemusta Mountain Buggy Dueteista? Mitä olette tykänneet? Mahtuuko niillä oikeasti yhtä hyvin jokapaikkaan kuin tavallisilla yhden muksun rattailla?


94 Responses to “Koti vauvavalmiiksi osa 2 | Mountain Buggy Duet”

  1. M sanoo:

    Millon sulla on laskettu aika? oon uus lukija joten oon aivan pihalla! 😀

  2. Apua sanoo:

    Apua kun sinä oot ollut pieni! Meidän 2v painaa 14kg! 😀

  3. mepa sanoo:

    Voi noi kuulostaa kyllä hyvältä. Tuli mieleen, että touhon sopis vielä se semmonen kutrtisin uv-verho suojaamaan pienua kesäauringolta 🙂

  4. E sanoo:

    Näyttää tosi näppäriltä rattailta! Me tilattiin Easywalker Duo Plus-rattaat, muuten tosi samannäköiset ja -oloiset, mutta nää meidän on kyllä selvästi leveämmät. Mietin just tota leveysasiaa aika paljon, mutta päädyin kumminkin Easywalkereihin, lähinnä siksi kun meidän esikoispoika on aina ollut iso ikäisekseen, joten halusin hänen takiaan lisätilaa istuimiin. 🙂 Liikkeen mukaan noidenkin pitäis kumminkin mahtua standardikokoisista ovista, joten toivotaan ettei jäädä jumiin mihinkään. 😀 Tosi kevyet ja näppärät on kyllä, noi kääntyvät etupyörät on ihan huiput! Mukana tuli myös vaunukoppa vauvalle, jonka voi myöhemmin vaihtaa tavalliseen istuimeen. Odotan innolla että pääsen kesällä testailemaan rattaita kunnolla. Hassu olo varmaan aluks työnnellä tollasia isompia hökötyksiä. 🙂

    • Iina sanoo:

      Joo Easywalkerit taitaa olla samaa kokoluokkaa kuin Mountain Buggyn Duot? Eli mahtuu hyvin ovista ym kuitenkin 🙂 Mulle oli vaan niin tärkeetä että ne on superkapeat että mahtuu bussissakin hyvin kun täällä missä me asutaan on semmosia ärsyttäviä busseja mihin ei aina mahdu välttämättä kuin kahdet normirattaat vierekkäin 🙁 Ja mä voin kans kuvitella että tuntuu hassulta työnnellä tommosia isoja menopelejä normirattaiden jälkeen 😀 Sitä odotellessa!

      • E sanoo:

        Juu samaa kokoa taitaa olla. Saa nähdä tosiaan mitä tulee julkisilla liikkumisesta, mekin asutaan Espoossa. Kyllähän sinne bussiin varmasti mahtuu, mut sit ei mahdukaan toiset rattaat viereen.. Junilla oon enempi kulkenu tosin viime aikoina, mutta niihin ahtautuminen meneeki sit jo mahdottomaks Easywalkereilla. Onneks on varavaihtoehtona kuomurattaat esikoiselle ja vauveli Manducaan. 🙂

        • Iina sanoo:

          No sepä juuri, ja täällä ainakin missä me asutaan on ihan hirveen paljon lapsiperheitä niin en haluais sitten seistä aina turhaan pysäkillä jos me ei mahdutakaan bussiin, täytyy toivoa et noi mahtuu yhtä hyvin kuin normaalit rattaat.. Ja mä kans mietin viel et jos vaikka matkikset hommais viel Tiaralle kun vauvalle on jo Tula niin sitten on ainakin vähän tilaavievät menopelit ;)!

  5. Nimetön sanoo:

    En tosiaan tiedä vaunumerkeistä mitään, mutta ainakin ulkonäöllisesti näyttävät samoilta rattailta kuin ne, mitä viime kesänä au pairina ollessa työntelin. Ihan mukavat, mutta niiden ”auki räpsäyttäminen” oli joskus vähän tuskaa, samoin kuin se että pyörät muistaakseni puolsivat vähän toiselle sivulle (saattaisi kai olla jotain tekemistä kulumisellakin). Mutta kätevästi tosiaan sai lapset niissä kuljetettua (:

    • Iina sanoo:

      Tarkoitatko auki räpsäyttämisellä sitä kun vaunut on on kasattuna esim auton takakontissa ja ne avataan sitten vai sitä kun esim jarru on päällä ja sitten sen avaamista? 😀 Anteeksi oon vähän pönttö! Mutta ainakin mä sain noi helposti kasattua ja jarrukin toimii hyvin, toivottavasti myös jatkossakin :)! Kiva että sulla on noista/samantyylisistä hyviä kokemuksia ja kiitos että kerroit ne!

