Menestysblogin salaisuus?

05.05.2014

Blogin 3v-synttäriviikko pyörähtää käyntiin yhdellä kaikkien aikojen toivotuimmista postausaiheista, kuinka saada oma blogi menestymään. Mä en ole koskaan kirjoittanut tästä aiheesta ennen, sillä en pidä itseäni minään ultimaattisena suosittuna bloggarina, jonka vinkeillä kaikista tulee blogimaailman tähtiä. Mutta ajattelin kertoa oman näkökulmani asiaan! Loppupeleissä kuitenkin jokainen meistä on yksilö, niin bloggaaja kuin lukijakin, ja vaikka tekisi kaiken bloggaajan kultaisten sääntöjen mukaan, ei välttämättä menesty, tai vaikka tekisi kaiken täysin yleisten normien vastaisesti, voi nousta kaikkien aikojen suosituimmaksi bloggaajaksi.

Kolme vuotta sitten bloggaaminen ei ollut vielä niin yleistä kuin nykyään, ja oma blogi oli helpompi saada menestymään. Muistan edelleen kuin eilisen, kun julkaisin ensimmäisen postaukseni, 8.5.2011 ja samana iltana sain 16 Blogger-lukijaa. Muistan olleeni häkeltynyt lukijoiden määrästä, ”ihanko oikeasti noita kaikkia kiinnostaa mun kuulumiset??”. Mun blogi nousi aika nopeasti ylöspäin listoilla, en tiedä johtuiko se siitä että mun blogista löytyi ainekset vuoden nauruille, vai siitä että olin kiinnostava persoona. Ehkä ei kummastakaan, ehkä molemmista.

bannerifotoxxxNykyään uusia blogeja ilmestyy päivittäin enemmän kuin kukaan ehtii lukea, joten lyödäkseen läpi on oltava jotain täysin uutta ja erilaista. Blogigenrejä on joka lähtöön, suosituin niistä on varmaankin lifestyleblogi, blogi johon voi jakaa kaiken mitä mieleen juolahtaa, genre johon myös mun blogini kuuluu. Itse en osaisi pitää muunlaista blogia kuin lifestyleblogia, sillä tällaisena tuuliviirinä se että saa kirjoittaa mistä aiheesta tahansa, on ehdoton plussa. Veikkaan että nykypäivänä on kuitenkin helpompaa nousta suosituksi, mikäli keskittyy johonkin tiettyyn aihepiiriin.

Yleensä mulla on tapana jaaritella kappalekaupalla, mutta nyt ajattelin kirjoittaa selkeästi erotellut, yksinkertaiset neuvot, joita mulla tulee mieleen, kun mietin mikä saa mut itseni kiinnostumaan blogista, ja mikä mahdollisesti saa suuren ihmismassan kiinnostumaan blogista. Aloitetaan perusjutuista:

  1. Suuret, valoisat ja hyvälaatuiset kuvat. Ei alkeellisia rajausvirheitä, joissa jalat katkeaa nilkasta tai kuvattava tyyppi on kuvan vasemmassa alakulmassa. Ei pelkkiä kännykkäkuvia, eikä keltaisia tai muuten kummallisen värisiä mössökuvia. Pahinta on pienet kuvat joista pitää tihrustaa, etenkin jos ne on reunustettu 20cm leveillä, tyhjillä sivupalkeilla molemmilta puolilta blogia.
  2. Laadukas teksti, jossa ei vilise virkekaupalla virheitä, ja joissa teksti on jäsenneltyä ja loppuun asti mietittyä, oli sitä sitten kolme lausetta tai kymmenen kappaletta. Ei hymiöitä joka lauseen perässä, eikä yhdyssanavirheitä tai jäätävää slangia, kirosanat ovat kyllä liiallisesti käytettynä myös big turn-off, vaikka satunnainen perkele hyvä tehokeino onkin.
  3. Persoonallinen kirjoittaja. Kirjoittajassa itsessään pitää olla jotain, joka saa kiinnostumaan. Etenkin jos kirjoittaa lifestyleblogia, on persoona tärkeä.  Lukijana ainakin itse mietin aina kijoittajasta, että voinko samaistua häneen? Voinko oppia häneltä jotain? Mitä hänen bloginsa lukeminen antaa minulle?
  4. Siisti ulkoasu, mieluiten pelkistetty, joka jättää tilaa postausten kuville. Itse henkilökohtaisesti tykkään eniten valkoisesta taustasta, ja mustasta tai tummanharmaasta tekstistä.
  5. Banneri, joka jää mieleen ja houkuttelee tutustumaan blogiin enemmän. Joo, mun banneri alkaa olla jo aika aikansa elänyt, ehkä se pääsee pian eläkkeelle 😉.
  6. Nimi. Blogin nimi, se on asia jota suosittelen miettimään tarkkaan, ettei tarvitse myöhemmin katua. Sen pitää olla sellainen joka jää ihmisten mieleen helposti, ja erottaa juuri sinun blogisi muista blogeista.
  7. Blogilistalle, Blogloviniin ja muihin blogiseurantapalveluihin oman blogin lisääminen, jotta lukijoiden on helpompi löytää blogisi, ja seurata sitä.

