Miksi valita kun voi saada molemmat

02.07.2015

Olen mukana Indiedaysin ja Asuksen kampanjassa, jonka myötä pääsin  kurkkaamaan uuden ASUS Transformer Book T100 Chi:n Suomen lanseeraukseen, ja sain laitteen myös itselleni testattavaksi. Osa varmasti muistaakin kun muutama viikko sitten vilautin ASUS-kuvausten behind the scenes tunnelmia Alexa Dagmarin upeasta kodista. Nyt olen ehtinyt itsekin vähän testaamaan uutta ASUS Transformer Book T100 Chitäni ja kerron teille siitä vähän lisää.

Mulla oli odotukset todella korkealla sen suhteen, koska tuo mun toinen puoliskoni, Otto nimittäin, on oikea ASUS-fani ja oli itseasiassa puhunut mulle tästä laitteesta jo ennenkuin lähdin mukaan tähän kampanjaan. Mulle on tosi tärkeää, että mun työkone on todella helppo ja nopea ottaa mukaan, ja käyttää paikassa kuin paikassa, ja siksi Otto mainitsi mulle ASUS Transformer Book T100 Chistäkin, sillä se kuulosti jo ennen testaamista siltä että sopisi todella hyvin mun tarpeisiin. Mä kuljetan samaa konetta sekä toimistolla työjutuissa, että sitten blogijuttujen mukana paikassa kuin paikassa, ja ideaalikone on mulle kevyt, nopea ja tehokas. Kuten olen kevään aikana kertonutkin, raahasin kuukausikaupalla mun isoa läppäriä, läppärin akkua, hiirtä ja ipadia erikseen.

Sain uuden koneeni sopivasti juuri ennen lähtöä Tukholmaan, ja se helpotti huomattavasti pakkaamista kun mukaan ei tarvinnutkaan raahata kaikkia laitteita ja piuhoja, vaan yksi muuntautumiskykyinen ja kevyt laite (näppiksen kanssa 1,08kg) korvasi kaikki muut. ASUS Transformer Book T100 Chissa on Windows 8 käyttöjärjestelmä, ja kunhan kymppi tulee saataville niin sen saa siihen helposti päivitettyä. Laitteen saa muunnettua sekunnissa koneesta tabletiksi ja toisinpäin, yksinkertaisen magneettikiinnityksen avulla.

Bloggaamisessa on äärimmäisen tärkeää että on hyvä näppis jolla on nopea kirjoittaa, siksi en yleensä koskaan tee postauksia tabletilla. Netflixin katseluun, pelailuun ja vaikka blogien lukemiseen tabletti taas on huomattavasti mukavampi. Mukava asento vaan sohvalla ja tabletti kouraan. Reissussa mä sain hyvin kirjoitettua postaukset ja editoitua kuvat läppärillä, ja illalla irroitin vaan näppiksen ja katsottiin sitten yhdessä leffaa Oton kanssa tabletilta. Nyt kun ollaan oltu Oulussa, otin ASUS Transformer Book T100 chin myös meidän Oulun toimistolle mukaan, ja sain kätevästi tehtyä kaiken mitä piti sillä.

Mulle koneessa tärkeitä ominaisuuksia on keveyden ja pienen koon lisäksi hyvä näyttö, koska mun pitää nähdä miltä mun ottamat kuvat oikeasti näyttävät, ja lisäksi on hyvä olla kamera, koska meillä on usein töissä videokonferensseja. ASUS Transformer Book T100 Chissä kameroita on kaksi ja näyttö on tarkka Full HD. Järjestelmäkameralla otetut kuvat vievät paljon tilaa, ja laitteessa on sitä valmiina 64GB mikä riittää jonkin aikaa hyvin. Tallennustilaa saa lisää kätevästi muistikortilla.

Mun mielestä tämä laite on kätevä kaikille, jotka liikkuvat paljon ja tarvitsevat usein läppäriä mukaan, se on niin pieni että menee käsilaukkuun, eikä tule niska ja hartiat kipeäksi raahaamisesta. Suorittimessa riittää tehoja pyörittää useampaa ohjelmaa samaan aikaan, niinkuin mä aina teen, ja kosketusnäyttö on kätevä myös läppäriä käytettäessä. Ehkä  jos jotain vielä voisi toivoa, olisi kiva jos saisi yhtä kevyen laitteen, joka olisi taitettuna yhtä pieni kuin tämä, mutta kokonaan avaamalla siinä olisi vaikka 20-tuumainen näyttö joka olisi kuvia ja videoita editoitaessa kätevä. Mutta taidan joutua odottelemaan hamaan tulevaisuuteen asti että sellainen olisi mahdollista tai eihän sitä tiedä, kun teknologia kehittyy hurjaa vauhtia. Mutta juuri nyt, tässä on aika pitkälti se mitä mä voin vuonna 2015 läppäriltä tai tabletilta toivoa.

Käykää ihmeessä tutustumassa laitteeseen lisää täällä jos etsitte uutta läppäriä tai tablettia jolla ei ole hintaakaan enempää kuin tämän hetken lippulaivapuhelimilla tai tableteilla yleensä. Mun lisäksi kampanjassa on mukana myös ihanat Nadja, Janni, Uino ja Soile.

Hauskaa päivää kaikille, illalla luvassa kuulumisia!


2 Responses to “Miksi valita kun voi saada molemmat”

  1. harri räsänen sanoo:

    vain paras on kyllin hyvää.

  2. Ninni sanoo:

    Vau,vaikuttaa kyllä tosi näppärältä koneelta. Meillä on tällä hetkellä asuksen läppäri ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä.:)

Kommentoi