Älyhammasharja, what?!

20.10.2014

Olen mukana Oral-b:n kampanjassa, ja pääsen testaamaan uutta Oral-B White Pro 7000 SmartSeries -älyhammasharjaa, Oral-b appia ja uusia Cross Action -harjaspäitä. Mikä ihme on älyhammasharja? Kertooko se mulle kuinka hyvin harjaan hampaani, mitä pitäisi parantaa ja olenko pessyt hampaita tarpeeksi kauan? Kyllä. Onko siinä bluetooth-yhteys jolla se liitetään puhelimeen ja Oral-b -appiin? Kyllä. Näyttääkö sovellus mulle päivän säätiedot, uutiset ja vinkit ja kannustaa mua muistamaan jokaisen hampaan erikseen? Kyllä. Tervetuloa vuoteen 2014!

IMG_9234xTestijakson alkajaisiksi pääsin käymään Kaivopuiston Hammaslääkäriasemalla hammastarkistuksessa, saamassa vinkkejä juuri mun hampaiden oikeanlaiseen harjaukseen, sekä opastuksen sovelluksen ja hammasharjan käyttöön. Menin paikalle odottavaisin mielin, innoissani siitä että saan vihdoinkin täydelliset vinkit hampaideni hoitoon. No arvatkaas miten kävi? Mä osaankin pestä jo hampaat. Vuoden sähköhammasharjankäyttö on pitänyt mun suun kunnossa valkaisun ja puhdistuksen jälkeen. Plakkia ei ole yhtään ja ikenet ovat terveet. Mä kuulemma teen jo kaiken oikein, ja pitää vain jatkaa samaan malliin!

IMG_9250xNyt olen harjaillut parisen viikkoa uudella harjalla. Mä kerron teille itse harjasta lisää kunhan olen päässyt testaamaan sen kaikkia monipuolisia ominaisuuksia. Tänään aion nimittäin kertoa Oral-b appista! Se on sovellus joka on ladattavissa sekä Google Playsta, että appstoresta ilmaiseksi. Se toimii saumattomasti yhteistyössä sähköhammasharjan kanssa, ja todella kertoo kuinka hyvin harjaat hampaasi. Hammaslääkäri (tai minä itse) voi asettaa sinne yksilöllisiä vinkkejä, ja muistutuksen langata hampaat tai pestä kieli säännöllisesti.

oralbappVaikka sähköhammasharjoissa on jo pitkään ollut tärinätoiminto joka kertoo milloin on aika siirtyä seuraavaan hammasneljännekseen, mun on ollut vaikea hahmottaa ajankulua, ja sitä missä vaiheessa kuluvaa 30:tä sekuntia ollaan. Oral-b app näyttää ajankulun kokoajan, ja silloin on helpompi hahmottaa että käyttää kymmenen sekuntia jokaiseen hammasneljänneksen kolmesta pinnasta. Aiemmin olen helposti alkanut seikkailemaan harjalla, ja sohinut vähän sinne tänne. Nyt tulee pysähdyttyä oikeasti jokaisen hampaan kohdalla ja käytyä kaikkia pintoja läpi yhtä kauan.

IMG_9245xMuistan kun viime vuonna olin innoissani ensimmäisestä sähköhammasharjastani, ja nyt mulla on sama fiilis. Niinkin pieni asia kuin hampaiden harjaus, neljä minuuttia mun jokaisesta päivästä, saa mut innostumaan näin paljon! Ehkä se johtuu siitä, että kun on vihdoin saanut hampaat kuntoon oikomishoidon jälkeen, ja käynyt valkaisussa, haluaa myös pitää hampaat nättinä, eikä enää ikinä päästää ientulehdusta tai plakkia suuhun.

Ja jos nyt alkaa miettimään, niin neljä minuuttia mun jokaisestä päivästä taaperoiästä hautaan asti on kuitenkin aika paljon. Se on 81 kokonaista päivää, jos oletetaan että eläisin vähän yli kahdeksankymppiseksi ja olisin aloittanut hampaiden harjauksen yksivuotiaana. Mä haluan viettää ne 81 päivää mukavasti! Kampanja jatkuu marraskuun ajan, ja teille on myös tulossa hammasharja-arvontaa, johon sisältyy tuo uusi harja, sekä niitä mainitsemiani uusia Cross-action-harjaspäitä iso kasa, mikä on hyvä sillä harjaspäät pitää vaihtaa kolmen kuukauden välein vähintään.

Yhteistyössä Oral-b.

Ihanaa maanantaita kaikille <3

Oletteko kuulleet älyhammasharjasta? Huomaatteko eron sähköhammasharjalla, ja tavallisella harjalla harjaamisessa? Millainen harja teillä on käytössä?


10 Responses to “Älyhammasharja, what?!”

 1. Jarno sanoo:

  Oo, mä haluan tollasen, mut mä oon jotenkin juurtunut tuohon ”manuaaliseen”, eli perinteiseen :D

  • Iina Iina sanoo:

   Haha :D Mä takaan että sä tunnet itsesi ihan uudeksi ihmiseksi kun kokeilet sähköhammasharjaa! Kun on kerran pessyt sillä niin hampaat ei enää tunnu puhtaalta käsikäyttösen jälkeen :DD

 2. Rudi sanoo:

  Mä olen kai hampaiden harjauksessa sen verran vanhanaikainen, että mua rupesi naurattamaan ja leuka putosi lattiaan kun ensimmäisen kerran luin älyhammasharjasta. Mun mielestä turhaa hifistelyä.
  Oon kokeillut sähköhammasharjaa, mutta ei ollut mun juttuni. Edelleen harjailen tavallisilla hamppiharjoilla, ja suu hampaineen voi silti hyvin. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Haha :D Kieltämättä muakin nauratti ajatuksena, mutta nyt kun on kokeillut itse niin onhan toi tosi kätevä ja hyvä! :) Ihanaa että sun suu pysyy kunnossa normiharjalla, mulla itsellä oli kauheat ientulehdukset ja hammaskiveä vaikka muille jakaa kun en osannut sillä harjata. Sähköhammasharjalla ei onneksi tarvii osata niin saa tämmönen poropeukalokin puhtaat hampaat :D

 3. anna sanoo:

  oon tainnut kuulla älysähköhammasharjasta ja onpa siinä paljon toimintoja.. Käytän tavallista shköhammasharjaa ja on se mielestäni paljon tehokkaampi kuin perinteinen. Sen sijaan fluorihammastahanaa en käytä vaan fluoritonta. Mm. Kilpirauhanen toimii mulla paljon paremmin ilman fluoria :)

  • Iina Iina sanoo:

   Sähköhammasharjan kanssa tulee kyllä paljon puhtaampi tunne suuhun! :) Mä käytän fluorihammastahnaa kyllä, en oo kuullutkaan että se vaikuttaisi kilpirauhaseen! Pitääpä lukea aiheesta enemmän! :)

 4. :) sanoo:

  Onko teidän tytöillä myös sähköhammasharjat vai tavalliset? :) Meidän 3 v. on ihan innoissaan soivasta Mikki-sähköharjasta :D

  • Iina Iina sanoo:

   Tytöillä on toistaseksi normit mut pitäs ehdottomasti hankkia tollaset pimputtimet heillekin! :D

 5. lillamy sanoo:

  VAU! Mä niiin haluan tollasen :)

Kommentoi