Vierailu kauppatorilla ja matkasuunnittelua

20.07.2014

Eilen vietettiin tyttöjenpäivää mun äidin ja lasten kanssa. Hurautettiin aamusta jo metrolla keskustaan, ja lähdettiin käymään kauppatorilla ja Esplanadin puistossa. Tiara oli innoissaan torikojuista, kaikista torilla lentelevistä linnuista ja tietenkin maailmanpyörästä, johon on kuulemma päästävä sitten kun hän on iso tyttö. Tiaran omin sanoin, hän on iso tyttö sitten kun täyttää kolme vuotta, ja ette arvaakaan kuinka monta asiaa hän on kertonut aikovansa tehdä sitten kun on iso tyttö. Syksyllä Tiarasta tulee kuulemma mm. äiti, hän menee kouluun ja aloittaa tanssijan uran. Hyvä että on kovat tavoitteet, mutta ainakin tuota äitiyttä voisi sen 20 vuotta vielä lykätä eteenpäin! Onneksi Tiara on myös kertonut, että hän ei tarvitse isona vauvoja, kun hänellä on jo Zelda-vauva.

IMG_0127x IMG_0131xIhanat säät ovat hellineet koko viikon, ja tänään on tarkoitus viettää vähän kahdenkeskistä aikaa neiti esikoisen kanssa, kuopuksen ollessa päiväunilla. Me lähdetään käymään rannalla ihan kahdestaan, ja minäkin aion heittää talviturkin mäkeen. Noin! Nyt se on sanottu ja munkin on pakko kastautua kunnolla. Ihana päästä Tipan kanssa kahdelleen rannalle, niin ei tarvitse kokoajan olla sydän syrjällään nuoremman takia, vaan voi keskittyä leikkimään Tipan kanssa. Kamera jää kotiin, mukaan lähtevät hiekkalelut ja kellukkeet.

IMG_0133 IMG_0154Otto kotiutuu muutaman tunnin kuluttua mökkireissultaan, ja illalla luvassa on yhdessä Berliinin kohteiden suunnittelua, jonka olen jo pikkuisen laittanut alkuun eilisen iltalenkin jälkeen, koostettuna on ainakin yhden A4:n kokoinen lista reittiohjeineen. Meidän hotelli sijaitsee aivan Mittessä, lähellä Friedrichstrassea ja muita keskustan shoppailumahdollisuuksia, ja luulen että kauppoihin meidän on aika helppoa löytää.

Shoppailukohteet uskon löytäneeni aika hyvin, vierailulistalla on kaikki Ku’dammista ja KaDeWe:sta Friedrichstrasseen, Europa-Centeriin, Alexaan, Arkadeen ja muihin (sekä pikkuliikkeet, ostoskeskukset, että tavaratalot), mutta nähtävyyksien ja ravintoloiden kanssa meillä on vielä mietittävää, aika on kuitenkin rajallinen.Tv-tornia, Checkpoint Charlieta, Brandenburgin porttia ja juutalaisten muistomerkkiä ollaan ainakin mietitty. Mikäli joku teistä on käynyt Berliinissä ja haluaa suositella jotain mahtavia kohteita, tai kertoa jos joku hehkutettu kohde ei ollutkaan niin ihmeellinen, niin sana on vapaa! Ajattelin jakaa matkasuunnitelmaa vielä ennen matkaa, ja matkan jälkeen sitten tietysti kokemukset paikanpäältä.

Nyt alkaa olla lounasaika, minkä jälkeen suuntana siis biitsi, ellei ukkonen ala jyrisemään. Illemmalla luvassa arvontaa! Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille<3


