Itsetehty Oreojäätelö

05.10.2015

Mä olen heikkona herkkuihin, tunnustan. Koko kesän ajan mun silmiin putkahteli eri paikoista itse, ilman jäätelökonetta, tehdyn jäätelön ohjeita. Aina kuolasin mutta en jaksanut alkaa värkkäämään vaan hamstrasin Ben & Jerry’siä harva se viikko. Synttärisuman aikaan ostin purkillisen kondensoitua maitoa, ajattelin että jos vaikka tarvitsen sitä johonkin synttärileipomuksiin. No en tarvinnut, lisäksi meillä jäi yli vispikermaa pari purkkia. Googlettelin niitä jätskireseptejä, löysin peruspohjan johon tuli ylläriylläri kondensoitua maitoa ja pari purkkia vispikermaa, ja kävin sitten hakemassa kaupasta vielä Oreokeksejä jätskitäytteeksi.

En voi kieltää ettenkö olisi hämmentynyt tästä kondensoidusta maidosta, siis lähinnä siitä että miten saadaan sellainen klöntti ”nosteltua varovaisesti vispatun kerman sekaan”. Voin kertoa että en kovin varovaisesti nostellut, eikä se varmaan sinne edes menny kokonaan kunnolla sekaisin mutta ihan mielettömän hyvää jäätelöä tuli silti ja koostumukseltaan siis ihan kuin normaalia kermajäätelöä. Tässä tulee siis jäätelöohje, johon voi täytteeksi vaihtaa mitä ikinä haluaa, ja lupaan kaikille että tämä on niin helppo että kuka tahansa onnistuu, mä tein tämän lasten kanssa.

Oreojäätelö

5dl vispikermaa tai flora vispiä

1 prk kondensoitua makeutettua maitoa (meillä oli karamellisoitua vielä kaiken lisäksi)

( n. 0,5dl agavesiirappia* tai glukoosisiirappia)

1 pkt Oreokeksejä

1 ps Dr. Oetker valkosuklaahippuja

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. ”Nostele varovasti” sekaan kondensoitu maito. Toisinsanoen sekoita se klöntti sinne parhaasi mukaan. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi tai agavesiirappi jos sitä on*. Murskaa Oreokeksit, sekoita kaikki paitsi yksi paketti jäätelömassan sekaan. Sekoita myös valkosuklaahiput sinne sekaan. Lado jätskimassa pakastuksenkestäviin rasioihin, koristele Oreomurusilla ja pakasta vähintään 5h. Nauti (viikon ajan joka ilta ja tarjoa muillekin, tätä riittää).

*Kaikissa lukemissani ohjeissa neuvottiin että glukoosisiirappi, mutta sen voi jättää kuulemma myös pois. Meillä ei ollut sitä, mutta sattumoisin oli joskus viime keväänä pressistä saatua agavesiirappia jota sitten lurautin joukkoon. En tiedä onko niiden koostumus lähelläkään toisiaan mutta jäätelö oli siis super hyvää! 

Ohje on siis todella yksinkertainen, valmistusaika ilman lapsia n. 10 minuuttia, lasten kanssa 20 + tietysti pakastusaika vähintään viisi tuntia. Suurin osa tästä 10min valmistusajasta mulla kului keksien murusteluun, on muutan hidasta hommaa jos vaan käsin murustelee.

Ihanaa maanantaipäivää kaikille!<3


13 Responses to “Itsetehty Oreojäätelö”

  1. Saga sanoo:

    Woaah miten superherkullisen näköistä! *_* Eiks jäätelöön käytetä kananmunaa kanssa, vai olenko ihan tynnyrissä kasvanut? 😮 Täytyy tosiaankin kokeilla tätä joskus!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Tähän ei tuu kananmunaa, ainoastaan nuo tuossa luetellut ainekset! Mutta tää ei ookaan mikään jäätelökonejätski vaan ihan vaan iisisti kaikki kerran sekasin ja pakastimeen 😀

  2. matleena sanoo:

    Minkä kokoinen astia tässä tulisi olla jos jäätelöä on paljon? 🙂

  3. Vima sanoo:

    Moikka! Herkullisen kuulosta! Oreojätski on mun yks ehdottomista lemppareista!
    Sellanen kävi vaan mielessä, että eikai sulla ole ollut valmiiksi karamelliksi keitettyä kondensoitua maitoa? Jos siinä on kerran lukenut Caramel. Se on nimittäin sellainen yksi klöntti, kun sitten taas kondensoitu maito on sellaista semi juoksevaa, paksua kylläkin 🙂 Mutta ilmeisesti onnistui hyvin senkin tuotteen kanssa 😀

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Juuri sitä karamellisoitua klönttiä meillä oli ja hyvin onnistui :DDD Oli ihan superherkullista, eikä ollut lopputuloksessa klönttejä kuitenkaan kun sain sen sinne sekoitettua 😀

      • Elli sanoo:

        Moi! 🙂 toi karamellisoitu on semmonen ns puolivälistä, eli kun tavallista kondensoitua maitoapurkkia keittää vesikattilassa nois 3h, tulee siitä kinuskia/karamellia/sitä klönttiä 😀 kondensoitua maitoa voi käyttää vaikka ja mihin, mut esim siitä karamellisoidusta saa tosi hyvää puolukkapiirakkaa kun iskee vaan piirakkapohjan päälle kaks purkkia sitä, pussillisen tai kaks puolukoita ja uuniin 30min 😀

        No menipäs ohi aiheen, mutta hyvältä näyttää jäde. 🙂

        Kiitoksia vielä mahtavasta blogista, oon lukenut jo monta vuotta!

  4. emzi sanoo:

    Näyttää tosi hyvältä!

  5. Elina sanoo:

    Toi on niin herkkua! Tossa ohjeessa kuulostaa siltä, että oot käyttänyt sitä maitoa mikä on kovettunut. Äh oon huono selittää 😀 mut siis toinen on sellaista paksua, mutta juoksevaa ja toinen taas sellaista lusikoitavaa. Mä käytin sitä juoksevaa (se ei ilmeisesti ole karamellisoitu) niin se sekottui tosi helposti tonne sekaan! Ja on herkkua!!

  6. Smiley sanoo:

    Ton kondensoidun maidon kohdallahan se menee sillain, että jos kyljessä lukee ”karamellisoitu” niin se tarkottaa, että se on valmiiks keitettyä = kinuskia. Ja sit normaali kondensoitu maito on sitä, joka täytyy ite keittää, että siitä tulee sitä kinuskia. 🙂

  7. Mä bongasin ton ohjeen jo aikaa sitte äityleistä ja yhteen aikaan tein sitä kokoaika eri makuina, ihan sairaaaan hyvää!!
    Mä en tosiaan oo kertaakaan käyttänyt siirappia enkä mitään vastaavaa, ja hyvin on toiminut 🙂

  8. Kukkis sanoo:

    Sitä glukoosisiirappia ohjeistetaan laittamaan itsetehtyyn jätskiin siksi että se massa ei sitten jäädy ihan niin jankiksi. Vaan on sellaista vielä jätskimäisempää. Sinänsä maun takia sitä, tai muutakaan makeutusta ei tarvi laittaa enää lisää, varsinkaan jos käyttää kondensoitua maitoa, suklaata ja keksejä koska lopputulos on pelkästään jo noilla aika makea 🙂

  9. Anniina sanoo:

    Tuo on kyllä ihan superhyvää! Sen kondensoidun karamellisoidun maidon saa hyvin sekotettua kermavaahdon sekaan, kun sen ensin sekoittaa erillisessä astiassa sellaseks notkeeks 🙂 Ei jää klönttejä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.