Joulukalenteri 2014 luukku 21

21.12.2014

joulukalenteriluukku21Kinkku on jo jääkaapissa sulamassa, juurekset ostettu laatikoita varten ja jääkaapin ylähyllyllä monta pönikkää kuohukermaa. Vielä pitää ostaa sienet, kalat ja voita. Oton kanssa jouluruokien kokkailu on se mistä se joulufiilis lähtee kunnolla päälle, ja odotan jo innolla että päästään tekemään ihania ruokia! Mä kirjoittelin viime vuonna joulukalenterissa meidän jouluruokaperinteistä, ja aika lailla samoilla linjoilla mennään tänäkin vuonna.

P1012042x

Lautasliinat saatu Lapuan Kankureilta.

Laatikoiden suhteen mulla on ollut tapana kokeilla jotain uutta joka vuosi, ja niin tänäkin vuonna. Ekana vuonna tehtiin bataattilaatikkoa, ja viime vuonna punajuuri-vuohenjuustolaatikkoa. Molemmat olivat ihan hyviä, mutta edelleen kaipaan sitä jotain täydellistä laatikkoa jonka voisi liittää vanhojen tuttujen kaveriksi joulupöytään. Jos teillä on siis joku aivan superherkku laatikkoresepti noiden kahden, ja perinteisten porkkana-, lanttu- ja imelletyn perunalaatikon seuraksi niin saa jakaa!

P1012049xTänä vuonna ensimmäistä kertaa mä ajattelin vähän yrittää joulukattauksen kanssa, haha! Siis tarkoitan sitä, että kun kirjoitin hääblogin puolella meidän astiatilanteesta ennen häitä, mä olin tosissani. Aiemmin meillä on joulupöydän kattaus koostunut muovikulhoista, kaupan foliovuoista ja kaikesta muusta ei niin hohdokkaasta. Astiat eivät olleet se ensimmäinen asia johon panostaa kun alkaa rakentamaan ensimmäistä yhteistä kotia, ja odottaa samalla esikoistaan. Kyllä ne oli ne vauvajutut pinnasängystä rattaisiin silloin, kun meidän nuori perhe teki kodin ostoksia.

P1012063xHäälahjalistalla meillä olikin siksi paljon astioita, ja tänä vuonna, kiitos ihanien häävieraidemme, meillä on vähän kertakäyttöastiattomampi ja vähemmän muovinen joulukattaus. Ostin meille kauniin Annon raidallisen pöytäliinan, ja kynttilänjalkoja sun muita on tullut ostettua vuosien varrella muutenkin. Ehdottomasti kaunis kattaus tekee paljon, ja lisää ihanaa juhlafiilistä!

Yksi jouluastia kuitenkin on ja pysyy, vuodesta toiseen: Jouluinen muumimuki vuodelta 200-jotain. Sain sen kummitädiltäni lahjaksi, ja se on meillä kyllä ihan arkisessa käytössä, monet kaakaot on juotu siitä! Se on Tiaran lempparimuki, ja niin myös mun.

P1012069xMitkä ovat teidän jouluruokabravuureja? Entäs ehdoton jouluruokainhokki?


8 Responses to “Joulukalenteri 2014 luukku 21”

  1. Tytti sanoo:

    Rakastan suunnitella kattausta! Mun ehdoton suosikki on mäti, siianmäti, kirjolohenmäti,muikunmäti.. Kaikki! 😀 muutenkin yleensä panostetaan enemmän kylmiinruokiin kaloihin yms.. Tänä vuonna kokeilen tota bataattilaatikkoa 🙂 ehdoton jouluyön herkku on juustolautanen 🙂 ihanaa joulua! 🙂

    • Iina sanoo:

      Oi mäti, mäti on ihanaa! Mä oon kans tykännyt tosi paljon siitä jo pienestä asti! 😀 Juustot on kans mun suosikkeja, meilläkin oli juustolautanen yöksi! Mä voisin tulla teille syömään, eiku :DD Mutta hei hyvää uutta vuotta sinne ja toivottavasti oli kiva joulu<3

  2. Amanda sanoo:

    Voi tuo muumimuki on aivan ihana! Niin symppis! ♥ Mun lemppari laatikoista on punajuuri-aurajuusto 🙂

  3. Tanja-Maria sanoo:

    Se on muumijoulumuki 2004-2005 valmistettu,tänäpäivänä jo melko arvokas 🙂

  4. Tiitsi sanoo:

    Makea makaronilaatikko! Aivan paras lisäke joulupöytään.

    400g jotain mahd, vaaleaa perusmakaronia
    4 munaa
    8 dl (kevyt/punaista) maitoa
    4rkl sokeria
    4 tl suolaa

    Päälle vähän voita. Valmista kuin ”perusmakaronilaatikko.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.