35 Responses to “Vierailu kauppatorilla ja matkasuunnittelua”

  1. Elina sanoo:

    Hei Iina! 🙂 Oon lukenu jo jonkin aikaa sun blogia ja oon tykänny hirveesti 🙂 Oon ite 20-vuotias ja oon miettiny, etten mä olis kyllä vielä noin valmis äidiks mitä sä olet. Aattelin kirjottaa sulle, nimittäin oon käyny monesti berliinissä ja kävin siellä myös viimeks viikko sitten 🙂 Noi kaikki nähtävyyden, mitä oot jo ite listannu tohon on kaikki semmosia perusjuttuja berliinissä. Ite tykkään ainaskin Brandenburgin portista ja sitä pitää aina käydä katsomassa 😀 Itse tykkään myös vanhasta pommi kirkosta (mitä sulla ei tossa listassa ollut.) Kirkko on mun mielestä aika vaikuttava, koska sen on jätetty semmoseksi, millainen se oli sodan jälkeen. Se sijaistee Breitscheidplatzilla ja sen oikea nimi on Keisari Vilhelmin muistokirkko. Sen läheisyydessä on myös paljon hyviä vaatekauppoja 🙂 Toinen mikä on aika hieno on Berliinin tuomiokirkko Domi. Se sijaistee aika lähellä tv-tornia ns. museosaarella. Tosi iso ja hieno rakennus 🙂 Tv-tornin läheisyydessä on myös Alexanderplatz, jonka läheisyydestä löytyy hyviä shoppauspaikkoja mm. primark. Checkpoint Charlien läheisyydessä voi nähdä myös vielä jäänteitä berliinin muurista. Siellä on vielä pystyssä pari seinämää muurista, mikäli se kiinnostaa ja kun siinä lähellä olette 🙂 Toivottavasti teille tulee oikein ihana ja antoisa häämatka !:) Berliinissä on paljon nähtävää. Toivottavasti myös sää suosii:)

    • Iina sanoo:

      Kiitos ihan hurjan paljon sun kauniista sanoista<3 Mahtavaa kuulla että tykkäät! 🙂 Ja kiitos paljon kattavista vinkeistä, sun suosituksesta löysin Alexanderplatzin Primarkin!! Meillä oli ihana matka, Berliini on upea paikka 🙂 Ihanaa loppukesää sinulle<3

  2. mwimoo sanoo:

    Joko listalla on halpavaateliike Primark? Vähän sivussa, mutta bussila on helppo mennä. http://www.primark.com/en/store/berlin
    Jos aikaa on, suosittelen ehdottomasti ilmaisia ja tippien/vapaaehtoisten maksujen voimalla toimivia kaupunkikierroksia! http://www.newberlintours.com
    Aivan huikea paketti Saksan historiaa, sisältää kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Viime kesänä moinen kierros kesti yli 3 tuntia, mutta välillä voi pudottautua poiskin. Vapaavalintainen maksu lopussa mikäli niin haluatte.
    Rathaus on vaikuttava sisäpuolelta, mutta menkää aikaisin aamulla ellette halua jonottaa jopa useita tunteja! Jonoihin kannattaa varautua myös tv-tornin suhteen. Juutalaisten muistomerkki on vaikuttava, suosittelen.

    • Iina sanoo:

      Primark oli matkan parhaita paikkoja, tietenkin vaikuttavien nähtävyyksien lisäksi! 😀 Rathaus meillä jäi vielä käymättä, mutta TV-torni ja juutalaisten muistomerkki olivat mahtavia kokemuksia :)! Ensi kerralla täytyy osallistua tuollaiselle kierrokselle, tällä kertaa ei vain riittänyt aika 🙁 Kiitos paljon vinkeistä ja mukavaa kesää<3

  3. Riikka sanoo:

    Mä oon ite tällä hetkellä Berliinissä toista kertaa ja huomenna on lähtö kotiin. Ainakin Primarkissa kannattaa käydä, mutta kannattaa olla materiaalitietoisesti liikkeellä jolloin voi tehdä hyviä löytöjä. Suosittelen hieman kauempana olevaa Primarkkia Alexanderplazin sijaan, sillä Alexanderplazin liikkeessä ei pysty edes kääntymään. Kauempana olevassa pystyy kattelemaan ihan rauhassa.

    Myös Mauerparkin sunnuntai markkinoilla kannattaa käydä. Ihmisiä oli ainakin tänään todella paljon, mutten itse jaksanut kauaakaan katsella, sillä oli niin mielettömän kuuma. Tällä hetkellä täällä on 34 astetta lämpöä 🙂

    Ruokapaikoista suosittelen döner kebab paikkoja, sillä ne on edullisia ja tosi täyttäviä. Kebab annos maksaa yleensä noin 3euroa. Italialaisia ravintoloita Berliinistä löytyy ihan mielettömän paljon, jos italialaisesta tykkää. Syöminen on yleensäkin tosi edullista ja pääruuan saa yleensä alle kymmenellä eurolla.

    Jos on tosi kuuma, kannattaa ottaa bikinit mukaan ja tehdä päiväreissu Wansseelle uimaan 🙂

    Berliini on ihan huikean upea kaupunki ja täältä ei tekeminen lopu kesken. Secondhand kauppoja ja kirpputoreja on todella paljon 🙂

    • Riikka sanoo:

      Ja ainiin, suosittelen myös bussireittejä 100 ja 200 joilla pääsee idästä länteen ja lännestä itään tosi kätevästi ja samalla näkee paljon nähtävyyksiä. Muutenkin julkinen liikenne on todella hyvä Berliinissä.

