Blogit mun lukulistalla

29.01.2015

Vihdoinkin sain kerättyä jonkinlaista listaa mun lukemista blogeista. Mä itse en seuraa mitenkään fiksusti blogeja vain esimerkiksi bloglovinista tai bloggerista, vaan seuraan blogeja todella sekalaisesti. Suomalaisia blogeja seuraan lähinnä facebookista ja portaalien etusivuilta, ulkomaisia taas pidän suoraan kirjanmerkeissä, enkä seuraa niistä kovin montaa fb:ssä. Instagramissa sen sijaan seuraan kaikkia joita luen edes satunnaisesti, koska insta on niin ihanan iisi.

IMG_9534x

Ihan ykkösmaa ulkomaailaisissa blogeissa on mulle Ruotsi, koska lähes kaikki blogit joita seuraan päivittäin tulevat sieltä. ImNext-portaalista seuraan jokaista bloggaaajaa, mutta lemppari on ehkä Rami Hanna jota pääsin viime viikolla tapaamaan (ja ottamaan aivan hirveän yhteiskuvan, siis mun osalta :D)! ImNextin bloggaajien kuvat, yhteishenki ja projektit joita he pääsevät tekemään ovat aivan mielettömiä. Siinä on porukka pelkkää priimaa, ja kaikki ketkä heistä olen vuosien varrella tavannut (Rami, Lisa, Fanny & Victoria) ovat olleet myös ihan huipputyyppejä ja tosi maanläheisiä ja kivoja, siitä huolimatta että heidän suosionsa on jotain sellaista mistä voin vain haaveilla itse! ImNext portaalina on tosi tyylikäs ja helppokäyttöinen, ja mä oikeasti tykkään siitä että he tekevät kaikki yhdessä siistejä juttuja, matkustavat ympäri maailmaa ja kuvaavat mielettömiä videoita.

Victoria Törnegrenin tyyli on heistä ehkä eniten omaan makuuni, mutta inspiraatiota haen kaikilta. Fanny Lyckman on vähän räväkämpi. Rami Hannan kuvat ovat täydellisiä, ja niistä jos mistä voi hakea inspistä omiin asukuviin, vaikka mulla Rami Hanna -tasolle pitkä matka onkin, hahaa!

10727427_796280823746853_1764156960_n 10895270_792025054223084_1422630486_n

IMG_9529x

Aivan oma lukunsa on tietenkin Kenza, uskomattoman suosittu ruotsalainen bloggaaja, joka on päässyt blogillaan pidemmälle kuin kukaan Pohjoismaissa. Kenzalla on oma vaatemerkki, IvyRevel ja hänen bloginsa on yksi mun suurimpia lemppareita. Kirjoitukset ovat ihanan hyväntuulisia, kuvat ihan mielettömiä ja Kenza niin kaunis ettei mitään järkeä. Vaikka Kenzaa seuraavat miljoonat ihmiset, hän tuntuu silti olevan edelleen se sama tyyppi kuin aloittaessaan. Kenzan blogia mä olen lukenut varmaan pisimpään kaikista. Kenzan blogista haen asuinspistä ja yksinkertaisesti hyvää fiilistä, lisäksi on mieletöntä miten usein ja kuitenkin laadukkaasti hän blogiaan päivittää.

Viime aikoina olen tykästynyt myös Ruotsin suurten blogien uusimpaan tulokkaaseen, eli Janni Deleriin jonka blogi saavutti lyhyessä ajassa suuren suosion. Jannilla on upeita matkajuttuja, hyvinvointia , ruokaa ja treenijuttuja sekä tietenkin asukuvia. Ihanan pirteä blogi!

IMG_9540x

Ruotsalaisia mammablogeja en ole onnistunut löytämään niin paljoa ja niin tasokkaita kuin mitä meillä on Suomessa, esimerkiksi ulkoasu tuntuu olevan monissa ruotsalaisissa äitiblogeissa ihan toisarvoinen juttu, ja blogeja on hankala löytää mun mielestä. Yksi mulla kuitenkin on jota satunnaisesti luen, Blondinbella eli Isabella Löwengrip, joka on saman ikäinen kuin minä ja odottaa juuri toista lastaan. Isabella on kirjoittanut kirjankin äitiydestä, ja menestyy blogillaan todella hyvin. Suomessa pienemmätkin äitiblogit panostavat todella paljon bloginsa ulkoasuun, ja kirjoittavat laadukasta jälkeä, Ruotsissa tuntuu olevan vähän toisin.

