Lelutaivas saapui Suomeen

21.11.2015

Eilen käytiin tosiaan Stockmannilla, uuden Hamley’s -lelukaupan kutsuvierasavajaisissa. Mä kävin Hamley’silla ekan kerran ikinä tänä vuonna, Harrods’illa meidän Lontoon reissulla viime kuussa. Lelukauppa vei jo silloin mun sydämen ja mietin vaan miten ihana olisi tuoda lapset sinne ja miten paljon kaikkea jännää siellä oli, kaikkea muutakin jännää kuin ostettavia leluja. Hamley’s poikkesi muista näkemistäni lelukaupoista siinä että siellä oli paljon muutakin tekemistä kuin vain ostamista. Leluvalikoima on todella laaja, tarjolla on tottakai sitä peruskampetta mitä on jokaisessa lelukaupassa, mutta myös paljon Hamley’sin omia merkkejä ja sellaisia tuotteita mitä ei ole ennen saanut Suomesta.

Melko pian meidän Lontoon reissun jälkeen sain kuulla että 255-vuotias Hamley’s tulee myös Suomeen ja innostuin heti, ihan huippua. Juuri jotain tällaista olen Stockmannille kaivannutkin, jotain eksklusiivista mitä ei muualta Suomesta ole saatavilla. Ja hei, kerrankin meillä on jotain ennenkuin ruotsalaisilla, sieltä ei nimittäin vielä Hamley’sia löydy.

Yllätyin siitä miten kohtuuhintaisia kaikki lelut eilen näyttivät olevan, sillä Lontoossa tietenkin oli Lontoon lisä kaikessa päällä ja siellä Hamley’s tuntui kalliilta. Eilen taas huomasin toistelevani miten edullisia monet jutut olivat, esimerkiksi Play-Dohin muovailuvahasetit näyttivät olevan Hamley’silla samoissa hinnoissa kuin meidän lähi-Lidlissä. Setit olivat vaan vähän erikoisempia kuin siellä, tuo My Little Pony taitaa päätyä meidänkin pukinkonttiin.

Avajaisissa oli tarjolla glitter-tatuointien tekoa, ilmapallotaiteilija, erilaisten lelujen testausta ja taikuriesitys, ja tietysti huippu paraati joka alkoi juuri ennenkuin Hamley’s avattiin kaikille. Myös ihanan pehmoiset Hamley- ja Hattie -nalle oli siellä tavattavissa. Lähdettiin kotiin siinä vaiheessa kun Hamley’s avautui yleisesti, sillä sinne tuli sellainen kävijäryntäys että huh! Mutta luulenpa että mennään sinne vielä uudelleen ostoksille tässä ennen joulua, niin paljon kaikkea ihanaa siellä oli. Ehkä me käydään siellä samalla kun piipahdetaan Stockmannin Argos-hallin joulumaailmassa, joka houkuttelevasti näkyi Hamley’silta myös.

Ihanaa ja aurinkoista lauantapäivää kaikille! Ehkä mekin saataisiin jo ensilumi tänään? 😉


6 Responses to “Lelutaivas saapui Suomeen”

  1. Annika sanoo:

    Mä oon kerran käynyt Lontoossa Hamley’silla ja se on kyllä jotenkin ihan mielettömän ihana kauppa! Mun ei tarvitse tehdä minkäänlaisia leluostoksia jouluksi, mutta melkeinpä tekisi silti mieli käydä tuolla, se tunnelma vaan on (ainakin Lontoon liikkeessä) jotenkin ihan erilainen kuin ”tavallisissa” lelukaupoissa. Lapsenmielisyys nostaa mussa päätään aina näin joulun alla, hahah :—D

  2. Susanna sanoo:

    Ihanalta näyttää! Pitää mennä kyllä tuonne jouluostoksille, kun viikon päästä olen Helsinkiin tulossa. Mahtavaa, että Suomeenkin saadaan tuollaisia helmiä!

    Täällä Kuopiossa on jo maa ja puut ihan valkoisia:)

  3. emzi sanoo:

    Pitää todellakin käydä 😀

  4. AnnikaN sanoo:

    Mua on aina mietityttänyt miksi lapsille suunnataan niin paljon muovileluja ja markkinointi on mun mielestä jopa törkeää. Monista leluista puuttuu myös täysin se idea, mikä lelulla mun mielestä pitäisi olla: sillä on hauska leikkiä, mutta se on myös opettavainen, eettinen ja kestävä. Mua vähän pelottaa kuinka osaan suhtautua tulevaisuudessa omien lasten toiveisiin, lelulehtien selailuun ja niihin ’koska muillakin on se!’ -perusteluihin.

    Onko sun omatuntoa koskaan kolkuttanu lelumaailman muovisuus, sekundalaatu ja kausiluonteisuus? Tai mitä ylipäätään ajattelet leluista? Häiritseekö sua se, että lapset innostuu tietynlaisista tai räväkästi markkinoiduista leluista?

    Varmaan mun lapsista tulee pelaajia, pelit ku on niin paljon ystävällisempiä luonnolle kun ne saa nykyään täysin materiattomana netistä ladattua! 😀

    • Lukija sanoo:

      Tää oiskin hyvä aihe vaikka yhdeksi joulukalenterin luukuksi! Hyviä pointteja sulla, joita en ole aiemmin tullut ajatelleeksi. Ois tosiaan kiva kuulla Iina sun ajatuksia leluista ja vaikkapa juuri noista yllä mainituista pointeista 🙂 Itse ostan lähes aina kummilapsille jotain heidän toivomustensa mukaista, eli yleensä jotain noista sun mainitsemista markkinointimonstereista. Voisi tänä jouluna miettiä jotain vähän kestävämpää lahjaa, kuin monster high nukke 😀 Itse kuitenkin pyrin muuten elämään mahdollisimman ekologisesti.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.