Kun kaikki on vähän liikaa

14.11.2014

Huh. Viimeiset neljä viikkoa ovat olleet äärimmäisen kiireisiä ja voimat ovat lopussa. Kiire sinällään vielä menee, etenkin kun kyseessä on sellainen mukava ja positiivinen kiire, pääsee tekemään hauskoja asioita ja tapaamaan mahtavia tyyppejä. Mutta kiireen lisäksi meillä on ollut kuukausi täynnä vastoinkäymisiä, ja välillä on tehnyt mieli vaan luovuttaa. En mä mikään luovuttajatyyppi ole, en tosiaankaan, mutta etenkin tällä viikolla kaikki on tuntunut olevan niin liikaa.

IMG_2288xTänä syksynä ollaan koko perhe sairasteltu jatkuvasti, enemmän kuin koskaan ennen, ja tuntuu että tämä loputon sairastelukierre vaan jatkuu ja jatkuu. Aina kun yksi parantuu, on seuraavalla jo kurkku kipeänä. Viime viikolla molemmat neidit saivat vuorotellen keuhkoputkentulehdusdiagnoosin, josta onneksi selvittiin jo muuten, mutta yskä on jäänyt lääkkeistä huolimatta, ja yöt tuppaavat edelleen olemaan katkonaisia kun raukat eivät saa nukuttua yskän takia. Sairastelu on raskasta ja väsyttävää, tottakai olen onnellinen että meidän sairasteluista ollaan selvitty vain antibiooteilla, mutta olisi ihanaa kun olisi tässä välissä edes yksi viikko kun kukaan ei tarvitse kertaakaan kuumelääkettä tai lämmintä juotavaa siksi että kurkkuun sattuu.

IMG_2293xTyöjuttujen kanssa mulla on ollut hurja kiire ja stressi, niin paljon tapahtuu kokoajan. Se on hassua, miten vähän näistä kiireistä sinne ruudun toiselle puolelle välittyy. Omaa instagramia selatessa siellä näkyy kivaa pientä brunssia, ystävien tapaamista, lasten leikkejä ja hienoja tilaisuuksia. Ruudun tällä puolella arkea ovat kuitenkin loputtomat tietokoneen ääressä vietetyt myöhäiset tunnit, puhelut, stressi ja alati kasvava to do -lista. Laivareissu kahdenkesken Oton kanssa rentoutti ja repäisi hetkeksi irti arjesta, mutta ei se kyllä valitettavasti nostanut energiatasoja pysyvästi taivaisiin, nuutuneita tässä ollaan edelleen.

Ollaan nähty kavereitakin aina kun on ehditty, mutta siinä kohtaa tietää olevansa liian väsynyt, kun treffien jälkeen murehtii muistiko edes sanoa heippa lähtiessä. Muistin kuulemma sanoa. Mutta kokoajan on sellainen fiilis että jotain hurjan tärkeää on unohtunut, ja takaraivossa raksuttaa jatkuvasti mitä pitäisi olla tehtynä jo toissapäivänä ja mitä menoja on edessä. Kun on kiire, tuntuu tekevän jatkuvasti yhtäaikaa montaa asiaa, ja silti tuntuu että mitään ei saa valmiiksi.

IMG_2306xTämän viikon kruunasivat ensin ikävät uutiset lähipiiristä, ja sitten isovanhemman joutuminen sairaalaan. Onneksi jälkimmäinen osoittautui helposti hoidettavaksi ja vaarattomaksi jutuksi, mutta pahempi vaihtoehto oli lääkäreiden mukaan olemassa, ja sen murehtiminen meinasi viedä järjen. Onneksi saimme huokaista edes tässä asiassa helpotuksesta. Tänään on kuitenkin hyvä päivä, sillä tänään on edessä vielä koko viikonloppu, perheen kesken, k-o-t-o-n-a. Me ei mennä mihinkään, kauppareissukin hoidettiin jo tänään, jotta huomenna ja sunnuntaina voidaan vain olla, ja käydä lasten kanssa pihalla tai lähimetsässä pyörimässä.