  6. Emma sanoo:

    En voinu lukee edes loppuun asti mutta vaikka olis miten kesävauva niin kyllähän se jonkun kopan tarvii. Anteeks töksäytys mutta rupes hirvittää 😀 Meillä on kesäkuun alussa syntyny poika ja ostin sille emman pehmeen vaunukopan. Hyvä ostos. Ja emmaljungan tuplat oli kyseessä. Vai meinaatko laittaa pelkän äp:n makuupussin? Sitä ei sit taas saa millään kiinni ja mun seuraava kauhun aihe että jos se tippuu sieltä pussis sisällä alas vaikka Tiaran vetämänä tai alamäessä… Oon hysteerinen, tiedän 😀

    • Emma sanoo:

      niin joo ja sitä piti kysyä että joskus kaaaaun kauan sitten teit postauksen näistä tuplista ja niissä oli ne ihanat tekstit että tyttö ja tyttö tai tyttö ja poika. Sä silloin sanoin että jotkut niiden postauksen kärryistä haluisit. Ne oli makeet. Ootko unohtanut vai maku muuttunut? Kylläpäs kuulostan nyt tylyltä, tarkoituksella en niin ole 😀

      • Iina sanoo:

        Oho tätäpä en huomannutkaan 😀 Ja siis no sanotaanko näin että oisin muuten voinut ne ottaakin mutta kun ne on ihan liian leveät 🙁 Ja eihän matkarattaat ikinä ole yhtä tukevat kuin oikeat rattaat.. Siinä postauksessa en pahemmin tuplia esitellytkään vaan matkarattaita, olin vain ne yhdet Cosatton Bro/Sis -malliset tuplat siihen valinnut ihan sen takia että ne oli niin supersuloiset ulkonäöltään (ominaisuuksiin sen tarkemmin puuttumatta) :).

    • Iina sanoo:

      No ei se kyllä tarvii välttämättä kun noi saa täyteen makuuasentoon :DD Noissa rattaissa on valjaat joissa pysyy vauvakin kiinni 🙂 Ja jos on kylmä niin meillä on lämpöpussi jossa on valjaille reiät että ei se vauva sieltä minnekään ole tippumassa :DDD

      • Emma sanoo:

        niinnii mut se on vauva pitäähän sen pussisa olla tumpattuna 😉 mulla tuli joku eukko leikkipuistossa kyselee että miten pieni vauva siellä kärryissä nukkuu. sanoin että 5päivää. se valahti ihan valkoseks ja alko paasaa siitepölystä että miten meille ei oo siitä varoteltu 😀 Totesin vaan että joo-o pakko ton karvan verran alle 2v:n kanssa oli ulos päästä tai se juoksee pitkin seiniä ja läpi niistä. Se hiljeni 😀 ihan nyt asiaan liittymätön juttu mut kummiskin 😀

        • Iina sanoo:

          No ei sen mikään pakko oo olla pussissa tumpattuna (tuli mieleen tupakka tumppaamisesta :–D), ja kuten sanoin niin jos on viileää niin meillä on se lämpöpussi ja jos on lämmintä niin silloin ei mitään pusseja välttämättä tarvita. Vaunukopat ei ole monessa muussa maassa yhtään niin yleisiä kuin Suomessa, eihän matkarattaissakaan ole koppaa mutta silti monet vauvat matkustavat vastasyntyneenäkin matkarattaissa (kunhan ne vain saa makuuasentoon) ja meidän rattaat saa. 🙂 Ja ihmeellisiä eukkoja kyllä puistossa! 😀

          • Minka sanoo:

            Hei! Pakko sanoa tähän oma kokemus tosta koppa käyttämättömyydestä. Silloin kun Ariel oli pari kk naapurimme kysyi haluaisimmeko heidän vanhat tuplarattaat. Maaseudulle näissä rattaissa oli todella huonot renkaat, mutta kyllä ne silti kulkivat ja hyvin ilmaisiksi.
            Ariel matkusti takana talvella lämpöpussissa ja kesällä vähemmällä ja kertaakaan ei kaivattu mitään koppaa ja vauva pysyi hyvin kyydissä 🙂 Eli ei koppa ole todellakaan valttämättömyyys. Meidän tuplarattaat ovat jotkut vanhat Gracon tuplarattaat ”junamallisena”(eli lapset eivät ole vierekkäin) ja ovat olleet kätevät juuri kapeudensa ansiosta 🙂

  7. Jarno sanoo:

    Oot ollu hurjan pieni kyllä lapsena! 😀 Noh, yhä edelleenkin olet. Äläkä höpäjä vastaan.
    Mun mielestä noi vaunut on tekstin perusteella hyvät, ja ulkoisesti myös tosi kivat, mut toimivuus etusijalla tietty. 🙂

  8. oikeesti sanoo:

    Siis ootko oikeesti painanu ton verran ala-asteella!?!? Kirjotusvirhe?? Meiänkin yli 2v painaa vähän reilu 13kg.. Eikö koulussa oltu huolissaan sun ravinnon saamisesta?

    Oon itse pk:ssa töissä ja jos meillä on todella pieniä siellä, herää usein (ikäväkyllä aiheellinen) epäilys kotioloista.. Saako tarpeeksi ruokaa jne.. Ei sillä että sun kohdalla siis olis sellaesta kyse!

    • en seriooooo sanoo:

      Minäkin painoin 1.luokalla 16kg eikä kukaan koskaan ole ihmetellyt ravinnon saamisestani yhtään mitään ja ihan terveeksi olen itseni siltä osalta aina tuntenut. Kaikkien geenit eivät vain anna periksi sille, että painaisi hirmuisia lukemia.

    • Henna sanoo:

      Olen myös painanut eka luokalle mentäessä 16kg ja oma esikoistyttöni on nyt 5v ja painaa 13kg. Itse olen käynyt kaiken maailman kokeissa mistä johtuu pieni painoni ja myös tyttöni on painokontrollit sun muut testit joutunut käymään. Ei löydy syytä, geeneissä tämä pienikokoisuus ja hoikkuus.

