Luminen lauantai-ilta

22.11.2014

Tänään kuvat saavat olla pääosassa pitkästä aikaa, sillä meillä ei ole mitään uutta auringon alla. Ihana ihana lauantaipäivä, täydet yöunet ja lasten herääminen vasta puoli yhdeksältä tekivät terää ja meillä on ollut niin hauska päivä. Aamulla käytiin rauhassa kaupassa Oton kanssa kun tytöt olivat mummun kanssa, sitten vietiin Tipa kerhokaverin synttäreille, ja sen jälkeen tultiin kotiin syömään. Otto lähti työpaikan gaalailtaan, ja me suunnattiin lasten kanssa lumeen leikkimään!

Muuten, pakko hehkuttaa Olympus OM-D E M10 -kameraa, mulla on sellainen testilainassa nyt, ja mä en halua enää ikinä kokeilla mitään muuta kameraa. Ilta oli jo täysin pimennyt siinä vaiheessa kun lähdettiin ulos, mutta sain silti tarkkoja ja hyvän värisiä kuvia otettua, ei ikinä onnistuisi mun Canonilla, ainakaan mun taidoilla, eikä ilman lisäsalamaaa. Musta tuntuu että mun joululahjatoive taitaa nyt olla selvillä, sillä tällä kameralla pärjää talvenkin yli ilman mitään ongelmia, eikä luonnonvalosta tai sen puutteesta tarvitse stressata. Katsokaa vaikka!

P1010262x P1010274x P1010280x Maailman ihanimmat pienet lumienkelit! Lumienkeleiden tekeminen on ollut Tiaran haaveena ties kuinka pitkään, ja hienosti hän osasi tehdä niitä heti kun pääsi lumeen pyörimään. Nuorempi neiti oli ilmeisen hämillään lumesta ja kupsahti kerran naamalleen lumeenkin, mutta se onneksi kirvoitti vain hurjan kikatuksen kun lumi kutitti naamaa. Ihania tyttöjä<3

P1010285x P1010294x P1010311xP1010324xMe aletaan nyt lasten kanssa iltapuuhiin, ja lasten nukahdettua mä lähden käymään kaverilla pitkästä aikaa ihan yksin, ja ehkä vähän tanssahtelemaankin. Suon itselleni hetken omaa aikaa, kun mummu on valvomassa lasten unta ja yötkin ovat sujuneet hyvin nyt. Pieni rentoutushetki tekee oikein hyvää tämän sairastelurumban jälkeen!

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille <3


34 Responses to “Luminen lauantai-ilta”

 1. Hei! Mikä objektiivi sulla on siinä kamerassa millä nääkin kuvat oot ottanut? Mulla on itelläni sama runko ja siinä kittilinssi 14-42mm 3.5-5.6 mikä on ihan susi :D Etsinnässä on kyseiseen kameraan uusi objektiivi ja ainakin nää sun kuvat näyttää hyviltä! :)

  -Mirka
  http://mkasvukipuja.blogspot.fi

  • Iina Iina sanoo:

   Mulla on toi 25mm f. 1.8 objektiivi ja se on ihan ässä! Suosittelen :D! Kiitos <3

 2. Mira sanoo:

  On kyllä tosi onnistuneita kuvia :) saisipa itsekin joskus hyvän kameran..

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos! <3 Ja joo saisinpa mäkin, en kestä kun pitää luopua tuosta vielä :D

 3. Ina sanoo:

  Vaikka en usein kommentoikaan niin tykkään tosi paljon sun postauksista ja teidän tytöt muuttuu koko ajan vaan entistä suloisimmiksi <3 Ihastellen näitä kivoja perheellisiä postauksia lueskelen! Puspus!

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hurjasti<3 Kiva että tykkäät, ihana kuulla! puspus ja ihanaa joulunodotusta sinne<3

 4. st.brigitten sanoo:

  Upeita kuvia! Ihana kun teillä on mummu kylässä niin tytöt saa mummun kanssa kunnolla aikaa! Meiän äiti on niin kiieinen että kerran viikossa-parissa ehtii korkeintaan tunnin meillä kyläillä, mieheni äiti taas ei meillä käy koskaan.

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjasti<3 Ja mä oon samaa mieltä, mummu on meidän tytöille tosi tosi läheinen ja se on kyllä ehdottomasti rikkaus, etenkään kun heilläkään ei kaikkia isovanhempia ole.

 5. Elina sanoo:

  Hei! Tosi hyviä kuvia. Onko siis nämä kuvat otettu kameralla, jossa ei ole lisäsalamaa? Onko Olympus OM-D E M10 -kamera sulla ihan normivarusteilla (vai onko siinä jotain ekstraa?) ?

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos hurjasti :) Ja siis ei ole käytössä lisäsalamaa ollenkaan, enkä käytä kameran omaa salamaa! Nämä on katulampun valossa 25mm f 1.8-objektiivilla ja automaattiasetuksilla otettu :D

   • Elina sanoo:

    Onpas hyvä kamera ja kuvat on niin hyviä! Mun kaikki kuvat talvi aikaan ihan hämäriä on ne sit otettu päivällä tai illalla. Onko siis kamerassa vakiona tuo objektiivi?

