Sunnuntaihöpötykset videolla

19.10.2014

Pitkään aikaan en ole tehnyt videopostausta ja tänään on hyvä päivä sille! Tytöt tulivat nyt mukaan videolle, ja me jopa luettiin vähän ruotsinkielistä kirjaa kun sitä on niin paljon toivottu. Mutta tosiaan mähän en ole se joka meillä ruotsia yleensä Tiaralle puhuu, joten siksi en sitä videolla itse juurikaan puhunut. Luen usein Tiaralle myös ruotsinkielisiä kirjoja, mutta se keskusteleminen ruotsiksi on Oton ja tyttöjen juttu.

TÄSSÄ vielä suora linkki videoon jos se ei jostain syystä näy tässä postausnäkymässä!

Toivottavasti tykkäsitte videosta vaikka meillä menikin vähän pipariksi aina välillä, ja lopussa niin pipariksi että loppui kesken sanan joulukuusi. Tänään on flunssa ja koko päivä on ollut vähän pipari. Mutta on meillä ollut hauskaakin vaikka räkä valuu ja kurkku on kipeä. Toivottavasti huomenna olisi jo parempi olo ja päästäisiin kiinni normaaliin arkeen tämän flunssaväsymyksen sijaan. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!<3


22 Responses to “Sunnuntaihöpötykset videolla”

 1. Roosa sanoo:

  Heippa! Miten sit jos lapset menevät päiväkotiin onko päiväkoti kieli suomi vai ruotsi, och skall barnen börja i en svenskspråkig skola :)?

  • Iina Iina sanoo:

   Me ei olla vielä päätetty, se riippuu ihan siitä miten hyvin kielellinen kehitys jatkuu ja mitä varhaiskasvatuksen ammattilaiset meille sitten suosittelevat! Mutta ehdottomasti ruotsinkieliseen jos se on mahdollista! :)

   • Nimetön sanoo:

    Heippa. Suomessahan kielikylpy aloitetaan yleensä 3 vuotiaana. Silloin on oma äidinkieli ja kielen identiteetti jo tarpeeksi vahva oman ns. Ykkös kielen säilyttämiseksi. Yleensä kaupungilla ruotsinkielisiin päiväkotiin mennään tässä järjestyksessä 1. Äidinkieli ruotsi 2. Kotona kuullaan satunnaisesti ruotsia 3. Vanhempi sisar on jo päiväkodissa 4. Täysin suomalaisestanperheestä. Kielikylvystähän ei aina jatketa suoraan ruptsinkieliseen kouluun mutta välillä jos kieli on tarpeeksi vahva. Jos vanhemmat laittavat täysin suomenkielisen vaikka vasta 5 vultiaana ruotsinkieliseen päiväkotiin ja toiveena on käydä koulut ruotsiksi, ei lopputulos aina ole haluttu. Jotkut vanhemmat ”väkisin” haluuvat lapset ruotsinkieliseen kouluun ja lopultahan koulussa ongelmat alkavat viimeistään 3 lukuvuonna. Joihinkin kouluihin esikoulun jälkeen pidentään lapsille tehty kielikoe. Jos teillä on toiveena ruotsinkielen säilyminen lapsilla. Oletteko ajatellut tiaralle ruotsinkilistä kerjoa, ruotsinkielistä avoings päiväkotia jne :)? T. Varhaiskasbatuksen ammattilainen kielikylpy päiväkodista :)

 2. Mira nda sanoo:

  Ihana video! Ja onpas Tiara taitava :)

 3. st.brigitten sanoo:

  Ihana video, ihania olette <3 Teiän Tiara vaikuttaa ihan samanlaiselta kuin meidän esikoinen oli tuossa iässä :)

 4. VILMULII sanoo:

  Voi että, tuntuu että Tiaran puhe on kehittynyt ihan huikeesti viime videosta! Jotenkin saa paljon paremmin selvää, vaikka onhan hän tosi kauan puhunu tosi ymmärrettävästi. Ja Zeldakin niiiin ihanana :)

  • Iina Iina sanoo:

   No joo, onhan sitä kehitystä tapahtunut! Kolmevuotiaana on jo niin paljon enemmän sanavarastoa ja lauserakenteet tulee paremmin, vaikka kyllähän Tiaraa on ymmärtänytkin jo sen pari vuotta ihan hyvin! :D

 5. Laura sanoo:

  Mikä onkaan kirjan nimi jota luette? Meidän tytölle olisi kiva hankkia sama! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Lilla ABC med Rut, Knut & Tjut :)! Se on tosi hauska kirja kyllä! :)

   • Laura sanoo:

    Kiitos vastauksesta! Lähden nyt metsästämään kirjaa jostain niin saadaan se meidän neidille pukinkonttiin;)

 6. Venla sanoo:

  Ihana video! Vitsi Zelda on kasvanu paljon siitä kun on viimeks nähny hänet videolla. Tiara on niin taitava! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit :)! Molemmat on kyllä kasvanut hulluna, ei voi käsittää! :D<3

 7. Kaisa sanoo:

  Olipa ihana video, kiva nähdä tyttöjä videolla taas pitkästä aikaa. :) Niin taitavia ja isoja pieniä tyttöjä! ♥♥

 8. Linkku sanoo:

  Että mä sitten tykkään näistä videopostauksista! :) Näitä lisää!

  Melkee säikähin ku Zelda tuli kuvaan ku näytti niin isolta tytöltä! :D Videolta jotenkin konkretisoituu se kasvu niin paljon selkeämmin. Ja Tiara on kyl tosi taitava! Kielellisesti hirmu lahjakas :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos, kiva että tykkäsit :)!! Ja joo Zelda on kyllä kasvanut hulluna, niin on Tipakin kyllä! Isoja tyttöjä jo<3

 9. Jenni sanoo:

  Apua Tiarahan lausuu paremmin ruotsia kun minä! :D haha! Ihana video, näistä tykkään mielettömästi! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah :D Varmaan kohta paremmin kuin minäkin! :D Kiitos paljon, kiva että tykkäät :)!!

 10. Nimetön sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi julkaisit videon lapsistasi, kun vasta kirjoitit, että blogisi linja muuttuu lasten suhteen ja näitä ei tulla enää näkemään blogissasi? :)

Kommentoi