      En ehkä ekana lähtisi epäilemään kotioloja 😀 Kyllä neuvolassa ja koulunterveydenhuollossa tälleiset asiat selvitetään ja seurataa jos tarvetta on. Enemmänkin olisin huolissani ylipainoisista lapsista joita nykyään on uutistenkin mukaan aivan liikaa!

    • Iina sanoo:

      No ekaluokalla joo, ala-aste on aika pitkä aika että en nyt varmaan kolmosella tai nelosella enää 😀 Mut kuten täällä oon aiemmminkin kertonut niin aina oon ollu tosi pieni 🙂 Kyllä munkin painoa on tarkkailtu aina todella tarkkaan koulussa (ja varmaan tarhassakin) mutta koskaan ei oo mihinkään jatkotoimenpiteisiin ryhdytty koska ei ole mitään tarvetta kun se vaan on mun ominaisuus et oon pieni vaikka syönkin terveellisesti ja ihan normaalikokoisia annoksia 😀

      • Heidi sanoo:

        Hassua miten eri paikoissa suhtaudutaan lasten painoihin erilailla. Itse oon joutunut ramppaamaan tutkimuksissa kohta 5v tyttöni kanssa kun painoa on muka liian vähän pituuteen nähden. Tyttö on ollut syntyestään asti pitkä ja hoikka ja aina siitä on jaksettu valittaa neuvolassa vaikka lapsi on syönyt hyvin ja kasvanutkin tasaisesti omalla käyrällään. Nyt tyttö on tosiaan täyttämässä 5v ja painaa 21kg, neuvolan mielestä edelleen liian vähän! 😮

        • Iina sanoo:

          Onpa kyllä hassua miten paljon nuo käytännöt vaihtelee! Mutta ehkä se on niin että parempi että tarkkaillaan tarkasti, kuin se että jäisi jotain huomaamatta 🙂

          • Kippuralla sanoo:

            meidän 5v mitattiin juuri 111cm/21kg,päinvastoin vuoteen ei ole tullut painoa yhtään, oli pyöreä pienenä

  9. En usko, ennen kuin nään sanoo:

    Kuule Iina, mä en yllä vaan oikeesti voi uskoa, että noi on _noin_ pienet rattaat! Miten niin pienemmän kuin yhden hengen? Yritin mielessäni kuvitella tuon koon, mutta en vain pystynyt! Laitathan meille piakkoin niitä vertailukuvia..? 😀
    P.s Jännitän täällä ihan kauheasti, että teidän vaavi syntyy. Eikä kyllä sitä jännitystä vähennä, että teidän vaavi voi olla jo sun sylissä jo ensi kuussa!!

    • Iina sanoo:

      Joo en mäkään, siis vaikka ne oli vierekkäin niin en uskonut mutta sitten mitattiin mittanauhalla ja katsottiin niitä peräkkäin niin totta se on :DD Pitää oikeesti laittaa kuva! 🙂

      Ja voi niin mäkin jännitän, en millään jaksaisi odottaa enää!! Kiva et joku muuki jännää mun puolesta 😀

  10. JulyMom2013 sanoo:

    Anteeksi jos tyhmä kysymys, mutta voiko pinnasängyn laittaa ihan huoletta ikkunan lähelle vai pitäisikö pelätä jos sieltä tulee jotain viimaa tms?

    • Iina sanoo:

      Ei ole tyhmä kysymys! No riippuu varmaan ihan asunnosta ja ikkunoista 🙂 Meillä on niin uusi tämä talo että täällä on tosi hyvin eristetty ikkunat joten ei tarvitse viimaa pelätä. Vanhassa kodissa taas viima kävi välillä ikkunasta joten Tiarankaan sänky ei ollut kovin lähellä ikkunaa, varsinkaan kun neiti oli talvivauva. Kesävauvalla en ole muutenkaan niin huolissaan tuollaisista kun on lämpimämpää! 🙂

  11. titti sanoo:

    Hei mä haluun näistä sit kokemuksia, et miten kulkevat esim. lumessa/sohjossa 🙂 Entä mitä hintaluokkaa nämä on suunnilleen?

    • Iina sanoo:

      Joo, pitää laittaa heti kun on testattu talvikelit noilla :)!! Noi on 750 euroa noi rattaat, jos vaunukoppaa tarvitsee niin se on 180 euroa ja sitten sadesuoja on jotain 50-60 euroa ja turvakaukaloadapteri n. 50 euroa oiskohan ;O Ja sitten se ostoskori/-kassi siihen toisen istuimen paikalle oli ainakin jossain ulkomaisessa nettikaupassa n. 40 euroa 🙂

      • titti sanoo:

        Okei 🙂 Eli hintaa on, mutta toisaalta ostinpa pojalleni myös emmaljungan edget enkä muka silloin pitänyt niitä kalliina 😀 samaa hintaluokkaa siis. Jään mielenkiinnolla odotteleen noit kokemuksia :)) Kivan näppärän kokoiset, ahtaaseenkin kotiin hyvät vaikuttaisi olevan 🙂

  12. katja sanoo:

    Aaah ihanaa että sä ostit noi, mä muistaakseni
    Sulle yritin ”myydä” näitä vaunuja sillon kun olisiitä postaus viimeeksi 🙂 mä oon nii vaunu friikki ettei mitään rajaa! Anyways, omat duetit tuli postissa viime maanantaina ja olen niitä jo kerran kokeillu esikoisen ja serkkupojan istuessa kyydissä. Hyvältä tuntui! Pitää vaan hankkia pumppu noita renkaita varten, tuntui aika plösöiltä! Ja ite ajattelin ostaa Brion kantokassin (oisko ollu wave?), mahtuu ainakin mittojen mukaan… mulla laskettu aika ens sunnuntaina joten pakko joku kanto härdelli hankkia!

