Syksyn ostoslista

16.07.2014

Moikka! Meidän häämatka lähestyy, ja ajattelin tehdä pientä ostoslistaa syksyn varalle, matkalla kun on kuhertelun lisäksi tarkoitus shoppaillakin. Etenkin kun herra aviomieheni hiljattain heräsi siihen, että hän tykkääkin shoppailusta, haha! Viime vuonna tein listausta ennen Tukholman reissua, ja mielestäni sain silloin hyvin mietittyä ostokset valmiiksi, eikä tullut ostettua mitään turhaa. Se ongelma ostoslistoissa ja shoppailussa tietysti on, että aina kun etsii jotain yhtä tai kahta tiettyä vaatetta, ei koskaan löydä juuri niitä, vaan kaikkea muuta siistiä. Siksi ajattelinkin tehdä vähän suuremmat valikoimat listoihin, niin on ehkä suuremmat mahikset että edes jotain hauskaa, mutta tarpeellista, tarttuu mukaan.

Ihan ensimmäiseksi listasin laukkuja. Mulla on jo pitkään ollut haaveissa ostaa joku ajaton, kaunis, musta arkilaukku. Tarpeeksi iso, että se vetää sisäänsä mun peruskamppeet työjuttuihin, eli tabletin tai läppärin ja järkkärin, tai vaihtoehtoisesti peruskamppeet lapsille mukaan, jos mennään vaikka kylään tai puistoon. Mulla ei oikeastaan koskaan ole vielä hajonnut mikään peruslaadukas Zaran, Mangon tai Michael Korsin laukku, mutta olen jo pitkään haaveillut unelmanpehmeästä nahasta sekä tyylikkäästä ja kestävästä mallista.

bagsautumn14Olivia Palermoa monta vuotta ihailtuani, on Rebecca Minkoffin laukut nousseet mun suosikeikseni. Ne ovat verrattain edullisia, mutta silti todella tyylikkäitä ja klassisia. Rebecca Minkoffin laukuissa mua vaan häiritsee se, että kun nyt teen tämän suuren laukkuostokseni, mä haluaisin päästä hiplailemaan laukkuja ostotapahtuman yhteydessä, vertailemaan, ja miettimään rauhassa, minkä valitsen. Rebecca Minkoffin laukkuja ei ainakaan sieltä häämatkakohteestamme Berliinistä saa, joten ehkä ne jäävät sitten pois laskuista.

Marc Jacobsilla sensijaan on oma liike Friedrichstrassella Berliinissä, ja siellä pääsisin hiplailemaan. Ja eivät nuo Marcin laukkumallit mielestäni häviä Rebecca Minkoffille ollenkaan ulkonäössä, etenkin ylärivin keskellä oleva Goodbye BB on ihan mun lemppari. Otin kollaasiin mukaan myös tuon River Islandin ihanan pirteän laukun, vaikka se nyt ei määritelmääni unelmanpehmeästä nahasta ja ajattomasta tyylikkyydestä sovikaan. Se on vaan ihan hurjan hauska!

coatsautumn14Takeissa mä olen ihastunut tuohon waterfall-malliin, jota ei laiteta kiinni mitenkään, vaan se laskeutuu pehmeästi ja kauniisti kuin vesiputous. Nahkainen waterfall-takki olisi kyllä ihan unelma, jos sellaisen sattuisi löytämään! Varmasti myös lämmin, koska nahkatakit pitävät kuitenkin myös tuulta, ja helppo yhdistää erilaisiin neuleisiin syksyn tullen. Haluaisin myös jonkin lyhyen, skarpimman takin joka menisi niin arkeen kuin juhlaan. Hopean värinen bomber on ihan huikea, ei mikään ajaton ja klassinen vaihtoehto, mutta taatusti katseenvangitsija, jos pukeutuu vaikkapa pikkumustaan.

Ruutupaperikuosi on ollut nyt jonkin aikaa jo pinnalla, mutta vasta hiljattain olen alkanut lämmetä sille. Talveksi haluan mahdollisesti ylisuuren villakangastakin, ja tässä on yksi kiva vaihtoehto. Pääasia loppusyksyn ja talven villakangastakissa on se, että se on lämmin, ja vetää alleen mahdollisimman paljon vaatekerroksia.

jeansautumn14Mom jeans & Boyfriend jeans, lämpeättekö kummillekaan? Pitkään pelkkien pillien liputtajana olen yllättynyt siitä, miten kivalta molemmat näyttävät nykyään mun silmään. Kerran olen tänä kesänä kokeillut boyfriend-farkkuja, ja silloin ei riittänyt rohkeus ostamaan, kun ajattelin että jäävät kaappiin pölyttymään. Sitä päätöstä olenkin katunut tässä koko kesän, sillä kyseisiä farkkuja ei löydy enää mistään, eikä mikään muu malli ole istunut yhtä hyvin kuin juuri ne. Tyhmästä päästä saa kärsiä koko vaatekaappi! Lisäksi hakusessa on mustat peruspillit, jotka menevät asuun kuin asuun. Etsin vaihtoehtoa Dr. Denimin plentyille, olen kyllästynyt siihen, että ne kuluvat polvista vaalean harmaaksi alle kaksi viikkoa ostosta, kun leikin lasten kanssa lattialla. Saa suositella superstretch-jeggingsejä!