Eiköhän tämä stressi ja kiirekin tästä helpota pikkuhiljaa, viimeistään jouluna rauhoitutaan oikein urakalla kun Otolla on kahden viikon joululoma. Sinne asti pitäisi jaksaa puurtaa, ja kyllä me vielä jaksetaan. Kunnon yöunet, menojen karsiminen minimiin ja pipon löysääminen vaikka sitten pakolla auttavat varmasti edes vähän. Nyt mä lähden ainakin saunaan, laitan kasvonaamion naamaan ja juon ison lasillisen jäävettä, mikäs sen parempaa!

IMG_2315x

OOTD / Takki Sheinside* / Paita Zara / Neule Zara / Housut Dr. Denim / Huivi Monki* / Kengät H&M / Laukku Coach / *saatu blogin kautta.

Mä arastelen kirjoittaa blogiin väsymyksestä tai kiireestä, koska haluan ehdottomasti pitää tämän positiivisena paikkana! Nyt kuitenkin tuntui vaan siltä, että tämä kirjoitus on ainoa mitä voin juuri nyt kirjoittaa, kaikki muu olisi tuntunut väärältä. Ihan positiivisena mä edelleen täällä olen, välillä on vaan hyvä purkaa tunteita ylös, silloin niistä on helpompi päästää irti ja edes yrittää rentoutua.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille<3


36 Responses to “Kun kaikki on vähän liikaa”

  1. Mymmyryy sanoo:

    Mun mielestä on ihan hyväkin että kirjoittaa välillä tällaisistakin tunteista, vaikka en murhetta nyt kellekään soisikaan. Mutta se on inhimillistä, osa elämää. Se ei vielä tee tästä negatiivista valitusblogia 😉

    Toivottavasti saat rentouduttua, ihanaa viikonloppua teidän perheelle 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon, tuo helpotti mieltä! <3 Oon mä saanut vähän rentoutua, on ihanaa kun ei ole pakko mennä minnekään vaan saa mennä juuri sinne minne haluaa, tai olla menemättä :D! Toivottavasti sinullakin on ollut ihana viikonloppu!

  2. UllaL sanoo:

    Minusta on ihana, että bloggaaja kirjottaa realistista kuvaa omasta elämästä, mikäli se on tällainen lifestyle-tyylinen blogi. Se antaa lukijoille helpottavan kuvan, että ei sitä edes bloggaajilla aina mene kaikki täydellisen auvoisesti. Kiitos huippublogista ja tsemppiä kiireen ja sairastelujen keskelle!! 🙂 Onneksi on joulu, mitä odottaa! Meillä se tietää oman kodin valmistumista ja muuttoa<3

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjan paljon, ihana kuulla että tälläisetkin postaukset ovat ihan tervetulleita tänne, tietää jatkossa! :)<3 Ja joo onneksi on joulu, joulu on ihana! Tsemppiä muuttoon!! 🙂

  3. Riikka sanoo:

    Kiva että kirjoitat välillä myös niistä negatiivisista tunteista, elämäähän ne vain ovat. Pidan Blogisi elämänmyönteisestä asenteesta ja teidän touhujanne on mukava seurata ruudun takaa. Ihmehän se olisikin jos ei kaiken sen härdellin mitä varmasti teidänkin arkenne sisältää tulisi niitä väymyksen ja epätoivon hetkiä ja tunteita. Ja ne saavat kyllä mielestäni näkyä myös täällä Blogissa!

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjan paljon<3 Ja joo, se on kyllä ihan totta että ei tälläistä härdelliä ilman ajoittaista väsymistä saa vaan pyöritettyä 😀 Kiva että täälläkin voin niistä kirjoittaa ilman että leimaudun valittajaksi, se helpottaa kummasti! 😀 Mukavaa alkavaa viikkoa!

