Nyt eikä huomenna

02.05.2016

Olen mukana Indiedaysin ja Fennia Henkivakuutuksen kampanjassa, jossa pääsin kaivamaan luurangot kaapistani ja paljastamaan sen asian mitä mä aina lykkään seuraavaan päivään. Mä olen muuten aikalailla sellainen tyyppi että teen mieluummin kaiken aina heti enkä myöhemmin, ettei tarvitse stressata, mutta yksi sellainen juttu on jota lykkään aina vaan: vaatekaappien siivous, ja etenkin lasten vaatekaapin siivous. Laskut maksan aina heti kun ne tulevat, astianpesukoneen tyhjennän heti kun se on valmis ja työt teen mieluummin aina etukäteen kuin juuri ennen deadlinea.

Lasten vaatekaappi kuitenkin saa tursua ja pursua joka suuntaan, vähän liian pitkään, ennenkuin teen inventaarion ja luovun niistä vaatteista jotka eivät enää mahdu lapsille. Mä näen tässä lasten vaatekaapin tyhjennyksessä ja sen siirtämisessä jotain vähän samaa, kuin henkivakuutuksen ottamisessa (tai sen ottamisen lykkäämisessä). Mä en halua luopua niistä ihanista lemppareista, jotka joskus puin pienen kaksivuotiaan makkaran jalkaan tai siitä hellehatusta joka esikoisella oli päällä kivalla kesälomareissulla. Mutta kyllähän niistä pitää jossain vaiheessa luopua. Se on vaan niin haikeaa ja surkeaa, että sitä tulee lykättyä, vaikka aina kun sen saa tehtyä on helpottunut olo ja tilaa kaikelle uudelle ja kivalle.

Henkivakuutusta ottaessa ei tarvitse luopua mistään muusta kuin pienestä kuukausittaisesta summasta rahaa, mutta sen ajatteleminen tekee kipeää, että henkivakuutukselle voisi olla tarvetta. Eihän kukaan halua ajatella että entä jos kuolen, tai entä jos joudun työkyvyttömäksi loppuelämäksi. Mä olen oppinut omakohtaisesti että ikinä ei voi tietää mitä voi tulla eteen. Mun äiti joutui työkyvyttömyyseläkkeelle aivoinfarktin, molemminpuolisen keuhkoveritulpan sekä molempien lonkkien kuolioitumisen seurauksena 48-vuotiaana. Hän joutui lopettamaan työnteon miltei 20 vuotta liian aikaisin.

Mun äidillä ei ollut henkivakuutusta, ja siksi mulla on. Mä otin henkivakuutuksen jo vuosia sitten, ja sen pienen summan maksaminen kuukausittain takaa mulle sen että jos ikinä mitään pahaa tapahtuisi, mun, Oton ja lasten elämä on turvattu. Meidän perheessä kaikilla perheenjäsenillä on henkivakuutus ja turva vakavan sairauden varalta, ja ihan syystä. Henkivakuutuksella taataan sekä perheenjäsenten turva kuolemantapauksen sattuessa, että oma elintaso mikäli eteen tulisi vakava sairaus joka aiheuttaisi pysyvän työkyvyttömyyden. Lakisääteinen turva voi olla yllättävänkin alhainen, riippuen toki siitä kauanko on ollut töissä ja kuinka paljon on tienannut.

Fennian henkivakuutuksesta maksetaan kertakorvaus edunsaajalle perheenjäsenen kuoltua, ja henkivakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti. Vakuutuksen voi ottaa 15-75 -vuotiaana. Pysyvän työkyvyttömyyden turvasta maksetaan myös kiinteä kertakorvaus, todistetusti pysyvän työkyvyttömyyden sattuessa. Tällä korvauksella voi kattaa esimerkiksi asuntolainan, autolainan ja muut kiinteät kulut.

Henkivakuutuksen hinnan voi laskea kätevästi nettilaskurilla omien tarpeiden mukaan, ja vakuutuksen ottaminen onnistuu helposti kotisohvalta käsin ilman käyntiä vakuutusyhtiön konttorissa tai soittelua. Vakuutusmaksun suuruus määräytyy ikäsi ja valitsemasi korvaussumman mukaan.

LUKIJAKILPAILU:

Onko sinulla jo henkivakuutus? Jos ei, niin miksi? Mä ainakin suosittelen hank

kimaan henkivakuutuksen heti eikä myöhemmin! Vastanneiden kesken arvotaan 50€ lahjakortti Stockmannille. Osallistumisaikaa on 5.5. klo 22.00 asti, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti joten muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Onnea arvontaan! Arvonnan tarkemmat säännöt löytyvät TÄÄLTÄ.


