Silja Serenade lasten kanssa

23.06.2014

Saimme testata TallinkSiljan uusittua Silja Serenadea, ja juhannuskiireiden hellitettyä ajattelin kertoa vähän enemmän meidän reissusta. Mukaan reissulle lähti meidän oman perheen lisäksi mun äiti, jonka tosin lasken kyllä perheeseen kuuluvaksi vaikka ei meillä asukaan. Me majoituttiin 11:nnen kannen DeLuxe-hyteissä, merinäköalalla. Hytit olivat ihanan tilavia, sekä parisängyllä ja levitettävällä nojatuolisängyllä varustettuja. Lisäksi saimme Zeldalle matkasängyn ihanilla prinsessalakanoilla.

_DSC0543x _DSC0557x _DSC0729x _DSC0762xKokeilimme myös Silja Serenaden uusittua ravintolatarjontaa. Meillä oli molempina iltoina pöytävaraus ensimmäiseen, kello 17/17.15 kattaukseen, mikä sopi oikein hyvin sillä tuohon aikaan päivästä alkoi olla jo suden nälkä. Ensimmäisenä iltana söimme ravintola Tavolatassa, joka on kuutoskannen italialainen Ala carté-ravintola. Tavolatassa oli lapsille oma herkullinen ja monipuolinen buffet, josta löytyo lapsille perus lihapulla-ranskis-nakkikombon  lisäksi myös paljon eri vihanneksia, salaattia, lohta, kanaa, katkarapuja ja gnoccheja joista tytöt tykkäsivät kovasti. Lasten buffet on Tavolatassa ilmainen vanhempien seurassa ruokaileville alle 6-vuotiaille lapsille.

Olen itse ollut aina enemmän buffetin ystävä laivalla, ja huomasin ensimmäisenä iltana kaipaavani buffetin valinnanvaraa, nopeutta ja sujuvuutta lasten kanssa. Syömämme ruoka Tavolatassa oli todella taivaallista: alkuruuaksi Vitello Tonnatoa ja parsaa ricottajuustolla ja pistaasipähkinöillä, pääruuaksi härkää timjamiperunoilla, valkosipulissa paistetulla pinaatilla ja punaviinikastikkeella, ja Otolle vegepastaa mm. parsalla ja pistaasipähkinöillä. Tavolatassa, Ala Carté´-ravintola kun on, joutui kuitenkin oman aikansa odottelemaan ruokia ja kipeän Zeldan kanssa koin sitten buffetin helpommaksi vaihtoehdoksi kun ruoan sai heti eteensä.

_DSC0582x _DSC0603x tavolataToisena iltana sitten syötiinkin uudistuneessa Grande Buffetissa, ja ruokailu sujui jouhevammin kun Zeldakaan ei ehtinyt hermostua. Valinnanvaraa oli ihan uskomattoman paljon, ja alkuruokien ystävänä yllätyin kuinka paljon söin myös pääruokia, kuten herkullisia falafeleja ja possun ribsejä. Silti mun ikuinen suosikkini on kalapöytä, ja kaikki erilaiset salaatit. Grande Buffetin uudessa Aasia -pöydässä oli tarjolla mm. sushia sekä ihanaa nuudelisalaattia, sushi maistui mulle ja salaatti vei Oton sydämen.

Jälkkäreitä oli myös tarjolla runsaasti, ja kaikkien lasten suurin suosikki näytti olevan pehmiskone ja valinnaiset lisukkeet pehmikselle. Me oltiin laiskoja eikä jaksettu jonottaa, ja haettiin lapsille ville vallaton -jätskipuikot altaasta, eikä muutenkaan ole hyvä herkutella liikaa. Itse kuitenkin maistelin herkullisia tartaletteja, konvehteja ja moussekakkuja oikein mielelläni.

_DSC0679x buffaUusitun Serenaden kauppatarjonta oli lisääntynyt mukavasti, ja laajentunut Tax free -myymälä oli valikoimaltaan todella kattava ja ihanan raikas. Me törmättiin Tax Freessä ihanaan Vilmaan, niinkuin Instagramin seuraajat ehkä huomasivatkin jo, ja Vilma esitteli meille kosmetiikkapuolen ihanuudet ja parhaat suklaat. Nappasin mukaani ensimmäisen Victoria’s secret -tuotteeni, kevyen vartalotuoksusuihkeen. Se tuoksuu helmiorkidealle ja punaviinimarjoille, ja on ihanan raikas, ei ollenkaan tunkkainen. Suomesta VS-tuotteita ei vielä saa mutt Serenadella oli ainakin niin paljon valinnanvaraa eri tuotteiden välillä että meinasi iskeä pieni valinnanvaikeus.

_DSC0762x_DSC0610x _DSC0829xLapsille on Serenadella etenkin kesällä paljon kivaa tekemistä. Kaikille tutun lasten Silja Landin lisäksi löytyy myös Kids Club Summer Center kuutoskannelta Tavolatan läheisyydestä. Siellä on hurjasti tilaa ja tekemistä kaikenikäisille lapsille vauvoista teineihin. Muumitalo, liukumäki ja Brio -junarata, sekä jättisuuret pehmeät legopalikat olivat Zeldan lemppareita. Tiara tykästyi eritoten pomppulinnaan, pallomereen, karuselliin ja isoihin leikkiheppoihin joilla isommat lapset ratsastivat, ja joita Tipa tuijotteli haltioissaan muttei uskaltanut itse kokeilla.

