Jännittävä sunnuntai

25.05.2014

Sunnuntai on yleensä se viikon rauhallisin päivä, niin myös tänään. Mutta pinnan alla kuhisee! On jääkiekon MM-finaalia, Eurovaaleja, ja koska ilta ei muuten olisi tarpeeksi jännittävä, päätettiin sitten järjestää vielä sellainen oma pieni jännitysnäytelmä nimeltä ”Lapset yhtäaikaa nukkumaan”. Normaalisti lapset menevät meillä peräkanaa nukkumaan 19-20 välillä, Tiara ensin, ja Zelda perään. Tähän asti Zelda on aina (imetyksen loppumisen jälkeen) nukutettu Oton syliin, ja Otto on kantanut neidin vaan sitten nukkuvana omaan sänkyynsä.

Zelda on kuitenkin jo senverran iso tyttö, että Otolla ei kestä enää selkä jokailtaista nukuttelua, ja muutenkin on varmasti jo hyvä aika opetella omaan sänkyyn nukahtamista, kun ikää on se reilut 13 kuukautta, verraten Tiaraan joka oppi nukahtamaan omaan sänkyyn jo alle kolmikuisena. Meille tämä on tähän asti ollut toimiva ratkaisu, eikä olla sitä koettu mitenkään taakkana. Lapset ovat erilaisia, ja siinä missä Tiara jäi jo ihan pikkuvauvana onnellisena lauleskelemaan sänkyyn ja jokelteli itsensä uneen, Zelda huusi pää kirkuvan punaisena jos hänet yritti jättää yksin sänkyyn.

IMG_4965 IMG_4969x IMG_4998xOllaan nyt pari viikkoa harjoiteltu omaan sänkyyn nukahtamista päiväuniaikaan ja käytetty tassumenetelmää, eli olen käynyt aina paijaamassa Zeldaa ja laittamassa lammasunilelua takaisin kainaloon, jos tytsy on alkanut itkemään. Yllättävän hyvin kuitenkin on sujunut, ja joka kerta päiväunille mentäessä ei ole tarvinnut käydä paijailemassa, vaan Zelda on tosiaan nukahtanut ihan itse.

Tämäniltainen yhdessä yöunille nukahtaminen sujui odotettua paremmin, Tiara nukahti kymmenessä minuutissa tyttöjen hetken kikateltua yhdessä. Zeldalla kesti reilut puoli tuntia nukahtaa, mutta itkuinen tai hätäinen hän ei ollut. Lähinnä huuteli ja höpötteli itsekseen, leikki vähän pehmoleluilla, ja juuri ennen nukahtamista kitisi pienen hetken, ennenkuin tuli ihan hiljaista. Nyt molemmat nukkuvat, uskomatonta! Tästä me haaveiltiin kolmetoista pitkää kuukautta.

IMG_5013x IMG_5026 IMG_5033xJa täytyy sanoa että oli ihana kuunnella sitä tyttöjen kikattelua, tuli ihan mieleen yökyläilyt kavereiden luona omasta lapsuudesta. Kikateltiin aina kavereiden kanssa ja jossain vaiheessa aina äiti tuli sanomaan että nyt tytöt nukkumaan. Mä niin näen jo sieluni silmin kuinka monta kertaa me vielä tulevaisuudessa tullaan sanomaan nuo sanat, mutta samaan aikaan olen niin järjettömän onnellinen ja iloinen siitä, että tytöillä on toisensa. Tiara ja Zelda tulevat olemaan suuri tuki ja turva toisilleen, ja varmasti ihanat ystävät myös.

Tänään on ollut kyllä ihan loistava päivä muutenkin, käytiin päivällä puistossa hengailemassa ja syömässä jäätelöä, minkä jälkeen tultiin kotiin kokkailemaan kana-halloumi-mansikkasalaattia. Ruuan jälkeen lepäiltiin hetki, ja lähdettiin sitten käymään äänestämässä. Yllättävän rauhallinen meininki oli äänestyspaikalla ainakin puoli seiskan aikaan illalla, yhtään ei tarvinnut jonottaa. Nyt katsellaan jääkiekon MM-finaalia, ja toivotaan että tuo 1-1 tilanne tuosta vielä kohenee Suomen parhaaksi.