  4. Elina sanoo:

    Hyvähän se on itselle myöntää olevansa väsynyt – ja bloggaajana se on hyvä tuoda myös lukijoiden tietoisuuteen. Mitä jos pitäisit vaikka tämän viikonlopun lomaa blogista kokonaan ja palaisit asiaan ensi viikolla? Eiköhän kaikki lukijat sen tämän postauksen jälkeen ymmärtäisi 🙂 Varsinkin kun tän varsinaisen kirjoittamisen lisäksi taitaa tää bloggaaminen teettää aika paljon lisähommia/menoja..

    • Iina sanoo:

      No se on kyllä totta! Kiitos, sun inspiroimana pysyin erossa koneesta koko eilisen! Tänään on jo sellainen olo että tekee mieli kirjoittaa ja tehdä vaikka mitä :D! Ja joo blogi itsessään tuottaa paljon menoja, ja lisäksi sitten on vielä Kideblogien mediamyynti ja muu pyöritys sen lisäksi 🙂

  5. kaisla sanoo:

    Hyvä kirjoitus, vaikka toki toivon, että jaksatte kaikki paremmin pian! 🙂 Oman väsymisen ja ”heikkouden” myöntäminen ei tarkoita mun mielestä positiivisuuden menettämistä. Se vain tarkoittaa, että tiedostaa omat rajansa eikä vedä yli-ihmisen roolia, sillä eihän positiivisinkaan ihmisen sellainen ole.

    Voimia teille kaikille! Vaikka välillä onkin mieli maassa, niin on teillä kaikki loppujen lopuksi oikein hyvin ja monta ilon aihetta 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hirmuisesti<3 Se on kyllä ihan totta, että on hyvä tiedostaa omat rajansa, eikä se tarkoita vielä sitä että olisi negatiivinen ihmisenä. On meillä kaikki tosi hyvin ja paljon ilon aiheita, eikä ne onneksi mihinkään häviä vaikka joskus olisikin rankempaa! Ihanaa joulunodotusta sinne<3

  6. Saara sanoo:

    Voi Iina <3 tuli sellanen olo, että haluisin halata sua. On kyllä ihan järkyttävää, kuinka paljon tässä maassa nykyään nuoret aikuiset käyttävät esim. nukahtamislääkkeitä erinäisten uupumustilojen vuoksi. On siis todella tärkeää pitää huolta myös ihan omasta itsestä ja jaksamisestaan. Se saattaa joskus äideiltä unohtua. Toivottavasti vastoinkäymiset on nyt teidän kohdalta pitkäksi aikaa ohi! Paljon tsemppiä loppuvuoden kiireisiin!

    • Iina sanoo:

      Voi olet ihana, kiitos <3 Se on ihan totta että itsestään pitää pitää huolta! Mä oon onneksi yleensä niin naatti kun sänkyyn siirryn, että nukahdan samantien! Mutta joo, pitäisi muistaa enemmän ottaa itselleen vaan aikaa. Mä toivon kans että vastoinkäymiset olisivat nyt tässä niin jaksaisi ne kiireetkin helpommin 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinne!<3

  7. Jenni sanoo:

    meilläkin on sairastettu tänä syksynä ihan jatkuvasti. Itse huomasin että sairastelu alkoi kun esikoinen aloitti päiväkodin kerhossa. Jatkuvasti flunssia, korvatulehduksia, oksennustautia , jne. Ei ole kesän jälkeen meilläkään viikkoa ollut ettei joku olisi kipeä. Ja jatkuvat yskät yöllä ovat ihan hirveitä. Tuntuu että ei ole nukkunut yhtään. Nytkin valvotaan kun isompi on oksennustaudissa. Luulen että tämä sairastelu on nimenomaan tarhasta johtuvaa koska aiemmin on ollut kotihoidossa.

