Välikauden väripilkut

05.04.2014

Viimein pääsin kirjoittamaan meidän tyttöjen välikausivaatteista, joista monet ovat kyselleet! Me saimme siis Reimalta Zeldalle Fella-haalarin, ja Tiaralle Tuike-takin, sekä molemmille tytöille makeat vihreät Orawa-tennarit. Vaatteet ovat olleet nyt testissä muutaman viikon sitä parin päivän takatalvea lukuunottamatta, ja tyytyväisiä ollaan. Melkein-yksi-vuotiaan ja omatoimisen 2,5-vuotiaan kanssa ulkovaatteilta vaaditaan aika paljon. Zelda on juuri siinä iässä että konttaa menemään hirmuista vauhtia ja polvet ovat koetuksella. Tiara taas on viime vuoden hienohelmailun jälkeen enemmän innoissaan kuin koskaan kaikesta, mitä ulkona voi tehdä. Läträtä lätäköissä, rakentaa hiekkalaatikolla, kontata talven jäljiltä liejuisella nurmikolla.

reima7 reima8 reima9Mä valitsin molemmille tytöille pirteän punaisen värin viime vuoden keltaisen ähkyn jälkeen, ja ollaan oltu todella tyytyväisiä tähän valintaan. Punainen erottuu edukseen ja näyttää raikkaalta, etenkin vihreän kanssa. Muhun iskee kovasti Tuike-takin vähän retro, raikas malli valkoisine nappeineen. Uudistuneen Reiman ruskeat nahka-yksityiskohdat tuovat ihan uutta tyylikkyyttä Reiman vaatteisiin,. ja mä tykkään kovasti tästä linjasta jolla Reima on jatkanut syksyn suurten uudistusten jälkeen.

reima1 reima2 reima3Reimatec Fella-haalarin vesipilari on 15 000mm ja Tuike-takin 10 000. Molemmat ovat kestäneet hienosti myös loskassa ja liejussa, kertaakaan ei ole tytöillä vaatteet kastuneet läpi. Fellassa on hengittävä verkkovuori, joka ei tietenkään ole kovin lämmin, mutta mahdollistaa haalarin käytön vielä pitkään keväällä. Haalariin on myös mahdollista Reima play layers -neppareilla kiinnittää fleecehaalari, jolloin haalari menee pitkälle syksyyn. Klassikkomallisesta Tuike-takista löytyy myös samat kätevät välikerrosten kiinnitykseen tarkoitetut nepparit.

Tiaralle otettiin takki kokoa 86 koska kokemukseni Reimasta on aiemmin ollut aika reilua mitoitusta. Tipa on kuitenkin kiskaissut nyt kunnon kasvupyrähdyksen kevään kunniaksi, eli takki ei varmaankaan enää syksyllä mene hänelle. Onneksi Zeldakin kasvaa kovaa vauhtia ja Tuike pääsee hänen käyttöönsä sitten syksyllä. Fella-haalari otettiin koossa 80 ja se olikin oikea valinta pitkäselkäiselle ja -jalkaiselle kuopuksellemme, ainoastaan hihat on vähän reilut, mutta se ei haittaa kun ne saa kyllä pysymään resoreilla niin että kädet jäävät vapaasti esille.

reima4 reima5 reima6Orawa-kengät ovat tosi makean näköiset ja meidän neidit (tai siis Tipa) eivät muita kenkiä pahemmin halua käyttääkään. Tiara saa itse vedettyä Orawat oikeisiin jalkoihin ja laitettua tarran kiinni, helpottaa siis huomattavasti meidän pukemisia. Zeldallekin kengät on kätevää ja nopeaa laittaa pieniin pullaviin jalkoihin kun ne mukautuvat hyvin jalan muotoon ja joustavat.  Kävelyharjoituksiin joustavat tennarit eivät tietenkään ole oikea valinta, kun jalka kaipaa tukea, mutta vaunukenkinä ja hiekkalaatikolla/keinussa istuskellessa Orawat on taaperollekin täydelliset.

1176152_10201742037730886_548105345_nYhteistyössä Reima.