No Responses to “Nyt eikä huomenna”

  1. Annu. sanoo:

    On ! Elämä on suhteellisen heleppoa näitten asioitten suhteen, kun äiti työskentelee vakuutusyhtiössä. 😀

  2. minna sanoo:

    Henkivakuutus asiat on meillä kunnossa

  3. Ansku sanoo:

    Ehdottomasti on! Olen luonteeltani muutenkin vähän varman päälle pelaaja ja etenkin tässä asiassa mielestäni ”on parempi katsoa kuin katua”. Mielummin olen kiitollinen siitä että vakuutusmaksuja on joutunut maksamaan turhaan kuin kadun asiaa sitten kun jotain kamalaa tapahtuukin.

  4. Anninalexandra sanoo:

    Täytyy vastata, että en tiedä… Nyt otankin asiakseni tarkistaa!!

  5. Kati sanoo:

    On henkivakuutus! 🙂

    Bongasin heti tuolta vaatekaapin ylähyllyltä puisen pallotalon, en oo missään ennen nähny tota samaa! Mä sain tollasen vauvana, ja nyt se on meidän lapsilla ja ihan suosikki 🙂

  6. päivänkakkara sanoo:

    Mä en rehellisesti edes tiedä onko mulle koskaan hankittu, itse en meinaan oo enkä oo myöskään perehtyny. Pisti kyllä niin mietityttämään tää asia, et on pakko pirauttaa vanhemmille ja kysästä! 😀

  7. Iida sanoo:

    En tiedä löytyykö henkivakuutus, mutta pitää nyt kyllä tarkistaa!

  8. Heidi sanoo:

    Tähän mennessä ei ole ollut johtuen ihan omasta saamattomuudesta perehtyä asioihin koska asun ja elän yksin vaikka kaikki muut vakuutukset kotivakuutuksesta matkavakuutuksiin yms onkin hoidettuna. Postauksesi kannustamana kävin Fennian sivuilla laskemassa henkivakuutuksen itselleni ja totesin että nyt se on ehdottomasti otettava! Ilman perhettä vain harvemmin tulee mietittyä paljon päivää pidemmälle elämässään ja kuinka voi joskus omissa nahoissaankin kärsiä kun koskaan ei voi tietää mitä elämä tullessaan tuo.

  9. Sopa sanoo:

    Mielestäni mulla ei oo henkivakuutusta, koska en oo ikinä oikeen perehtynyt että mitä siihen oikeestaan kuuluu. Pitääpä tutkia asiaa!

  10. veramarika sanoo:

    Aiemmin ei ollut, koska ei ollut ”tarvetta”. Nyt on aviopuoliso, kohta kaksi lasta ja asuntolaina, joten otettiin molemmat miehen kanssa henkivakuutukset, juurikin siitä syystä mitä mainitsit: jos jommalle kummalle kävisi jotain, niin toinen jäisi pulaan velkojen sun muitten kanssa.

  11. Taatelipaateli sanoo:

    Ei ole, koti-tapaturma-matkavakuutus kyllä löytyy.

  12. Elina sanoo:

    Ei ole, kun ei ole saanut aikaiseksi hankkia… Just kyllä mietittiin, että se olisi ihan hyvä olla olemassa.

  13. Heli sanoo:

    Täytyy sanoa, että ei ole henkivakuutusta. Jotenkin näin nuorena ajattelee, että ei tuollaista vielä tarvitse, mutta voisi se ainakin tulevaisuudessa olla hyvinkin hyödyllinen! Varmaan sitten hankin, kun pääsen kunnolla mukaan työelämään ja on velat yms.

  14. Jasmine sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta. Tällä hetkellä opiskelijana tuntuu, ettei ole varaa mihinkään ylimääräiseen menoon. Kai sitä jossain vaiheessa työelämään siirtyessä voisi harkita henkivakuutuksen ottamista ihan tosissaan.

  15. Laura sanoo:

    En itse asiassa oo ihan varma, pitääkin kysyä vanhemmilta

  16. Mertsi sanoo:

    Ei löydy henkivakuutusta, mutta muistaakseni jonkinlainen vakuutus on sen varalta, jos joutuisin työkyvyttömäksi. Vakuutusasiat tuntuu jotenkin liian vaivalloisilta ja vaikeilta ymmärtää, kun vielä laskee mukaan kaikki koukerot ja kiemurat vakuutusehdoissa, jotka vaihtelee vakuutusyhtiöittäin. Ja sitten kun pitäisi selvittää vakuutusten hintoja, mutta ei tule mitään, kun niihin taas vaikuttaa, että mitä vakuutuksia sinulla ja on mistä niitä otat ja kuinka paljon ja äh. Inhoan koko hommaa ja siksi en ole saanut aikaiseksi pitkään aikaan ”tarkistaa” vakuutuksiani. Henkivakuutuksen aion kyllä ottaa, kun saan lapsia tai menen naimisiin.

