Matkakuume

06.10.2014

Mä selaan melkein päivittäin lentoja, hotelleja, matkakohteita, matkablogeja, kaikkea matkustukseen liittyvää, ja matkakuume on äitynyt ihan jäätäväksi. Tänä vuonna on tullut matkusteltua enemmän kuin monena aiempana vuonna yhteensä, ja jotenkin siihen fiilikseen on jäänyt koukkuun. Se tunne kun istut taksissa matkalla lentokentälle, laukku pakattuna, ja tiedät että pääset johonkin paikkaan, missä kaikki on uutta ja ihmeellistä, se on vaan ihan mahtava fiilis!

DSC0543x frankfurtberliiniMulle on oikeastaan ihan sama minne edes matkustaisin, en kaipaa mitenkään erityisesti lämpimään, eikä mulla ole pakottavaa tarvetta mielettömille kulttuurielämyksille tai shoppailulle maailman metropoleissa. Haluaisin vain jonnekin! Mulle kelpaisi ihan yhtä hyvin pakettiloma turistikohteessa, kuin reppureissu Kauko-Idässäkin. Tai edes päiväreissu johonkin Euroopan kaupunkiin. Haluaisin kuitenkin lähteä matkaan lasten kanssa, ja silloin ehkä kätevintä olisi suunnata rantalomalle. Ongelmana on ehkä vähän ajankohta, sillä koko perheen reissu ei tässä ihan lähikuukausina ole luultavasti mahdollinen lomien puolesta.

UKtrip2008 115 IMG_9432Elättelen silti vielä pientä toivoa, että ehkä saataisiin tehtyä jokin matka yhdessä talvella tai viimeistään keväällä. Lapsetkin pääsisivät ensimmäiselle kunnon ulkomaanreissulleen, kahta Tukholman risteilyä en vielä matkoiksi laske vaikka kivoja reissuja ovatkin olleet. Ollaan mietitty paljon, että minne lähdettäisiin talvella lasten kanssa. Lasten kanssa mä haluaisin, että kaikki olisi ensimmäisellä kerralla mahdollisimman helppoa, siksi rantaloma. Sitten kun ollaan käyty kunnon lomalla kerran ja nähty miten se sujuu, voisi harkita vähän mielikuvituksellisempia reissujakin yhdessä.

UKtrip2008 426 IMG_4340xTalvella rantalomalle lähdettäessä lennot ovat aika pitkiä, ja sitä ollaankin mietitty, että kuinka pitkä lento on vielä inhimillinen 3- ja 1,5-vuotiaiden kanssa? Vaikka lapset osaavat olla nätisti ja ovat molemmat luonteeltaan suhteellisen rauhallisia ja sopeutuvia, 12h lento Thaimaahan tuntuu ajatuksena painajaismaiselta. 6-8h lento olisi vielä kestettävissä, mutta pääseekö neljä tuntia lyhyemmällä lennolla vielä takuulämpimään?

lontooköpis IMG_0424Minne te olette lähteneet talvella lomalle pienten lasten kanssa, tai minne lähtisitte? Meillä on ollut mietinnässä Kap Verde, Meksiko ja Kanariansaaret. Kanariansaarissa mietityttää sateiden mahdollisuus, Meksikossa pitkät lennot,  ja Kap Verdellä se, että siellä ei ilmeisesti ole juuri mitään hotellin ulkopuolista tekemistä. Eli tällä hetkellä ei ainakaan ole yhtäkään täydellistä vaihtoehtoa. Tiedän silti että tuhannet suomalaiset matkustavat joka talvi lämpimään ja ovat oikein tyytyväisiä lomakohdevalintaansa, eli niitä ihania ja täydellisiä lomakohteita varmasti löytyy myös talvella. Talvi- (ja perhe-)lomaummikkona mä en vain ole vielä osannut löytää niitä parhaita!

Eli nyt saa vinkata kaiken mahdollisen talvilomista ja matkustamisesta pienten lasten kanssa! Mikä on liian pitkä lento? All inclusive vai lomahuoneisto ja oma keittiö? Mikä on paras kohde, ja viikko vai kaksi? Saa myös kertoa minne ei missään nimessä kannata lähteä!


66 Responses to “Matkakuume”

  1. Siiri sanoo:

    Itse mä suosittelen hotellilla olevan ehdottomasti all inclusive! Se on niiiin paljon kätevämpää kun ei joka päivä tarvitse ettiä jotain ruokapaikkaa! Itse ollaan oltu perheen kanssa Keniassa ja Dominikaanisessa tasavallassa, mutta en usko että ne on parhaita mahdollisia paikkoja vielä noin pienille lapsille. Veikkaampa että esimerkiksi Kreeta tai Espanja olisi teille hyviä lomakohteita, tai jos kaipaatte jotain vähän eksoottisempaa niin sitten Dubai. Dubaista löytyy paljon tekemistä myös pienille lapsille mutta myös upeat shoppailu kohteet, vink vink 😉

    • Iina sanoo:

      No samaa olen kans miettinyt et se All Inclusive vois olla kätsä kun siihen kuuluisi sit ihan kaikki :)! Dominikaanisesta tasavallasta oon haaveillut jo ikuisuuden, mut tosiaan vasta sitten kun tytöt on vähän isompia 🙂 Dubai vois olla jees!! 😉 Kiitos vinkeistö!

