Viikon arkiruoka #22

30.07.2015

Kokeilin eilen uunissa herkullista vihannespaistosta, joka valmistui nopeasti ja oli superhyvää broilerin ja halloumijuuston kanssa. Mä tykkään kovasti lämpimistä vihanneksista, ja tykkään soveltaa aina vähän erilaisia vaihtoehtoja. Kesällä mun suurin lemppari on ehdottomasti kesäkurpitsa, se vaan on niin maukasta ja hyvää ja sopii monenlaisiin ruokiin, tästäkin sitä löytyy. Kesäkurpitsa on vaan sellainen, että se vaatii ainakin mun mielestä vähän etukäteiskäsittelyä ennenkuin se oikea maku tulee esiin, jos kesäkurpitsaa vaan paistaa sellaisenaan niin se on vähän niinkuin kurkkua paistaisi, vetistä ja mautonta.

Tämä ruoka sopii oikein hyvin valmistettavaksi myös grillissä, mä vaan laiskasti eilen tein kaiken uunissa ja paistinpannulla.

Kesäinen vihannespaistos

1 kesäkurpitsa

2 paprikaa

1 rs kirsikkatomaatteja

2-3 kevätsipulia

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Chilirouhetta

Pilko kesäkurpitsat pyöreiksi viipaleiksi. Levitä ne talouspaperin päälle, ja ripottele päälle reilusti suolaa. Anna nesteen nousta pintaan n. 10 minuuttia, ja pyyhi sen jälkeen vesi ja ylimääräinen suola pois.  Pilko sillä aikaa kevätsipulit ja paprikat reiluiksi paloiksi. Paista kesäkurpitsaviipaleita joko pannulla tai grillissä niin että ne saavat vähän väriä pintaan. Laita kesäkurpitsat ja muut vihannekset uuni- tai grillivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja öljy. Grillaa tai paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. Tarjoile grillilisukkeena, tai vaikka broileripihvien ja halloumijuuston kanssa.

Vihanneksia voi vaihdella oman maun tai jääkaapin tilanteen mukaan, tähän sopii varmasti oikein hyvin myös porkkana, munakoiso, kukkakaali ja muut herkut.

Herkullista torstaita kaikille!


2 Responses to “Viikon arkiruoka #22”

  1. Essi sanoo:

    Nam! Tosi hyvän näköstä, täytyy koittaa. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.