    Voisiko teilläkin tuo sairastelukierre olla siitä kun Tipa aloitti kerhon? Tsemppiä sinnekin

    • Iina sanoo:

      Joo se kerho/tarha varmasti vaikuttaa teillä! Meillä Tiara on se joka on ollut vähiten kipeänä, ja Zelda enemmän sitten, vaikka ei käy missään kerhossa. Ja Tiara on vieläpä ulkoilmakerhossa, jossa pöpöt ei tartu samalla tavalla kuin päiväkodin sisätiloissa.. Mutta saattaahan sekin olla osasyy! Kiitos ja tsemppiä teille, toivottavasti sairastelu helpottaisi pian sielläkin!

  8. Olivia sanoo:

    Kirjoita ihmeessä murheistakin välissä! Se todella helpottaa, sitä ikäänkuin vuodattaa negatiiviset asiat jostain reijästä ulos aivoista. 😀

  9. Maija sanoo:

    Tsemppiä sinne! Hengität syvään, ja nautit hetkestä <3

    mutta vielä.. Miten ihana asu!!!! Samaa takkia katselin pitkään, ja tuo sinun asusi! Ihana, täydellinen, klassinen ja tyylikäs! Näytät upealta!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitoksia ihan hurjan paljon sun sanoista <3 Kyllä vähän jo alkaa stressikin helpottaa! Mä oon etsinyt kamelin väristä takkia jo hetken, tää on aika kiva mutta sen verran ohut että ei kyllä kylmemmillä säillä mene sitten mitenkään päin, pitää siis nauttia nyt! 🙂

  10. Vivian sanoo:

    Huhhuh, sattuupas kaikenlaista juuri samaan aikaan! Se on kyllä ihme, miten vastoinkäymiset tulee kaikki kerralla tai vähän ajan sisään. Täällä on kans viimesin viikko ollut älyttömän kiireinen ja voi vaan olla iloinen, kun pikkusisko tulee ihan kohta jelppimään. 🙂 Jospa saisi olla hetken ihan rauhassakin välillä.^^

  11. anna sanoo:

    Voimia, jaksamista ja temppiä! Toivottavasti tuo sairastamiskierre nyt edes helpottaisi, niin saisitte kaikki kunnon yöunet. Sitten jaksaisi päivän kiireetkin paremmin.

  12. Inka sanoo:

    Sun blogi on niin ihana, oon jo pidemman aikaa lukenu mutta en varmaan koskaan oo kommentoinu!
    Elamaan kuuluu myos vastoinkaymiset ja negatiiviset tunteet! Sun blogi on aina ihanan aito ja jos on huono olla niin kylla siita saa ja pitaa puhua ja purkaa itteaan aina joskus 🙂
    Oot niin ihana aiti ja ihminen ja inspiroit mua monin tavoin!
    Jaksamista ja tsemppia sinne, kylla se joulu jo nurkan takaa kurkkaa <3 <3

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon, kiva että kommentoit ja ihanasti sanottu!<3 Ihan mahtavaa kuulla että täältä saat inspiraatiota, ja kiva että negatiivisetkin tunteet on ok jakaa täällä 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinne<3

  13. Ehdottomasti pitääkin voida purkaa välillä huonojakin fiiliksiä blogiinkin, ei se tästä tee yhtään sen negatiivisempaa vaan enemmänkin mielestäni realistisemman! Ei kenenkään elämä ole aina yhtä vaaleanpunaista hattaraa, eikä sitä tarvitse piiloitellakkaan 🙂
    Ja tuo se jonkinlaista vertaistukeakin, kun itsellä on myös ollut melkoisen rankkaa tämä loppukesä ja syksy, niin on jotenkin helpottavaa huomata, ettei kaikilla muillakaan aina mene niin täydellisesti.
    Ja tiedän todella mitä on huoli läheisestä… Se onkin tehnyt tästä ajanjaksosta mulle niin raskaan. Ensin sukulainen sairastui vakavaan syöpään (ja on siis edelleen sairas), sitten on ollut kahden muun sukulaisen leikkauksia ja toipumisia, ja nyt viimeisimpänä vielä yksi läheinen halvaantui..
    Kaiken tämän keskellä on pitänyt jaksaa aloittaa itse täysin uusi arki: kotiäitiydestä takaisin koulunpenkille ja työharjotteluihin.. Välillä saa todella pinnistellä että löytäisi elämästä niitä hyviä asioita minkä avulla jaksaa.