  2. Kaisu sanoo:

    Täydellinen kohde talvella on DUBAI!!!! Suosittelen niin paljon 😀 Se on rantaloma, shoppailu ja elämys yhdessä. Paras kohde lapsiperheille. Ovat niin lapsi ystävällisiä. Oltiin siellä kun lapset oli vajaa 3 ja 1v. Rakastuin paikkaan täysin ja uudestaan kyllä mennään kun on varaa 😉

  3. Katariina sanoo:

    Komppaan edellistä, Dubai ehdottomasti! Suoralla lennolla vaan kuutisen tuntia ja ihan varmana talvella aurinkoa ja tosi lämmin 🙂

  4. Elina sanoo:

    Rohkeasti lomalle! Itselläni on kokemusta neljästä eri pituisesta lennosta 6kk-2v vilkkaan lapsen kanssa. Kaikki lennot on mennyt mahtavasti! Parhaiten näistä on sujunut 10,5 tunnin lento Thaimaahan, sillä lento osui yöaikaan, jolloin taapero nukkui. Itse kun pysyy rauhallisena ja luottavaisena, uskon että lennot hoituvat omalla painollaan. Perillä odottaa taatusti hyvä palkinto kun koko perhe saa viettää taattua laatuaikaa yhdessä! Kohteeksi voisin suositella etenkin Kanariansaaria ja Dubaita, ne kun ovat siistejä ja turvallisia kohteita viettää lomaa pienten lasten kanssa! 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos rohkaisusta ja vinkeistä :)! Ehkä toi yölento ei sit olis niin paha kun lapset voisi nukkua! 🙂 Kanariansaaret ja Dubai vois olla kyllä niin jees molemmat!

  5. Essi sanoo:

    Meidän perhe on kerran matkustanut all inclusivella ja sen jälkeen ei sitä olla valittu lainkaan. Toisin kuin aiempi kommentoija, joka ei tykännyt etsiä joka päivä uutta ruokapaikkaa, meille paikan etsiminen ja uusien paikallisten makujen kokeminen on ollut tärkeimpiä asioita reissussa. Lisäksi ilman all inclusivea voi halutessaan istahtaa kivaan paikkaan mihin aikaan vaan tarvitsematta miettiä, että ”no kahden tunnin päästä syödäänkin taas hotellilla”, eikä mistään tarvitse kiirehtiä takaisin hotelliruokailuun ehtimiseksi. Tosiaan itse pidän ulkomailla tärkeänä välttää mäkkäriä ja muita persoonattomia vaihtoehtoja, ja siksi paikalliset ravintolat ovat olleet täydellisiä meille.

    Itse olen eniten matkakohteista rakastunut Kreikkaan. Siellä on ihanaa, ihania ihmisiä, ihania maisemia, ihania rantoja, ihanaa ruokaa ja monipuolisesti kaikkea. En tosin ole varma, mikä sää siellä on talvella.

    Ihana ja superkaunis tuo Frankfurtin asukuva, oot niin tyylikäs! 🙂

    • Iina sanoo:

      Mäkin tykkään kyllä hirveästi etsiä uusia ruokapaikkoja ja just maistella paikallisia ruokia, ja toikin on kyllä totta että sit pitäisi mennä niiden ruoka-aikojen mukaan aika pitkälti. Hmm, pitää miettiä uudelleen 😀 Kreikka on ihana, Rodoksella oon käynyt itsekin, mut ei vaan talvella oikeen hyvä! Kiitos ihan hurjan paljon kauniista sanoista <3 🙂

  6. Paprika sanoo:

    Mie en ole vielä tällä omalla perheellä kerennyt matkailemaan, mutta kannustan kyllä lähtemään vähän vaativammallekin reissulle eikä vaan rannalle löhöömään 🙂 Miun lapsuudenperheessä ollaan aika paljon reissattu pientenkin kanssa ja hyvin on mennyt! Intiassa käytiin 2007 niin että meillä oli suora lento Mumbaihin josta lennettiin vielä maansisäisellä vaihdolla Cochiniin (etelämpään) ja matkassa mukana oli äiti, sen mies, minä, pikkusisko 11v ja pikkusisko 3v. Hyvin sujui lennot ja kaikki! Majoituttiin semmoisessa ashramissa, joten siitä en nyt taida enempää jaaritella.. Tietenkin lapset on erimoisia, itse tiedätte parhaiten. Toinen esimerkki reissu oli matka Mauritiukselle yhdellä koneen vaihdolla Pariisissa 2008. Tällöin oltiin taas isäni perheen kanssa ja matkassa olin minä, isäni ja hänen puolisonsa sekä siskoni n. 2v. Sujui sekin reissu mukavasti. Meillä oli semmoinen Bungalow-huoneisto vuokrattuna jossa oli helppo tehdä ruokaa. Pääsi hieman edullisemmin ja tiesi mitä söi. Tietenkin syötiin myös ravintolassa, mutta oma keittiö oli kiva! Pääsi kokkaamaan tuoreista paikallisista vihanneksista. Mitäs vielä. Mie olen ollut reilaamassa itse 1,5v vanhempieni kanssa. Euroopassa. Itse en (ylläri) muista missä käytiin, mutta ainakin Kreikasta löytyy kuvia 😀

