Päivä meidän matkassa

08.09.2015

Tänään saatte kurkistaa meidän tavallistakin tavallisempaan tiistaipäivään, joka näin kirjoitettuna tuntuu itseasiassa olleen aika pitkä, haha. No, en paljasta enempää niin saatte lukea tai katsoa loput itse!

Aamulla kello soi vähän jälkeen kuusi. Yö jäi vähän turhan lyhyeksi, mutta toisaalta ihana herätä rauhassa yksin hiljaiseen aamuun. Kirjoitin postauksen ja editoin kuvat viininpunaisesta asusta valmiiksi ja join kupillisen kahvia. Kerkesin käydä vielä suihkussakin ennenkuin seuraani liittyi kaksi pikkuprinsessaa.

Lapset heräsivät kahdeksalta, pötköteltiin hetki ja syötiin aamupalaa. Unohdin kuvata mun aamiaisen ja muistin vasta kun lautasella oli enää pieni murunen jäljellä. Zelda kaatoi vesimukin, joka oli muuten ensimmäinen kolmesta tänään! Mikä tätä päivää vaivaa, pitkään aikaan ei ole kaatunut yhtään mukillista kummallakaan. Aamiaisen jälkeen lapset pukivat vaatteita päälleen ja katsoivat pikkukakkosta, välillä kävivät vähän järjestelemässä rakentamaansa Barbien kauneussalonkia. Mä meikkasin ja kuivasin kuontaloa sillä aikaa, ja isompi halusi ehdottomasti tulla laittamaan Tähkäpäähuulirasvaa, koska hänen huulensa olivat kuulemma ”siis aivan rutikuivat”. Nuorempi vetäisi välikausihousut väärinpäin jalkaan, ne olivat hänen mielestään just tasan hyvät niin ja niillä sitten mentiin.

Juuri ennen lähtöä, hammaspesun yhteydessä, nuorempi ilmoitti että ”Minä owen jo niin ito tyttö että minä otaan mennä tuihkuun je pehtä ne mun hiuhket ja ottaa tamppoota. Ja minä otaan pehtä ne tukat, ja mennä kywpyyn.” Sitä ollaan niin isoa tyttö, niin isoa tyttöä että.

Ajeltiin kahdella bussilla päiväkodille, ja tytöt jäivät sinne kivasti leikkimään. Vaihdettiin kuulumiset hoitajien kanssa, ja sanottiin heipat, ja sitten mä lähdin kohti toimistoa. Matka taittui sutjakkaan, ja pian olinkin jo perillä. Pieni orastava nälkä kurni jo mahassa, vaikka olin vasta matkalla toimistolle, puoli kymmenen aikaan aamulla, ja alle kaksi tuntia aiemmin syömäni jyväruisleipä-kurkku-juusto-makkara-jugurtti -aamiaisen jälkeen.

Toimistolla ihan ekana kahvia, edes vähän nälkää hillitsemään. Mutta ei, puoli 11 mun maha huusi jo niin kovaa että työkaveri repesi nauramaan. Sinnittelin vielä hetken, muutenhan mä nääntyisin iltapäivällä. Ennen kahtatoista hain lounasta S-marketista, koska mulle tuli nälkä niin aikaisin aamupalasta huolimatta, ja muilla ei ollut vielä nälkä. Ihan törkeän hyvää kalastajansalaattia, ja iso suklaacookie. En vaan voinut vastustaa, en ole syönyt noita ikuisuuteen ja kun näin sen siinä leipomotuotehyllyllä, mun käsi vaan kaappasi pihdit ja nosti sen pussiin.

Herkuttelin toimistolla kaikessa rauhassa mun sapuskoilla, ja sen jälkeen oli aika tehdä töitä vielä päivän pidempi puolisko. Meillä on tosi mieleniintoisia juttuja nyt meneillään, ja hommasta ei tosiaan ole pulaa. Siinä se loppupäivä menikin nopeasti ja sitten oli jo Oton aika tulla hakemaan mua töistä, ja meidän lähteä hakemaan tyttöjä dagiksesta.

Automatkalla juteltiin Oton kanssa Halloween-asuista, sillä me ehdottomasti tarvitaan sellaiset tänä vuonna tiedossa olevia Halloween-bileitä varten. Saatiin aika päheä idea, ja nyt en malttaisi odottaa että päästään toteuttamaan se. Tämä on jotain mistä Otto on haaveillut pitkään, ja mitä mä en edes tiennyt haluavani mutta olenkin nyt aivan intona. No, ei tässä ole kuin pari kuukautta enää.