Mitkä ovat teidän valintanne tämän kevään välikausivaatteiksi? Iskeekö uudistunut Reima? Entäpäs punainen väri?


No Responses to “Välikauden väripilkut”

 1. santsu sanoo:

  Toi Zeldan haalari on niin makee. Kerkesin juuri ostaa kummitytölle vk-haalarin ennenkuin nämä tuli kauppoihin!!! :D toi haalari olis ollu niiiin ihana :)

 2. miisa sanoo:

  Kivoja kuvia tytöistä! :)

 3. kaisla sanoo:

  Onpas Tiara ison tytön näköinen!!! Mielestäni ihan viime aikoina on kasvonpiirteet muuttuneet hurjasti, vaikka onhan hän kuitenkin tietty oman itsensä näköinen. Ihanat välikausivaatteet ja vielä ihanammat tytöt! Tykkään varsinkin tuosta Tiaran takista, voisin melkein itsellenikin huolia :D

  • Iina Iina sanoo:

   No eikös ookin! Ihan totta, tänä keväänä kasvoista on lähtenyt se vauvamaisuus kunnolla pois :) Mäkin tykkään, ihania vaatteita!

 4. Jenna sanoo:

  Hei. Joko teillä on ensiaskelkengät hommattuna? Itsellä ois ajankohtaisena ostaa pojanne ensiaskelkengät. Onko vinkkejä hyvistä kengistä?

 5. Ninni sanoo:

  Ihanat vaatteet tytöillä ja suloisia kuvia jälleen kerran. :)

 6. Elisabet sanoo:

  Nätit on molempien vk-asut! Meiltäkin löytyy Reiman vk-haalari. Vielä ei olla kokeiltu maassa leikkimistä se päällä, mutta sitten kun ilmat lämpenee. :)

 7. loretta sanoo:

  Hei haluisin ehdottaa postausideaa. Mitä mieltä oot siitä, että esim. siskokset puetaan täysin samanlaisiin vaatteisiin usein :) Tai ylipäätään että sisaruksille tilataan samanlaisia vaatteita paljon? Muistan nimittäin itse omasta lapsuudesta että minä ja vuoden vanhempi isosiskoni olimme aina samoissa kuteissa valokuvissa ja juhlissa yms yms :D

 8. Nimetön sanoo:

  Mitä kokoa tyttöjen kengät on? :)

 9. Emilia sanoo:

  Heh, näenkö oikein että Zeldan jalka on tullut kengästä pihalle tuossa yhdessä kuvassa? :D:D Aivan ihania tyttöjä ja Tiara on kyllä pienen ajan sisällä kasvanut hirmu paljon! Nätin näköiset ovat vk-vaatteetkin, musta on jotenkin kiva kun siskoksia puetaan yhteen sopiviin vaatteisiin, muttei silti jatkuvasti täysin samanlaisiin! Onko teillä vielä muita vaatteita tytöille kevääksi, olisi kiva nähdä kuvaa niistäkin? :)

  • L sanoo:

   Minäkin kiinnitin huomiota, että Zeldalla tullut jalka ulos kengästä :D Taitaa pikku neidillä olla kova meno päällä :D Tiara on ihan sinun näköinen tuossa kolmanneksi alimmassa kuvassa. Onko jo haikeat (mutta samalla tietysti onnelliset) tunnelmat kun nuorimmainen täyttää jo yksi? :)

  • Iina Iina sanoo:

   On tullut joo, ne on vähän isot vielä ne tennarit meidän minineidille :D<3 Tipa on kasvanut ihan hurjasti kyllä, kuten Zeldakin! Vauhdikkaita vipeltäjiä molemmat :D On meillä neideille muitakin vk-vaatteita, taitavat muut tosin olla aika samoja kuin viime syksynäkin, paitsi uusia kenkiä on :)!

