Kaurapuuro 2.0

07.09.2014

Mä en ole koskaan ollut mikään puuron ystävä, päivän tärkeimmäksi ateriaksi kutsuttu aamiainen on muutenkin ollut jotenkin aina se ongelmallisin ateria mulle. Jos tarjolla olisi joka aamu hotelliaamiainen valmiiksi katettuna, niin olisi ehkä helpompaa syödä aamiainen hyvällä halulla. Ei ehtisi kyllästyä, kotona kun harvemmin on miljoona eri vaihtoehtoa perus puuro-hedelmä-maitorahka-voileipä -valikoiman sijaan. Tulee mentyä helpoimman kautta ja syötyä sitten vaan ne pari perus ruikkaria tai maitorahka kohmeisilla pakastemustikoilla.

Lähdinkin siksi innolla mukaan Myllärin puurohaasteeseen, sillä halusin haastaa itseni pois tylsäksi muuttuneista, kangistuneista aamiaistavoistani, ja keksiä jotain uutta ja herkullista. Saamamme Myllärin luomu isot täysjyvä kaurahiutaleet taipuivat yllättäen mun käsittelyssä sunnuntain herkkuaamiaiseksi, joka maistui niin meille aikuisille, kuin lapsillekin. Resepti on niin helppo, että jopa tälläinen munkaltainen aamiaisporopeukalo sai jotain aikaan!

IMG_3976x IMG_3981x IMG_3982xPähkinäinen banaanikaurapuuro
(4 annosta)

5dl Myllärin luomu kaurahiutaleita

1l maitoa tai vettä

2 isoa banaania

2 rkl vaahterasiirappia

70g pekaanipähkinöitäripaus suolaa

IMG_3956xMittaa kattilaan 1l maitoa tai vettä, viisi desiä puurohiutaleita ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi. Pilko banaanit pieniksi, ja lisää kattilaan ne, sekä kaksi ruokalusikallista vaahterasiirappia (hunaja käy myös). Keittele puuroa viitisen minuuttia, ja jätä sitten hautumaan vielä kannen alle pariksi minuutiksi. Paahda sillä aikaa pekaanipähkinät pannulla, ja lisää puuron päälle tuoreita banaaniviipaleita, sekä pähkinät. NAM!

IMG_3988x IMG_3994xOon allerginen tosi monille pähkinöille, mutta pekaanipähkinöille en, ja ne sopivat tähän kyllä ihan täydellisesti. Pekaanipähkinät maistuvat paahdettuina vähän niinkuin kekseille tai jollekin muulle herkulle, ja yhdessä banaanien ja puuron kanssa niistä tulee vaan ihan loistava yhdistelmä. Aikaa puuron tekemiseen menee kymmenisen minuuttia, joten aika pienellä vaivalla saa sunnuntaiherkun valmistettua!

Yhteistyössä Myllärin.

Lapset ovat nyt terveenä, mutta Tiaran flunssa taisi sittenkin iskeä myös meihin aikuisiin, kun ollaan nyt Oton kanssa täällä ihan flunssaisia. Toivottavasti menee pian ohi! Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille<3

Mikä on teidän suosikkipuuro? Mitä tykkäätte syödä puuron kanssa? Kuinka usein syötte puuroa aamiaiseksi? Paras puuroresepti?


51 Responses to “Kaurapuuro 2.0”

 1. Jarno sanoo:

  Mä rakastan kaurapuuroa nam nam!!! :D

 2. jellu sanoo:

  Mä en oo koskaan tykännyt puurosta! Oli kauheeta kun päiväkodissa oikeen pakotettiin syömään sitä niin että meinasin oksentaa :/ kunnes onneks äitini puuttui asiaan! Mutta sit maistoin elovenan pikapuuroja,ne on ainoot mitkä menee ja riisipuuro :D tätäkin vois kokeilla,näyttää herkulliselta varsinkin banaanin ja pähkinöiden kanssa :p

  • Iina Iina sanoo:

   Mä oon kuullut kamalia tarinoita siitä miten ennenvanhaan on pakotettu just syömään päikkärissä puuroa, onneksi nykyään taitaa olla vähän lasta arvostavampi meininki! :D Toi oli kyllä tosi hyvää, kaukana laitoskeittiöiden 90-luvun liisteristä :D

 3. Paprika sanoo:

  Mie oon kans puuron ystävä ja tuorepuurot on miun semmosia herkkupuuroja. Mut jos niitä ei lasketa niin yks hyvä on ne kohmeiset mustikat + hunaja/inkkarisokeri.. Miun mies lisää siihen vielä banaaniviipaileitakin!