      Ja muuten, kannattaa varata reilusti käteistä, sillä useimmissa ruokapaikoissa eikä ruokakaupoissa toimi kortit ollenkaan.

    • Iina sanoo:

      Meillä oli niin lyhyt reissu ja keskellä viikkoa, että Mauerpark oli poissuljettu päivän takia ja Wannsee siksi että ei vain riittänyt aika 🙁 Mutta Berliini on tosiaan huikea kaupunki! Ja siellä oli aivan ihanan lämmintä ja rento fiilis 🙂 Kortit ei tosiaan toimineet ravintoloissa, onneksi sentään ainakin Rewessä ja Edekassa toimi niin sai limpparit ja muut ostettua ilman käteistäkin.

      Alexanderplatzin Primark oli tosiaankin ihan täynnä ihmisiä, ja siellä tuli hiki 😀 Mutta aika hauska kokemus silti! Pitäisi varmasti ensi kerralla kokeilla tuota kauempaa Primarkia, niin olisi vähän rauhallisempaa. Julkinen liikenne oli erittäin toimivaa, saisi siitäkin Suomi ottaa mallia 😀

      Toivottavasti sulla oli ihana reissu ja mukavaa kesän jatkoa, sekä kiitos paljon vinkeistä<3

  4. jenzi sanoo:

    Hei, haluisitko tehdä postauksen siitä miten valmistaudutte reissuun taaperoiden kamssa? 🙂 Ja vinkkejä Berliinistä lapsiperheen näkökulmasta..

    Ite ollaan suunniteltu pientä kaupunkilomaa, mukaan lähtis tytöt 1,5v & 3v..

    Hauskaa matkaa 🙂

  5. Pirita sanoo:

    Moikka!

    Asun yhden kesän Berliinissä tässä hetki sitten 🙂 Itse tykkäsin ns. vanhasta itäpuolesta tuhat kertaa enemmän kuin hieman persoonattomasta Kudamm-tyyppisestä alueesta. Asun itse Fischerinselillä ja siitä oli ihan parasta lähteä valumaan vaan Alexanderplatzin kautta kohti Mauerparkia. Siinä matkalla on aivan ihania pikkuisia kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Mauerparkissa oli ainakin silloin vielä joka sunnuntai ISO kirppis ja iso puistokaraoke – eli aivan mahtavaa meininkiä 🙂

    Berliini on niin ihana, nauttikaa!!

    Terkuin,
    Pirita

    http://www.aurinkoisiaaamuja.blogspot.fi

    • Iina sanoo:

      Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa! Itäpuoli on paljon persoonallisempaa ja viehättävämpää kuin Charlottenburgin puoli esim. 🙂 Harmi kun ei oltu siellä viikonloppua niin ei päästy nauttimaan Mauerparkin markkinoista 🙁 Ihanaa kesänjatkoa sinulle!

  6. Meriannen sanoo:

    Jos haluatte trooppisiin tunnelmiin kesken kaupunkiloman, suosittelen Tropical Islandsia (http://www.tropical-islands.de/en/attractions/)!

  7. Katarooma sanoo:

    Berliini oli ihana kaupunki. Suosittelen juutalaisten muistomerkkiä ja Berliner Domin ympäristöä. Domin takana oli tori, jossa myytiin kaikenlaista taidetta ja muuta vastaavaa.

  8. mirka sanoo:

    Berliini on tosi kiva kaupunki! Me ei aikoinaan lähdetty jonottamaan TV-tornille, kun jonotusaika olisi ollut reippaasti päälle tunnin. Sen sijaan Brandenburger Tor ja Checkpoint Charlie olivat hienoja. Juutalaisten muistomerkillä kehotan käymään! Se on hieno ja valtaisa ja edustaa totta kai hienosti juutalaisten muistoa. Sen valtavuutta ei tajua ennen kuin käy itse sen keskellä! Kehotan myös käymään paikallisessa Döner Kebabissa syömässä ns. leivän sisään laitetun kebab-annoksen. On vertaansa vailla ja Berliini on juuri semmoinen paikka, jossa tulee Döneri syödä! 🙂 Lähellä juutalaisten muistomerkkiä oli yksi hyvä paikka 🙂

    • Iina sanoo:

      Kaikki muu päästiin kokemaan mutta ei Döner kebabia, eli jotain muistettavaa ensi kerrallekin 😉 Se muistomerkki tosiaan oli valtava, ja keskellä sitä seisominen pysähdyttävä kokemus! Ihana Berliiini<3

