Arjen hyvä valinta

17.10.2015

Olen mukana Indiedaysin ja Ilovirran yhteistyökampanjassa, jonka myötä pääsin tutustumaan tarkemmin Suomen kilteimpään sähköyhtiöön. Sähkö on vähän sellainen juttu jota ei arjessa juurikaan tule mietittyä, mutta kun tarkemmin ajattelee niin onhan se nyt yksi tärkeimpiä arjen helpottajia. Ilman sähköä elämä olisi aika hankalaa.

Ilovirta on lokakuun alussa toimintansa aloittanut sähköyhtiö, jonka ideana on se että jokaisen sähkölaskusi yhteydessä voit lahjoittaa lyhentämättömänä 1, 3 tai 5 euroa valitsemaasi hyväntekeväisyyskohteeseen. Summa kuulostaa pieneltä, mutta miettikääpä jos jokainen suomalainen sähkölaskun maksaja käyttäisi edes sen euron, miten suureksi se summa kasvaisi. Maksamasi summa menee automaattisesti Ilovirralta sinun valitsemaasi kohteeseen, joten hyvän tekeminen on tehty ihan naurettavan helpoksi.

Ilovirralla sähkö on edullista, vaikka Suomessa sähköntarjoajien hintaerot ovat muutenkin aika pieniä. Sähkönhinnat ilmoitetaan sentti/kilowattitunteina  mikä ainakin mulle on vähän vaikea ymmärtää äkkiseltään, mutta kampanjan yhteydessä kuulin että oli sähköyhtiö mikä hyvänsä, hintaerot eri firmojen välillä ovat maksimissaan kymmenen euroa vuodessa. Ei paha ollenkaan siis. Sen lisäksi että Ilovirralla voi samalla lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen helposti ja vaivattomasti, kaikki Ilovirran tarjoama sähkö on myös 100% uusiutuvaa energiaa, mikä on todella hieno juttu. Kun ei sähköä ilmankaan ainaakaan mun ammatissa voi olla, niin on mukavaa että tietää voivansa käyttää sähköä hyvällä omallatunnolla, kun energia on ympäristöystävällistä.

Sähkösopimuksen tekemisen luvataan olevan helppoa, riittää kun tietää millaisessa talossa asuu, kuinka monta asukasta on ja kuinka monta huonetta asunnossa on. Sähkösopimuksen tekeminen onnistuu kätevästi netissä, TÄÄLLÄ, eikä tarvitse soitella puheluita tai pysähtyä ostoskeskuksen sähkönmyyntikojulle kiireessä. Varsinkin jos muutto on ajankohtainen niin silloin kaikki säästetty aika ja vaiva on kotiinpäin.

Ilovirta puhuu selkosuomea, eikä asiakkaan tarvitse olla sähkön asiantuntija tai tietää edes sulakekokoa. Onnistuisi siis hyvin multakin sähkösopimuksen teko kun riittäisi että tiedän meidän asuvan 2012 valmistuneessa kerrostalokolmiossa, ja että asukkaita on neljä.

Ilovirran kautta on mahdollista valita viidestä eri hyväntekeväisyysjärjestöstä itselleen tärkeä lahjoituskohde. Mun valintana on Suomen Punainen risti, joka tekee aina ajankohtaista työtä. Ilovirran kautta kerätyillä rahoilla SPR tukee kotimaista vanhustyötä, sekä katastrofirahastoa. Koen sekä vanhustyön, että katastrofirahaston äärettömän tärkeinä kohteina. Vanhusten parissa haluan vielä tehdä itsekin vapaaehtoistyötä, ja olen sitä pitkään miettinyt. Tämänhetkisessä elämäntilanteessa lahjoittaminen on mulle helppo tapa auttaa, kun aikaa ei kahden työn ja lasten jälkeen jää paljoa käytettäväksi. Myös Unicef on lähellä sydäntä, sillä YK:n lastenjärjestö auttaa heikommassa asemassa olevia lapsia ympäri maailman, ja etenkin äitiyden myötä lasten asiat herättävät huolta.

Mihin tahansa viidestä kohteesta lahjoittaakin niin apu menee varmasti juuri oikeaan paikkaan. Unicefin ja SPR:n lisäksi Ilovirran kautta on mahdollista tukea myös Suomen luonnonsuojeluliittoa, Mannerheimin lastensuojeluliittoa tai Roosa Nauha -säätiötä. Jos alkoi kuulostaa siltä, että tämä on teidän juttu niin TÄSTÄ pääsette helposti Ilovirran sivuille lukemaan aiheesta lisää, ja tekemään vaikka sähkösopimuksen. Ilovirta löytyy myös FB:stä, Twitteristä ja Instagramista.