  • Iina Iina sanoo:

   Mä en oo vielä kokeillut tuorepuuroa ikinä, pakko testata joskus! Intiaanisokeri on meilläkin käytössä, en käytä enää valkoista sokeria ollenkaan! :)

 4. Kaisu sanoo:

  Mä oon reilu vuosi sitten muuttanut ”hieman” ruokailutapoja ja nykyisin syön usein aamulla esim kanaa,lihaa,jauhelihaa,kalaa ja salaattia. Pidän huolen että saan aamusta kunnolla proteiineja :) Kun on kiire aamu tai laiskottaa niin syön rahkaa tai protskusmoothien. Puuroa syön sit iltapalaksi ;) Kannattaa testata! Kaurapuuroa raejuustolla, banaanilla, vähän hunajaa ja pähkinöitä niin sen jälkeen tulee kyllä makeat unet :)

  • Iina Iina sanoo:

   Aika jännä että pystyt syömään lounasruokaa jo heti aamusta, wau!! Mulla menee just protskusmoothiet ja rahkat aamulla alas mutta salaattia tai etenkään lihaa en pystyis syömään :D!! Mut iltapuuro vois kyllä olla hyvä, kiitos vinkistä ;)!

 5. S sanoo:

  Mulla on ollut aina puuro varsinkin kaurapuuro inhokki ruokana, ja pienempänä usein meinas oksennus tulla. Pikkuhiljaa oon alkanut sietämään sitä pieninä annoksina mm. Voin, sokerin ja maidon kanssa, sopan kanssa menee myös. Puuroa en kyllä syö aamupalaksi, paitsi jos ei ole harjoittelujakso ja aamuvuoro :D
  Lempipuuroina on (suklaa)mannapuuro ja riisipuuro.
  Mutta tuota puuro ohjetta voisikin kokeilla :) vaikuttaa herkulliselta!

  • Iina Iina sanoo:

   Mä en oo inhonnu koskaan puuroa, mut oon ollut laiska tekemään sitä! :D Mut tää oli kyllä hyvää ja niin nopsa ja helppo tehdä että pönttöhän mä oon jos en tee jatkossakin! :D Suosittelen!

 6. VILMULII sanoo:

  Kannattaa tsekata The Good Morning -blogista erilaisia puuroreseptejä! Ite oon ihan rakastunu tuorepuuroon, se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tosta blogista oon myös kokeillu erilaisia uunipuuroja, ja myös ihan huippuhyvää joulupuuroa! Se on siis ihan tavallista kaurapuuroo joka kuitenki saa ihanat jouluvibat aikaan :)

 7. Tintti sanoo:

  Mä meen aina kouluun syömää aamuisin puuroo! Tykkään melkeen kaikista puuroista, joten pitääpä kokeilla tätä kotona ens viikonloppuna aamupalaks :—–)

 8. Katarooma sanoo:

  Kaurapuuro on aina ollu mun lempipuuro. Siihen ripaus suolaa ja voisilmä. Kaikki puurot syön pelkän voisilmän kanssa. En halua mitään makeaa puuroon.

  • Iina Iina sanoo:

   Mä en taas yhtään tykkää voista puurossa, se on musta niin ”tunkkasta” että kaipaa jotain raikasta kaveriksi :D Paitsi joulusin kaneli-sokeri ei oo kyllä niin raikas mutta sitäkin ihanampi :D

 9. Sanna sanoo:

  Cashew-pähkinät ja vadelmat ovat lyömätön yhdistelmä kaurapuurossa!

 10. Eli sanoo:

  Kaurapuuro on ihan parasta mustikkasopan kanssa. Muulla tavoin ei sitä juuri tule syötyä.. voisin kuitenki kokeillä tätä ohjetta!

 11. Eli sanoo:

  Kaurapuuro on ihan parasta mustikkasopan kanssa. Muuten sitä ei kyllä tuu syötyä. Tätä ohjetta voisin kuitenkin kokeilla! :-)

 12. Elina sanoo:

  En tiedä missä mun elämä olisi ilman kaurapuuroa ja raejuustoa! Ehkä voisin kyllä kokeilla jämähtäneiden puurotottumusten sijaan välillä tuollaista herkkupuuroakin, kuulostaa aika nannalta. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä en pysty kuvitella miltä puuro ja raejuusto maistuu yhdessä, ehkä ihan pakko joskus kokeilla :DD!!

 13. Kaurapuuro on hyvä aamupala, vaikken sitä ihan joka aamu nautikaan. Meillä käytetään aina luomuhiutaleita, ja valmistan puuron nopeasti mikrossa (ja yritän vaihtelevalla menestyksellä pitää huolen siitä, ettei se kiehu yli). Sitten heitän sekaan pakastettuja marjoja, jotka samalla jäähdyttävät puuron. Myös maito on hyvä lisä siinä tapauksessa että sitä sattuu jääkaapista löytymään.

