Uusi olohuone

24.07.2015

Meidän koti on kokenut aikamoisen muutoksen tässä viikon sisään, ollaan laitettu koko järjestys uusiksi joka huoneesta, paitsi keittöstä ja uusittu huonekaluja. Makuuhuoneet eivät ole vielä valmiita, ja keittiökin vaatii vielä työskentelyä, mutta olkkari alkaa näyttää jo melko valmiilta. Me ollaan olkkarin kanssa kokeiltu kaikki mahdolliset paikat sohvalle, ja nyt vihdoinkin tuntuu että ollaan löydetty se the paikka jossa sohva näyttää hyvältä, ja jossa koko olkkari tuntuu hyvältä. Oikeastaan tämän järjestyksen keksittyämme kaikki ne edelliset tuntuu niin idioottimaisilta, mitähän me oikein ollaan ajateltu?

Meidän koti on ollut tosi täynnä, meillä on ollut paljon avohyllyjä, ja jotenkin niin rauhaton yleisilme, että tämä nykytilanne tuntuu ihan uskomattoman seesteiseltä vaikka vielä työstöä vaatiikin. Olohuoneesta puuttuu vielä kattovalaisin kokonaan, punaisen nojatuolin tilalle tulee pieni ja näppärä sohvapöytä, ja johonkin ehkä vielä joku vaaleampi nojatuoli. Mutta muutos on jo nyt tosi iso, ja ei voitaisi olla tyytyväisempiä.

Ostettiin olohuoneeseen Ikean Bestå-sarjaa valkoisena, ja yhdeksi oveksi valittiin kuviopintainen ovi, joka sekin on kyllä valkoinen. Se rikkoo mun mielestä kivasti tuota tasaista valkoisuutta ja tuo vähän särmää. Tuo meidän Bestå-kokonaisuus veti sisäänsä kahden Ikean Expeditin tavarat siististi, ja vielä jäi yhden kaapillisen verran ylimääräistä tilaa, eli voin kyllä tilan puolesta ainakin suositella. Telkkarillekin on nyt järkevä oma soppi, ja voi kuinka paljon valoa valkoiset verhot tuovatkaan! Meillä oli pitkään Vallilan kameraverhot olohuoneessa, ja vaikka edelleen rakastan niitä, niin kyllähän niihin kerkesi jo vähän kyllästyä. Kuvio oli hurjan voimakas ja hallitseva.

Vanhoja huonekaluja me ollaan annettu eteenpäin. Laitoin meidän talon ilmoitustaululle ANNETAAN-ilmoituksen ja sen avulla ollaan päästy eroon vanhoista Expediteistä, lipastosta ja pinnasängystä. Ja onneksi myös meidän vanhat ruokapöydän tuolit saivat uuden hyvän kodin yhdeltä mun blogin lukijalta. Olen iloinen että hyväkuntoiset tavarat pääsivät hyötykäyttöön eivätkä jääneet turhina pyörimään varastoon tai menneet kaatopaikalle. Mä olen sen verran laiska että en jaksa noita FB-kirppiksiä tai mitään myyntisivustoja käyttää, nopeammin menee kun vaan suoraan antaa eteenpäin, eikä mulle ole tärkeintä saada rahaa käytetyistä tavaroista vaan se että ne saavat hyvän kodin ja menevät jollekin joka niitä tarvitsee.

Mitäs mieltä olette jälkeen-kuvista verrattuna noihin ylläolevassa kollaasissa näkyviin edellisiin olkkareihin? Mulla ainakin silmä lepää nyt vihdoinkin, pian tunne on samanlainen toivottavasti muissakin huoneissa. Tuntuu melkein kuin oltaisi muutettu uuteen kotiin, niin iso muutos tämä on. Nyt mä ainakin olen haudannut muuttohaaveet, hyvinhän me tänne mahdutaan. Lisää kotikuulumisia heti kun saadaan lisää huoneita valmiiksi, tai no edes valmiimmaksi!

Mä lähden käymään ulkona mun ystävän Jemmin kanssa ja nautin vähän aikuisesta seurasta tämän viikon kotona möllöttämisen jälkeen. Ihan huippua viikonloppua kaikille!<3


17 Responses to “Uusi olohuone”

  1. Henna sanoo:

    Minä ainakin tykkään kovasti nykyisestä ilmeestä! Meillä on myös kovin täyteen tupattu ja ”sotkuisen” oloinen olkkari, kun kaikki huonekalut on vähän eri paria. Vaikka tuo teidän olkkari on tosi tyhjä, niin se ei todellakaan näytä mitenkään ankealta!

    Meinasitteko luopua kokonaan tuosta punaisesta tuolista? Se on mukavana väripilkkuna tuolla 🙂

  2. st.brigitten sanoo:

    Tosi kaunis olohuone tuli ja niin paljon rauhallisempi 🙂 mikä sohva e teillä on?

  3. josh sanoo:

    Ihanan raikas!

  4. Mertsi sanoo:

    Näyttää tosi kivalta ja siistiltä, ihanan valoisaa ja avaraa. 🙂 Tosin se ehkä kaipaisi jotain pientä piristystä, on ehkä liiankin valkoinen nyt omaan makuuni. Tuskailen saman asian kanssa oman kämppäni kanssa, tarttis saada jotain tänne valkoiseen, mutten tiedä mitä. 😀 Taulut ei jotenkaan iske enää nykyään, eikä seiniä voi maalata, koska vuokrakämppä.. Sohvan paikka on muuten myös aina tosi vaikea. Sen pitää vaan jotenkin napsahtaa paikalleen ja sitten sitä ei kannata enää liikuttaa.