Ruotsalaisten blogien lisäksi mä seuraan ulkomaisista blogeista Olivia Palermoa, joka on mun ultimate tyyli-idoli ikuisesti. Olivian sivusto on paljon muutakin kuin vain blogi, enkä seuraa sitä niin säännöllisesti kuin blogeja. Olivia esittelee paljon tulevia mallistoja, ja tietenkin myös omaa tyyliään joka on mieletön, jos jollekin jäi vielä epäselväksi! Toinen lemppari on Purseblog, josta voi nimensä mukaisesti lukea kaiken laukuista. Siellä on esillä niin unelmalaukkuja joista voi vain haaveilla, kuin pienemmänkin budjetin laukkuja ja keskihintaisia laukkuja. Lisäksi siellä on paljon muuta shoppailuasiaa, nettikauppavinkkejä ja kaikkea mahdollista mistä pieni laukkuaddikti ilahtuu kovasti.

IMG_9542x

Suomalaiset blogit ovatkin sitten vielä tuotakin pidempi lista. Tätä on ehkä hankalaa toteuttaa koska en halua jättää ketään kaveria sanomatta ja en haluaisi nostaa kenenkään kaverin blogia toistensa yläpuolelle. Kuitenkin seuraan suomalaisista blogeista eniten varmasti juuri mun kavereiden ja tuttujen blogeja, ja yksistään niitä on jo paljon. Lisäksi luen päivittäin Indiedaysin etusivulta kiinnostavimmat postaukset, ja sama juttu Mamalifessa ja Kaksplussalla. Facebookissa kuulun joihinkin bloggaajaryhmiin, ja niistä tulee luettua aina mielenkiintoisimmat otsikot läpi, oikeasti se määrä blogeja minkä selaan päivässä läpi on ihan hurja! Mä jätän mieluiten ne kavereiden blogit sanomatta kokonaan, mutta eiköhän teistä suurin osa ne tiedäkin, ihan vaan siksi että mä haluan olla tasapuolinen kaikille kavereille, vaikka heitä ei varmaan edes kiinnosta ja mä ylianalysoin tässä omia tekemisiäni 😀

Suomalaisista blogeista mä tykkään näiden ”jo mainittujen” lisäksi eniten L’art of fashion -blogista jota kirjoittaa ihana Natali, joka on myös valokuvannut mua silloin kun odotin Zeldaa. Sieltä löytyy asuja, matkapostauksia ja hyvää fiilistä. Tykkään paljon myös Blond Rivetsistä ihanien matkajuttujen ja upeiden asukuvien vuoksi, ja olen mä Kirankin tavannut ja hän on ihana ihminen myös! En mä tosin ole suomalaisissa blogipiireissä inhottaviin tyyppeihin törmännytkään, juuri siitä puhuttiin ruotsalaistenkin bloggaajien kanssa viime viikolla lounaalla, että heillä Ruotsissa blogipiirit ovat jakautuneet eri ryhmittymiin, eivätkä kaikki tule toimeen toistensa kanssa. Suomessa blogipiirit ovat paljon tiiviimmät, ja täällä melkein kaikki bloggaajat ainakin tietävät toisensa, vaikka eivät olisi tavanneetkaan. Mun mielestä tapahtumissa on aina tosi hyvä henki ja kaikki moikkailevat toisiaan eivätkä katso nenänvartta pitkin.

Instagramissa mun ehdottomat lemppariseurattavat kaikkien edellämainittujen lisäksi on Angelica Blick @angelicablick, ruotsalainen muotibloggaaja hänkin, ja @ssssamanthaa jolla on upeita meikkejä ja joka on ihan mielettömän kaunis. Instagram on seurantakanavana ehdottomasti helpoin kyllä, ja mun ihan lempparisovellus muutenkin. Videoblogit ei ole mulle oikeastaan ollenkaan tuttuja, vaikka ne tuntuvat olevan tällä hetkellä paljon kuumempi ilmiö kuin ihan perinteiset blogit. Seuraatteko te videoblogeja, ja jos seuraatte niin mitä?