Päiväkodilla lapset olivat tietysti ihan onnesta soikeana kun äiti ja isi tulivat hakemaan. Kauheasti oli juttua, ja hoitajilta vielä kyseltiin miten päivä oli mennyt, mitä oli syöty ja miten oli nukuttu. Kotimatkalla lapsilla on aina kauhea pulputus meneillään päivän tapahtumista, tuntuu että lyhyen automatkan aikana pitää saada jokaikinen asia kerrotuksi, vaikka onhan siinä koko ilta aikaa. Se on vaan hassua kun sitä juttua tulee niin nopealla tahdilla että saa kysyä jatkuvasti tarkentavia kysymyksiä että hiffaa edes osan.

Kotona laitettiin ruokaa, kanasalaattia artisokansydämillä ja vuohenjuustolla, ja oli muuten herkkua. Maistui lapsillekin, artisokka ei niinkään mutta vuohenjuusto, kana ja muut vihannekset kyllä.  Oton täti tuli meille kylään ja vietettiin kiva ilta siinä yhdessä. Mä leipaisin (taas) sitä herkkua ja helppoa mustikkapiirakkaa, se on niin iisiä ja nopeaa ja ennenkaikkea hyvää että en jaksanut edes miettiä sille vaihtoehtoja.

Ilta  meni tosi nopeasti kun Oton täti oli kylässä ja vaihdettiin kuulumisia ja lapset touhusivat ja höpöttivät ja esittelivät kaikkia tavaroitaan kun ei hetkeen oltu nähty. Tytöt mm. kääriytyivät peittoihin ja leikkivät pingviinejä, meidän hassut höppänät! Oli kyllä mukava ilta ja naurua riitti.

Kun Oton täti lähti oli lapsilla iltatoimien ja  iltapalan aika, ja sitten he kävivät nukkuaan kuunneltuaan My Little Pony -”tieto”kirjasta Apple Jackin historian, erityispiirteet ja vinkit. Frozenin lisäksi MLP on aika kovaa kamaa tällä hetkellä, me ei olla luettu viikkoon nyt muita iltasatuja kuin noita ponimääritelmiä, pienempikin kuuntelee ihan silmät pyöreänä mitä Raimbow Dash neuvoo ja kuinka Spikesta tulikin ponien kaveri vaikka hän on lohikäärme. Lapset eivät meinanneet nukahtaa heti, taisi olla niin touhukas päivä että kaikki pyöri mielessä vaikka oltiinkin käyty päivän tapahtumat ja jokainen dagiksessa syöty ateria läpi. Niin, mellanmåliksi oli kuulkaa semlaa, yoghurtia ja knäckebrödiä.

Katsoin hottikset samalla kun kirjoittelin päivän tapahtumia ylös, koska oli ihan pakko. Sopiva rentoutumishetki pitkän päivän jälkeen, katsoa aivotonta menoa tunnin ajan ja hihitellä. Tuskin jaksan katsoa ensi viikolla, mutta eka jakso on aina ihan must, kaikissa uusissa tosi-tv -jutuissa.

Nyt olen katsonut vielä Ensitreffit alttarilla hääjaksoa tässä samalla, en kestä miten ihania noi parit oli. Tuli tosi hyvä fiilis etenkin tuosta yhdestä parista jo heti aluksi. Tämän jälkeen voisin kyllä suunnata kerrankin ajoissa nukkumaan, musta tuntuu että se voisi olla fiksu ratkaisu!

Toivottavasti tykkäsitte, vaikka olikin tällainen megasuperpitkä postaus! Hyvää yötä ihanat<3


15 Responses to “Päivä meidän matkassa”

 1. Vendla sanoo:

  Rakastan sun blogia ja kirjoitustyyliä yli kaiken! <3 Kiva postaus jälleen kerran!