Kampanjan ansiosta teillä on nyt myös mahdollisuus tehdä helposti hyvää. Postaus sisältää kilpailun, jonka voittajan valitsemaan kohteeseen lähtee 50 euroa lahjoituksena. Kerro siis kolme sinulle tärkeintä sähkölaitetta, joita ilman et voisi olla, ja muista kertoa mihin viidestä hyväntekeväisyyskohteesta toivoisit juuri sinun lahjoituksesi menevän. Muistakaa jättää myös sähköpostiosoite. Kilpailuun on aikaa osallistua 21.10.2015 klo 21.00 asti. Ilovirta julkaisee lahjoitukset sivuillaan.


30 Responses to “Arjen hyvä valinta”

  1. Riikka sanoo:

    Hei! Miten Tiaran tukka näyttää noin tummalta? Onko sitä värjätty? 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Ei oo värjätty, mun käsityksen mukaan hiustenvärjäys on alle 16-vuotiailta kielletty 😀 mutta siis se näyttää eri valossa aina eri väriseltä, tai siis tummemmalta tai vaaleammalta 😀

  2. Maria sanoo:

    En pystyisi elämään ilman iPhonea, iPadia tai telkkaria Haluaisin lahjoituksen menevän Roosa Nauha -säätiölle

  3. Maimoi sanoo:

    Kyllä ne on ne perinteiset kännykkä, tabletti ja jääkaappi! Itse lahjoittaisin myös Unicefille.

  4. anne sanoo:

    Et selvästi ole kovin paljoa perehtynyt siihen kuinka ”hyvä” tämä SPR loppujen lopuksi onkaan?

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Itseasiassa olen perehtynyt aiheeseen paljonkin, sillä hyväntekeväisyys on mulle todella lähellä sydäntä ja toimin kuukausilahjoittajana erilaisille järjestöille. SPR on hyvä ja tekee korvaamattoman arvokasta työtä, riippumatta siitä mitä jotkut internetin ”laatumediat” aiheesta kirjoittavat.

      • Jonna sanoo:

        Oot varmaan samaa mieltä Unicefistä… Kertoo paljon et ajattelet just et se on vaan ”laatumedioiden” propagandaa, mikä on todella naivia. Onhan se tärkeää työtä mikä oikeasti avun tarpeessa olevat tavoittaa, mutta muuten sä rahoitat niiden tukemisella vaan niiten johtajien tilejä.

        • Iina Hyttinen sanoo:

          Mä en ymmärrä tuota ajattelutapaa. Jos sä ostat vaikka kaupasta juustoa, niin tottakai siitä kuuluu raha juuston tuottaneelle maitotilalle. Mutta siinä välissä on logistiikka, kauppias ja kaupan työntekijöiden palkat vähintäänkin, jotka myös ansaitsevat rahan tekemästään työstä. Sen luokan avustus mitä suuren luokan hyväntekeväisyysjärjestöt mahdollistavat olisi mahdotonta toteuttaa pelkällä vapaaehtoistyöllä ja lahjoituksilla, siihen tarvitaan todella paljon muutakin. Mä ymmärrän hyvin, että siivu siitä rahasta menee kaiken sen järjestämiseen ja pyörittämiseen. Suurjärjestöjen kirjanpito on julkista ja sen voi jokainen käydä sieltä tarkistamassa kuinka suuri prosentti menee auttamiseen ja kuinka paljon johtajien tileille. Enemmän mä luotan näihin missä toiminta on läpinäkyvää.

  5. Iina sanoo:

    Kolme mulle tärkeintä sähkölaitetta kotona ovat kännykkä (+laturi), pyykinpesukone ja jääkaappi. Ilman niitä en pärjäisi.
    Hyväntekeväisyyskohde, johon lahjoittaisin, olisi Roosa Nauha -säätiö, koska naisten rintasyövän tutkimiseen tarvitaan rahaa ja aihe koskettaa minua läheltä.

  6. Helii. sanoo:

    Jääkaappi, pyykkikone ja kännykkä, siinäpä pikaisesti ajateltuna perheenäidin tärkeimmät mööpelit! Lahjoituskohteeksi valitsisin Spr:n.

  7. mieh sanoo:

    Läppäri, jääkaappi ja mikro niitä ilman ois elämä vaikeaa 😀
    Itse lahjoitan mieluiten suomalaisten hyväksi ja lapsiperheet erityisesti on mulle tärkeä kohde joten MLL:lle menis mun lahjotukset.