Löytyykö teidän lukulistalta samoja blogeja? Seuraatteko enemmän ulkomaisia vai suomalaisia blogeja? Mitkä on teidän lemppariseurattavia blogeista? Entäs Instagramista? Oletteko löytäneet kivoja ruotsalaisia mammablogeja? Millä seuraatte blogeja?


21 Responses to “Blogit mun lukulistalla”

  1. kaisla sanoo:

    Mä tykkään myös lukea etenkin ruotsalaisia blogeja! Aloitin Kenzan seuraamisen kun mun piti tsempata kielessä kirjoituksia varten ja jäin ihan koukkuun. Kenzan inspiroimana olen ostanut niin monia kenkiä ja vaatteita, että pitäisi varmaan laittaa tuolle blogille joku lukko, ennen kuin löydän uuden ihanan ihanan ihanan mekon, joka sattuu olemaan myös paikallisessa H&M:ssä 😀

    Tykkään myös pienemmistäkin ”päiväkirjablogeista”, sillä niissä on yleensä syvällisempi ja persoonaa esille tuova ote. Sun blogin yksi parhaista puolista on se, että et ole ”kuuluisuuden” myötä menettänyt persoonallista otetta ja siirtynyt pelkkiin kiiltokuvapostauksiin 🙂 Silloin ainakin itseltä menee ihan maku johonkin blogiin, kun parhaiten kirjoitetut postaukset ovat yhteistyöpostauksia ja mitään muuta blogi ei sitten sisälläkään.

    Rentouttavaa viikonloppua teidän perheelle, toivottavasti saatte ladattua akkuja!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahaa Kenza on kyllä petollinen kun se inspiroi ihan liikaa ;)! Mutta joo siinä on varmasti hyvää kielellistä harjoitustakin kun lukee vain ruotsiksi! 🙂 Ihana kuulla että mun blogista ei ole persoonallisuus kadonnut, toivottavasti ei jatkossakaan katoa, ei ole ainakaan suunnitelmissa :D! Ihanaa sunnuntaipäivää sinne ja kiitoksia hurjasti sun sanoista<3

  2. Natali sanoo:

    Thank you so much dear fro mentioning me! I’m so thankful that I get to inspire even one person with my blog and it’s content. Thank you for reading, I do read your blog even if I’m not posting in comments. 🙂
    Kisses!

  3. Noorq sanoo:

    Mä seuraan eniten Suomalaisia blogeja, mutta mahtuu sinne muitakin:)kiiltokuva blogit ei kiinnosta vaan enempi senmoset mitkä on vähemmän tunnettuja 🙂 semmosta 10 seuraan tiiviisti , 20 satunnaisesti ja lisäksi selailen silloin tällöin uusia 🙂

  4. Amanda sanoo:

    No sulla kyllä luettavaa riittää! 😀 Mä seuraan vain ja ainoastaan sun, Oton, Karon ja RoseShockin blogeja. Satunnaisesti seuraan myös Papananaama vloggaria. Ja sit aina välillä Facebookin aikajanalle tulee jotain yksittäisiä muiden tykkäyksiä jostain blogitekstistä, niin ne saatan käydä lukaisemassa, jos on mielenkiintoinen otsikko/saatesanat.
    Mutta sitten seuraankin huomattavasti enemmän ihmisiä Tumblrin ja Twitterin puolella.

  5. Nimetön sanoo:

    Minun lempparini on suomalainen Livin up a notch -blogi, sitä luen tämän sinun blogisi ohella päivittäin (: Myös Kaunis Pieni Elämä -blogissa on upean kauniita juttuja mm. sisustuksesta.

    Satunnaisesti luen sitten muuten niin aikuisten kuin lastenkin vaatteita (ainakin joltain osin) käsitteleviä blogeja. Matkailu ja vaatteet kiinnostavat eniten, tutuissa blogeissa monenlaiset postaukset voivat olla tosi kivoja 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Pitääpä käydä tsekkaamassa noi :)! Mä tykkään kans lukea lastenvaatteista paljon! 🙂 Kiva kuulla että jaksat lueskella mun höpötyksiä päivittäin, kiitos<3 Ja kivaa päivää!