    • Iina Iina sanoo:

     Kiitos <3 Ja joo, toi on kyllä ihan loistava! :) Ei oo vakkariobjektiivi, vaan erikseen pitää ostaa! Mä sain testiin vain tuon objektiivin, enkä sitä perus kittiä ollenkaan niin en osaa siitä valitettavasti sanoa mitään :(

 6. Vivian sanoo:

  Ihania kuvia ja onpa hyvä kamera!:) Varmaan ihan näppärä muutenkin, onhan nuissa järkkäreissä yleensä vähän kokoa.^^

 7. Nimetön sanoo:

  Tosi ihanat ulkovaatteet tytöillä! :)

 8. sssss sanoo:

  Onpas hyvin onnistuneita kuvia! Ja söpöt tytöt :)
  Aijotko muuten tänä vuonna tehdä jotain sellaista joulukalenteria blogiin niinkuin sulla on joskus ennen ollut? :)

 9. Sandra sanoo:

  Ihana päivä ollut teillä<3 ja on kyllä upeita kuvia, tosi hyvä valo! Ihana kuulla, että teilläkin jo nukutaan paremmin, ja mahtavaa saada molempien vähän omaa aikaa, toivottavasti molemmilla oli mukavat illat!

  Niin ja nuo haalarit, niin suloiset!

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjasti! <3 Se on vaan katulampun valo, ihan uskomatonta mihin toi kamera pystyy :D Ja joo, oli kyllä kiva ilta, ja meidän illat yhdistyikin sitten loppuillasta, tai no yöstä :D hahaa! Ihanaa alkanutta viikkoa :)!

 10. Mertsi sanoo:

  Ihania kuvia! Siis ymmärsinkö oikein, että näissä kuvissa on lähes pilkkopimeää ja ne on otettu ihan tavallisella salamalla, joka kuuluu alunperin kameraan? Jos näin on, niin mäkin hankin tuon seuraavaksi :D

  • Iina Iina sanoo:

   Siis näissä kuvissa ei ole käytetty salamaa ollenkaan vaan nämä on katulampun valossa otettu, muuten oli siis pilkkopimeää! :D ihan mieletön kamera!

 11. anns sanoo:

  Ihania kuvia! Palautteena noin yleensä: oon ehkä sullekin kirjoittanut joskus mut miehesi blogiin ainakin ehkä noin pari kk sitten, mutta teidän portaalinne blogit ovat ainoat seuraamistani blogeista, joita ei voi lukea puhelimella. Tai voi mut joutuu zoomaamaan ja seilaamaan ruudun laidasta laitaan. Nytkään en lukenu tekstiä yhtään, katsoin vain kuvat. Luen usein blogeja bussissa, junassa, luennon alkua odotellessa ym, jolloin välineenä on puhelin, mut valitettavasti teidän blogit jää lukematta tästä teknisestä syystä. En itse ymmärrä tekniikasta mitään, mut voisin jotenki kuvitella et nykyään tällainen asia ei oo super hankala korjata. Muut portaalit ovat siinä ainakin onnistuneet.. olisi kiva lukea blogiasi useammin. Tykkään tyylistäsi ja vaikutat aidolta tyypiltä. Toivottavasti saatte tämän asian joskus kuntoon, niin minusta tulee vielä aktiivisempi lukija! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon :)! Nämä asiat ei ihan ole niin yksinkertaisia kuin miltä se voi ulospäin vaikuttaa, mutta tosiaan tähän on tulossa onneksi parannusta lähitulevaisuudessa kyllä! Toivottavasti jaksat vielä vähän odotella! Mukavaa joulunodotusta<3

   • anns sanoo:

    Kiitos vastauksesta! :) Oman ymmärrykseni teknisten asioiden suhteen on siis hyvin rajoittunutta, joten olen ajatellut asian olevan simppeli, mitä se ei ilmeisesti ole. :D Mutta olis superkivaa, jos sen saisi kuntoon, niin pääsisin ahkerammin lukemaan ja kommentoimaan postauksiasi! :) ps. Suloisia kuvia Joulukauden avaijaiset 2014 – kirjoituksessa. Etenkin nuoremman ilmeet, kun hän katselee (ilmeisesti) Joulupukkia. :D

 12. Jarno sanoo:

  aww ihanat ♥

 13. Uraäiti sanoo:

  On kyllä upeita kuvia! Mun blogissa vähän erilaista näkökulmaa ensilumeen, lumitöiden muodossa… Ensi viikolla kuulemma lumi taas sulaa.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon! :D hahaa pakko mennä katsomaan :D Ja joo täällä on sulanut jo melkein kaikki, blaah :(

 14. Jenni sanoo:

  Ihan supersöpö tuo lumienkelintekokuva! Huippu hyviä kuvia tulee. Minuakin kiinnostaa, että mitä kaikkea tuohon kameraan sisältyy ja oletko itse säätänyt vai onko kuvat otettu valmiilla säädöillä?

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos hurjasti :)! Mulla on siis käytössä erillinen 25mm f 1.8 Zuiko-objektiivi, joka on tositosi hyvä, eli ei oo se perus kittiobjektiivi joka kameran mukana tulee, sitä mulla ei ole edes testissä! Ja mä otin automaattiasetuksilla ilman salamaa nuo kuvat koska en ole ehtinyt vielä tutustua edes kameran säätöihin kun se on ollut vasta pari päivää käytössä! :D

   • Jenni sanoo:

    Kiitos, kun jaksat vastailla! Itse olen miettinyt pienempää kameraa tuon hirvittävän ison järkkärin tilalle ja tässä olis kyllä aivan loistava vaihtoehto! Itse myös mieluummin otan kuvat valmiilla säädöillä äkkiä ja hämärässäkin, joten tässä olis kyllä mulle paras kamera :) täytyy varmaan kuiskailla pukin korvaan ;)

    • Iina Iina sanoo:

     Eipä mitään, mielelläni mä vastaan! Kiitos sinulle kun jaksat kommentoida :)! Toi on ihan huippu, ja objektiivi myös!! Voi kun pukki tois mullekin :D

Kommentoi