Askartelua pienten kanssa

03.04.2015

Siivouksen, rennon lounaan, sen barbieleikkimaratonin ja puistoreissun jälkeen me pidettiin tänään lasten kanssa pieni askartelutuokio. Askarteluista ei kyllä tullut niin kovin pääsiäismäisiä kun mielikuvitus lähti lentämään, mutta pääsiäisjuttujen sijaan me saatiin aikaiseksi Monsieur Mato, Rouva Leijona suurella leijonanharjalla, muutama pupu, tipu, ihminen ja joku jonka nimeä en enää muista. Me askarreltiin piipunrasseista ja pampuloista, joita saatiin Tigerilta pääsiäisyllätyksen mukana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piipunrasseista on maailman helpointa askarrella, ja niistä jo pieni melkein-kaksivuotiaskin saa väkerreltyä mieleisiään juttuja. Pompulapampulat sen sijaan vaativat liimaa kiinnittyäkseen, ja liiman mä jätin mun ja Tiaran jutuksi. Yllättävän vähillä sotkuillakin selvittiin vaikka tämä oli eka kerta kun annoin Tiaran omatoimisesti käsitellä (muuta kuin paperi-) liimaa. Hän osasi hienosti ottaa sitä aina pumpulipuikolla pienestä läjästä johon sitä kasasin paperin päälle, ja levitti oikein siististi aina pampulalle ja liimasi niitä yhteen. Me koristeltiin eläintyypit vielä tarroilla, jotka oli tarkoitettu liimattavaksi pääsiäismuniin. Karvainen pampula ei ollut ihan se paras tarttumapinta, mutta oikeastaan hahmoista tuli ainakin tuhat kertaa hauskempia kun niiden silmät, viikset ja muut olivat aivan vinossa ja ihan miten sattuu. Juuri sopivan sinnepäin-askartelua, taattua meidän tyyliä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zeldalle iski väsymys melko pian askartelutuokion aloituksen jälkeen ja hän lähti sohvalle nukkumaan minikokoisen pehmopingviininsä Koi-Koin kanssa, ja sillä aikaa me Tipan kanssa askarreltiin vielä monta eläintä. Pikkuinen pingviini sai nimekseen Koi-Koi kun Zelda vetäisi sen narunvedossa Lintsillä viime kesänä. Silloin hän ei vielä höpötellyt niin paljoa kuin nykyään, mutta osasi silti nimetä pingviininsä ja nimi on pysynyt tähän päivään asti. Mun mielestä Koi-Koi on ihan paras nimi, toivottavasti Zelda ei ikinä vaihda tai unohda sitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän askartelut ei ehkä ole mitään sisustuslehden kansikuvamateriaalia, mutta ainakin meillä oli kivaa niitä tehdessä ja saatiin aikaakin kulumaan oikein hyvin. Ei kai kaikella askartelulla tarvitse olla niin hienoa päämäärää, voihan sitä vain askarrella lasten kanssa askartelemisen ilosta, silloin se on oikeastaan vielä entistä mukavampaa ja lapsetkin saavat toteuttaa omaa mielikuvitustaan täysillä!

Hyvää yötä ja ihanaa viikonloppua kaikille <3

 


12 Responses to “Askartelua pienten kanssa”

 1. Jelena sanoo:

  Ihan mielettömän ihania askartelulopputuloksia teillä! Olispa itelläki vielä yhtä paljon intoo ja mielikuvitusta askarteluun kuin skidinä. Mut ehkä joskus jonkun kaverin (tai oman) lapsen kanssa voin askarrella :D En usko, että ilman lapsia innostun siitä enää :<

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa voi kiitos paljon<3 :D Ja joo en mäkään kyllä ilman lapsia olisi jaksanut näitä väkertää, mutta lasten kanssa se oli ihan parasta! :D

 2. Inga sanoo:

  Tollanen askartelu oli just parasta pienenä! Kaikki tavarat koottiin keittiön pöydälle (että mahtuivat XD) ja niistä sitten väkerrettiin mitä ikinä halusi. Ei rajoja, mikä oli vapauttavaa ja mielikuvitus sai laukata pilvissä. :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No sanopa muuta, just parasta kun sai tehdä ihan mitä halusi eikä ollut rajana kuin oma mielikuvitus! :D Toivottavasti tytöillekin jää kivoja muistoja näistä hetkistä!

 3. siiri sanoo:

  niin söpöjä nuo Zeldan sohvalla nukkuen -kuvat! :) Nukkuuko hän yleensä enää kunnon päikkäreitä sängyssä? :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No päiväkodissa nukkuu (ja nukahtaa sitten kotona vasta iltakymmeneltä niinä päivinä), muuten ottaa aina sellaiset 20-30min pikkupäikyt just sohvalla vaan ja menee nukkumaan jo kasilta/herää aamukasilta :) Hän menee itse aina sohvalle nukkumaan pehmolelun kanssa kun alkaa väsyttää :D

 4. Soffel sanoo:

  Superi ihania askarteluja teillä. Nuo pampulat ja piipunrassit ovat kivan värisiä. Koi-Koi on ihana nimi pingviinille :)

 5. Elisabet sanoo:

  Nuohan on just tosi tyylikkäitä vaan! Ja lapsille mukavaa, kun saa mielikuvitusta käyttää ja tehdä hassuja juttuja. :) Kivaa pääsiäistä teille<3

 6. zeniii sanoo:

  Moikka!

  Ootteko oton kanssa kuullut lapsi stailaa haasteesta? Ois kiva jos osallistuisitte molemmat :)

 7. Juulia sanoo:

  Just hienoja askarteluja :) Ja tärkeintähän se on, että on hauskaa :)

 8. Satu sanoo:

  Hei! Millä yhdistitte nuo pallot toisiinsa? Yritin laittaa niitä Erikeepperillä kiinni pajunoksiin sekä yhdistää toisiinsa kiinni. Ei pysynyt.

Kommentoi