Nämä ovat ne perustekijät, joiden ollessa kunnossa, bloggaajalla on teoriassa mahdollisuus nousta kuinka suosituksi tahansa. Nämä yksin eivät kuitenkaan riitä, pelkästään laadukkaita, kauniita ja mielenkiintoisia blogeja on tuhansittain enemmän kuin tyypit kerkeävät selaamaan. Sen lisäksi että blogi on mieletön, tyylikäs ja hauska, pitää osata myös itse tuoda sitä esille.

v9Some on päivän sana, ja jos sitä ei osaa hyödyntää on turhaa edes haaveilla menestyksekkäästä blogista. Itse taisin aloittaa blogiurani linkkaamalla postauksen rohkeasti Facebookiin kaikille kavereilleni, sekä lisäksi silloiseen anokysymyspalvelu -Formspringiin, josta multa oli kyseltykin mahdollisen blogin perustamisesta. Nykyisin saman palvelun virkaa taitaa toimittaa ask.fm. Mulla oli se ”onni”, että olin raskaana, ja luontainen uteliaisuus ajoi tutut ja tutuntutut sivuille tirkistelemään, miten teini selviää uudessa tilanteessa.

Instagram, Twitter ja muut some-palvelut ovat hyviä kanavia tuoda blogiaan esille. Facebookissa on monia erilaisia bloggaajille tarkoitettuja ryhmiä, joihin omia postauksiaan voi linkata, ja Instagramissa on kuulemani mukaan helppo saada seuraajia, kun jaksaa itse olla aktiivinen. Mulla ei oikeastaan ole siitä kokemusta, kuinka hyvin näiden keinojen avulla menestyy, sillä Instagramia ei ollut silloin kun mä bloggaamisen aloitin, eivätkä FB-ryhmät olleet itselleni tuttuja.

bannerikolomeTärkeää on myös se, että on ystävällinen lukijoille ja vastaa kommentteihin. Vastavuoroisuus on blogin suola, ja se ei toimi, ellei bloggaaja koe lukijoiden olevan hänen vastaustensa arvoisia. Mullakin nykyisin kestää kommentteihin vastailussa, ja koen siitä jatkuvaa huonoa  omaatuntoa, sillä mulle jokainen kommentti merkitsee paljon. Aina jos joku kommentoi, kannattaa ehdottomasti myös tsekata onko hänellä blogia, ja käydä lukaisemassa sieltä pari postausta. Miksei ei voisi itsekin jättää kommenttia, jos keksii jotain mukavaa sanottavaa!

Sellaista systemaattista oman blogin linkittelyä en suosittele, mielestäni se on vain noloa käydä jättämässä joka blogiin aiheesta riippumatta sama ”sulla on hei tosi kiva blogi, käy kurkkaan munkin! www.mullaonihkublogi.com”. Tästä ääriesimerkki on eräs vuosia sitten sattunut, surullisen kuuluisa tapaus, kun eräs bloggaaja, joka tätä linkittelyä harrasti, oli käynyt kommentoimassa jonkun postaukseen juurikin jotain ”sulla on ihana tyyli! ♥ www.blogiblogiblogi.com”, ja postaus sattui kertomaan kirjoittajan kuolleesta äidistä. Tahdittomuuden ja törkeyden todellinen multihuipentuma.

banneriiiparasVerkostoituminen on tärkeää, ja sitähän tuo toisiin bloggaajiin jo pelkästään kommenttien muodossa tutustuminen on iiseimmillään. Kun blogi alkaa saada suosiota, mahdollisesti kutsuja tapahtumiin, on tärkeää paikanpäällä esitellä itsensä ja olla edukseen. On myös kohteliasta olla kiinnostunut tuotteista ja niiden esittelyistä, eikä keskittyä pelkkään syömiseen ja selfieiden ottamiseen. Yhteistöistä ja mainostamisesta olen kirjoittanut enemmän jo aiemmin joten niihin en tämän enempää perehdy tässä tekstissä.

