Kahdeksan Helsinkivinkkiä kesäksi

01.06.2015

Lupasin kirjoitella meidän Helsinkilemppareista tänäkin vuonna, ja täältähän niitä pesee. Viime vuotinen I <3 Helsinki -postaus sisälsi kaikki ne yleisimmät vierailukohteet, sellaiset vuodesta toiseen -lempparit jotka ehdottomasti pätevät tänäkin kesänä. Käykää siis tsekkaamassa TÄÄLTÄ jos haluatte lukea ne kattavasti. Tässä postauksessa keskityn enemmän tämän kesän ajankohtaisuuksiin, erityisesti lapsiperheen vinkkelistä, mutta sopivat ne kaikille muillekin. Olitpa sitten stadilainen tai reissaat kauempaa, jos haluat kokeilla jotain uutta niin tältä listalta löytyy.

1. Tänään 1.6. aukesi Kauppakeskus Itiksessä uusi Leikkiasema, sisäleikkipuisto jossa on tilaa sadalle lapselle kerrallaan, ja tunnin puistoreissu maksaa kaksi euroa per lapsi. Me käytiin testaamassa puisto viime viikolla, ja se oli ihan menestys. Paikanpäältä löytyy pomppulinna, kiipeilyseinä, iso liukumäki ja tunneleita yläilmoissa, kosketusseinä, bobbleseja, raitiovaunu, elokuvateatteri fatboyilla varustettuna ja paaaljon muuta. Henkilökunta oli mukavaa, vanhemmille oli siisti kahvio josta sai hyvää kahvia ja paikka oli suunniteltu kivasti juuri lasten mieleiseksi. Plussaa siitä että hinta on tosiaan vain kaksi euroa, mä sanoisin että tässä paikassa on todellakin hinta-laatusuhde kohdallaan. Sadepäivän taattu hitti, ja shoppailureissun lasten piristys. Paikalla myös hyvät vessat ja lastenhoitotilat.

2. Kiasmassa on Skidi-päivä 6.6. ja silloin nykytaiteenmuseossa on yli 3-vuotiaille lapsille suunnattua ohjelmaa kello 10-16. Skidi-päivässä lapsille on mm. videotaidetta, valolla piirtämistä, muotokuvien tekemistä ja monstereiden tutkimista. Tapahtumalipun hinta on 10 euroa, ja se sisältää kaksi aikuista ja kaikki alle 18-vuotiaat lapset.

3. Helsinki-päivä 12.6. ja Radio Aallon Helsinki-Päivän ikärajaton ja ilmainen konsertti. Ensimmäinen iso konsertti johon mä koskaan pääsin, oli Helsinki-Päivän konsertti joskus ala-asteen viimeisinä vuosina. Kaivariin levittäytyvä megatapahtuma oli silloin siisteintä mitä olin ikinä nähnyt. Tänäkin vuonna paikalla on aika vakuuttava kattaus esiintyjiä. Ovet aukeavat kello 14 ja mm. Elastinen, Pariisin Kevät ja Kasmir esiintyvät kaikki jo ennen kahdeksaa, eli hyvin ehtii tsekata monta upeaa esitystä ennen lasten nukkumaanmenoaikaa.

IMG_7920

4. Jos megakonsertti ei iske, lapsille järjestetään Helsinki-Päivänä myös ihkaomat katubileet Puu-Vallilassa, joissa on esiintymässä Paukkumaissi ja Pellekaija Pum. Katubileet järjestetään Vallilan Pop up -kesäkahvilassa, ja ne kestävät kahdesta seitsemään. Musiikin lisäksi paikalla järjestetään ilmaista tanssikoulua, katuliitupiirustusta, arvontaa, ongintaa, klovneja ja puujalkarata. Tekeminen ei siis varmana lopu kesken.

5. Seikkailupuisto KORKEE Mustikkamaalla, lähellä Korkeasaarta on jotain sellaista mitä Helsingissä ei ennen ainakaan mun tietääkseni ole ollutkaan. Seikkailupuistossa pääsee kiipeilemään köysiradoilla, ja ratoja löytyy niin aikuisille kuin yli 90cm pituisille mukuloillekin. Me katseltiin innoissamme seikkailupuistoa jo viime kesän Korkeasaarireissulla kun käveltiin Mustikkamaan läpi, ja tänä kesänä voisi kyllä mennä tsekkaamaan puiston tarjonnan. Tiara tykkäisi varmasti kovasti kun pääsisi kiipeilemään, ja pituuskin riittää jo hienosti.