  7. Hanna sanoo:

    Kanarialle kannattaa mennä aikaisintaan helmikuussa, joulu- ja tammikuu ovat vähän epävakaisia sään kannalta. Muuten kyllä Kanariansaaria suosittelen! Lento n. 6-6,5h ja on hyvin turvallinen paikka ! 🙂 Turkissa, Kyproksella ja Kreetalla alkaa olla lämmintä vasta toukokuussa. Euroopan alueelta ei taida talvikuukausina Kanariansaaria lämpimämpiä kohteita löytyä.

  8. Riina sanoo:

    Kreikassa on kyllä kivoja kohteita just lapsiperheille niinku ylempänä mainittu Kreeta vaikkapa! Myös Portugalissa Lissabon tosi ihana,kaunis ja kompaktin kokoinen. Italia ja Espanja kans tosi jees!
    All inclusive on ehkä vääääähän tylsä mutta voi toki olla iisimpi ni ei tarvitse pienten kanssa etsiä ruokapaikkaa. Aamiainen ainakin on varmaan kiva olla. Tai sit huoneistohotelli/vuokrahuoneisto jossa voi itse kokata? 🙂 Yksityisten vuokraamat lomakämpät saattavat olla hyvinkin mainioita hinta-laatusuhteeltaan.

    • Nimetön sanoo:

      Lissabon voi toisaalta ehkä olla lapsiperheelle haastava mäkisyyteensä vuoksi. Todella paljon jyrkkiä mäkiä ja portaita. Muuten kyllä kompakti kaupunki.

    • Iina sanoo:

      Kreikka on ihana kyllä, siitä mulla on kokemustakin, mut ei vaan oo talvikohde 🙁 Lissabon olis ihana, mut onkohan siellä’ millaset säät talvella? Pitää selvittää 🙂 Kiitos paljon vinkeistä!

  9. Ellu sanoo:

    Itse tulin just eilen Kreetalta ja oli upea paikka! En tosin ole perheellinen, mutta noi välimeren lomakohteet on kyllä vaikuttaneet lapsiystävällisiltä. Kaksi kertaa Kreikan saaristossa käyneenä täytyy todeta, että Kreikka on lapsiystävällinen mesta, verrattuna useaan muuhun.. Kreikkalaiset on niin ystävällisiä muutenkin, mutta lapsille vielä entisestään. Tosin talviaikana ei taideta matkoja sinnepäin tehdä ja sää muutenkin talvella siellä epävakaista. Ja lentomatkakaan ei ole kuin se reilu kolme tuntia. Kanariansaartekin toki upea paikka ja lapsiperheelle sopiva. Itse olen käynt kahdesti talvilomakausina ja sää ollut aina mitä parhain. Ja suosittelen ehdottomasti huoneistohotellia/loma-asuntoa omalla keittiöllä, lapsien kanssa saa enemmän joustovaraa ruokailujen suhteen, eikä tarvitse kelloon tuijottaa. Itse ollaan aina esim. Aamiastarpeet haettu jostain läheisistä supermarketeista, niin hyvin aamuisin tarjolla uunituoreita leipomuksia yms. 🙂

    • Iina sanoo:

      Mä oon kans käynyt Kreikassa ja tykkäsin tosi paljon! 🙂 Harmi vaan kun se ei ole talvikohde 🙁 Me haettiin just aina supermarketista kaikkia croissantteja ja muita joka aamu meidän Kreikan reissulla, ah :)! Kiitos vinkeistä!

  10. Laura sanoo:

    Mä olin Kap Verdellä 2013 jouluna viikon. Meijän viikko kulu rannalla kävelyyn ja kaupunkiin tutustuessa. Mitään shoppailtavaa siellä ei ollut, muutama vaatekauppa ja paikallisia liikkeitä, mutta siihen se jäi. Aktiviteetteja oli kuitenkin järjestetty matkatoimiston puolesta, mm. jeeppi-ajelu ympäri saarta, lisäksi oli mahdollista vuokrata mönkijöitä jne.. 🙂 Me oltiin Salin saarella, Santa Mariassa. Matkaseuran nuorin tosin oli 18v, eli kokemus oli meille erilaisempi kuin varmasti olisi teille. Ihana loma, mitään en vaihtaisi! Itse jos omien lapsien kanssa lähtisin, odottaisin kunnes he olisivat sen ikäisiä että muistavat jotain reissusta 🙂 Mun vanhempi pikkusisko on nyt vähän reilu kolmevuotias, ja hän on reissannut Dubaissa, Israelissa ja Egyptissä, ja nyt isäni perhe lähti Kyprokselle, mukana kolme ja puolivuotias ja 8kk ikäiset siskoni.