    • katja sanoo:

      Ja vielä sen verran, tilasin noi vaunut at lastenturvasta ja ostin samalla sivu ostoskassin sitten kun Mio on tarpeeks iso kävelemään, ja maksoi yhteensä kassin kanssa 735! Not Bad!!

    • Iina sanoo:

      No onnistuit kyllä myymään niitä mulle ;)! Hyvä kuulla että ne on tuntuneet hyvältä käytössä 🙂 Meillä noi renkaat oli ainaki toistaseksi vielä ihan napakat, mut eiks noita voi käydä huoltsikallakin pumppaamassa sillä autonrengaspumpulla? :O Tai ainakin me käytiin aina mun pyörän renkaat sillä täyttämässä :DD Ja mäkin mietin et Brion kantokassin hommaan jos tuntuu et se onki sit ihan pakko olla, mut täytyy kattoa 🙂

      • Nins sanoo:

        Meinasin kerran mennä täyttämään meidän vaunujen renkaat huoltsikalle, mutta mun setä kielsi tekemästä niin, on kuulemma liian kova paine! Eli polkupyörän pumpulla kannattaa täyttää ne 🙂

  13. Carata sanoo:

    Näppärän näköiset! Eikä olleenkaan sellaiset, että mies ei kehtais kärrytellä 😉 Meillä vain tuo yksi tyttö, mutta joskus tullut ajelutettua (hoitolapsia) i’coo merkkisillä rattailla. Niissä siis lapset peräkkäin, ei vierekkäin. Runkoon sai vaihdeltua niin autonkoppaa, kuin yhtä osaa. Eli sai mentyä yhden kanssa tai kahden kanssa. Tavaratila niissäkin oli hyvä. Kääntyvät renkaatkin löytyi ja sai tarvittaessa lukittua. Pääsi hyvin mm.bussiin. Joissakin leveys tekee tiukkaa, samoin ei välttämättä saa kunnolla nostettua niitä sinne…
    Ainut miinut niissä oli mielestäni paino. En tiedä paljonko painoi, mutta meidän Emmaljungan normi nahkaisiin vaunuihin verrattuna painoi paljon!

    Mut uskon, että toi on ollut ihan hyvä valinta 🙂 Tosi näppärät ja perus siistit.

    • Iina sanoo:

      I’coon vaunujakin mä mietin yhtenä vaihtoehtona kun joku nitä mulle suositteli täällä! 🙂 Kiitoksia, mäkin uskon että noi on ihan hyvä valinta ja noihinkin saa kyllä turvakaukalon kiinni, mutta me ei hirveesti turvakaukaloa ainakaan toistaiseksi ees käytetä kun ei oo omaa autoa 😀

  14. M. sanoo:

    Tiedoksi vain, alle 6kk ikäisellä lapsella makuualustan pitää olla ns. kova eli alle 6kk pitää käyttää pehmeetä koppaa tai kovaa koppaa. Eikä missään nimessä vastasyntynyttä suoraan rattaisiin makaamaan! Älyhoi tämän homman kanssa!

    • Iina sanoo:

      Miksihän sitten niin monet kopattomat, täyteen makuuasentoon menevät rattaat ovat hyväksyttyjä ”vastasyntyneestä alkaen”? 😀 Ihan tarpeeksi kova tuo alusta kyllä on. Mua naurattaa kun aina pitää tulla pätemään joka_asiasta, enköhän mä oo ottanut itsekin asioista selvää , äly hoi sen kommentoinnin kanssa 😀 tekisi mieleni sanoa niin paljon muutakin mutta ehkä pidän vain mölyt mahassa niin en anna itsestäni idioottimaista kuvaa :).

      • Carata sanoo:

        Onneksi jaksat vastata aina niin asiallisesti…Ihme kyllä, itse en jaksaisi :/

      • Nelliina sanoo:

        Musta kuulostaa myös oudolta jos vastasyntyneen laittaa suoraan rattaisiin. Eihän mikään ratasmalli suosittele vastasyntyneitä suoraan laitetattavaksi, niihin voi laittaa jos ne saa täysin makuuasentoon mutta varmaan tosiaan jonkun kopan tms. kanssa. Jo siksi että miten meinaat saada vauvan kiinni rattaisiin? Hän taitaa olla valjaisiin liian pikkuinen?

    • Mm sanoo:

      Mikähän se rattaissa sitten on se pohja jos ei kova? Mulla on 5kk vauva, joka on välillä ollut meidän yhdistelmärattaissa ilman kovaa koppaa eli pelkän lämpöpussin sisällä. Ihan yhtä kova tai pehmeä se pelkkä ratasosan pohja on kuin koppa+makuupussi-yhdistelmä. Mikä näitä kommentoijia vaivaa?? 😀

    • miumiu sanoo:

      Oonkohan mä jotenkin yksinkertaisen tyhmä kun luulen, että pehmeässä kantokopassa ei oo kova pohja? Tai sit meillä on joku sekunda-versio koska meillä se on sellanen pehmee lössö.. Hmmmmm….? 😮

      • Nimetön sanoo:

        Joo, tosiaan eli vastasyntyneellä pitäisi olla koppa, vaikka kesävauva onkin. ensinnäkin se tukevoittaa vaunuja ja antaa suojaa (pussin/kapalon lisäksi tietenkin). ei tulisi mieleenkään laittaa vastasyntynyttä pirpanaa suoraan ratasosan päälle makoilemaan pussissaan, ehdottomasti koppaan aluksi! turvallisempaa niin (ei pääse tippumaan, valjaat voi ärsyttää tms.) näin ainakin täällä päin lastenvaunuja liikkeessä katsellessa kerrottiin 🙂 en pahalla sano, älä ota arvosteluna, tämä asia on vaan näin mulle kerrottu ja ohjeistettu.