IMG_5036x IMG_5056x IMG_5060xIhanaa että saatiin yksi yhteinen vapaapäivä viikon päätteeksi, ensi viikolla niitä onkin jo kaksi helatorstain ansiosta, ja sitä seuraavalla viikolla kokonainen viikonloppu ekaa kertaa sitten Vapun. Enää kaksi viikkoa ja viisi päivää kesäloman alkuun, ja oi kyllä, mä todellakin lasken päiviä! Tämä vuosi on ollut varmasti meidän elämän rankimpia kun ollaan molemmat ahnehdittu itsellemme hommia vähän turhankin paljon, Otto töissä ja minä blogin, lasten, pääsykokeiden ja hääjärjestelyiden kanssa, mutta kuuden viikon yhteinen loma varmasti lataa akkuja siihen malliin että jaksaa taas puurtaa seuraavankin vuoden. Välillä on tuntunut että loppuu puhti kesken, mutta nyt jaksaa taas kun tietää että loma on niin lähellä, ihanaa!

Mahtavaa sunnuntai-iltaa kaikille! Toivottavasti tämä ilta saa vielä arvoisensa päätöksen ja Suomi voittaa MM-kultaa!


27 Responses to “Jännittävä sunnuntai”

  1. Essi sanoo:

    Voi että noi teijän tytöt on kyllä niin ihania, että sydän ihan sulaa <3

  2. Linda sanoo:

    Teillä kaksi viikkoa lomaan, mulla kaksi viikkoa laskettuun aikaan. (: Ja ihania kuvia, tosi raikkaita!

  3. st.brigitten sanoo:

    Ihanan helposti teillä lapset nukahtivat! Meillä nukutettiin poikaa syliin 2-vuotiaaksi asti (i know…) ja edelleen nyt isompien lasten ollessa 4,5v ja 2,5v he nukahtavat niin, että jompi kumpi meistä istuu sängyn vieressä (kerrossänky). Nuorin nukahtaa rinnalle, ikää kun vasta alle 2kk 😉 Kesän projektina olis tarkoitus opettaa ”isommat” lapset nukahtamaan ilman sitä sängyn vieressä istuskelua…saa nähä miten käy 😀

    • Iina sanoo:

      Tsemppiä! Meillä tämä ratkaisu, koska ei itse oltaisi jaksettu sitä nukutusrumbaa enää, ja onneksi meni helposti. Mutta niin kauan kuin itse jaksaa, niin en näe siinä mitään pahaa! 🙂 Toivottavasti käy hyvin!

  4. empampa sanoo:

    Iihana on tuo Tiaran jätskimekko, jos mun kokoja ois olemassa nii mullaki ois tommonen <3 ootte kyllä kaikki kolme niin nättejä ja herttasia!

  5. Oona sanoo:

    Kauniita kuvia upeissa väreissä! Ihanaa, että tytöt tulevat noin hyvin toimeen. Varmasti vuosien kuluessa ehtii isoja yhteenottojakin tulla, mutta sisarussuhde on keskimääräisesti elämän pisin ihmissuhde. Kolhut kestetään ja aina voi toiselta tukea hakea! :’)

  6. ripsu sanoo:

    Herranjumala sä olet Iina kaunis<3

  7. tyde sanoo:

    Ihanan kesäisiä kuvia! Enkä kestä, oot niin hehkeenä! 😀

  8. Vilma sanoo:

    Ihana kun oot postannut näin usein lähipäivinä! 🙂

  9. Elisabet sanoo:

    Ihania tyttöjä!<3 Saiko Zeldakin herkutella kesän ensimmäistä jäätelöään? 🙂 Tämmöset postaukset saa aina ajattelemaan sitä, miten ihana olisi lapset pienellä ikäerolla. Kovasti suunnitellaan jo toista, mutta aina tulee jotain takapakkia ja aina se 'mutta jos sitä ja tätä..' ajatukset vie mennessään koko asian. Eiköhän sekin asia pian vielä jonkunlaisen päätöksen saa(toivottavasti). 🙂

    • Iina sanoo:

      No niin on<3 Sai herkutella, elämänsä ensimmäistä omaa jäätelöään! 😀 Lapset pienellä ikäerolla oli ainakin meille paras ratkaisu ikinä, vaikka ensimmäinen vuosi ajoittain rankka olikin! Nyt saa nauttia siitä, miten ihana se pieni ikäero on kun tytöt kasvavat! 🙂 Tsemppiä päätöksentekoon!

  10. Sylvian sanoo:

    Ihanat tytöt teillä!! <3 Luinka paljon Tiaralla ja Zeldalla onkaan ikäeroa? Toivoitko muuten tyttöä kummankin raskauden aikana vai oliko sinulle sukupuoli ihan sama? Meillä on nyt reilu puolivuotias tyttö ja täytyy tunnustaa että siskoa hänelle toivon 🙂 Toki on poikakin tervetullut mutta mietin että kaksi tyttöä olisi leikkien kannalta ihanaa ja toki myös vaatteiden ym kannalta helpompi.