    • Iina sanoo:

      Okei no tuota Kap Verdea pitää sitten miettiä! Kun meillä ei ehkä pienten kanssa olisi mahdollista lähteä mönkijäajeluille tms. 😀 Tiara varmasti jo muistaa reissusta paljonkin, kun nytkin muistaa vuoden takaisin risteilyn ja muumidiskon 😀 Zelda ei ehkä niinkään vielä, mut ei toiselta voi evätä matkaa siksi että toinen ei vielä muista! 😀 Dubai kyllä pyörii nyt paljon mielessä, hmm….. 😀

  11. essi sanoo:

    Meinasin kanssa ehdottaa Arabiemiraatteja. En ole siellä ollut, mutta ensi vuoden tammikuulle varattu matka. Kaksi.aikuista ja 3 v lähdössä. Kohteeen valintaan vaikutti oma maraton., mutta lapsen kannalta turvallisuus, toimivat liikenneyhteydet ja lentomatkat. Vielä saa varmaan kohtuuhintaisia paketteja… me säästimme sillä tavalla, että otimme huoneistohotellin kauempaa rannasta. Hotellissa saa sitten tehtyä ruokaa ja oma uima-allas myös.

  12. Nimetön sanoo:

    Kap Verde on enemmän ehkä ”aikuisten” lomapaikka, juuri tuon tekemisenpuutteen takia. 🙂 Suosittelen kyllä, mutta en itse lähtisi lasten kanssa, ainakaan noin pienten. Jos budjetti sallii niin mäkin sanon, että Dubai!

  13. henni sanoo:

    Dubai ehdottomasti! 🙂 Huikea paikka ja lämpöä riittää. Turvallinen lapsiperheelle. Ostosmahdollisuudet hyvät ja tekemistä riittää (mm. vesipuistoja ) .Valitkaa kuitenkin laadukas hotelli sillä melkein kaikki rannat kuuluvat hotelleille!

  14. henni sanoo:

    Ps. Lyhtyt lentomatka Dubaihin plussaa! 🙂

  15. Heidi sanoo:

    Kreikassa kaikki rakastaa lapsia! Rodoksella sesonki on menny jo ja monet paikalliset pitää lomaa, äiti vei minut ja siskoni Rodokselle kun oltiin lapsia 🙂 siellä on vesipuistoja ja kaikkea kivaa!

  16. Anna sanoo:

    Dubai saa pisteet täältäkin. Lapsiystävällinen, hyvä hygieniataso, lämmintä ja vaikka mitä puuhaa. Mahtava vesipuisto, jonka nimeä en muista (siellä on muistaakseni kaksi suosittua). Shoppailumahdollisuudet taivaalliset. Koska Dubaissa ei kauheasti alkoholia käytetä on pikkulasten kanssa ihan rauhallista olla Dubai Mallilla vielä puoliltaöin, paikalliset oli ihan totta noin myöhään lasten kanssa liikkeellä. Ja joskus tammi-maaliskuun aikana niillä on siellä joku häppeninki jonka aikana ostarit tai ainakin Dubai Mall (se isoin) on auki tosiaan jonnekin 00-01 😉 jos valitsette Dubain niin kantsii ostaa sellanen kirja missä on kaikkia kuponkeja, käytettynäkin sisältää yleensä enemmän hyviä tarjouskuponkeja kuin ehditte viikossa käyttää. Viikko muuten riittää ihan hyvin mutta toisenkin kyllä varmasti viihtyy 🙂

  17. Lina sanoo:

    Multa ei myöskään lapsia löydy, mutta omat vanhemmat ovat meitä ihan natiaisesta asti käyttäneet ulkomailla, lähinnä Kanariansaarilla ja Kreikan saarissa. Kanariasta tykkään itse enemmän, koska siellä on puhtaampaa ja turisteille on selkeästi suunnattu rannat, ravintolat, ostosmahdollisuudet jne. Mutta jos haluaa enemmän nähdä paikallista elämää niin kannattaa suunnata Kreikkaan. Oltiin viime syksynä näihin aikoihin Gran Canarialla ja siellä oli KUUMA. Ilmeisesti Kanarialla on ennen joulua lämpimänpää kuin keväällä, näin muistelisin myös toissakertaista Gran Canarian reissua, joka tehtiin vastaavasti Helmi-Maaliskuussa. Silloin päivät oli toki lämpimiä mutta enemmän sai pitää vaatetta päällä kuitenkin. Ehkä myös tuurista kiinni. Ja puolihoitoa suosittelen jos ei tahdo kaikkia aterioita syödä hotellilla. Aamupalalla pärjää kuitenkin tosi pitkälle ja ehkä on helpompaa lastenkin kanssa mennä valmiin pöydän ääreen 🙂

    • Iina sanoo:

      Hei tosi hyviä vinkkejä nämä kaikki myös :)!! Kiitos! Helmi-maaliskuu voisi sitten olla hyvä aika lähteä sinne Kanariansaarille. Tä alkaa olla nyt paha kun pitää valita Kanariansaaret tai Dubai 😀 puolihoito on tosiaan myös hyvä vaihtoehto!