Sitten on vielä se bloggaajan yksityisyys. Kuinka paljon yksityisyyttä voi pitää itsellään, ilman että on tylsä ja vailla mahdollisuuksia menestyä? Kuinka paljon voi kertoa, ilman että siitä voi olla itselle haittaa? Siinäpä vasta pulma, etenkin jos mukana on lapset. Mulle henkilökohtaisesti se raja menee siinä, mitä voisin kertoa pomolle työhaastattelussa, jos hän multa kysyisi, tai minkä aiheen voisin ottaa mummoni kanssa esille sunnuntaipuhelun aikana.

Lukijat haluavat samaistua bloggaajaan, ja jos hänessä ei ole mitään tarttumapintaa, eivät lukijat välttämättä ota blogia omakseen. Itsestään pitää laittaa kaikki likoon, kyllä lukijat huomaavat heti, jos kirjoittaja ei ole täysillä mukana. Mutta tyhmä ei saa olla, kannattaa pitää raha-asiat, läheisten henkilökohtaiset asiat ja kaikki muu oikeasti yksityinen pois blogista. Ennemmin kannattaa aina olla vähän turhan varovainen, kuin kertoa liikaa ja katua myöhemmin. Kaikenlainen draama kannattaa myös sulkea blogin ulkopuolelle, ettei tee itseään naurunalaiseksi ja saa aikaan kilometrimittaisia palstaspekulaatioita. Vaikka onhan sekin toki keino menestyä ja saada lukijoita, jos se ei haittaa että huomio ei välttämättä ole positiivista. Mua haittaisi.

Banneri1Mä olen rikkonut varmaankin jokaikistä tässä postauksessa luettelemaani ”sääntöä”, eikä se ole silti estänyt mua pääsemästä bloggaajana eteenpäin. Ehkä tärkeintä onkin, että bloggaaja ja blogi kehittyvät, ja lukijat saavat seurata mukana, eihän kukaan ole seppä syntyessään, eikä tarvitsekaan.

Lyhyesti pähkinänkuoressa: Tee omaa juttuasi, älä esitä tai kopioi toisia. Panosta kaikkesi, usko itseesi, ja tutustu uusiin tyyppeihin. Bloggaaminen vie paljon aikaa ja vaivaa, mutta on sen kaiken arvoista<3


50 Responses to “Menestysblogin salaisuus?”

  1. Emma sanoo:

    Tosi kiinnostava postaus, kiva kun kirjoitit tästä aiheesta! Tipa on kyllä supersuloinen vauva tuossa toiseksi vanhimmassa bannerissa :’)

  2. Hyvä listaus! Aika samanlaiseen päädyin itsekin, kun mietiskelin hyvän blogin tuntomerkkejä/peruspilareita. 🙂

  3. Oona sanoo:

    Hieno postaus! Itse en blogia kirjoita, mutta hyviä vinkkejä nuo on. Erityisesti itse näin lukijanasi allekirjoitan tuon merkityksen, joka on kommentteihin vastailulla. Se erottaa sinun blogisi monesta muusta! Pidän tavastasi tuoda esiin sen, kuinka tärkeitä lukijat sinulle ovat. Blogisi on ainoa, jota luen säännöllisesti – hyvästä syystä.

    Olet ihana, muista se! <3

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 🙂 Ihanaa että tykkäät mun blogista, ja tyylistä jolla sitä toteutan :)! Mulle tuli tosi hyvä mieli sun sanoista, ihanaa sunnuntaipäivää<3

  4. Olipa kiva -ja hyödyllinen postaus :)!
    Ite uskalsin vasta viime viikolla ensimmäisen kerran linkata blogini facebookiin.
    Mietin just tota yksityisyyttä. Tuntuu oikeestaan helpommalta se, että joku randomi lukee kuin se, että joku puolituttu lukee :D. Miekin pidän sen linjan, että kirjoitan niistä jutuista blogiin, mitä uskaltasin sanoo tuntemattomalle ihan face-to-facekin.
    ps. Toi banneri missä sie ja Tiara ootte, on nii symppis <3!