Summer Centerin lisäksi lapsille on tietenkin myös mieletön Atlantis -klubin muumidisko, josta Otto kirjoittelikin jo heti reissun jälkeen. Molemmat neidit olivat elementissään muumidiskossa, ja Tipa tanssi kummatkin diskot ihan eturivissä, muumeissa kiinni. Viime vuonna Tipa tyytyi vielä katselemaan taaempaa muiden touhuja ja hytkymään pienesti, mutta tänä vuonna hän irroitteli kunnolla ja uskalsi jopa koskettaa muumipeikkoa, joka taputti Tiaraa päälaelle.

IMG_6933x IMG_6950x IMG_6967x IMG_6982x IMG_7123xMuumidisko on iltaisin kello 19.45 siis seiskakannen Atlantiksessa, ja sen jälkeen muumipeikko ja pikkumyy lukevat vielä iltasadun lapsille Summer Centerissä joka ilta kello 21.30. Meidän lapset eivät jaksaneet valvoa niin myöhään, kotonakin mennään yleensä nukkumaan 19.30, mutta satuhetki on varmasti mukava tapa saatella vähän isommatkin lapset untenmaille. Muumipeikko ja pikkumyy tuntuivat olevan aika kovassa huudossa kaikkien lasten keskuudessa, haha.

_DSC0626x _DSC0686x _DSC0778x _DSC0787x IMG_6831xKokonaisuutena risteily oli ihan huippukiva, ja lähtisin uudelleen koska tahansa. Mutta mä oonkin tällainen risteilylover pienestä asti tykännyt laivakulttuurista ja rennosta meiningistä. Uusittu Serenade on upea, enkä voisi kuvitella helpompaa ja mukavampaa tapaa matkustaa Ruotsiin. Muistan kun joskus mun ollessa ala-asteella kaverini kertoi lentäneensä Tukholmaan ja ihmettelin kovin että miksi hän ei mennyt laivalla. Nykyään tietysti ymmärrän erilaiset tilanteet ja sen että perille haluaa päästä mahdollisesti nopeammin kuin laivalla, mutta silti en haluaisi itse matkustaa Tukholmaan muuten kuin laivalla, ellei olisi ihan pakko. Serenade rokkaa, ja pian myös samanlaisen remonttiuudistuksen kokeva Symphony!


7 Responses to “Silja Serenade lasten kanssa”

 1. killitin sanoo:

  Oot varmaab taas pia raskaana? Ihanat lapset c:

  • Iina Iina sanoo:

   Apua, meinasin kuolla kun luin aamulla ensimmäisenä heräämisen jälkeen tän kommentin, näin nimittäin yöllä painajaista että meille oli tulossa kolmas vauva vaikka se ei todellakaan kuulu suunnitelmiin :DD Mutta joo, en ole :D Ja kiitos, meidän kaksi tyttöä on maailman ihanimpia ja ne riittää kyllä meille tältä erää<3

 2. Pirita sanoo:

  Oih, me ollaan just viikon päästä menossa kans päivä Tukholmassa -risteilylle. Eka matka tuon, nyt 8kk kanssa :) Jännittävää!! Nyt kiireesti menin katsomaan, että mikä se meidän laiva on, ja hitsit, sepä on just toi Symphony! No, toivottavasti sekin on kiva, vaikka ilmeisesti ”remontin tarpeessa” :D

  Aika hauskaa lähteä nyt tuollaiselle risteilylle perheen äitinä, kun viimeksi siellä on ollut just ja just 18v. bilehileenä ystävän kanssa drinkit kädessä kikattamassa ja poikia metsästämässä :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi vitsit, viettäkää ihana risteily!! Me oltiin just viime elokuussa Symphonylla ja on sekin ihana edelleen, pääsettepähän näkemään vielä sen vanhan tyylin ennenkuin laiva uudistuu, ei siinäkään mitään vikaa ole :)! Zelda oli silloin 4kk kun käytiin elokuussa, ja ihan hyvin reissu sujui joten varmasti teilläkin menee hyvin, 8kk ikäiset on niin leppoisia<3 :D Mulle oli kans kokemus mennä eka kertaa risteilemään äitinä, itsekin viimeksi ennen sitä risteillyt rellestysiässä :DD Aivan ihanaa matkaa teille<3

 3. Lukija sanoo:

  Moikka! Oon seurannut sun blogia jo pidemmän aikaa, mutta nyt on valitettavasti myönnettävä että otto vei tämän lukijan :P Sun blogi on tosi kiva, mutta otto on mielestäni loistava kirjoittaja, joka osaa elävöittää tekstin hienosti ja kirjoittaa mukavan kepeällä tyylillä. Ehkäpä voisitkin kysyä mieheltäsi vinkkejä kirjoittamiseen liittyen, sillä muoti ja kauneus jutut kiinnostavat minua myös perhe-elämänne arjen lisäksi, mutta saman tyylisiä juttuja samoista aiheista ei oikein jaksa lukea kahdesta eri blogista :( Ps. Teillä on valtavan suloiset tytöt! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka! Mä en valitettavasti ymmärtänyt oikein mitä ajoit kommentilla takaa, sitäkö että mun pitäisi kirjoittaa samalla tavalla kuin Otto että säilyttäisin sun mielenkiinnon? Eikö juuri silloin meidän blogit olisi samanlaisia ja saman asian kertausta? Mä aion jatkossakin säilyttää oman tutun kirjoitustyylini, ja Otto tietysti omansa, ei se multa ole pois jos luet mieluummin Oton blogia, mä olen vain Otosta ylpeä :).

 4. elsi sanoo:

  Voi miten lutusia kuvia, varsinkin tuo missä Zelda pötköttelee sängyllä! <3

Kommentoi