  18. Elma sanoo:

    Dubaille pisteet täältäkin! Lämmintä, helppo liikkua takseille tai metrolla, shoppailtavaa on ja nähtävää kuitenkin myös. Tammi-helmikuussa ostosfestivaalit (pvm vaihtelee vuosittain), jolloin jopa -75% aleja ympäriinsä. Lisäksi kaupat ovat auki pitkään. Dubaista kannattaa ostaa kultakorut ja elektroniikkaa, jos on tarvetta näille.

    Vesipuistoja on tosiaan kaksikin Dubaissa, toisessa oltiin viime reissulla päivä ja tykättiin kyllä. Ostoskeskuksissa ja muuallakin kyllä on paljon eri vaihtoehtoja ruokapaikoille. Mitähän muuta… nähtävää on ainakin ostoskeskukset (nämä on oikeasti näkemisem arvoisia vaikkei mitään ostaisi!), Dubai mall ja Emirates mall. Kultasoukeilla kannattaa myös käydä, ja perinnekylässä, näkee vähän muutakin Dubaista kuin sen uusien talojen loisteen. Jos on ensikertaa matkalla, kannattaa käydä matkan alkupuolella kaupunkikierroksella, näkee kaikki ns.pakolliset paikat 😀 mahdollisuus matkatoimistosta riippuen myös aavikolle jeeppisafariin, tosin sinne en lähtisi pienten lasten kanssa.

    Niin ja tosiaan Dubai mallin yhteydessä on maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, jossa kannattaa käydä ehdottomasti! Sinne kannattaa mennä auringonlaskua hieman ennen, jolloin ehtii nähdä kaupungin sekä päiväsaikaan, auringonlaskulla ja pimeällä. Ylhäällä saa olla noin tunnin muistaakseni. Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, ovat neljäsosa siitä, mitä maksaisi paikan päällä, jos ostaa lipun juuri ennen torniin menoa.

    Ja Dubai on myös turvallinen paikka, yhtään humalaista tai muuta en ole nähnyt viiden matkan aikana. Pukeutumisessa olisi suotavaa peittää olkapäät ja polvet, mutta ei siitä kukaan ole minulle ainakaan sanonut, jos ei ole olleet peitossa. Tietenkään en ole minishortseissa ja olkaimettomassa topissa esim kulkenut.

    Tässäpä muutama syy, joka saa ainakin meidät lähtemään Dubaihin uudelleen ja uudelleen. 🙂

    • Iina sanoo:

      Ah ihanan kattavasti asiaa! Toi ostosfestari kuulostaa fantastiselta, ihan mun juttu 😀 Ja kaikki muutenkin tosi toimivalta, ja ennenkaikkea turvalliselta, mikä on todella tärkeä juttu lasten kanssa. Kiitos hurjasti vinkeistä 🙂 Dubai kyllä vaikuttaa lapsiperheen unelmakohteelta!

  19. Kukka sanoo:

    Hei! En osaa jakaa vinkkejä matkakohteista, koska me ei matkailla lainkaan, mutta olipa kiva lukea kuvaustasi matkailumotivaatiosta! Viime aikoina kun olen useasti miettinyt mikä saa niin monet ihmiset käymään ulkomailla vuosittain. Samantapainen käytäntö oli meillä lapsuudenperheessäni, ja vielä muutama vuosi sitten minuakin houkutti toisinaan nähdä jokin mielenkiintoinen paikka. Mutta sitten ne halut hävisivät kokonaan. Nyt vain ihmetyttää kun niin usein sukulaisia tavatessa puhe kääntyy siihen missä kukin on käynyt matkailemassa. Kuinka suuri vaikutus matkailun yleisyyteen mahtaa olla sillä että ”kaikki muutkin matkustelevat”. Isot rahat pyörivät tuossa bisneksessä ainakin pyörivät ja se laittaa miettimään onko matkailu oikeasti niin ”tarpeellista”. Voisiko oppia nauttimaan olosta kotimaassa? Toisaalta eihän matkailu nyt niin pahasta ole. Jos kerran ihmiset nauttivat siitä ja se tuo iloa elämään niin miksipä siihen ei voisi satsata!