IMG_8485

6. Kaupunkilaisjuhannus lasten kanssa? Perinteisten Seurasaaren juhannushäppeninkien lisäksi esimerkiksi Linnanmäki on auki tänä juhannuksena, ja siellä on esiintymässä lasten lempparit Mimi & Kuku. Me vietetään tänä vuonna pitkästä aikaa kaupunkilaisjuhannusta, ja jos kelit sallivat niin miksei yhdistäisi stadilaisjussia Linnanmäkireissuun, saattaisi olla puistossa vähän väljempää silloin kuin yleensä. Lintsin tapahtumakalenterissa on muitakin kivoja juttuja koko kesän ajan, mm. Benjamin esiintyy siellä 5.6.

7. Skidit festarit järjestetään tänä vuonna 1.8. tuttuun tapaan Elannon vanhalla korttelipihalla Kalliossa. Sisäänpääsymaksu on 12,50€ ja neljän hengen perhelipun saa hintaan 36,50€. Juontajina Ipanapa -radion Luca & Allu, ja paikalla järjestetään festaroinnin ja bändien lisäksi myös Skidit Disko, sirkusta, työpajoja, tanssia, teatteria, arkkitehtuuria ja vaikka mitä. Eikä saa unohtaa tietenkään Siltasen, Kaikun (Kai’un?) ja Kuudennen linjan tiloja ja terasseja, ja niissä tarjoiltavia herkkuruokia.

IMG_2410IMG_5379x

8. Lasten Festarit on ainakin mulle uusi tuttavuus, loppukesän tapahtuma Töölönlahdella lapsille. 16.8. klo 10-15 Töölönlahdelta löytyy lapsille ainakin omastakin lapsuudestani tuttu Tuttiorkesteri. Tapahtuma on ilmainen ja tarjolla on myös liikunta- ja satutuokioita, askartelua, puuharatoja, Risto Räppääjä-hahmo ja vaikka mitä muuta.

Tuleeko teille mieleen jotain muita kivoja kesätapahtumia lapsille pääkaupunkiseudulla? Vinkatkaa ihmeessä kommenttiboksiin jos tulee, toivon että tästä postauksesta on iloa ja hyötyä kaikille jotka Helsingissä tai lähiseuduilla kesän aikana pyörivät ja kaipaavat itselleen tai perheelleen hauskaa ja erilaista tekemistä.

Ihanaa maanantai-iltaa kaikille pilvistä huolimatta, kyllä se kesä sieltä tulee!


22 Responses to “Kahdeksan Helsinkivinkkiä kesäksi”

  1. jou sanoo:

    Pistän nyt anona vaikka toi maili tossa sulle näkyykin. 😀

    Meidän perheellä on tarkoituksena tässä viimeistään vuoden päästä pakata kamat ja muuttaa pk-seudulle, Helsinkiin varmaankin. Voisitko kertoa joko omiin tai kavereiden kokemuksiin pohjautuen alueita, jotka ois hyviä lapsiperheille ja sit sellasia alueita joihin ei kannata muuttaa. Budjetti nyt ei tietenkään mahdollista mitään Eiraa tai muita superkalliita mestoja, mut semmosia tavallisia ja kivoja alueita ois kiva tietää. Mun kaikki helsinkiläiset kaverit on lapsettomia eikä niillä oo ehkä sellaista oikeanlaista perspektiiviä tähän juttuun. Toivottavasti sulla ois aikaa vastata 🙂

  2. Jessica sanoo:

    kiitos kivoista vinkeistä..mistä on tuo Tiaran aivan ihana sateenvarjo..mä haluan kanssa tytölle samanlaisen 😉

  3. minä vaan sanoo:

    Huomautan muuten että toi Itiksen leikkiasema on vain yli 4 vuotiaille lapsille. Harmi 🙁 olisi ollut kiva mennä testaamaan sitä kummankin lapsen kanssa.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      ”Leikkiaseman aktiviteeteista suurin osa on suunniteltu 4-10 -vuotiaille lapsille. Myös pienemmät lapset ovat toki tervetulleita leikkimään ja heille Leikkiasemalta löytyy pehmoleikkialue pehmopalikoineen.” kyllä sinne on kaikenikäiset tervetulleita 🙂

  4. minä vaan sanoo:

    No sitten 🙂 itse löysin netistä vain kohdan jossa luki vain yli 4 vuotiaille. Vähän tuota ihmettelinkin.