  9. Nimetön sanoo:

    Moikka Berliinin keskustassa on iso eläintarha, jossa kannattaa käydä.Ite tykkäsin kovasti ja olin ihan hämmillään miten keskellä keskustaa voi olla niiin iso eläinpuisto? Siellä on aika helppo kulkea metroilla ja bussi menee lentokentältä suoraan keskustaan n.30 min.
    Metrolla siellä pääsee myös aika helposti kulkee ja siiinä keskuskadulla on tosi paljon kaikkii shoppailuliikkeitä pikkuliikeitä ihan laidasta laitaan

  10. H sanoo:

    Moikka Berliinin keskustassa on iso eläintarha, jossa kannattaa käydä.Ite tykkäsin kovasti ja olin ihan hämmillään miten keskellä keskustaa voi olla niiin iso eläinpuisto? Siellä on aika helppo kulkea metroilla ja bussi menee lentokentältä suoraan keskustaan n.30 min.
    Metrolla siellä pääsee myös aika helposti kulkee ja siiinä keskuskadulla on tosi paljon kaikkii shoppailuliikkeitä pikkuliikeitä ihan laidasta laitaan

  11. Jenni sanoo:

    Itse kävin noin kuukausi sitten Berliinissä ja yks asia on aivan ehdoton! Eli paras tapa kiertää kaupunkia on vuokrata pyörät. Niitä vuokrauspaikkoja on tosi paljon ympäriinsä ja ainakin isompien hotellien eestä niitä kans saa. Omasta mielestä pyöräilykulttuuri vaikutti ensin tosi pelottavalta, mut se on ihan looginen ja pyöräilijölle on pääosin omat kaistat ja autoilijat kunnioittaa niitä ihan hyvin.

    Mun sydän jäi kyl Berliiniin ja sinne haluaa aina vain uudestaan! Ihanaa matkaa teille <3

    • Iina sanoo:

      Mä en uskaltanut vuokrata pyörää vaikka siinä meidän hotellin ympärilläkin oli varmaan sata eri pyöränvuokrauspaikkaa 😀 Mutta en oo pyöräillyt moneen vuoteen, enkä uskalla aloittaa sitä uudelleen tuntemattomassa suurkaupungissa 😀 Mutta varmasti se on ihan loistava tapa kiertää ja nähdä!

      Sama täällä, että sydän jäi Berliiniin ja sinne on kyllä pakko päästä vielä monta monta kertaa!<3 Kiitos paljon ja ihanaa kesän jatkoa sinulle!

  12. hani sanoo:

    Berliinin eläintarha on kyllä huikee, että jos vaan aikaa piisaa niin sinne 🙂 Ja sitten pongaa halpiskauppa Dm, niitä on vähän joka nurkalla ja sieltä löytyy ihan älyttömän halpoja meikkejä ja muita kauneustuotteita mitä ite ainakin hamstraan sieltä 🙂

    • Iina sanoo:

      Me jätettiin se suosiolla seuraavaan reissuun – lasten kanssa, koska aikaa oli niin vähän, ja heidän kanssa siitä saa varmasti vielä paljon enemmän irti! Dm oli hyvä vinkki jonka pidin mielessä, sieltä tosiaan löytyi vaikka mitä 🙂 Kiitos vinkeistä<3

  13. Annika sanoo:

    Juutalaisten muistomerkki on kyllä aika ehdoton (ja ahdistava, etenkin se museo siinä yhteydessä), suosittelen! Eläintarha on tosi hieno ja iso (tosin olen nähnyt vain kuvia, kun en jaksanut itse mennä sinne), mutta noin lyhyellä matkalla ei välttämättä kannata käyttää aikaa siihen, onhan eläintarhoja ihan Suomessakin :b Brandenburg ja Berliner Dom (tuomiokirkko) ovat myös ehdottomasti näkemisen arvoisia! Jos kylmä sota kiinnostaa, niin Berliinistä löytyy myös DDR-museo, mutta itse en siitä kyllä paljoa saanut irti, kun aihe ei niin kiinnostanut ja sattui vielä olemaan hirveä nälkäkin :–D

    Toki siellä on ihan hirveästi nähtävää, mutta tosiaan noista mainitsemistasi kyllä juutalainen muistomerkki, Brandenburgin portti ja tuomiokirkko ovat sellaiset, joita suosittelisin eniten :–) Tv-tornikin on ihan kiva (ja sen ympäristö), mutta jonotusajat voivat olla harmilloisen pitkiä.

    • Iina sanoo:

      Juutalaisten muistomerkki, Brandenburgin portti ja TV-torni tosiaan katsastettiin, muut jäivät nyt sitten ensi kertaan jonka on ehdottomasti pakko olla PIAN 😀 Mä oon ihan rakastunut BerliiniiN! Kiitos vinkeistä, pidän ne mielessä<3

  14. Annika sanoo:

    Moikka!