  5. Rosa sanoo:

    Mä muistan kaikki noi edelliset bannerit, oonhan lukenu sun blogia melkein alusta asti 🙂 oot kyllä kehittyny huikeesti siitä millanen tää blogi oli alussa, mut ei tässä sillonkaan mitään vikaa ollu 😉 ihan yks lemppari siis ja aina ootan uusia postauksia!

  6. Iita sanoo:

    Mua alkoi huvittaa kun mietin miksi aikanani aloin lukea sun blogia, mulla jäi ensimmäisenä mieleen sun räiskyvä pukeutuminen ja hassu kirjoitustapa, se taisi olla jotain blogin alkuaikoja kun odottelit Tiaraa. 😀 Nykyisin luen tätä ihan noista syistä mitä luettelit, blogi on asiallinen ja laadukas. Teksti on hyvää ja asiat joista kirjoitat mielenkiintoisia, et draamaile, olet positiivinen ja näin perheellisenä kiinnostaa tietysti jutut lapsistakin. Yks mistä antaisin sulle ison plussan on se miten otat lukijat huomioon. 🙂 Toivon todella että jatkat bloggailua vielä pitkään, oot yksi niistä harvoista keitä jaksaa seurata kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Ihanaa kevään jatkoa teidän koko porukalle! 🙂

    • Iina sanoo:

      Haha 😀 Joo, aluksi en ollut mikään maailman paras kirjoittaja, en toki ole vieläkään mutta kiva että sentään jotain edistystä on tapahtunut! Kiitos paljon<3 Ihana kuulla, ja ihanaa keväänjatkoa myös sinulle<3

  7. karo sanoo:

    Ois kiva kuulla mistä sun blogin nimi tulee?:)

  8. Emilia sanoo:

    Tuon toisen bannerin muistan jo, mutta en ensimmäistä! :/ Mun mielestä on ollut ihanaa katsoa teidän pienen perheen kasvua ja etenkin sinun kypsymistä äidiksi näiden vuosien varrella 🙂 Toivottavasti jaksat jatkaa bloggaamista vielä pitkään, edes päivittämällä harvoin. Nykyään postaustahti on ainakin mun mielestä juurikin sopiva, en vaan tahtoisi että lopetat kirjoittamista ikinä kokonaan :D!! Vieläkin ihan lemppariblogi!<3 Kirjoitat loistavasti ja kuvat ovat ihania. Lisäksi olet ihanan ja persoonallisen tuntuinen ihminen! Ehkäpä tulen moikkaamaan sua Tampereen minimuotikirppikselle, etkös säkin sinne ole tulossa? 😉

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjan paljon<3 Ihanaa että olet pysynyt lukijana niin pitkään ja koet että mun blogi on sun lempiblogi, enempää en voisi toivoakaan 🙂 Tule ihmeessä moikkaamaan minimuotikirppikselle, olisi mahtavaa tavata! 🙂 Mukavaa sunnuntaipäivää<3

  9. Olivia sanoo:

    Hyviä asioita oot laittanut tuohon listaan! Oon sun juttuja lukenut ihan melkein alusta asti, taisin elo-syyskuussa 2011 tämän löytää. Silloin ei tosiaan se bloggaaminen tainnut niin suosittua olla kuin nyt, ja raskausblogeja oli paljon vähemmän. Nykyään tuntuu, että jokainen raskaana oleva aloittaa blogin! Mäkin kiinnostuin tästä blogista juuri siksi että olit nuori ja odotit vauvaa. 😀
    Nykyään kun on niin hirveesti blogeja, on myös itse kriittisempi siitä, mitä blogeja alkaa seuraamaan. Aloitin oman blogin vuonna 2010 tammikuussa ja tasaiseen tahtiin tuli aina lisää lukijoita, mutta pikkuhiljaa se hiipui ja nyt on aikalailla jämähtänyt. Varmasti tuo ihmisten kriittisyys on osasyy, mutta myös se, että vuosi 2013 oli oman blogini osalta aika huono ja postasin paljon harvemmin kuin yleensä. Mulla on ollut myös blogi-identiteettikriisi enkä oikein ole tiennyt, mihin suuntaan haluan blogiani jatkaa, onhan tässä jo neljä vuotta sitä tietä kuljettu ja on tuntunut siltä, et pitäis jotenkin uudistua tai parantua. 😀
    Oon kuitenkin huomannut sen, ettei liika yrittäminen ole hyväksi, menee helposti esittämisen puolelle… Ehdottomasti blogin pitää tuntua omalta ja tehdä ihan sitä omaa juttua. Moni sortuu esim. asukuvaukseen vaikkei oikeastaan edes ole kiinnostunut muodista tai mieti niin hirveästi omaa pukeutumistaan.
    Pakko vielä sanoa (oon kyllä niin monesti ennenkin tämän sanonut) mutta oot kehittynyt hirveästi bloggaajana ja varsinkin kehittynyt ihmisenä, äitinä ja avopuolisona! Tai no aviopuolisona nykyään. ;D Hienosti oot selvinnyt äitiydestä!