    Toivottavasti löydätte kivan kohteen! Mulla ei kovin monia vinkkejä oo jaettavaksi. Jänishousuna ehdottaisin, että matkustakaa jonnekin, missä lapsilla on turvallista. (Mua puistattaa aina kun ajattelen Madeleine McCannin sieppausta). Ehkä joku Kypros voisi olla kiva…

  20. Erika sanoo:

    Kanariansaarille ääni, Playa del Inglesille oikeastaan! Sinne ei tosin kannata suunnata ennen kuin aikaisintaan helmi-maaliskuun vaihteessa, jos haluaa takuuvarmasti hyvät kelit. Ensimmäisen kerran siellä vieraillessani olin itse 3v ja pikkuveli 1v ja viime vuonna lomailin Inglesissä ensimmäistä kertaa oma, silloin 2v, tyttäreni mukanani! 6h lennot menivät täysin kivuttomasti, keli oli koko viikon pelkkää aurinkoa. Lapsen kanssa käytiin rannalla, vesipuistossa ja lintupuistossa, mutta myös altaalla viihdyttiin. Hotellista sai rattaat lainaan, kun omat eivät mahtuneet mukaan. Kaikin puolin helppo ja mukava kohde lapsiperheille! En voi kuin suositella! Kelit ovat varmasti kohdallaan ja tekemistä lapsille löytyy!

  21. Anmari sanoo:

    Toi kap verde on ihana, me käytiin siellä joskus mun vanhempien ja mun tytön kanssa kun se oli alle vuoden. Lento oli sen 12h, mutta meni ihan hyvin kun saatiin ihan ensimmäiset paikat koneesta sen takia, että sinne sai pienelle sängyn jossa hän pystyi nukkumaan : ) Sitten kuljeskeltiin pitkin käytäviä, leikittiin ja keksittiin tekemistä : p Mutta Kap verdellä kyllä viikko riittää ihan hyvin : D meillä oli lomahuoneisto all inclusivellä. inclusive on helpoin lasten kanssa kun saa sitten hakea juotavaa ja sapuskaa niin paljon kun tykkää kun kuumassa lapsilla on kumminkin vähintään koko ajan jano : )

    • Iina sanoo:

      Miten mä luulin et sinne ois lyhyempi lento?? 😀 Mut ei ilmeisesti sitten! Ja joo se All inclusive on just tosta syystä kätevä 🙂 SUperkätevää toi että saitte lentokoneeseen sängyn! Ehkä tollanen pitkä yölento ei oiskaan niin paha 🙂

  22. emmi sanoo:

    DUBAI saa täältäkin valtavat kehut ja pointsit. Lämmin, erinomaiset shoppailu mahdollisuudet, paljon tekemistä myös lapsiperheille ja hyvät rannat jne. En voi muuta kuin suositella!

  23. riikka sanoo:

    Ite oon alle kahden vuoden iässä lentänyt sen yli 10h kiinaan sekä sieltä toisen saman mittaisen lennon parin päivän päästä australiaan. Tosin olin silloin ainut lapsi mutta matka oli kuulemma mennyt hyvin mun nukkuessa ja välillä jaloitellessa vanhempien jaloissa lelujen kera. Toisella kerralla meitä lapsia olikin jo kolme joista minä kuusi ja siskoni kolme sekä nuorimmainen vähän reippaan vuoden. Tällöinkin matka sujui hyvin kun tekemistä riitti piirtämisestä nukkumiseen ja ihmettelyyn. Eli kyllä se matkailu lentokoneella sujuu ihan pientenkin lasten kanssa hyvin pitkälläkin lentomatkalla. 🙂

  24. maria sanoo:

    Meksiko – Playa del Carmen – hotelli Sandos Playacar. Aivan taivaallinen paikka, hotellissa oli myös paljon lapsiperheitä ja lapsille ohjelmaa. All Inclusivessa on 2 buffetravintolaa ja 5 alacartea, ruokaa sai koko ajan jos vaan halusi. Miinuksena pitkät lennot (12h), Tjäreborgin kautta kaikki järjestyi hienosti 🙂

  25. Viivi sanoo:

    All inclusivesta sen verran että viime kesänä ensimmäistä kertaa varasimma hotellin johon kuului kaikki ruoka ja juoma, mutta varsinkin ruoka oli niin kamalaa että kävimme silti muualla syömässä. Siinä meni rahaa hukkaan :/

    Dubai kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta! 🙂

    • Iina sanoo:

      Aa no höh! Ompa harmi 🙁 Mä oon kattonut sellasia vaihtoehtoja joissa on ollut hotelleissa useampia eri ravintolavaihtoehtoja jotka on kuuluneet siihen All inclusiveen, ja aatellut et se takais laadun.. Mut pitää miettiä! Dubai tosiaan kuulostaa ihanalta 🙂

  26. H sanoo:

    Itse en Kap Verdeä lapsiperheille suosittele, varsinkaan talvella jos lapset tykkäävät uida meressä ja altaassa. Olimme Kap Verdellä keväällä ja silloinkaan ei meressä todellakaan KUKAAN tarjennut uida. Uima-altaassakin juuri ja juuri, ja siellähän tuulee kokoajan. Jos ei auringonpalvontaa kaipaa niin sitten tietysti!