      • carata sanoo:

        Siis eihän noissa kantokopissa välttämättä ole kovaa pohjaa. Etenkin, jos kyseessä on sellainen pussi, joka käy siis niin auton koppaan, kuin rattaisiin. Mutta rattaissahan tuo ”pohja” on tarpeeksi kova, eli ei tarvitse olla kovaa koppaa erikseen. Meilläkin oli tytöllä sellainen pussi, joka meni osan ajan talvesta auton kopassakin, kun oli sen verran pieni.

  15. Carata sanoo:

    Täytyypä vielä jatkaa, kun luin nyt vasta näitä kommentteja. Eli mullakin paino ollut n.17kg kun olen mennyt kouluun. Aina ollut hoikka ja siro. Tietty naisellisia muotoja tullut pikku hiljaa elämän varrella ja etenkin nyt synnytyksen jälkeen, mutta eipä mitään muotoja ole pahemmin 1.luokalla ollut. Enkä ole siis ollut mikään erikoisen hoikka, vaan ihan normaali. Kasvukäyrät ollet aina ok.
    Nyt oma tyttö on siis 6kk ja paino lähenee 7kg, mutta uskon, että paino ei enää nouse jatkossa samaa tahtia, kun liikkumista on tullut enemmän. Syntyessään oli 3020g, joten voi olla, että kasvaa samaa tahtia kuin minä.

    Ja ei mustakaan ollut kukaan huolissaan, ei koulussa, eikä neuvolassa..Jotkut vain on sirompia ja pienempiä, kuin toiset.

    • Iina sanoo:

      No sepä se on että toiset on vaan sirompia kuin toiset, mulla on ihan sama että aina oon ollut tosi hoikka ja siro, mut mua kyllä kans tarkkailtiinkin. Varsinkin yläasteella epäiltiin kokoajan anoreksiaa ja jouduin jatkuvasti käymään punnituksissa vaikka paino ei muuttunut vuosienkaan aikana suuntaan eikä toiseen 😀 Se oli ärsyttävää, mutta hyvä että huolehdittiin, on se tietty hyvä että jos oikeasti joku ongelma olisi niin siihen puututtaisiin.

  16. Nimetön sanoo:

    Noi ois muuten just sellaset rattaat, jotka meillekin mielelläni ottaisin, mut mua vaivaa toi, että selkänoja on pystyimmässäkin asennossa tosi makaava. Meidän esikoinen kun mielellään istuu selkä suorassa ja sitten noissa rattaissa käy samanlailla kun Tiaralla näyttää käyvän eli selkä menee vähän kumaraan kun yrittää maisemia kattella

    • Iina sanoo:

      Tiaran asento saattaa johtua kyllä siitä kans että noi valjaat oli ihan löysällä kun kokeiltiin ihan muutenvain 😀 Mutta joo ymmärrän pointin, saa nähdä mitä meidän ipana tykkää noista selkänojista, mun mielestä ne on melkein yhtä pystyt kun meidän nykyisissäkin 🙂

  17. Inga sanoo:

    Noi näyttää ja kuulostaa just sellasilta vaunuilta, mitkä itte haluisin hommata! 🙂 Tosi tyylikkäät, ja meillä oli ehdoton juttu nimenomaan se, että molemmille saa laskea erikseen kuomun alas jos haluaa. 😉 Sitten jos jossain vaiheessa otat vaunuista kuvia ni ois kiva jos sais ne kasattuna… 🙂 Mutta älä ota tätä velvollisuutena elle halua! 😀

  18. Jkhv sanoo:

    Tuo näyttää ketterältä peliltä:) mekin olemme alkaneet harkitsemaan toista lasta, joten nuo ehdottomasti kuuluvat tuplavaunu listalle:)
    Ja tuohon paino juttuun lisäten:D itsekkin painoi jotain tota luokkaa (16kg) ja olin luokan pienin. Minunkaan painoon ei ole puututtu neuvolan tai koulun kautta.

  19. Nyponsoppa sanoo:

    Kiitos postauksesta! Ihan mukavilta vaikuttavat nuo rattaat.