 10. pau sanoo:

  tämä ei mitenkään liity tähän postaukseen eikä lasten vk-vaatteisiin, mutta haluan silti kirjoittaa tämän kommentin.

  en muista vuotta, mutta olisiko ollut 2009 tai 2010. hyppäsin seinäjoelta ouluun menevään junaan. mua muutama penkkiä edenpänä istui kaksi tyttöä, toinen tummatukkainen erittäin vahvasti meikattu ja toinen vaaleampi tukkainen, vahvasti meikattu hänkin. tytöt katselivat toisia ihmisiä erittäin arvostelevasti, lauloivat lauluja mp3:sta kovaaan ääneen, puhuivat kovalla äänellä ja vähäb jopa tökeröjäkin juttuja – sellaisia joita ei mielestäni ihmistenilmoilla puhuta. kyllä, tämä tumma tukkainen tyttö olet sinä ja seuranasi oli derya.

  kun n. vuosi (? odotit silloin tiaraa) tapahtuman jälkeen löysin blogisi ajattelin ensin että voi luoja. toinen suuri voi luoja tuli huomatessani että olet raskaana. selasin blogiasi pitkään kunnes mä tajusin, että et oo ollenkaan sellainen millaisen kuvan sinusta junassa sain tai sitten olit aikuistunut. mun mielestä oli niin hieno huomata kuinka vastuuntuntoiselta ihmiseltä sä blogin välityksellä vaikutit.

  ja vaikutat edelleen. mun käsitys susta on muuttunu älyttömän paljon – oon huomannu että hyväksyt ihmiset erilaisuuksineen. oot välittävä äiti ja vaimo, välität myös meistä lukioista. ensinäkemällä ajattelin sun viettämän erittäin railakasta elämää, olinhan selaillut kuviasi useasti irc-galleriass kauhistellen. myös tuo käsitys kaikkosi kun löysin blogisi.

  tarkoitukseni ei ollut pahottaa sun mieltä, päinvastoin kertoa, että oli ihana huomata se sun henkinen lasvu siitä kiljuvasta teinistä vastuuntuntoiseksi äidiksi. kaikkea hyvää teidän perheelle <3

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon kommentista! <3 Allekirjoitan kyllä kaiken muun sanoistasi menneisyydestäni, mutta en sitä että olisin katsonut toisia arvostelevasti, ainakaan tarkoituksella, sillä jo teininä olin itse aika kovan arvostelun kohteena ja tiesin miten pahalta tuntuu kun arvostellaan. Mutta jokatapauksessa, ihanaa että käsityksesi musta on muuttunut, kiitos paljon vielä sun kauniista sanoista ja kaikkea hyvää myös sinulle<3

 11. Nami sanoo:

  http://m.iltalehti.fi/catwalk/2014040418182597_ca.shtml
  En tiedä onko tää jokin vanha juttu mutta aattelin laittaa sulle :)

 12. sitruuna sanoo:

  Moi! Mulle tuli sellainen postausidis, että kun esim. just Reima on ollut otsikoissa siitä, että se teettää vaatteita Bangladeshissä mutta ei ole allekirjoittanut tehdasromahduksen jälkeen tehtyä Accord-sopimusta työturvallisuuden ja -olojen parantamiseksi. Munkin mielestä noi Reimat on kauniita ja hyviä ja siks kiinnostaiskin kuulla sun mielepidettä tosta eettisyysnäkökulmasta. Oot fiksu ja hyvä kirjottamaan ja vois saada monet muutkin miettimään asiaa jos pohtisit sitä joskus postauksessa. :) Lastenvaatteet kun on sellaisia, että niitä on väkisinkin hankittava ja niiden pitää olla hyviä, mut tuntuu tosi ällöttävältä samalla että suomalaisetkin firmat teettää vaatteitaan muutaman sentin palkalla olosuhteissa joissa ihmisten ei ole turvallista olla. Mitkä sun fiilikset tästä aiheesta on? Erittäin vaikea ristiriita ainakin mulle, tasapaino eettisen kuluttamisen kanssa on tosi vaikea asia. Kiitos jälleen blogista, oot yyber! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Tää on mielenkiintoinen aihe, itsekin olen aiheesta paljon lukenut, etenkin kun Reima on mun blogin yhteistyökumppani. Mä voisin hyvinkin kirjoittaa aiheesta, mielipiteitä ainakin riittää. :) Kiitos postausvinkistä ja kauniista sanoistasi, sekä kaikkea hyvää sinulle!<3

Kommentoi