    • Olivia sanoo:

      PS: Musta on niin ihanaa kun vastaat kaikille kommentteihin kunnolla! Monelle bloggaajalle oon lopettanut kommentoimisen tai jopa lukemisen kokonaan, kun ovat olleet niin laiskoja vastaamaan. 😀 Tylsää jos ei mitään vastakaikua saa! Vaikka sulla kestääkin välillä kauan vastata, niin ainakin tietää että sieltä on kunnon vastaus kuitenkin tulossa. 🙂 Monilta saa turhaan odottaa minkäänlaista vastausta…

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjan paljon<3 Mä oon huomannut myös ett'ä raskaus- ja äitiysaiheiset blogit on lisääntyneet hurjasti viime vuosina, tosin niin ovat kaikki muutkin blogit 😀

      Toivottavasti löydät itsesi blogisi kanssa uudelleen ja jaksat jatkaa kirjoittelua, bloggaaminen on kuitenkin loppupeleissä niin ihanan antoisaa puuhaa<3 Olet oikeassa kyllä asioissa joita toit esille, sen pitää tuntua omalta jotta voi toteuttaa blogiaan parhaimmalla mahdollisella tavalla! 🙂

      Upean kannustava ja positiivinen kommentti, kiitos vielä hurjasti ja kaikkea hyvää sulle<3

  10. Toi oli musta tosi hyvä yksityisyyden määrittely: mitä kertoisi tulevalle pomolle tai mummolleen. Ja lukijat ja kommentit tosiaan tekee blogin, eli jos niille ei ole aikaa (vaikka ne vastaukset joskus vähän antaisi odotuttaa itseään), niin sittenhän on ihan turha kyllä blogatakaan.

    • Heli sanoo:

      Samaa mieltä tuosta yksityisyysjutusta! Omalla, tosin minipienellä, blogillani on se tilanne, että tiedän sekä vanhempieni että mummuni lukevan sitä, joten ihan oikeastikin täytyy miettiä, mitä haluan mummulle kertoa:D

    • Iina sanoo:

      Kiva että ollaan samoilla linjoilla :)! Mun ja Oton monet sukulaiset, mukaanlukien mun mummu lukee myös tätä blogia :D!

  11. Iina sanoo:

    Hyvä postaus! Rupes hymyilyttämään, tuossa mummon sunnuntaipuhelun kohdalla 😀 Tiedän meinaan, että mummo soittaa joka sunnuntai ja kyselee kuulumisia <3 Se on meidän perinne ollut jo monta vuotta.

  12. st.brigitten sanoo:

    Hyviä vinkkejä, mutta mä luulen että nykyään ei enää pysty nousemaan ns. pinnalle ollenkaan. Ehkä sitten kun nykyiset suositut blogit lopettavat, voi uusiakin blogeja nousta. Sun blogi taitaa olla suosituin blogi mitä luen, tykkään enemmän lukea ”pienempiä” blogeja ja sellaisena haluan omanikin pitää 🙂

    • Iina sanoo:

      Kyllä mä uskon että edelleen on mahdollisuus nousta pinnalle, se on vain hyvin paljon vaikeampaa! 🙂 Pienissä blogeissa on kyllä ihan oma, ihana fiiliksensä :)!