  27. anna sanoo:

    en itse oikein osaa suositella mitään paikkaa lapsen/lasten kanssa, kun ei olla vielä käyty, mutta 3 viikon päästä lähdetään Teneriffalle 4v tytön kanssa. Aivan ihanaa! Varsinkin kun en ole käynyt ulkomailla moneen vuoteen. Vähän mietitityttää 7h lento, kun tyttö on vilkas. Mutta eiköhän se kohtalaisen hyvin mene.. En ehkä lähtisi 12 h lennolle kahden pienen lapsen kanssa, mutta eiköhän sekin ole asenteesta aika pitkälti kiinni 🙂 meillä on all inclusive, vaikka mietin kyllä että tarvitaanko sitä! Helppoahan se on, mutta meillä ei ollut sitä kun lapsena kävin pari kertaa ulkomailla.. Ja itse ainakin tykkäsin käydä syömässä eri paikoissa. Uskon kuitenkin, että se on hyvä 4 vuotiaan kanssa.. Menemme tosiaan Americasiin ja siellä pitäisi olla aurinkoisempi ilma kuin esim Santa Cruzissa, joka on pohjoisempana. Eli vielä en tiedä suosittelisinko Teneriffaa, mutta ihana vain päästä johonkin!

    • anna sanoo:

      niin lisäys vielä, että lapsena kävin Lanzarotella ja mielestäni se oli silloin ainakin siisti. Kylläkin matkasta on jo yli 15v. Melko tuulista oli kyllä, vaikkakin aika lämmin… Ihastuin vain jotenkin siihen saareen tosi paljon silloin, turisteja ei mielestäni ihan kauheasti ollut silloin.

    • Iina sanoo:

      Oi aivan ihanaa reissua teidän perheelle :)! Saa tulla kertomaan matkan jälkeen että millanen kokemus oli, ja suosittelisitko :)!

  28. Eve sanoo:

    Gran Canarian PuertoRicossa on vuodessa ehkä 3 sadepäivää! Kylä sijaitsee solassa, jonne ei myöskään tuule, toisin kuin esim Playa del Inglesissä.:) Puerto Ricosta löytyy myöskin lapsille angrybirds-puisto ja kävelymatkan päässä on kaunis Amadoreksen ranta.:) Puerto Ricossakin on ranta, muttei niin kaunis, kuin Amadoreksella! Bussilla pääsee helposti Playa del Inglesiin tai Las Palmasiin, mikäli on kiinnostusta lähteä esim. shoppailemaan, sillä Puerto Ricon shoppingcenterissä on ainoastaan Mango + turistikaupat.:)

  29. Jeanette sanoo:

    Vaikka Kanariansaaret on semmoinen turistipaikka, olen ainakin itse viihtynyt siellä. Melko lyhyet lennot, noin 6 h, on ehdottomasti plussaa. Kanariansaarissa aurinkovarmin paikka on Mogan ja Puerto Rico Gran Canarian saarella. Puerto Rico on sitä paitsi lapsiperheiden suosima paikka, löytyy turvallinen ranta, leikkipuisto, vesipuisto eikä liian railakasta yöelämää. Tutustu takemmin ihmeessä!

  30. Karo sanoo:

    Suosittelen Dubaita, lentomatka ei ole kun n. 5-6h, siellä on takuuvarmasti lämmintä ja turvallista. Onnistuu varmasti pientenkin lasten kanssa, nähtävää on paljon ja samalla yhdistyy niin kaupunki- kuin rantalomakin. Ilmastointi toimii myös loistavasti kaikkialla, joten pakahduttavan kuumasta tuskin tarvii lasten kanssa kärsiä. Dubai on erittäin rauhallinen paikka ja siellä kaikki toimii, varmasti pääsee helpolla pienten lasten kanssa 🙂

  31. VILMULII sanoo:

    Olin muutama vuosi sitten Meksikossa Playa del Carmenissa, ja oli kyllä aivan ihana paikka! Oltiin siellä maaliskuussa joka on varmaan jonkinlainen sadeaika siellä, koska muutamana päivänä oli pari sadekuuroa. Lämpöä kyllä riitti, oiskohan siellä ollut noin 35 astetta, saatto olla enemmänkin. Rannoilla käveli vähän väliä muutama pelottavan näköinen sotilas hullut aseet mukanaan, se ei ollu mitenkään hirveen kivaa 😀 Meidän hotelli ei ollut mikään luksushotelli ja käytiinkin aina ravintolassa syömässä, ja me käveltiin tosi usein vähän sinne minne huvitti ja löydettiin ihan mielettömän hyviä pikku kuppiloita! Samalla päästiin näkemään sellasta ihan oikeaa meksikolaista elämää.
    Kuitenkin näitä kommentteja lukiessa pystyn kuvittelee teidät niin hyvin lomalle Dubaihin! En tiedä minkä takia koska itse kuitenkin tykkäsin Meksikosta tosi paljon 😀 Dubaihin on kylllä munkin pakko päästä joskus!