    Tuosta vaunuverhosta; mulla on sekä Kurtis Baby Peace että Färg&Form vaunusuoja ja ehdottomasti suosittelen tuota f&f ää. Siinä kun on paljon enemmän niitä renkaita,joilla saa kiinni kuomuun. Kurtisissa kun on vaan 3 niin tuulisella säällä se ei meinaa pysyä kuomun edessä. Ja joo onhan siinä Kurtisissa ne nauhatkin ,mutta itse en ainakaan ole keksinyt järkevää kohtaa mihin sitoa ne…

    Tulipa pitkä juttu,mutta ajattelin vinkata kun itse olen kiinnittänyt tähän asiaan huomioni…;)

    • E sanoo:

      Mä taas suosittelen Kurtisia, siinä on niin hyvä uv-suoja ja kivat kuosit, sekä pidän just tosi hyvänä ominaisuutena ettei renkaita ole montaa, silloin verhon saa tarvittaessa ilmavammin tai tiiviimmin. Ostin lastentarvikeliikkeestä parilläkymmenellä sentillä muutaman ylimääräisen renkulan, joilla saa tuulisella säällä verhon tiiviimmin rattaisiin, muuten ne on tallessa rattaiden taskussa. 🙂

      • Iina sanoo:

        Hei, kiitoksia vinkeistä ja siitä että sain erilaista näkökulmaa molempiin! Jompikumpi noista meille varmasti tulee, molemmat kuulostavat oikein hyviltä! 🙂 Färg & Formin kuoseja mä rakastan ihan hurjasti, mutta Kurtis on vaunuverhoista mulle se ainoa tuttu tähän asti, täytyy siis vähän käydä kurkkimassa tarjontaa itsekin 🙂

  20. Pauliina sanoo:

    pahus.. mulla olis myydä sulle britaxin pehmeekantokassikoppa mikskänoitasanotaan 😀 haluan siitä eroon ! meillä on britaxin b-dual sisarus/kaksostenrattaat, saman tyyliset kuin phil&tedsit. junnu meni tos kantokassis ekat 5kk, ilman sitä en kyllä osannut kuvitella laittavani lasta noihin kärreihin vaikka kuinka oli makuuasennossa. ja ei johdu siitä että olis kylmä ees ollut pari eka kk pojan elämästä vaan se että ohan ne nyt niin pieniä että en luottanu että pysyis siinä fiksusti. musta toi kantokassi meininki on kivampi ku se varsinainen vaunukoppa, sekun ei kauaa mee niin en mäkään lähteny sitä sillo siks ostamaan. saa siinä rahaa haaskattua jos ei muuta 😀

    • Iina sanoo:

      Joo toi kantokassi vois kyllä olla kiva, mun täytyy vielä vähän katsella mitä me tehdään mut ilmottelen kyllä jos tulee tarvetta! 🙂 Kassi vaikuttaa kätevämmältä kuin koppa ainakin tässä tapauksessa!

  21. Linkku sanoo:

    Hyvän näköset rattaat! Ja tosi ketterän oloset tupliksi 😮

    Haha mä painoin jotain saman verran 😀 muistan vielä kun kävin ihan itse puntarilla ja se näytti noin 17kg 😀 äiti sai kuulemma joskus neuvolassa huomautuksia mun hitaasta painonnoususta…

    • Iina sanoo:

      Kiitos! Ja sitä ne onkin, mä niin pelkäsin että me joudutaan ostamaan jotkut megajättikärryt mut onneksi löytyi noi vähän kevyemmät menopelit 😀

      Ja niin sai meidän äiti kans huomautuksia 😀

  22. fanni sanoo:

    Minkäs kokoinen Tiara on? Näyttää nimittäin suht tilavalta tuo istuinosa! Kokeilin omaa 1,5-vuotiasta joihinki vierekkäin istuttaviin tupliin (olisko ollu Emman jotkut..) ja se näytti ahtaalta, vaikka poika on tosi hoikka. Nuo näyttää kyllä muutenkin hyvältä! 🙂

    Pitäis varmaan perehtyä tupliin tarkemmin, kun uusi tulokas on pian 2 viikkoa eikä tuo esikoinen jaksa vielä kovin pitkään kävellä/seistä seisomalaudalla. Innolla odotan myös niitä vertailukuvia 😀

    • Iina sanoo:

      Kiitoksia :)! Tiaran seuraavana neuvola on vasta huhtikuun alussa, viimeksi oltiin neuvolassa syyskuussa ja silloin mitat olivat 76,5cm/10,5kg ja ainakin pituutta on tullut kyllä lisää 😀 Mut siis tosi tilavilta noi tuntuu ainakin :)! Mä laitan kuvamateriaalia mahdollisimman pian ;D Onnea pikkuisesta<3

  23. Ansku sanoo:

    Hienoilta vaikuttaa noi rattaat. Henkilökohtaisesti vauvan kanssa mulle on must, että lapsi voi olla vaunuissa kasvot työntämään päin. Noissa rattaissa ei taida tätä vaihtoehtoa olla? Saman hintaluokan tuplissa on useampiakin rattaita joissa istuimia saa pyöriteltyä ympäri. Joidenkin ulkonäöstä voi olla useampaa mieltä, sen myönnän, mutta osa malleista on ihan siedettävän näköisiä.