  8. iitawaa sanoo:

    Jääkaappi, pyykinpesukone ja hella. Lahjoitukseni menisi Unicefille!

  9. ellamarina sanoo:

    Kolme mulle tärkeintä sähkölaitetta on kyllä varmaankin jääkaappi, uuni ja kännykkä. Lahjoittaisin Suomen luonnonsuojeluliitolle 🙂

  10. auroora sanoo:

    Hei,ihan pakko heittää välikommenttina;sähköyhtiön kilpailutuksessa voi säästää satojakin euroja valitsemalla halvimman sähköyhtiön mitä isompi kulutus,sen suurempi säästö. Tiedän,mistä puhun,nimittäin työskentelen isossa suomalaisessa sähköyhtiössä sähkönsisäänostossa

  11. Mipsi sanoo:

    Ensi ajatukset nuoren näkökulmasta olisi että kännykkä, läppäri ja telkkari ovat ne tärkeimmät, mutta kun pitempää ajattelee niin kyllä on tärkeämpiäkin! Sanoisin että jääkaappi, uuni ja se klassinen kännykkä, siitä kun voi katsoa tarpeen vaatiessa vaikka sitä telkkaria:D

  12. Mipsi sanoo:

    Niin ja jatkoa edelliselle kommentille kun unohtui! Lahjoitukseni menisi mannerheimin lastensuojeluliitolle.

  13. Tiia sanoo:

    Kolme tärkeintä sähkölaitetta ovat pyykinpesukone, hella ja kännykkä. Pyykkikoneella saan lapsille ja itselleni puhtaita vaatteita, hellan ansiosta ruokaa ja kännyllä voin kutsua heidät kaikki luokseni <3. Lahjoitukseni menisi MLL:lle.

  14. Annika sanoo:

    Sähkölaitteista tärkeimmät on varmaan jääkaappi, uuni ja kännykkä! Sähköä kyllä pitää niin itsestäänselvyytenä, että varmaan unohdin jonkun tosi oleellisen laitteen, haha 😀 Mä lahjoittaisin varmaan Suomen luonnonsuojeluliitolle, mutta loppujen lopuksi on ihan yhdentekevää, mikä noista saa lahjoituksen, kun kaikki on niin hyviä kohteita :–)

  15. Vivi sanoo:

    Miulle tärkeimmät sähkövehkeet on ehdottomasti kännykkä, jääkaappi ja tiskikone. Lahjoituksen antaisin MLL:lle koska lapset ja lapsiperheet on lähellä sydäntä. 🙂

    Kiitos ihanasta ja piristävästä blogista 🙂

  16. tarupk sanoo:

    Tärkeimmät sähkölaitteet mulle on jääkaappi, kännykkä ja pyykkikone. Lahjoituskohteena MLL on minulle äitinä tärkeä.

  17. Erika sanoo:

    Tärkeimmät sähkölaitteet mulle on hmm varmaankin jääkaappi, hella ja pyykinpesukone! Lahjoituksen antaisin Unicefille 🙂

  18. Ida sanoo:

    Jääkaappi, hella ja kännykkä olis minun kolme tärkeintä. Lahjoituksen haluaisin menevän Roosa nauhalle, koska äitini sairasti muutama vuosi sitten rintasyövän ja haluan ehdottomasti saada tuon hirvityksen kukistettua maailmasta! Toki muutkin kohteet ovat yhtä tärkeitä, mutta tämä on itselleni ajankohtaisin.

  19. mirasusanna sanoo:

    puhelin, kone ja tv 🙂 suomen luonnonsuojeluliitolle!

  20. veera sanoo:

    Nyt tulee kommentti aivan asian vierestä mutta mistä toi sun aivan IHANA harmaa pooloneule on ? 🙂 oon itse seonnut tänä syksynä kaikkiin poolopaitoihin ja erityisesti tietty pitkän mallisiin neuleisiin koska KYLMYYS ! 😀

  21. Cici sanoo:

    Ihana Zelda kun se puristaa tuota legorakennelmaa 😀

  22. xod sanoo:

    Kännykkä, läppäri ja jääkaappi 🙂

  23. xod sanoo:

    Niin ja Unicefille lahjoittaisin 🙂

  24. Isabellla sanoo:

    Kolme tärkeintä on tietokone, kännykkä ja varmaankin se jääkaappi.
    Lahjoitus menisi SEY:lle, Suomen eläinsuojeluyhdistykselle.

  25. Nede sanoo:

    Olen tylsä ja käytännönläheinen vastauksessani mutta en pärjäisi ilman tiskikonetta, pyykkikonetta tai jääkaappia! Mahdollinen lahjoitukseni menisi SPR:lle 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.