accessoriesautumn14Laukku, takki ja farkut ovat sellaisia arkipukeutumisen peruspilareita syksyllä, jotka kaipaavat seuraksi vielä muutaman säväyttäjän. Täydellistä takkia asustaa tietysti täydellinen pipo, etenkin huonoina hiuspäivinä, ja River Islandilta löytyi ihania pipojakin. Leijonapipo on niin makea, että menisi vaikka blogipippaloihin, harmaameleerattu pipo taas olisi arjen lämmittäjä. Aika moni taitaa tietääkin, että mustavalkoraita ja kaikki mustavalkoinen ovat mun suuria suosikkeja, ja siksi ihastuin myös tuohon kaulakoruun.

En tiedä mikä tuossa hopeassa nahassa oikeasti vetoaa muhun, en todellakaan sonnustautuisi siihen ylempänä esiteltyyn takkiin ja tuohon hameeseen yhtäaikaa, mutta jokin niissä vain saa mut ihastumaan. Yksinkertainen musta toppi, mustat peittävät sukkikset ja jotkut kivat nilkkurit olisivat  niin kivat tuon hameen kanssa. Rento harmaa college, ja pari kivaa kuvioitua kauluspaitaa pelastaisivat monta pukeutumiskriisiä, ja harmaa college multa vielä puuttuu, vaikka muissa väreissä niitä löytyykin.

shoesautumn14

Kollaasien kuvat: hunter-boot.com, riverisland.com, topshop.comshopbop.com, ja marcjacobs.com 

Hunterit, Hunterit, Hunterit. Kaksi vuotta mä oon niitä pyöritellyt, kerran Tukholmassa sovittanut ja jättänyt ostamatta, ja taas syksyn tullen ne palaavat mun mieleeni kummittelemaan. Kuvissa näkyvä malli on juuri se, mitä sovitin, mutta kollaasien tekemisen jälkeen tutustuin malleihin enemmän, ja ajattelin kokeilla vielä takaosasta säädettävää mallia, jos se istuisi paremmin. Viimeksi jätin Hunterit ostamatta siksi, että siihen varteen olisi mahtunut vaikka mun molemmat jalat ja ne vaan näyttivät liian tyhmältä, mutta jos sitä saisi säädettyä vähän enemmän, ne mukailisivat paremmin mun oman jalan muotoa.

Uudet nilkkurit tukevalla korolla, ovat myös ostoslistalla, koska en uskalla toivoa että viimetalven vähälumisuus toistuisi tänäkin vuonna, ja saisin kipitellä liukkailla piikkikoroilla koko vuoden. Lisäksi etsin vielä niitä täydellisiä, teräväkärkisiä korkkareita. Nilkkaremmi on ihana yksityiskohta, mutta toisaalta ihan perus avokkaatkin olisivat hyvät ja monikäyttöisemmät.

Syksyn ostoslistalla siis: Laadukas musta arkilaukku, skarpimpi lyhyt takki ja mukavan väljä ja lämmin pidempi takki, mom- tai boyfriend farkut, mustat superstretch jeggingssit, kivoja asusteita, hame, college, kauluspaitoja, sekä nilkkurit, kumpparit ja korkkarit. Ei nyt mikään ihan mahdoton lista, etenkin kun niitä kaikkein lämpimimpien yksilöiden ostamista voi lykätä vielä vähän syksymmälle.

Mitä teidän syksyn vaatehaaveistanne löytyy? Mitkä olivat lempparit mun kollaasien kengistä ja muista?


32 Responses to “Syksyn ostoslista”

  1. Siiri sanoo:

    Ite ostin maailman parhaat ”farkut” kuukausi sitten ja ne on ollu ihan mielettömän ihanat! Ostin ne siis bikbokista ja ne on nimeltään never jeminit eli ne ei oo farkkua. Mulla on ainakin kuvista päätellen aika samanlainen vartalotyyppi joten uskon että ne olis sullekkin tosi hyvät! Kannattaa ainakin mennä kokeilemaan niitä. 🙂