  17. Marianne sanoo:

    Henkivakuutus löytyy!

  18. Paula sanoo:

    On henkivakuutus! Otimme henkivakuutukset samaan aikaan kuin asuntolainan, ja nyt myös kaksi lasta ovat hyvä peruste pitää henkivakuutusta.

  19. Petra sanoo:

    Ei ole, enkä vielä ole nähnyt tarpeelliseksi. Palkkakaan ei vaan kerta kaikkiaan riitä tällä hetkellä mihinkään ”ylimääräiseen” 😛

  20. Roosabbi sanoo:

    On! Kaikki kotivakuutukset ja tapaturmavakuutukset otin lisäksi myös, aina pitää olla varautunut 🙂

  21. 101Dalmatialaista sanoo:

    Ei ole, matkavakuutus kylläkin. Alle 18-vuotiaana äiti kyllä oli meille kaikille lapsille vakuutukset ottanut, mutta nyt muutaman vuoden olen pötkinyt ilman henkivakuutusta. Onhan se hyvä olla olemassa, joten varmaan tässä ihan lähitulevaisuudessa sen hankin, ja varmasti jos omia lapsia olisi niin heille ottaisin vakuutuksen jo ennen syntymää.

  22. Nora sanoo:

    Itseasiassa en ole aivan varma onko! Luulisin kuitenkin, että minulle on se joskus otettu 🙂

  23. Laura sanoo:

    On henkivakuutus, jos oikein muistan niin on ollut koko elämäni ajan!:)

  24. Reetta sanoo:

    Ei ole, vaikka useasti on ollut mietinnässä! Kiitos, että otit tärkeän asian esille. Otan nyt itseäni niskasta kiinni ja hoidan heti tänään asian kuntoon koko perheen osalta! Huippua ja turvallista kevättä koko teidän perheelle! 🙂

  25. J sanoo:

    Kyllä on. Otettiin kun ostettiin asunto, niin ei tarvi kotia myydä jos oikeesti pahin mahdollinen tapahtuisi. Oon onnellinen, jos saan maksaa vakuutusmaksut ”turhaan” eikä vakuutukselle koskaan tule käyttöä.

  26. greta sanoo:

    On henkivakuutusasiat kunnossa ja juurikin Fennialta on uusin vakuutus halvimmalla saatu kun vähän viitsi vain kilpailuttaa. Muistaakseni Fennian työntekijä sanoi että henkivakuutus raukeaa automaattisesti kun henkilö täyttää 70-vuotta koska sillon kuolemanriski on jo niin suuri… mutta mene ja tiedä sitten 🙂

  27. elppu sanoo:

    On henkivakuutus. 🙂

  28. IRIS sanoo:

    Tottakai on! Ei tarvitse turhaan ressata

  29. Ansku sanoo:

    Itsellä on ollut aina vakuutusasiat kunnossa, mieluummin maksan kuukaisittain vähän, että mikäli jotain sattuu, on tulevaisuus turvattu. Lähipiirissä olen huomannut paljon ajattelua ”ettei tähänkään mennessä ole mitään tapahtunut”.

  30. Ansi sanoo:

    Henkivakuutus on, vaikka välillä onkin mietityttänyt sen tarpeellisuus. On kuitenkin pieni hinta nyt JOS joskus jotain kävisi.

  31. liina sanoo:

    Pitäisi varmaankin olla!

  32. Pikku-iia sanoo:

    Tällä hetkellä ei ole, on kyllä aiemmin ollut.

  33. Jolanda sanoo:

    Jonkinlainen kaiken kattava sairasvakuutus lapsuudesta on vielä muutaman vuoden voimassa ja kotivakuutus meiltä löytyy miehen kanssa. Matkavakuutuksia tavaroille ja itselle hankin aina tarvittaessa.

    Henkivakuutusta ei kyllä ole ja yllätyinkin sen alhaisesta kk summasta kun kävin laskurilla tsekkaamassa. Pitänee hoitaa kuntoon viimeistään siinä vaiheessa kun tuo sairasvakuutus lakkaa!

  34. zirpale sanoo:

    Otettiin talolainan yhteydessä.