    Tästä tulikin mieleen, voisitko joskus kirjoittaa siitä, miten pidät itsesi niin positiivisena? Mitä ajattelet silloin kun tuntuu, että kaikki kasaantuu päälle? Ja mitä vinkkejä antaisit sellaisille ihmisille, ketkä todella meinaa jo luovuttaa?

    • Iina sanoo:

      Voi että, hurjasti voimia sinne teille kaikille <3 Teillä on ollut rankka syksy, toivottavasti vaikeudet alkaisivat pikkuhiljaa helpottaa, ja saisit nauttia uudesta alusta täysillä! :)<3

      Kiitos, se helpottaa kun tietää että on oikeus purkaa niitä huonompiakin tuntemuksia tänne. Puhuminen ja vertaistuki on kullanarvoista!

      Ja mitä tulee sun postaustoiveeseen niin ehdottomasti kirjoitan mielelläni, kiva idea, kiitos!<3 Ihanaa joulunodotusta ja tsemppiä <3

  14. zara sanoo:

    Mun mielestä on kiva että oot rehellinen. Voimia koko perheelle. Sairastelu ja murehtiminen on ikävää, tiedän sen kokemuksesta. Toivottavasti asiat alkaa mennä taas raiteilleen ja saat vähän rentoutuakkin. Mukavaa viikonloppua! 🙂

  15. Sara sanoo:

    Hei on ihan okei sanoa että nyt ei jaksa! Ja ihan kiva kuulla millaista se arki oikeasti siellä on, iloineen ja suruineen. Ja vaikka haluatkin pitää blogin positiivisena paikkana, kuten sanoit, niin on aina mielenkiintoisempaa lukea elämästä kuin pumpulimaailmasta, joten älä stressaa!

    Jaksamista ja tsemppiä teille ja koittakaa pysyä terveinä!

  16. mävaan sanoo:

    Voi surkeus 🙁 Ja tietysti saa ja pitää kirjoittaa huonoistakin fiiliksistä. Ainut missä osaan sinulle antaa neuvon on tyttöjen yskiminen.. Hankkikaa ihan perusmallinen ilmankostutin (Ufox jos niitä vielä myydään) se niin lähelle tyttöjen sänkyjä kuin ikinä (ostakaa kaksi jos ei sänkyjä saa tarpeeksi lähekkäin), höyrystin täysille ja olen 99% varma, että kumpikaan ei yski yöllä. Höyry on parasta. Toki voi laittaa kuumaa vettä vaikkapa sankoon, mutta se jäähtyy nopeasti ja on vähän vaarallinenkin sängynvieressä. Huone on kuin viidakko aamulla mutta toimii. Tsemppiä ja voimia!

  17. 101Dalmatialaista sanoo:

    Tosi nätti asu, semmoinen klassisen tyylikäs (:

    Voin samaistua tuohon kiireeseen ja väsymykseen. Vaikka kuinka puurtaa niin loppua ei näy! Ehkä se on vähän tämä vuodenaikakin, kun aurinkoa ei juuri nää ja paleltaa, eikä luntakaan vielä ole tuomassa tarvittavaa joulufiilistä. Pitäisi tosiaan vaan yrittää ottaa rennosti silloin kun voi ja yrittää jättää kaikki turhat murehtimiset niistä hetkistä! Oikein paljon tsemppiä näihin viikkoihin ennen joulua 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitoksia hurjasti<3

      Onneksi lunta satoi nyt ja näyttää jo vähän jouluisemmalta, hahaa! Mutta joo, vuodenaika ehdottomasti vaikuttaa myös, tulee murehdittua enemmän ja jämähdettyä siihen kiireeseen ja stressiin! Kiitoksia vielä ja ihanaa joulunodotusta sinne, ja tsemppiä myös<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.