    • Iina sanoo:

      Oi siis just Playa del Carmeniin mä haluaisin mennä! Mut toi sotilasjuttu pyssyineen ei kuulosta kauhean ihanalta 😀 Ehkä se Meksiko säästetään vähän myöhemmälle, ja mennään nyt sinne Dubaihin, se kuulostaa kaikin puolin turvalliselta 😀

  32. pippi sanoo:

    Kohdetta en osaa suositella, mutta all inclusivesta sen verran. Kun te olette kuitenkin vähän niinkuin tollasia ”kulinaristeja” ja tykkäätte hyvästä ruuasta 😀 niin ei ehkä välttämättä kannata ottaa sitä all inclusivea, olen monelta kuullut, että siihen kuuluvat ruuat on välillä vähän heikkolaatuisia… :/ Mutta aamupala kannattaa tietty ehdottomasti ottaa, ettei heti aamulla tarvitse stressata että mistä saa ruokaa! Sitten on hyvää aikaa etsiä päivällä joku ruokapaikka jossa syödä, ja iltapalaksi voi hyvin ostaa hotellihuoneen jääkaappiin jotain pientä esim. jugurtteja yms 🙂 Mun mielestä tuo on ihan hyvä käytäntö. Ja niin, jos siis ihan sellanen perinteinen perheloma on hakusessa, niin onhan noilla matkatoimistoilla yleensä sellaiset laitettukin ihan erikseen! Että ehkä kannattaa sieltä ainakin vähän vilkuilla minkälaisia hotelleja ja matkakohteita ehdotetaan 🙂 Jotain vinkkejä sieltä ainakin voi saada, vaikkei suoraan sieltä varaisikaan.
    http://www.tjareborg.fi/perhelomat#/fa/2_2/-/1/-/1/-/LP/2/lv
    http://www.finnmatkat.fi/lomamatkat/Perhelomat/
    Itse olen suunnitellut, että lähtisin lomalle joskus kaveriporukalla niin, että päätettäisiin vaan ajankohta etukäteen ja säästettäisiin rahaa, mutta matkakohde päätettäisiin vasta juuri ennen, eli siis valittaisiin joku äkkilähtö, joka tulis sitten edullisemmaksikin 😀 Mutta lasten kanssa tuollainen extempore-matkailu ei kyllä oikeen onnistu.

    • Iina sanoo:

      Hei kiitos paljon, sulla oli tosi hyviä vinkkejä! 🙂 Toi aamupala vois olla hyvä kompromissi, sit ei tarvis heti aamulla miettiä ruokia, mutta sais kuitenkin päättää itse täysin missä ja mitä haluaa syödä 🙂 Haha ihana kun sanoit kulinaristi, siis ja onhan se silleen joo totta, me ollaan hyvän ruuan ystäviä, vaikkei ihan gourmet-ravintoloissa yleensä käydäkään! Kiitos paljon 😀 <3 Äkkilähtö ois helppo jos lähtis kaveriporukalla, lapsiperheelle se on vähän turhan epävarma niinkun sanoitkin 😀

  33. Tuulis sanoo:

    Voi DUBAI on se teidän kohde, takuulämmintä ja suht lyhyet lennot, voittaa ainakin meidän perheen mielestä thaikut ja kanariat mennen tullen 🙂 All inclusive on pienten kanssa ihan jees, meidän ipanat kun on nyt jo 5 ja 10 niin nyt ollaan siirrytty jo pois tuosta palvelusta; jokainen saa vuorollaan valita paikan minne mennään syömään…:) ja Dubaissa on myös hyvät shoppailumahdollisuudet ;D

  34. pimpelipom sanoo:

    Iina hei miten olisi kuvan kaunis kroatia! siellä on lämmin eikä kestä kauaa lentää. Myös turkki, kreikka tai portugalin madeira ei pitkiä lentoja ja ihanat rannat 🙂

  35. J sanoo:

    Heh olin kanssa tulossa mainostamaan Dubaita, mutta samaa mieltä on tainnu olla muutkin 😀
    Jos kukaan ei vielä kerinnyt sanoa niin Dubaissa hyvänä puolena on myös vain vajaan kahden tunnin aikaero. Ei menis pienilläkään päät ihan pyörälle ja rytmit sekaisin!

    Matkakuumeilu on itelläkin huipussa huhh 🙂

  36. E sanoo:

    Hei pakko nyt vielä kehaista tota all inclusivea kun täällä on tullut niin negatiivista kommenttia. Itsellä tästä kokemusta playa del carmenista Meksikosta, jossa all inclusive toimi kyllä meidän hotellissa ihan superisti! Aina oli ruokaa tarjolla niin hotellilla, ”baarikaapissa” huoneessa kuin rannallakin omalla beach cubilla. Aamupala/lounas/illallinen sit vaan tosiaan todella runsaita, siellä oli monta kokkia koko ajan tekemässä, esim aamupalalla yksi paistoi kananmunia/pekonia/pannukakkuja/… ja yksi teki pelkästään smoothieita ym tuoreista hedelmistä. Koko ajan sai myös baarista hakea drinkkejä, tämä toki ei teitä koske. 🙂 Lisäksi tosiaan nuo ala carte-ravintolat ja meillä sai käydä myös saman ketjun muilla hotelleilla syömässä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.