  35. janina sanoo:

    En kyllä edes tiedä! Täytyy selvittää asia 🙂

  36. mjai sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta, koska koen että ei ole niinkään tarvetta

  37. Elina sanoo:

    En oikeastaan ole aivan varma, joten olipa hyvä kun tuli luettua tämä. Jos ei löydy, niin pitäisi varmasti hankkia 🙂

  38. mmilla sanoo:

    Ei taida löytyä, mutta pisti ajattelemaan että pitäisikö se hankkia 😮

  39. Laura T. sanoo:

    Kyllä on! Juurikin sen vuoksi, että koskaan ei voi tietää mitä elämä tuo tullessaan – niin hyvässä kuin pahassa…

  40. Amelie sanoo:

    Itsellä ei taida henkivakuutusta olla vaikka kaikki muu onkin melkein vakuutettu. Täytyisi perehtyä asiaan ja hommata henkivakuutus.

  41. Ama sanoo:

    On henkivakuutus, koska koen sen erittäin tärkeäksi.

  42. O sanoo:

    On tapaturman varalle. Otan sairauden aiheuttaman kuoleman varalle sitten vasta, kun maksettavani on lainaa 🙂

  43. saara sanoo:

    Henkivakuutusta ei ole. Opiskelijana ei liikoja vakuutuksia pysty ottamaan.

  44. Jenni sanoo:

    Ei oo vakuutusta, enkä aijo kyllä ottaa. Jos jotain sattuu niin uskon kyllä että siitä selviän myös ilman vakuutusta.

  45. Maisa sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta, mutta vakavassa harkinnassa on. Pitäisi vaan saada aikaiseksi kilpailuttaa vakuutukset. 😉

  46. Elina sanoo:

    Henkivakuutus löytyy!
    Mutta täytyy myöntää että sen kummemmin sen ottamista en ajatellut kun vakuutuksen hankin, se sattui vaan tulemaan mukana edullisessa nuorisovakuutuspaketissa. Nyt kuitenkin kun mietin asiaa, on se kyllä tosi hyvä olla!! Varsinkin noiden sun esittämien pointtien lukemisen jälkeen 🙂

  47. Hemppe sanoo:

    En oikeastaan olekaan varma, löytyykö. Pitää alkaa ehdottomasti tutkimaan ja hankkia sellainen ! 🙂

  48. Piitu sanoo:

    On henkivakuutus! Jos asian hoitaminen olisi omalla vastuullani, niin ei taatusti olisi, mutta vähän liiankin huolehtiva ja suojeleva isäni on hoitanut minunkin henkivakuutuksen jo kohta 25 vuotta 😀

  49. Janina sanoo:

    Ei ole. Vakuutusmaksut huitelee opiskelijabudjetilla jo ihan riittävän suurissa sfääreissä kun on koti-, matka-, tapaturma- ja auton vakuutukset. Ajattelen myös, ettei vielä ole tarvetta: ei ole lapsia eikä lainoja.

  50. Maomoi sanoo:

    Tapaturmavakuutus on, sairausvakuutusta ei. Nyt kun aloin ajattelemaan niin kyllä taitaa sairastuminen olla onnettomuutta todennäköisempi vaihtoehto eli pitääkin ottaa omaan vakuutusyhtiön yhteyttä… Olen 10 vuotta vakuutuksia maksanut enkä koskaan käyttänyt joten tyhmältä tuntuu miettiä niitä maksettuja tuhansia euroja joita vastaan ei ole koskaan mitään saanut kun on ollut niin onnekas ettei mitään ole käynyt… vaikka totta se on ettei ikinä voi tietää!

  51. Tiina sanoo:

    Kyllä löytyy, kaikille meille neljälle tässä perheessä! Yks asia missä meillä ei säästetä, on vakuutukset. Karsitaan niitä pennosia säästöön jostain turhemmasta (karkit:D).

  52. sHaidi sanoo:

    Henkivakuutus löytyy. 🙂

  53. epeli sanoo:

    Henkivakuutus löytyy sairausturvan kanssa, luojan kiitos. Toisella taloutemme työssäkävijöistä todettiin vakava sairaus vain muutama viikko sitten, ja kyllä nyt on iloinen, että edes vakuutukset on kunnossa!

  54. kiisselikissa sanoo:

    Mä en tiedä, onko mulla henkivakuutusta 😀 itse en ole ainakaan hankkinut, yksin asuva opiskelija kun olen ja melkein kaikessa pitää säästää (kotivakuutus kyllä löytyy sentään…), mutta muistelisin että vanhemmat olisivat sellaisen hankkineet ja kaiketi sitä yhä ylläpitävät.