    Itse olin Berliinissä maaliskuussa juuri. Suosittelen ehdottomasti eläintarhaa joka on aivan keskustassa. Siellä eläimet ovat ns. ilman aitauksia, välissä on yleensä vain vallihauta. Aivan upea eläintarhakokemus! Helppo mennä niin kävellen kuin metrollakin (zoologister garden).

    Suosittelen myös käymään Primarkissa. Kun katsoo materiaaleja niin sieltä tekee löytöjä! Ja kotiosasto on iiiiiiihana (nimim. Raahasin vaikka mitä kotiin aina vessanmatosta lähtien). Kannattaa etukäteen tsekata metroasema, en nyt millään saa sitä päähän, mutta kun valitsee keskustasta vain oikean linjan niin se on ihan muutaman pysäkin päässä. Alue sielläpäin on muutenkin ihana.

    Ainiin, ja tv tornille kannattaa ehdottomasti suunnata ajoissa!! Siellä on yleensä monen tunnin jonot, mutta saat sieltä lipun, jossa kerrotaan moneltako saavut paikalle ja monelta alkaa teiän vuoro päästä ylös. Välissä voi mennä shoppailemaan, vieressä / ympärillä on vaaaikka mitä kauppoja ja ruokapaikkoja. Menkää ajoissa, itse menin vasta kello 19 ja pääsin viimeiseen hissiin n. Kello 22.30, näkymät ovat hienommat valoisalla.

    B. Portti ja juutalaisten muistomerkki ovat muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisistaan ja melko lähellä tvtornia. Kannattaa tornia ennen/jälkeen ottaa suoraan aukiolta bussi ”viereiseen” paikkaan 🙂 siinä mun vinkit!

    • Iina sanoo:

      Moikka!

      Kiitos hurjasti sun vinkeistä! Kaikki muut käytiin paitsi se eläintarha, minne on ehdottomasti päästävä lasten kanssa. Ihanaa että siellä eläimet eivät ole aitauksissa :)! Berliini on kyllä niin mieletön paikka, vei mun sydämen ihan täysin! Ihanaa kesän jatkoa sulle<3

  15. Annika sanoo:

    Ehdottomasti suosittelisin käymään juutalaisten muistomerkillä (ja myös siinä pienehkössä museossa, mikä siinä yhteydessä on), Brandenburgin portilla ja Berliner Domilla (tuomiokirkolla) :–) Lisäksi, jos kylmä sota kiinnostaa, niin Berliinistä löytyy aika hieno DDR-museo — tosin itse en saanut siitä hirveästi irti, koska aihe ei kiinnostanut tarpeeksi ja mulla oli vieläpä kamala nälkä silloin :–D TV-tornille on harmilloisen pitkät jonot, ja Zoologischer Garten on kyllä upea, mutta ehkä siihen ei kannata tuhlata aikaa noin lyhyellä matkalla, onhan (toki pienempiä) eläintarhoja Suomessakin.

    Tietty Berliinissä on hirveästi nähtävää, mutta tosiaan muistomerkki, Brandenburg ja tuomiokirkko ovat musta tosi olennaiset nähtävyydet. Hyvää matkaa! :–)

    • Iina sanoo:

      Mä oon tosi kiinnostunut toisen maailmansodan aikaisesta historiasta, sekä kylmästä sodasta myös ja oon ylä-asteelta asti kahlannut varmaan kymmeniä opuksia ja dokkareita noihin aiheisiin liittyen. Mutta häämatkalla ei haluttu käyttää aikaa noihin ikävämpiin historiallisiin juttuihin muistomerkkiä ja Checkpoint Charlieta enempää, koska ne eivät vaan tunnu sopivalta häämatkan henkeen. Kunhan lapset on tarpeeksi vanhoja, mun unelma ois (jos heitä vaan kiinnostaa) niin kiertää ensin juurikin kaikki Berliinin aiheeseen liittyvät museot, ja lisäksi vierailla myös Auschwitz-Birkenaussa, ja kiertää mahdollisesti myös Puolan aiheeseen liittyviä muita nähtävyyksiä. Eläintarhaan onneksi voi mennä jo paljon aiemmin, se on ehdottomasti koettava myös!! Kiitos paljon ihanasta kommentista ja mukavaa kesän jatkoa!

  16. jii sanoo:

    BerLiina on hieno paikka – yllätti mut positiivisesti pari vuotta sitten! KaDeWe ei ollu mikään jäistä kokemus…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.