  2. SaaraT sanoo:

    Eläpä ostakaan Huntereita, osta Crocsit! Niissä ei oo läheskään niin iso varsi.. En kyllä tuota linkin mallia ole päässyt kokeilemaan, mutta ainakin se ’Crocsmaisempi” pitkävartinen kumppari on mukava, kun ei hölsky jalassa. No okei, en saa itelle etes mahtumaan sitä jalkaan, kun ottaa siitä nilkan kohdalta kiinni 😀 Mutta mulla on ne lyhytvartiset ja ne on kans siitö nilkan kohdalta muotoiltu sillain ettei hölsky. Mutta tälläset vois olla sulle sitte kivat, vähä tyylikkäämmät: http://www.crocs.fi/wellie-rain-boot/12476,fi_FI,pd.html?cid=08H&cgid=women-footwear-boots

  3. maria sanoo:

    ite ostin hiukan ennen kesää korssin laukun, jota kuolasin ties kuinka pitkään, ja kun tuli se -20% kamppis ni iskin kun haukka sinne (tosin piti ekana varata kyseinen laukku netin kautta, kun ei myymälässä meinannut sitä olla, se korssin isompi hamilton). muita suurempia hankintoja en sitten ole tehnytkään. löysin tosi netistä aitonahkasen nahkatakin missä oli niittisomisteita, ja sen poikaystävä halus kustantaa (onneks oli alennuksessa, muuten en ois hennonu). muita MUST HAVE-juttuja ei nyt olekaan. ja kun kuitenkin aito nahka kestää käytössä, niin kannattaa siihen panostaakin(:

    • Iina sanoo:

      Hamilton on kyllä kaunis laukku<3 🙂 Aito nahka tosiaan kestää, mulla on ollut ensimmäinen nahkatakkini kasiluokasta asti, silloin kirpaisi muistaakseni n. 200 euron hinta, mutta on se kyllä todella kestänyt aikaa, ei jälkeäkään vaikka se päällä vietin villeimmät teinivuodetkin 😀

  4. karo sanoo:

    Bikbokin superstretch farkut on kuulemma hyviä! Ite en oo niihin vielä raaskinut pistää sitä about kuuttakymppiä, vaan oon tyytynyt H&M:n parinkympin vastaaviin ja ollut kyllä niihin oikeen tyytyväinen!:) Myös Ginassa törmäsin yksiin kivoihin, kyllä niitä löytyy vähän sieltä sun täältä!

    • Iina sanoo:

      Ginan mollyt mulla onkin, mutta jotenkin tuntuu että ne ei imartele mun pyllyä ollenkaan vaan littaavat kaiken viimeisenkin vähän 😀 Bikbokin superstretchejä suositteli joku toinenkin, ja ne täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun! Kiitos vinkeistä :)!

  5. Nimetön sanoo:

    Vilasta löytyy ainakin itselleni aivan täydelliset farkkulegginssit! Todella istuvat päällä!(:

  6. Jeanette sanoo:

    En kauheesti itse shoppaile, joten kaipaisin vinkkejä mistä löydän tuon River Islandin harmaan pipon. Kolahti niin että on pakko ostaa. Myykö joku Suomessa oleva ketju näitä vai pitäisikö jostain nettikaupasta katsoa?

  7. Sanna sanoo:

    Berliinissä suosittelen ehdottomasti käymään Tally Weijl -nimisessä liikkeessä, varsinkin jos täydellisiä housuja etsii! Itse olin juuri Berliinissä ja Tallyyn pääseminen oli matkan ehdoton
    kohokohta, olisin voinut tyhjentää vaikka koko kaupan! 😀 (..ei itse asiassa heitä kovinkaan paljon todellisuudesta, hups..) Hinnatkin ovat todella edullisia. Liikkeitä löytyy ainakin Alexan ja Arkadenin ostoskeskuksista 🙂

    Viettäkää upea häämatka♥

  8. tanja sanoo:

    Gina tricot myy molly merkkistä stretchfarkkua, itse ostin sieltä juuri kyseiset farkut ja on todella kivat jalassa ja mukautuu hyvin omien muotojen kanssa, eivätkä edes juurikaan veny käytössä, suosittelen! 🙂

    • Jenni sanoo:

      Iinalla on ne vaaleet Mollyt 🙂 Mulla on mustat, töissä hiissaan lattioilla polvillaan avustushommissa, ne kuluu samalla tavalla harmaiksi/valkosiksi ku Dr. Denimit :–(

    • Iina sanoo:

      Joo mulla on ne vaaleat mollyt, ja ne on muuten tosi hyvät, mutta tuntuu että mun pylly näyttää ihan muodottomalta niissä :DD venyneet ei ole yhtään.. Mutta toi haalistuminen ei oo kiva, kai ne kaikki sitten haalistuu kun konttailee, ihan loogista, mutta ärsyttävää 😀