    • Iina sanoo:

      Meille ei sillä hintaluokalla ollut väliä vaan vaunujen leveydellä ja muilla ominaisuuksilla joita tuossa luettelin. Mä taas en koe niin tarpeelliseksi sitä että vauva on kasvot muhun päin, muuten olisi varmasti hankittukin se koppa koska silloin se kavot työntäjäänpäin oleminen olisi onnistunutkin :):

  24. piia sanoo:

    Hyvä valinta! Meillä oli samat kun vauva syntyi, rattaisiin mahtui 2,5v sisko istumaan myös hyvin. Kulkevat todella hyvin talvella, vaikka olisi paljonkin lunta. Kesällä käytiin myös rannalla ja yhtälailla rantahiekassakin päästiin eteenpäin 🙂 Tuosta kopasta.. jokainen tekee kuten haluaa ja ajatukset ovat erilaiset, mutta mä en olisi missään tapauksessa kuljettanut vauvaa ilman koppaa rattaissa. Aluksi ajattelin itsekin ettei koppaa tarvita, mutta…. Rattaat ovat todella avoimet ja meillä ainakin vauva haukkoi henkeään kun tuuli kovasti, vaikka oli koppakin. Kuomun väleistä tuuli ja sade pääsee myös helposti sisälle rattaisiin. Mua alkoi myös pelottamaan ajatus siitä, että vauva on ilman minkäänlaista suojaa kasvot meno suuntaan, rattaisiin voi lentää mitä vain roskia tai joku idiootti snepata tupakan tumppinsa edessä kävellessä.. Okei, toi tais kuulosti jo vähän vainoharhaselta 😀 Mutta oikeasti ei voi koskaan tietää. Nyt jos hankkisin samat uudestaan vastasyntyneelle ostaisin sen ihan oman kovankopan jossa kasvot työntäjään päin, kuinka paljon helpompi siitä olisikaan ottaa bussissa huutava vauva syliin jos vieressä on vielä toiset rattaat. Meillä oli siis Emman kantokassi vauvalla, sekin ajoi asiansa tosi hyvin eikä ollut kallis, noin 50e. Lämpöpussi taas voi olla kesällä tosi kuuma vauvalle.

    Tämä on vain oma mielipiteeni, en halua tuputtaa millään tavalla omaa näkemystäni sinulle. Tiedät varmasti itse mikä on paras tapa teillä. 🙂

    Rattaat ovat joka tapauksessa tosi hyvät! Ei huonoa sanottavaa. Me hankittiin nyt Phil&Teds navigator rattaat kun koupus on reilu puolivuotias ja istuu alhaalla, koin hankalaksi ajatuksen laittaa vauva sinne alas kun sisaristuin on siinä päällä joten ei niitä aluksi haluttu. Nyt ovat tosi näppärät ja varmasti mahdutaan bussiin vaikka olisi toiset rattaat. Mountain buggyt eivät mahtuneet jos oli esimerkiksi tuollaiset kun teidän yhdistelmät. Me ollaan täysin rattaiden varassa kun ei autoa omisteta.. Ei meille kuitenkan kovin montaa kertaa käynyt niin, etteikö kyytiin oltaisi mahduttu. 🙂

    Noihin saa muuten myös tosi näppärästi turvakaukalon kiinni!

    • Iina sanoo:

      Kiitos kun jaoit teidän kokemukset rattaista, hienoa kuulla että olitte tyytyväisiä :)!! Emman kantokassia voisi harkitakin, se ei tosiaan ole hinnalla pilattu vaikka käyttöikä jäisi todella lyhyeksikin!

      Noilla meidän vanhoilla rattailla me ollaan mahduttu aina bussiin jos siellä on ollut vain yhdet normileveät rattaat ja uskon et mahdutaan uusillakin koska ne tosiaan on kapeammat kuin ABC:t jotka on tosi tosi leveät rengasväliltään. Mut oon kans miettinyt et P&T:t voisivat joskus olla hyvä vaihtoehto, tai sitten vaihtoehtoisesti vaan jotkin kapeat yhdenistuttavat rattaat seisomalaudan kanssa koska Tiara kuitenkin jaksaa jo nyt kävellä aika hyvin :). Pitää katsoa! Kiitos vielä kun kommentoit 🙂

  25. Marja sanoo:

    Kyllä minäkin ostaisin kopan vauvalle rattaisiin :/ pehmeän kantokassin tai ihan kovan kopan jolloin kasvot saisi työntäjään päin ja näin pahimmilta tuulilta, sateelta yms myös suojaan. Tuntuu hurjalta laittaa niin pieni valjaisiin…Kovin tuntuu suojattomalta kuten ed kommentoijakin mainitsi. Mb:n tiedoissa muuten mainitaan että rattaat+koppa yhdistelmällä soveltuu vastasyntyneelle ja pelkin rattain yli 6kk vanhalle.

    • Ei hyvänen aika sentään sanoo:

      En voi käsittää miksi te nostatte tästä koppa-asiasta näin kamalan metelin, varsinkin kun Iina vielä tekstissä asian yhteydessä sanoi että ostaa kantokassin jos sen kokee tarpeelliseksi. Ja toiseksi, miksiköhän luulet että valmistajat usein erillistä koppaa suosittelevat? Siksi että te daijut ostaisitte enemmän niiden tuotteita.

      • piia sanoo:

        Mulla ei ainakaan ollut tarkoitus nostaa mitään meteliä asiasta tai tuottaa kenellekään ärtymystä.. halusin vain kertoa oman kokemukseni asiasta, samat rattaat kun on meillä ollut käytössä.