  6. Jonna sanoo:

    Ite tykkäään nykyään katsoa enemmän vlogeja. Blogit rupee pikkuhiljaa tylsistyttää 😀 Parhaimpia vloggaajia on BfVsGf !!! ja nyt suht uus tuttavuus DudeLikeHELLA joka kuvaa ihan älyttömän kauniita maisemia alaskassa. Tekee oikein itsekkin mieli ottaa ja lähteä sinne. 😀

  7. HUI, en mä ehtisi lukea noin paljoo, enkä varmaan jaksaiskaa 😀
    Itse luen vain suomalaisia, koska kun luen, niin se on sellaista aivot narikkaan hommaa, mukavaa lepposta aikaa, jolloin en tosiaan jaksaisi vaivata mun aivonystyröitä ja kääntää englanninkielen tekstiä päässäni suomeksi 😀 Mitään muuta kieltä en sitten edes osaisi lukea..
    Sellasia mitä ite seuraan aktiivisesti on sun blogi, oton, mutsis on -emilia, emilian siskon eveliinan blogi, demin, pieces of miracles. Muista lukulistan (bloggerin/bloglovinin) blogeista luen kaikki semmoset postaukset mitkä saattaa kiinnostaa itseä. Lisäksi just noista fb ryhmistä klikkailen jos on mielenkiintoinen otsikko 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahah mä luen aina öisin sängyssä kun en vielä nuku, ja aina kun olen yksin metrossa/bussissa/sporassa yms 😀 Tuttuja blogeja kaikki sun seuraamat joita itsekin tulee luettua :)! Mä tykkään lukea siksi noita ulkomaisia, kun niissä on niin eri jutut kuin suomalaisissa blogeissa! 😀

  8. st.brigitten sanoo:

    Mä seuraan ulkomaisista oikestaan vain anna sacconea sekä youtubessa että blogissa 🙂 Suomalaisista sun lisäksi lähinnä pienempiä blogeja. Nykyän vaan en ehdi kauheesti lukea, kun omaa olen päivittänyt ja sun blogin lukenut niin luppasee silmät kiinni jo 😀 Puhelimella välillä käyn selaamassa kyllä.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Mä en oo hänestä kuullutkaan, pitää tsekata että kenestä on kyse!! 🙂 Hahaa no mutta ihanaa että jaksat lukea mun blogia kuitenkin ennen kun silmät menee kiinni :D! <3 Mäkin kyllä monesti yöllä herään siihen kun puhelin tippuu naamalle kun oon yrittänyt lukea blogeja iltalukemiseksi sängyssä :DDDDDDdd

  9. milla-mai sanoo:

    Hienoja blogeja nuo joita mainitsit, ihan kuin olisi selaillut muotilehden sivuja. Täytyy sanoa että mä tykkään sun blogista ihan hirveästi siksi, että se ei ole noin täydellinen ja sliipattu 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahaa kiitos paljon<3 Mä en ikinä osaisi tai pystyisi noin sliipattuun kuin nuo ruotsalaiset, enkä tavallaan edes haluaisi! Mutta nautin hurjasti niiden seuraamisesta<3

  10. Satu sanoo:

    Seuraan reilua 40 suomalaista blogia aktiivisesti. Osa on kavereiden, osa ihan inspiraatiomielessä, taaperoarkea, perhe-elämää, fit-juttuja, kokkausta.. siis ihan laidasta laitaan. Varsinkin perheblogeista on hienoa bongata vinkkejä tulevaisuuteen. Ensi kertaa blogilistasi ansiosta kävin kurkkaamassa ulkomaisiakin blogeja. Kenza nousi seurattavien listalle, kun haluaa selailla hienoja kuvia. Kuitenkin tekstit on minulle tärkeimpiä ja siksi en vielä seuraa mitään vlogeja. Videopostauksiakaan katson harvoin loppuun asti, kun yleensä ne on aika turhanpäivästä liibalaabaa 😀

  11. Mellie sanoo:

    Kiitos, kun jaksat pitää näin ihanaa blogia. Itse seuraan blogeja epäsäännöllisen säännöllisesti. Mutta pääasiassa kotimaisia.
    Lily yhteisössä on ihana treeniblogi Levottomat jalat, sitä seuraan asian ja kuvien takia.
    Omaa blogia kirjoitan myös https://letmegoorganic.wordpress.com/2015/07/24/saa-tirkistella/
    Let me go organic keskittyy luomuun ja ilmiöihin sen ympärillä.
    Ruokablogit on myös omia suosikkeja, kuten kinuskikissa.
    T. Mellie

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.