  5. Juulia sanoo:

    On kyllä mukavan rauhallinen nyt. Nuo verhot on ihanan keveän näköiset 🙂
    Kyllä oli hyvä päätös vaihtaa expeditit bestå-kaappeihin! Innolla odottelen muidenkin huoneiden näkemistä! 🙂

  6. Laura sanoo:

    voi vitsi näyttääpä hyvältä!! mäki oon jo pidempään haaveillu meille bestå hyllystä, mutten vielä oo päättänyt että minkälaisen haluan! 😀

  7. Pikku-iia sanoo:

    Ihan vinkkinä, hanki isompi matto olkkarii, niin että osa menee sohvan alle. Näyttää huone paljon suuremmalta.

  8. Eilna sanoo:

    Oi miten ihanan näköistä! Valkoiset verhot saavat kyllä ihmeitä aikaan ja muutenkin näyttää tosi seesteiseltä 🙂 Mukavia nämä sisustusaiheiset postaukset!!

    -Blogiasi pitkään seurannut lukija 🙂

  9. Hanna sanoo:

    Ihanan näköistä! Meilläkin on huoneet uudistuneet loman aikana ja muutenkin ollaan rempattu aika laajasti keväällä. Olohuoneessa yksi seinä sai uuden värin pintaan ja kattolamppu uusittiin. Vielä pitäisi tvtaso uusia ja mäkin olen harkinnut vakavasti Bestå -sarjaa 😉 mua alkoi ihan tosissaan ahdistaa avohyllyköt (expedit löytyy tällä hetkellä meidänkin olohuoneesta) ja nyt tahdon saada kaiken piiloon ja rauhallisuutta tiloihin sillä tavalla.

  10. miisa sanoo:

    Kivan näköistä, ihanan valoisaa ja siistiä 🙂 ja on kyllä tosiaan parempi järjestys kuin noissa aiemmissa! 😀 Toi punainen tuoli on kyllä hauska piristys tuolla kun on muuten niin valkoista

  11. Katja sanoo:

    Hyvältä näyttää! Ja kivoja muutoksia tapahtunut teillä muutenkin. Loppuja kuvia innolla odottaen! Jokainen sisustaa tyylillään ja pitää erilaista asioista, mutta kyllä sitä itsekin parhaiten viihtyy siistissä, avarassa ja valoisassa tilassa. Ja avaralla en tarkoita välttämättä neliöiden määrää vaan karsimalla tavaraa saa pienen pienestäkin tilasta avaran. Sitten on tilaa olla ja hengittää! Ja kuinka paljon nopeampaa siivoaminenkin on! Pienillä asioilla saa paljon aikaan ja ehkä sisutus on vähän samanlainen juttu ku vaatteet tai hiustyylit. Joskus ovat tuntuneet hyvältä ratkaisulta, mut jälkeenpäin ajattelee et mitä ihmettä?! 🙂 ihana blogi, ihanat te, olen seurannut jo parisen vuotta ja aina jaksat ilahduttaa vaikka hyvin harvoin kommentoinkaan! Kiitos!

  12. Kata sanoo:

    Me ollaan myös pidetty sohvaa ikkunan edessä ja siinähän ei ole mitään järkeä 😀 hyvä että keksitte laittaa sen tuolle seinälle, näyttää todella hyvältä!
    Mulla on ikuinen sisustuskriisi ja vaihdan huonekalujen paikkaa jatkuvasti… muutamat hyllyt pitäisi maalata valkoiseksi myös ja keittiönpöydän ja tuolit haluisin uusia. Televisio on myös riesana, en tiedä haluisinko sen seinälle vai mihin xD mies jaksaa ihmetellä näitä mun kriisejä. Ehkä joku kaunis päivä olen tyytyväinen 🙂

  13. mrv sanoo:

    Ihana uusi olohuone. Tuli heti itsellekkin kauhea hinku alkaa sisustaa uusiksi, meiläkin tv-tasona expedejä ja oon tässä surru sen sotkuista ilmettä vaikka alahyllyllä onkin laatikot ja tavarat sielä piilossa..

  14. Jonna sanoo:

    On kyllä raikkaamman ja selkeemmän näköinen olkkari teillä nyt! Jos joskus haluat ostaa uutta mattoa niin suosittelen ostamaan ihan reilunkokoisen niin että matto alkaa sohvan etujalkojen alta. Saa tilan näyttämään paljon suuremmalta ja rajaa olohuoneen omaksi kokonaisuudeksi. Mekin ostettiin ennen ihan liian pieniä mattoja kunnes tajuttiin minkä kokoinen matto oikeasti pitäisi olla. 🙂 Kannattaa lukea tää artikkeli matoista:http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/suomalaiset-ostavat-vaarankokoisia-mattoja-valta-perusvirhe/3379924

  15. Vera sanoo:

    Ihana muutos! Mun mielestä punainen nojatuoli on loistava väripilkku tuolla! Ehkä eri tyylinen tuoli sopisi näppäremmin, mutta jonkin väripilkun huone kaipaa mielestäni tämä on vain minun mielipiteeni

  16. Jassu sanoo:

    Onko noi valkoiset verhot myös Ikeasta? Minkä nimiset? Näkyy et niis olis jotain kuviointia? Ihana olohuone, niin raikas tuon muutoksen jälkeen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.