    • Iina sanoo:

      On meillä kyllä<3 Ikäeroa on reilut 1,5vuotta, Tiara täytti kuusi päivää Zeldan syntymän jälkeen 1v7kk :)! En toivonut kummankaan raskauden aikana kumpaakaan sukupuolta, mutta ekassa raskaudessa oli tyttöolo ja tokassa poikaolo, joka sitten muuttui tyttöoloksi juuri ennen rakenneultraa! Mut oon kyllä iloinen että meillä on kaksi noin ihanaa tyttöä, ja just niinkun sanoit, niin leikit menee hyvin yhteen ja vaatteita on helppo kierrättää eteenpäin! 🙂

  11. Katarooma sanoo:

    Ihania kuvia… <3 Olihan se jännä peli, hui. Ei meinannu uni tulla pelin jälkeen ku jäi jännä päälle… 😀

  12. M sanoo:

    Opetitteko siis Zeldan nukahtamaan yksin, eli kumpikaan teistä ei ole samassa huoneessa? 🙂 Mä opetin aikoinaan lapseni 11-kuisena nukahtamaan omaan sänkyyn, tosta nyt jo useampi kuukausi ja edelleen saan olla samassa huoneessa kunnes ipana nukahtaa… 😀 ihan hirveä paniikkihuuto alkaa jos poistun huoneesta 🙁

    • Iina sanoo:

      Joo kyllä, yksin, tai no toki Tiara on samassa huoneessa! 🙂 Uskon että Tipan läsnäolo tuo Zeldallekin turvallisuudentunnetta ja on helpompi nukahtaa kun isosisko näyttää esimerkkiä! Tsemppiä!!

  13. äityli82 sanoo:

    Hei,pakko kommentoida ja antaa omaa näkökantaa kans,elikkäs lapsenhan ei ole edes tarkoitus osata nukahtaa yksin,tarkoitan nyt vauvoja ja taaperoita 🙁 lapsi saa turvaa ja hyvänolontunnetta aikuisesta joka nukuttaa. Niin paljon on tehty tutkimuksia,mitä yksin nukahtaminen aiheuttaa pienelle,pahimmassa tapauksessa traumoja ja hylkäämiseksi olon tunnetta. Mä en vaan voi näin 30-äitinä ymmärtää mentaliteettia että lapsen pitää osata nukahtaa yksin 🙁 se on vanhempien velvollisuus ja vastuu saattaa lapsi uneen nukuttamalla. Tapoja on monia,eihän meistä aikuisistakaan ole kiva nukkua yksin,vaan toisen kainalo kivempi. Muistakaa että lapsen itsetunto kehittyy jo vauvasta,ja kaikki positiivinen myötäeläminen,turva ja onnistumisen tunteet vahvistaa sitä 😀 hymyä jokaisen päivään,ja löysätään kaikki sitä nutturaa 😉

    • Iina sanoo:

      Musta on ikävää että korostat heti ensimmäisenä että ”30-äitinä”, oletan että ikääsi sillä meinaat, koska äidin ikä ei kyllä ole mittari siitä miten hyvä äiti joku on. Vaikka mä olen reilu parikymppinen äiti, olen lukenut paljon kasvatusaiheista kirjallisuutta ja ottanut selvää asioista. Olen tutustunut esimerkiksi Jari Sinkkosen ja Helena Niemen teoksiin. Esität tietosi faktana, mutta et tuo minkäänlaisia lähdetietoja niiden tueksi esille. Uskon että aktiivinen nukuttaminen (vauva-ajan jälkeen) ei ole lapselle mitenkään itsekseen nukahtamista parempi vaihtoehto, sillä lapsen on hankalampaa oppia nukahtamaan yksin, mitä vanhempana hän sen joutuu opettelemaan. Toki lapset ja tilanteet ovat erilaisia, mutta suurin osa lapsista ei varmasti siitä kärsi mitenkään että oppii nukahtamaan itsekseen, tai isosisaruksensa kanssa yhdessä, kuten meillä. Suosittelen tätä teosta: Sinkkonen, Jari 2008. Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun. Helsinki: WSOY. Sieltä löytyy paljon hyviä neuvoja kasvatukseen! 🙂 Mukavaa viikkoa sinulle!

  14. Nimetön sanoo:

    Voisitko äityli82 linkata näitä mainitsemiasi tutkimuksia? Kiinnostaisi tietää, kuitenkin esim. Lastenpsykiatri Janna Rantala neuvoo, että lasta ei tarvitse nukuttamalla nukuttaa. Samoin neuvolassa kehotetaan unikouluilla yms pyrkimään aktiivisesta nukuttamisesta eroon. Voisin kuvitella, että em. lähteet pohjautuvat myös tieteellisesti päteviin tutkimuksiin, joskaan en Ile itse niistä ottanut selvää (vielä ainakaan).

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.