  5. anna sanoo:

    Tosi kiva olisi tuo konsertti! Ollaan kuitenkin tulossa Helsinkiin vasta kesäkuun viimeinen viikonloppu =) Lintsille kyllä pitää päästä ja itse siihen vuoristorataan. Siihen ainakin lapsenakin piti päästä. Siihen ei vielä vain meidän 5v. pääse.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Vuoristorata on kyllä ihan huippu! 🙂 Meillä ei pääse vielä tänä(kään) kesänä muksut juuri mihinkään laitteisiin kun pituutta on alle 100cm :DD

  6. anna sanoo:

    Tosi kiva olisi tuo konsertti! Ollaan kuitenkin tulossa Helsinkiin vasta kesäkuun viimeinen viikonloppu =) Lintsille kyllä pitää päästä ja itse siihen vuoristorataan. Siihen aina lapsenakin piti päästä. Siihen ei vielä vain meidän 5v. pääse.

  7. Julia sanoo:

    Teillähän on paljon popin ja mini rodinin vaatteita? Olen itse ihastunut mini rodinin vaatteiden ulkonäköön ja popin vaatteiden pirteisiin väreihin, mutta suolainen hinta arveluttaa. Onko kyseisten merkkien vaatteet laadukkaita tai laadukkaampia kuin esim. h&m tai lindexin vaatteet? Meillä vasta eka lapsi kyseessä, joten olisi hyvä että vaatteet olisivat käyttökelpoisia vielä seuraavaakin lasta ajatellen 🙂 Ja kiitos etenkin tuon vanhan helsinki postauksen vinkeistä, me ollaan suunniteltu kesäksi helsingin reissua enkä ollut tajunnut ollenkaan että onhan helsingissä paljon muutakin tekemistä lapsille kuin perus lintsi ja korkeasaari.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Suurin osa meillä olleistä Popin ja Rodinin vaatteista on ollut laadukkaita, mutta mopsikuosi haalistui heti pesussa (ne vedettiin pois myynnistä, eka erä siis viime syksynä). Muuten meillä ne on kestäneet tosi hyvin ja molemmilla lapsilla. Tykkään kyllä, toisaalta välillä tuntuu että on kestäneet liiankin hyvin, osa vanhoista vaatteista vieläkin mahtuu tytöille mutta ne on olleet meillä niin monta vuotta käytössä että en jaksa käyttää enää 😀 Ja hei ihanaa, mahtavaa jos siitä oli hyötyä! Hauskaa Helsingin reissua teille 🙂

  8. Emppuli sanoo:

    Pakko tähän mainostaa Helsingin leikkipuistojen toimintaa, puistoissa on paljon lapsille ohjelmaa ja ilmaisen puistoruokailun ansiosta lapset voivat ulkoilla koko päivän 🙂 Maalla asuville lapsille leikkipuistot on jo niin ihmeellisiä, ettei muuta tarvitse 🙂

    http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/paivahoito-ja-koulutus/leikki-ja-avoin-toiminta/leikkipuistot/

  9. Intsi sanoo:

    Moikka! Tykkäsikö Zelda tuosta leikkiasemasta tai oliko siellä hänelle tarpeeksi sopivaa viihdykettä ja puuhaa?

  10. Nina sanoo:

    Siis onko se Itiksen leikkiasema tosiaan mitoitettu SADALLE lapselle kerrallaan? Käytiin siellä maanantaina ja minusta tilat oli kyllä aika pienet ja jo 20-30 lasta tuntui olevan ihan riittävästi. 100 lasta kerrallaan voi hyvin olla jossain Snadistadissa jossa tilaa ja aktiviteettejä on vaikka kuinka, mutta en kyllä haluaisi tunkea niin pieneen tilaan kuin tuo Leikkiasema oli jos siellä on se 100 lasta + huoltajat! 😮

    • Iina Hyttinen sanoo:

      No kyllä sinne musta mahtuu 😀 Jos nyt miettii sataa lasta ja Itiksen leikkiasemaa niin ihan hyvinhän ne sinne mahtuu. Pomppulinnaan viisi mukulaa, leffateatteriin ainakin viisitoista, piirustusseinälle kymmenen, 10 vauvaa pehmopalojen kanssa, Raitiovaunuun kymmenen, liukumäkeen ja kiipeilemään viisi, osa leikkii palloilla, viisi kiipeilee tunneleissa, muutama halii Riehulia ja osa pyörii siellä ympyrää muuten vaan + vessat ja kahvio 😀 Snadi Stadi on niin iso että mahtuu varmaan 500 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.