  Vähän aikaa sitten minulle suositeltiin, että kannattaa laittaa puurohiutaleet veteen likoamaan jo illalla. En ole vielä muistanut kokeilla, mutta ehkäpä tänä iltana voisin tämän merkinnän innoittamana muistaa. Pähkinöitä puurossa olisi myös kiva kokeilla. Kiitos vinkistä!

  • Iina Iina sanoo:

   Mun mikropuurot ei koskaan onnistu, aina vaan tuloksena hiutaleita jotka lilluu maidossa tai vedessä, vaikka tekisin ohjeen mukaan :D Jännä idea toi että laittaa likoamaan jo illalla, voisin testata tuota!! :) Kiitos vinkistä sinullekin!

 14. Iita sanoo:

  Kaurapuuro tilkalla appelsiinimehua, voi kyllä! Mä muistan varmaan aina sen fiiliksen kun rankan synnytyksen jälkeen vihdoin sain sairaalassa aamupalaa, kaurapuuroa mihin oli tarkoitettu kiisseliä, mutta kun en niistä välitä niin kippasin appelsiinimehuni siihen ja vitsi se oli hyvää. :D Sen jälkeen oon kotonakin tehnyt niin. :D

 15. Hanna sanoo:

  Puuro kuuluu melkein jokaiseen vähänkin viileämpään aamuun! Lämpiminä aamuina sen korvaa raikas smoothie, johon siihenkin tungen ison annoksen kauraa. Kiitos siis tästä vinkistä! Muutenkin sun blogi on ihanaa inspiraatiota :) T. Hanna, http://www.lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon kivasta kommentista<3 Smoothie on kyllä herkkua, mä en oo koskaan tajunnut laitta siihen kauraa mutta voisin kokeilla :)!!

 16. jenna sanoo:

  Minä syön pojan kanssa joka aamu puuroa, kaura-,ruis-,neljänviljan-,ohrahiutale-,manna-,riisihiutale-, ohrajauho- tai riisipuuroa. Mun uus suosikki on tuo ohrahiutalepuuto. Meillä keitetään puuto aina maitoon. Pojan lemppareita on puurot mihin tulee kanelia ja sokeria,

 17. st.brigitten sanoo:

  tuorepuuro tattarista,mantelimaidosta ja banaanista :P kaurapuuroa jos syön niin muussaan banaanin joukkoon.

  • Iina Iina sanoo:

   Kuulostaapa herkulta!! Mäkin muussasin banaanin sinne kattilaan samalla kun keittelin :D

 18. Anna sanoo:

  Moikka Iina,
  en oikeestaan koskaan kommentoi blogeja, mutta nyt ajattelin, että miksi en! Haluan kiittää ihanasta, elämänmakuisesta ja laadukkaasta blogista! Minulla ei ole lapsia, enkä tiedä, haluanko lapsia, mutta jos joskus saan lapsia, toivoisin, että elämäni näyttäisi yhtä ihanalta ja harmoniselta kuin teidän elämä – siis blogin perusteella arvioituna (lukijallehan blogi on oma totuus ja todellisuus).
  Aion myös poiketa omista tavoistani, ja esitän postaustoiveen, huhhuh! Haluaisin kuulla enemmän sun suhteesta ruotsin kieleen, kielitaustoista (esim. millä kielellä olet käynyt koulut) ja nykyisestä kielitaidosta ja kaikista mahdollisista kieli- tai ruotsiajatuksista. Itse olen oppinut ruotsin isäni suomenruotsalaisessa kotikaupungissa, ja nykyään työskentelen opiskelujen ohella myös ruotsiksi toimistotyössä, vaikka olen aivan suomenkielinen. Ruotsi on ihana kieli!
  Aurinkoista syksyä!

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka! Kiitos ihan hirveesti sun kauniista sanoista, ihan huikeaa kuulla että tykkäät ja muutenkin, äh kommentoit niin kauniisti että en kestä!! <3

   Kiva että esitit postaustoiveen, se olikin tosi mielenkiintoinen! Laitan korvan taakse, mielelläni mä aiheesta kirjoittelisin. Ja ruotsi on tosiaan aivan ihana kieli, mun lemppari! Aurinkoista syksyä myös sinulle ja kiitos vielä<3

 19. kaisla sanoo:

  Mulla taas on just päinvastoin, en herää kunnolla jollen saa aamupalaa ja sitten tulee huono olo jos en syö. Pitäisi kokeilla tätä puuroa, kuulostaa paljon paremmalta kuin perus mauton puuro, josta melkein jäi traumoja lapsuudesta :D

