Vuohenjuusto-lehtikaalipiirakka

06.10.2014

Hehkutin jo viime viikolla kokeilemaani uutta piirakkaa, ja nyt jaan ohjeen teillekin! Mä oon oikeastaan vasta viime aikoina innostunut piirakoista, ne on superhelppoja valmistaa, ja niihin voi laittaa melkeinpä mitä tahansa. Mä teen suolaiset piirakat aina ruispohjaan, koska tykkään kovasti sen mausta, ja onhan ruis terveellisempääkin kuin vaaleat jauhot. Lehtikaali on toinen sellainen juttu, joka mua on alkanut vasta viimeaikoina kiinnostaa.

Melkeinpä joka lehdestä on saanut koko vuoden lukea erilaisia lehtikaali-reseptejä, yleisimmin sitä on laitettu smoothieen tai paistettu pannulla. Piirakkaresepti oli ensimmäinen joka kuulosti siltä, että haluan ehdottomasti kokeilla. Alkuperäisen reseptin löysin Pirkkalehden ruokaosiosta, mutta muokkasin sitä vähän meille sopivammaksi. Vaihdoin vuohenjuustokuutiot oikeaan vuohenjuustoon, sillä ei ne kuutiot vain pärjää sille aidolle ja oikealle vaikka helppoja ovatkin. Lisäsin myös vähän valkosipulia, koska se sopi tähän ruokaan mainiosti!

  • IMG_6634xPohja:
  • 2dl ruisjauhoja
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1/2tl suolaa
  • 100g voita
  • 2rkl vettä

Täyte:

  • 200g lehtikaalia (raakaa)
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1pkt vuohenjuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Sekoita jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta jääkaappiin vartiksi. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa n. 10min.

Pese ja pilko lehtikaalit, irroita lehtiruodot. Pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota pannulla lehtikaalien kanssa viitisen minuuttia. Viipaloi vuohenjuusto. Sekoita munat, kerma, vesi ja mausteet keskenään. Kaada lehtikaali-sipuliseos esipaistetun pohjan päälle. Asettele päälle vuohenjuustoviipaleet, ja kaada lopuksi päälle kerma-munaseos. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Anna tasaantua vielä hetki paiston jälkeen, ja nauti!

Onko teillä jotain huippuja piirakkareseptejä? Mitä tykkäätte yleensä laittaa piirakoihin? Mun toinen suosikki on ehdottomasti edelleen parsapiirakka, ja Oton myös, eikä ole kyllä metsäsienipiirakan tai savulohipiirakan voittanutta!


14 Responses to “Vuohenjuusto-lehtikaalipiirakka”

  1. Tein sun reseptillä kerran parsapiirakkaa. Enpä muistanut kuoria niitä parsoja. :’D Ei tullu kovin hyvää…

    • Iina sanoo:

      En mäkään niitä oo sen kummemmin kyllä kuorinut? 😀 Pahimmat pienet kuivat / kovat kohdat ottanut pois mut muuten ihan sellasenaan oon syönyt! Niin ja tietty varret pätkässy 😀

  2. Nimetön sanoo:

    Minun suosikkipiirakka on Kinuskikissan ohjeella tehty lohi-parsakaalipiirakka! Ihan mielettömän hyvää (: Tämä ohje kuulosti myös herkulta, ehkäpä sitä joskus kokeilen 🙂

  3. Julia sanoo:

    Feta-parsakaalipiirakka ihan ruis-perunataikinaan, pakastealtaasta taikina kylläkin 😀 ai että on helppo ja nopee, ja niin hyvää, lapsetkin tykkää!

  4. Ooo mun on pitänyt koittaa tätä ohjetta ja kaavailin myös niiden ihme kuutioiden vaihtamista oikeaan vuohenjuustoon 😀 Nyt olen kyllä vähän hurahtanut tähän Koko Suomi Leipoo -sarjan kasvis quicheen:

    http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/koko-suomi-leipoo/reseptit/artikkeli/tekninen-tehtava-jakso-9-kasvisquiche/2942082

    Testaappa muuten joskus tehdä lehtikaalista sipsejä!!

    • Iina sanoo:

      Hahah joo oon kerran kokeillu niitä kuutioita, yhtä pyllystä kun salaattijuusto, ei maistunut millekään 😀 Oikeeta fetaa ja oikeeta vuohenjuustoa, ei mitään wannabekuutioita prkl! Kasvisquiche kuulostyaa ihanalta, mä tykkään muutenkin siitä miten täyteläisiä quichet on, ah! Ja hei lehtikaalisipsit, kuulostaa jännältä!

  5. Paprika sanoo:

    Ompas herkullisen kuuloinen, tätä täytynee testataa heti kun dieetti loppuu 🙂 Yleensä olen itse tehnyt pinaatti-parsakaali-feta-piirakan 🙂 Joskus saatan myös vaihtaa fetan homejuustoon, nam!

    • Iina sanoo:

      Se on tosi hyvää kyllä! Eikä nyt ehkä niin lihottavaakaan jos vähän muokkaa reseptiä 😀 pinaatti ja feta sopii tosi hyvin piirakoihin, parsakaalia en oo vielä kokeillut mut pitää kokeilla!

  6. Minka sanoo:

    Oih nam, tää on varmasti ihan superhyvää! Rakastan vuohenjuustoa ja lehtikaalista oon tehnyt sipsejä, mut se sopii varmasti myös piiraaseen tosi hyvin. Mun lemppareita on feta-pinaattipiiraan ja perinteisen kinkkupiirakan lisäksi tämä sinihomejuusto-ananaspiiras: http://kaakaokermavaahdolla.blogspot.fi/2013/11/sinihomejuusto-ananaspiiras-tuoreella.html Kannattaa kokeilla! 🙂

    • Iina sanoo:

      Tää on kyllä huippuhyvää! Noi lehtikaalisipsit kiinnostaa, kun toinenkin kommentoija niistä mainitsi, pakko testata :)!! Otto varmana rakastaisi tuota sun piirakkareseptiä, mä itse en tykkää sinihomejuustosta yhtään vaikka muuten oonkin kaikkiruokainen 😀 Ehkä mä joskus rohkaistun ja leipasen Otolle tollasen ja maistan itsekin! Kiitos vinkistä!

  7. raaraaraa sanoo:

    Voisko tuohon vuohenjuuston tilalle vaihtaa jotain muuta? Ideoita? :S tuo pohja kuulostaa niiiiiin hyvältä! Voiko siihen tehdä minkä vaan suolaisen piirakan? 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.