  9. Katri sanoo:

    H&M superstretch-treggingsit on olleet mustana mun lempparit sekä töissä että kotona. Oon käyttänyt niitä 3kk lähes joka päivä ja nyt vasta alkaa polvien kohdasta haalistumaan. Ja mustat kun ovat niin ne voi värjätä mustalla pesukonevärillä niin haalistumat värjäytyy. 🙂

  10. hani sanoo:

    Berliinissä on KaDeWe niminen kauppa, joka on siis Stockmann x 5, kannattaa suunnata sinne ihan jo nähtävyyden takia (Se herkkuosasto on huikee!).. Mutta siellä on aivan järkyn paljon eri suunnitelijoiden osastoja, Korsit Marc Jacobsit yms. Eli sieltä kannattaa metsästää laukkua ainakin 🙂

  11. anna sanoo:

    munkin mielestä tuo harmaa River islandin pipo on ihana, voisin hankkia itsekin 🙂 huntereista taas en oikein ole pitänyt, jotenkin ne vain on niin ”ison” ja kömpelön näköiset 🙂 monista pidin kyllä mitä olit valinnut kollaaseihin. Itsekin tarvitsisin mustan isomman arkilaukun (nahkaisen mahdollisesti..). En vain oikein tiedä mikä olisi sellainen hyvä mutta ei turhan kallis merkki..? Mulla on vain ennestään Espritin ja H&M:n laukkuja lähinnä.

    • Iina sanoo:

      Se on kyllä niiiiiin söpö se pipo! 🙂 Hunterit sopii joillekin ihan superhyvin, itse taidan kuulua niihin joilla ne on juurikin ison ja kömpelön näköiset 😀 Kiva että tykkäsit, kiitos 🙂 Mä esittelen pian blogin puolella oman uuden arkilaukkuni, joka on täydellinen mun tarpeisiin! 😀

  12. Nimetön sanoo:

    eiks sulla oo jo joku kallis perus musta nahkalaukku minkä sait otolta joku äitienpäivä? 😀 vai muistanko väärin.. ja mun lemppareiks sun listauksissa nous kyllä ehottomasti noi boyfriendit!! nimittäin ne on myös tän naikkosen ostoslistalla 😀 apua ei syksy saa tulla, ei vielä.. ei kesä vielä oo ohi! me ollaan vasta yks päivä keretty olla rannallakin 😀

    • Iina sanoo:

      Viime äitienpäivänä saatu Michael Kors on muovia nahkayksityiskohdin, se on vaan sellainen kesäkassi! Edellisen äitienpäivän Mangon shopperi on kovassa käytössä, mutta siinä on turhan vähän taskuja arkikäyttöön, kaikki aina hukassa 😀 Ja ekan äitienpäivän puna-pinkki Guessin satchel on vähän turhan räiskyvä jokapäiväiseen käyttöön 😀 Myös joululahjaksi saatu Korsin crossbody vetelee viimeisiään kun on kokenut niin kovia 😀 eli arkilaukun tarve todella on olemassa, tai oli ennen reissua 😉

      Boyfriendit on kyllä niin kivat, en malta odottaa että pääsen yhdistelemään sellaisia eri asukokonaisuuksiin! Syksy tulee ihan liian nopeaa, meillä on enää yksi yhteinen vapaapäivä ennen paluuta arkeen :(( Ihanaa loppukesää sulle<3

  13. Minnis sanoo:

    Hei toi hopee hame on niin siisti! Mulle heti se! 😀 voiks sitä tilata jostain? ja sama noi RM:n laukut? Pystyykö tilaamaan mistään, tiedätkö? 🙂

  14. 101Dalmatialaista sanoo:

    Aaah, TopShop on ihanin! Suosittelen farkkuja sieltä, tosin keväällä ostamani farkut menivät ekassa pesussa jotenkin kurttuisiksi :/ Aiemmat ovat kestäneet vuosien käyttöä huippuhyvin. Glossyt Hunterit ostin viime syksynä, ja ne ovat vaan ihanat! Tuosta hoikkien säärien ongelmasta olen yhdellä kaverilla kuullut myös, mutta ehkä lyhyt varsi olisi sitten vaihtoehto? Joku vaalea palmikkoneule olisi ehdottomasti tämän syksyn oma valintani, jos täydellisen onnistuisin löytämään (:

    • Iina sanoo:

      Topshop on kyllä, itsekin olen ostanut sieltä farkkuja ja farkkushortseja, ja yhdet shortsit mulla on edelleen kaapissa, jotka on ostettu jo vuonna 2008 :D!! Mua ei se lyhyt varsi nappaa yhtään, haluaisin ne pitkät ja linjakkaat klassikot 😀 ehkä mun pitää vaan hyväksyä et ei oo mun juttu! Oioi palmikkoneuleet on kyllä ihania, etenkin syksyllä<3

  15. Aliisa sanoo:

    Älyttömän makee tuo hopeanvärinen Topshopin takki! Kelpais mullekin 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.