        • Marja sanoo:

          Siis en minäkään halua meteliä nostaa tai ärsyttää mutta eikö jokaisella ole oikeus kertoa oma mielipiteensä omien kokemusten pohjalta tai se, jos jokin asia arveluttaa? Ei kai siitä tarvitse pahastua kuitenkaan. Ei eriävän mielipiteen ilmoittaminen ole metelin nostamista vaan ihan samanlaista kommentointia kuin ’puolustavien’ mielipiteidenkin kirjoittamiset.
          Iina varmasti osaa tehdä omat ratkaisut vauvan parhaaksi, en epäile sitä yhtään! Ja rahastamista en tähän yhteyteen kyllä liittäisi tai muutakaan ’vain pöljät ostaa sitä ja tätä kun ilmankin pärjäisi’ – eikö tuo ole vähän toisten tarpeiden aliarviointia. Ihmisillä on erilaiset tarpeet; toinen tarvitsee kantokopan, koska ei voi kuljettaa kärryjä hissittömän talon 7. kerrokseen ja pystyy näin kantamaan nukkuvan vauvan sisälle – ei siinä rahastuksesta ole kyse.
          Niin ja lisättäköön että itse kun täällä Oulun korkeudella periferiassa asuu ja täällä tuulee jatkuvasti niin jotenkin sitä aina tulee ajateltua sitä vauvan suojaamista tuulelta yms. enemmän.

          • Iina sanoo:

            Mua ehkä lähinnä naurattaa se että tuosta koppa-asiasta tuli aika soppa, (en tarkoita pelkästään näitä kommentteja tässä vaan myös tuolla ylempänä) koska itse mainitsin asian vain sivulauseessa, sanoen että hommataan ehkä myös kantokassi 😀 Tulee vain sellainen olo että mua pidetään aikamoisena idioottina. Mutta siitä olen samaa mieltä että toki oman mielipiteensä saa sanoa kun sen tekee asiallisesti 🙂

  26. Apua sanoo:

    Kysäsen täällä, kun en netistä löydä tietoa, enkä kehtaisi vain tämän takia soittaa sairaalaankaan. Jos joku tietäisi, niin millon lapsivesitutkimuksen jälkeen voi ottaa sen laastarin pois masun päältä?

  27. Kippuralla sanoo:

    Näihin kyllä käy ihan mikä vaan koppa tuohon ratasosan päälle, ihan standardikokoisia ne on. Ehkä sentin tai kahdet heitto.. Eli jos on jo yksi koppa niin sitä voi käyttää tuplissakin 🙂

    • Iina sanoo:

      Aijaa, no hei hyvä tietää tuokin 🙂 Kiitoksia!

      • Kippuralla sanoo:

        meillä oli esikoisen rattaista koppa tuplissa, erimerkkinen. sitten ihan perus emman kantokoppa seka emmaljungissa että britaxin tuplarattaissa.
        jotenkin ehkä se koppa oli itselle helpompi kun sai siinä sen nukkuvan vauva nostettua vaikka eka partsille nukkumaan, ja kun sai itsensä valmiiksi/syötyä tms niin koppa käteen ja alakertaan rattaiden luo. eikä vauva herännyt kun ei nosteltu syliin suoraan

  28. moi sanoo:

    Meillä samat rattaat (vanhempaa mallia?). Tosi hyvät olleet! Turvakaukalonkin saa kätevästi runkoon kiinni ja tämä toiminto on ollut kovassa käytössä, shoppailuhullu kun olen. Nukkuvaa lasta ei tarvi aina herättää kun siirtää rattaisiin, vaan napsauttaa turvakaukalon runkoon kiinni. Ensin mietin, että onkohan nuo istuimet liian kapeita, mutta ei ole. Ei siinä pyörimään/riehumaan mahu, mutta nukkumaan mahtuu tuo meidän isokokoinen 2v. Ja kertaakaan ei ole tarvinut etupyöriä sulkea. Hyvin menee eteenpäin lumessakin. Hyvät ostokset teitte! Niin ja vaunut puoltaa helposti, jos joku rengas on tyhjempi kuin toiset. Eli pumppailla saa välillä renkaita.

    • Iina sanoo:

      Hei kiva kuulla positiivisia kokemuksia noista :)! Kiitos että jaoit omasi! Me käytetään turvakaukaloa tosi tosi vähän koska meillä ei ole autoa, mutta jos sellainen hommataan (niinkuin on ollut puhetta jo jonkin aikaa) tuo on aivan loistava ominaisuus :)!

  29. - sanoo:

    ihanan näköiset rattaat! anteeksi tää ei liity yhtään tähän mutta poltatko sä vielä tupakkaa?

  30. Nimetön sanoo:

    8.3.2013 klo 21.34 Nimetön sanoi:
    Teetkö sitä ”entä jos en olisi tullutkaan raskaaksi” -postauksen ?

  31. tuula sanoo:

    Hei, mun oli pakko kans kommentoida kun lueskelin aikani kuluksi kokemuksia…. meillä kans duet rattaat ja ovat aivan huiput 😀 meillä pojat viihtyvät vaunuissa todella hyvin 🙂 mulla vauvalla oran puolipehmeä kantokoppa…rattaissa valmiina ne klipsit mihin kantokopan saa kiinni, niin ei irtoa ja tipu pois kovassakaan vauhdissa.Harrastan juoksua ja näiden kanssa se todella onnistuu:) yhden käden ohjailtavuus on erinomainen mistä tykkään.. ja nuo istuinosat saa muuten ihan tosi pystyyn ( ei ole pystyssä kuvassa), kun ottaa istuma-asentoon kiristettäessä nuo kankaat tuolta välistä vaan pois ja kiristää hihnoja niin ylös kun haluaa. Minulla poika tykkää kun saa istua ihan pystyasennossa.. Eli todella hyviä kokemuksia täälläkin.. ja noi kuomut on ihanat, kun on vauvaankin ikkunan kautta hyvä näköyhteys.! miinuksena koen, että jarrut on vähän hankala laittaa kii..

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.