 2. Mira sanoo:

  Mulla on kans todella hyvä fiilis Ensitreffit alttarilla pareista! Itsekin liikuttui miten hyvin etenkin yksi pari mätsäs yhteen enkä edes ole mikään sarjan hypettäjä, sillä en syttynyt edellisestä kaudesta yhtään. Nyt tarvii varmaan katsoa kaikki jaksot :D

  Sun blogi on kyllä niin positiivisen ihana, että en kestä. Pidä toi! :*

 3. vima sanoo:

  Voi vitsi, vaikutan nyt varmaan ihan matto hullulta, mutta mistä teidän matot on hankittu? :D niin olkkarin kuin keittionkin.. Iski vaan silmään, on tosi hyvän näköiset ja oon just ettimässä uusia mattoja kotiin :)

  Mahtava blogi sulla muuten, oon valehtelematta varmaan kaks vuotta jo seurannu, enkä oo tainnu jättää yhtään kommenttia, en ainakaan näin äkkiseltään muisteltuna :o Pahoittelut siitä! tuntuu pahalta :( Sun blogi on aina ollut ja pysynyt, vaikka muuten lukulista onkin elänyt :) Kiitos ihanasta blogista!

 4. Kivoja tälläset arkipostaukset :). Hitsi kun pitäis iteki joskus muistaa ihan normi arkena tehä tällänen :)

 5. Maria sanoo:

  Pakko kyllä itsekin kokeilla tota mustikkapiirakkaa! Ainut vaan, etten ole varma tykkääkö mies :DD mustikoita kyllä syö, mutta aina se taikina ei miellytä (oli se sitten valmis tai itse tehty). Ja itsekin katoin hottikset…..En pysty mitenkään katsomaan seuraavaa jaksoa, aivan jäätäävä…….:DDdd en oo varmaan koskaan kattonu niin surkeeta ohjelmaa!

 6. Marye sanoo:

  Just sopivan pitkä jumamatkalle luettavaksi! Nyt kotiin tekemään välipalaa ja pamautan itsekkin pyörimään ensitreffit alttarilla hääjakson, jännää!

 7. Oona sanoo:

  Älä yhtään pyytele anteeksi postauksien pituutta! Kirjotustyylisi on niin miellyttävä ja positiivisuuttahuokuva, että pitkätkään postaukset ei tunnu pitkiltä! :-D ja lisäksi osaat kirjottaa myös normaalista arjesta kiinnostavasti! Saanpa taas kiittää mahtavasta blogista :-)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi ei miten ihana kommentti, kiitos hurjan paljon<3 Tuli hyvä mieli! Ehkä mä jatkossakin uskallan höpötellä pidemmästi! :D

 8. st.brigitten sanoo:

  Ihana postaus, nää on niin parhaita! Ihanat tytöt, zeldakin niin iso jo :) haha meillä kaatui eilen sekä keskimmäisellä että pienimmällä lapsella aamupalalla maitolasit KAKS kertaa :D olin tosi hyvällä tuulella viimisen luututessa ;) ois kiva Hei joskus taas nähdä teiltä videoita :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihanuus <3 Mä tykkään kans tehdä näitä, ja näitä on hauska lukea myöhemminkin ja katsoa että millaista se arki oli vaikka kolme vuotta sitten :D Hahah mikähän tässä on kun kaikki lapset kaatelee laseja kokoajan :DD Mä yritän tehdä videota mahd. pian!! Ihanaa viikkoa sinne<3

 9. Apua miten ihanat pipot tytöillä!!! ♥

  Onneksi on just ollut koulussa pakolliset ruotsin läjäykset (nimenomaan päiväkotiarkeen liittyen) niin ymmärtää edes jotain, mutta mitä on semla? (google kääntäjä ei auttanut :’D)

  Toi Hottikset on jotain niiiin myötähäpeää ja järkytystä nostattavaa, että ei pysty kattoo vaikka kuinka haluais ihan vaan just siks, että saa tuntea itsensä kovin normaaliksi ja fiksuksi ihmiseksi :D Ekasta jaksosta oli tosiaan pakko kattoo pätkiä, kun siinä oli tuon homon/leidiboin mikä lie seuralaisena mun kaveri peruskoulu ajoilta :’D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Haha kiitos paljon, Lindexiltä löysin! :)<3 Ja siis semla, tai onks se sämla :D sämpylä! :D Hottikset on kyllä niin hauska sarja :DD Ja aijaa hauska sattuma että siinä oli sun kaveri!

 10. Nimetön sanoo:

  Missä ton mustikkapiirakan ohje on? :)

Kommentoi