  Olipas ihanat kuvat kun Tiara kaataa itse maitoa, siitä se lähtee! :) Kiva kun annat tyttöjen harjoitella senkin uhalla, että pöytä täytyy pyyhkiä tai johonkin hommaan menee enemmän aikaa :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kun mullakin olisi noin päin!! :D Mut joo toi oli kyllä hyvää, ehdottomasti lapsuuden mauttomien puurojen vastakohta :D

   Mä tykkään että tytöt opettelee itse tekemään kaikkea, eikä se sotku niin vakavaa ole kun rätilläkös sen äkkiä pyyhkii! :) Kiitos paljon<3

 20. K sanoo:

  Yks vinkki jos innostutte puuroa useammin syömään on kananmunien lisäily kiehumisen puolessa välissä. Ei muuta kauheasti makua mutta antaa proteiinia :)

 21. noora sanoo:

  Puuro on niin hyvää! Syön usein aamiaiseksi kaurapuuroa, jonka teen maitoon ja kypsennän mikrossa (olen laiska ja mikro on niin ihanan nopea :D). Syön puuron useimmiten pakastemarjojen kera ja sekaan saatan laittaa myös auringonkukan siemeniä. Nam. Hyvää ja terveellistä ja pitää kylläisenä. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Puuro on kyllä herkkua kun siihen jaksaa vähän panostaa!! :D Mä en saa mikropuuroja onnistumaan ikinä, siksi käytän kattilaa! :D Hyvä vinkki noi auringonkukan siemenet kans! Kiitos :)

 22. Annaby sanoo:

  En nuorempana voinu sietää mitään muuta puuroa ku riisipuuroa ja sitäki vaan jouluna :D Mutta tein uudenvuodenlupauksen, että alan syödä joka aamu hyvän aamupalan ja kas kummaa puuro alko maistumaan kun asenne oli kohdillaan. Valmispussitetuista sokeripuuroista vaihdoin ihan perus veteen tehtyyn kaurapuuroon. Pysyy maha täynnä lounaaseen asti helposti.

  • Iina Iina sanoo:

   Mä oon aina ollut tosi laiska puuronsyöjä, tai sen keittäjä :D Mut hei toi lupaus oli hyvä, mäin voisin tehdä tollasen lupauksen! :)

 23. minmin sanoo:

  Itse tykkään enemmän neljänviljan puurosta kuin kaurapuurosta :) Tein juuri viime viikolla puuroa johon soseutin banaania ja mustaherukoita, siis kaikki sauvasekottimella muusiksi keskenään, mies sanoi että se on ihan kuin vauvanruokaa, no ehkä olikin, mutta hyvää ja terveellistä :D

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah ihana vauvanruokapuuro :D Kuulostaa herkulliselta, voisin kokeilla!! :)

 24. Iina sanoo:

  Oi pakko kokeilla tota reseptiä, kuulosta niin hyvältä! :) Mun lempparipuuro on riisipuuro. Parasta se on äidin tekemänä jouluna, mutta teen sitä välillä uunissa keskellä kesää (tulee muuten kesälläkin ihan joulufiilikset, kun syö riisipuuroa kanelisokerin kanssa!)
  Joskus pari vuotta sitten tein joka aamu kattilassa kaurapuuroa ja söin sitä banaanin tai kohmeisten vadelmien ja mustikoiden kanssa, mutta nyt se on jostain syystä jäänyt ja syön nykyään tosi harvoin puuroa…

  • Iina Iina sanoo:

   Joo siis riisipuurosta tulee kyllä niiiiiin joulufiilis!! :D Kiva että kokeilet, saa tulla kertomaan maistuiko! :)

 25. veera sanoo:

  Kokeilin tota reseptiä tänä aamuna ja oli ihan super hyvää ! (:

 26. Anna Autio sanoo:

  En oikeastaan ole puuron ystävä.. mutta lapsen kanssa tulee aina syötyä aamiaiseksi. Eniten keitän meille maidosta tehtyä kaurapuuroa tai sitten mannapuuroa. Puurojen päälle laitetaan äitini tekemää omenasosetta tai/ja voisilmän. Maitoakin saattaa kaatua lautaselle.

  Pari päivää sitten tein vispipuuroa ensimmäistä kertaa. On nam nam tytön mielestä!

  • Iina Iina sanoo:

   Oi omenasose on varmasti tosi hyvää puuron kanssa :)! Vispipuuroa mä en oo koskaan tehnyt itse, vois kokeilla sitäkin :)!

Kommentoi