  13. Riksu sanoo:

    Onko sulla instagram? 🙂

  14. Jelena sanoo:

    Oivoi, tuli ihanan nostalginen olo, kun katto noita bannereita <3 Muistin niistä jokaisen, mutta järjestystä en olisi muistanut 😀

    "Ehkä tärkeintä onkin, että bloggaaja ja blogi kehittyvät, ja lukijat saavat seurata mukana, eihän kukaan ole seppä syntyessään, eikä tarvitsekaan." Tää lause on kyllä harvinaisen totta. Sun blogi on ainoa blogi, jota olen ihan oikeasti jaksanut aktiivisesti seurata. Uskon, että se pääsyy on juurikin toi lainaus: olen nähny sun ja blogisi kehittyvän! Et pysy "paikallasi" vaan menet eteenpäin ja kehityt paremmaksi. Muistelisin, että sun postausten laatu on parantunut tosi paljon alusta, mikä on mun mielestä hyvä asia 🙂 Kun taas muut blogit, joita olen joskus seurannut, ovat pysyneet paikallaan ja joka toinen postaus kertoo samasta asiasta pikkuisen eri lausemuodoissa. Sulla taas on monipuolisia ja mielipiteitä jakavia postauksia. 🙂

    Kesän odotukset teille 🙂 Toivottavasti ne lämpimät aurinkoiset päivät tulevat takaisin ja noi raekuurot loppuis… 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 Hahaa ihanaa että bannerit on jääneet mieleen :)!

      Kiva että mielestäsi kehityksen huomaa mun blogista, se on mulle ehdottomasti tärkeää, en halua koskaan jämähtää paikoilleen vaan haastaa itseäni yhä uudelleen ja uudelleen :)! Lämmintä ja aurinkoista kesän odotusta sinnekin ja iso kiitos vielä<3

  15. iitu sanoo:

    oi vitsi tää kyl tuli niin oikeeseen hetkeen 🙂 mut mua kiinnostas se et miten saat noin hienoja noista bannereista? oisko sul jotain vinkkiä niihin 🙂

  16. Vivsku sanoo:

    Onko noi sun edellisessä postauksessa olevat siniset farkut niin nämä: http://www.ginatricot.com/cfi/fi/mallisto/suosikit/ccollection-ctoplist-p1.html#product_650815520 ? 🙂

  17. Minna sanoo:

    Laitoin sulle sähköpostia!:)

  18. Laura sanoo:

    Hyvä kirjoitus! 🙂 sun blogi on todella laadukas, niin kirjoitukseltaan kuin kuviltaan! 🙂 enkä yhtään ihmettele että pärjäät blogi maailmassa, olet niin ystävällinen ja positiivinen ihminen! 🙂

  19. Linkku sanoo:

    Sikahyvä teksti! Ja noi sun luettelemat kriteerit on kyllä just sellasia, joiden perusteella itse ainakin blogeja luen 🙂 muutenkin tästä koko tekstistä välittyy jotenkin niin selvästi, että tiedät tosiaan mistä puhut!

  20. Nimetön sanoo:

    Hih mun mielestä mä tulin lukijaksi silloin kun tiara ei ihan vielä ollut syntynyt ja sulla oli sellainen banneri missä oli kait neljä kuvaa ja kaikissa oli jotain leopardikuosia! 😀

  21. remppis sanoo:

    Kiva postaud. Oot kyllä taitava blogisti!

    Mulla on blogissa monta kardinaaluvirhettä, mm. idioottitylsä nimi! 😀

  22. Paukku sanoo:

    Hyvä kirjoitus, ja blogiasi lukiessa huomaa kyllä, kuinka paljon tähän panostat! Yksi pikku juttu tuli nyt vaan mieleeni, kun mainitsit, että on tärkeää olla ystävällinen lukijoille. Mua on pistänyt silmään se, kun toisinaan vastaat vähän ilkeisiin/negatiivisiin kommentteihin antamalla samalla mitalla takaisin. Niiltähän ei näin suositun blogin pitäjä voi varmastikaan kokonaan välttyä, mutta mielestäni antaisi näin lukijana paremman vaikutelman, jos et lähtisi mukaan siihen ilkeilyyn, vaan vastaisit vaan tyyliin Hyvää päivänjatkoa sullekin! Varmasti on hauska näpäyttää takaisin, mutta tosiaan muuten näin huippuunsa hiotussa blogissa se on monesti kiinnittänyt huomioni, eikä aina anna kovin positiivista vaikutelmaa. Yritän kai sanoa, että jonkunlaista asiakaspalvelua kai tämä kommentteihin vastaaminenkin on, ja ainahan pitäisi jaksaa olla ystävällinen niille ärsyttävillekin asiakkaille. Tykkään lukea aina kommentit ja vastaukset läpi, ja välillä juuri ne tuntuukin olevan tämän blogin suola. Kiva, kun kirjoitat meille näin hienoa blogia ja saamme seurata ihanan perheesi touhuja!

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon 🙂

      Mä oon hieman eri mieltä tästä negatiivisesta kommenteista, yleensä (silloin harvoin kun päästän niitä läpi), vastaan lähestulkoon poikkeuksetta nimenomaan Hyvää päivänjatkoa -tyylillä. Ehkä silmiisi pisti tässä hiljattain laittamani vastaus kommenttii, jossa tytärtäni kutsuttiin lyhytkasvuiseksi? Siihen vastasin pisteliäästi, sillä kyseinen kommentoija kirjoittaa vähintään kerran viikossa jotain negatiivista, ja vuorotellen omalla nimellään positiivista (näen ip-osoitteet) 🙂 Tällainen kaksinaamaisuus on mielestäni senverran typerää, että puolen vuoden jatkumisen jälkeen mullakin on oikeus vastata pisteliäästi, vaikkakin ihan asiallisesti, hymiön kera.

      Kiva että toit eriävän mielipiteesi asialliseen sävyyn julki! Mun mielestä bloggaajan ei tarvitse kestää kaikkea, eikä bloggaaminen ole samalla tavalla asiakaspalvelutyötä, kuin vakikkapa kaupankassana toiminen, sillä blogi kertoo henkilökohtaisesta elämästä, ja negatiiviset kommentoijat jotka epäasiallisesti arvostelevat, kommentoivat yleensä mua ja perhettäni henkilökohtaisesti. Asialliseen kritiikkiin blogia koskien vastaan aina asiallisesti 🙂 Mukavaa äitienpäiväsunnuntaita sinnepäin ja kiitos vielä kauniista sanoistasi! <3

      • Paukku sanoo:

        Onpas pönttö kommentoija, kuka tuollaista harrastaa. Tuo em. kommentti Tiaran pituudestakin kun vaan näytti toisaalta niin harmittomalta. Enpä ole ajatellut, että tuollaisiakin tyyppejä mahtuu joukkoon. Enkä kyllä varmasti itsekään sietäisi henk.kohtaisuuksiin meneviä kommentteja missään asiakaspalvelu työssä. Hatunnosto siis sulle, kun niistäkin huolimatta viitsit kirjoittaa tätä!

  23. Amy sanoo:

    On aina yhtä kiva lukea miten menestyneet bloggaajat on aloittanut. Olisi myös kiva lukea aikajanasta, kuinka kauan on ”joutunut” kirjoittaa ns. itsekseen, eli kuinka kauan kesti että sai seuraajia (muitakin kuin kavereita ja sukulaisia). Tämähän on tietysti yksillöllistä myöskin. Hei kysymys! MITEN oot saanut tuon Facebook ”Tykkää”-napin siihen postaukseen? Olen yrittänyt saada se näkyviin itse postaukseen mutta saan sen vain sivulle näkyviin. Auta tyhmää! 😀

  24. Iina sanoo:

    Hei Kaima! Syystä tai toisesta löysin vasta nyt sun blogin. Oon koukussa tällaisiin neuvoihin, joten kiitos. Ruokaa minun sielulle 😀

  25. Nora sanoo:

    Vanha postaus, mutta edelleen ajankohtainen. Hyviä vinkkejä! Olen pitänyt jo pari vuotta blogia, mut nyt on vihdoin tulossa siitä onnellinen tilanne, että kohta muuttuu työkuviot niin, että jää enemmän aikaa blogille ja kaikki neuvot on tervetulleita. Varmaan verkostoituminen ja mainostus on ne, mitä pitäisi tehdä enemmän tässä kohtaa. Sisältö (kai?) ihan ok, ja tuntuu, että voisi eksyä enemmänkin lukijoita blogiin, jos vaan saisi nyt lisää näkyvyyttä ja verkostoja. 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.