  55. Janina sanoo:

    Asun ulkomailla eikä ole tietoa millaisia henkivakuutuksia täälä tarjotaan, eikä kyllä perhettäkään tai siis lapsia kelle mitään tarvitsisi jättää, töiden puolesta mulla on vakuutus tapaturmien tai vakavien sairauksien varalta niin että toimeentulo jatkuisi monta vuotta sen jälkeen 🙂

  56. Viola sanoo:

    Ei taida olla.. Enkä oo oikeestaan ikinä ajatellu, että pitäiskö ottaa.. Ehkä pitäisi..

  57. xod sanoo:

    Mulla on sellanen pakettivakuutus johon kuuluu muistaakseni matka, koti ja henki 🙂 Jos ei kuuluis pakettiin niin ei varmasti olis tota henkilövakuutusta, ainakaan vielä kun ei oo perhettä tms.

  58. mmmiRA sanoo:

    Löytyy, tottakai!

  59. Marsipaani sanoo:

    Meillä on juuri niinkuin siinä vanhassa mainoksessa… Häpeäkseni täytyy myöntää, että tässä talossa on kaikki muu vakuutettu paitsi minä itse. En ole oikeastaan asiaa sen kummemmin ajatellutkaan aikaisemmin. Tarvis varmaan itsellekin se hankkia.

  60. Miiu sanoo:

    Koiralla on vakuutus, mutta itsellä ei. Jonkinlainen henkivakuutus oli 20-vuotiaaksi, mutta sen jälkeen ei ole itse tullut vakuutusta hommattua.. Olisihan se kätevä.

  61. Netta sanoo:

    Vakuutuksen ottoa on tässä taloudessa lykätty ja lykätty juurikin niiden ”en tahdo sen tulevan tarpeelliseksi” -ajatusten (pelonsekaisten sellaisien) vuoksi… Mutta sanoistasi viisastuneena on luultavasti vihdoin otettava härkää sarvista! Kiitokset siis sinulle;)

  62. Katja sanoo:

    Ei ole, mutta pitäisi kyllä ehdottomasti ottaa…

  63. Laura Lumiaho sanoo:

    Koko vakuutus hommat on unohtunut kyllä aivan kokonaan! Tällä hetkellä taitaa esikoinen olla ainut jolla tapaturma vakuutus. Miehelläni ja minä kuitenkin otettiin talolainan yhteydessä sellainen vakuutus että jos toinen kuolee maksetaan sitten puolisolle puolet jäljellä olevasta lainasta. Mutta kyllä henkivakuutus olisi todella tärkeä olla jokaisella meillä, ja tämän asian aion hoitaa kuntoon pian!

  64. enna sanoo:

    Henkivakuutus löytyy multa ja mieheltä. Mutta tuliki tästä mieleen että reilu kuukauen ikänen pikkumieskihän tarviis jonkulaiset vakuutukset!

  65. Pinja sanoo:

    Pakko myöntää että mä en ole edes varma onko mulla henkivakuutusta! Ainakin kotivakuutus on mutta en tiedä onko siihen laskettu henkivakuutusta ollenkaan.
    Pitäisi kyllä olla jos jotain sattuisi!

  66. Mari sanoo:

    Itseltä ja mieheltä henkivakuutus löytyy, mutta täytyypi tarkistaa löytyykö moiset lasten vakuutuksista, ja jos ei niin lisätä sellaiset niihin.

  67. Maikkis-K sanoo:

    Henkivakuutus on ollut nyt vähän reilu kaksi vuotta. Ennen en edes miettinyt asiaa, mutta kun saimme esikoisemme aloin miettiä, että sellainen pitää hankkia. Nyt sekä minulla että aviomiehelläni on ja olen oikein tyytyväinen!

  68. Jasmiina sanoo:

    Mielestäni mulla ei ole henkivakuutusta, tai itse en sitä itselleni ole ainakaan ottanut! Olen kyllä harkinnut sen ottamista.

  69. Sannak sanoo:

    Mä en edes tiedä!! :O

    Kerran olen kokenut mitä on jos vakuutuksen pieniä asioita ei ole lukenut ja maksanut 4000e omasta kukkarosta leikkaukseen..
    täytyykin selvittää!!

  70. siiri sanoo:

    ei ole :/ syynä raha.

  71. Jessica N sanoo:

    Henkivakuutus löytyy 🙂

  72. Merii sanoo:

    Nuorempana oli henkivakuutus, mutta nyt omassa kodissa asuessa sitä ei ole tullut ajatelleeksi. Reissuun otin kyllä kaikki mahdolliset vakuutukset, mutta miksei Suomessakin voisi olla henkivakuutusta.. Voihan se tapaturma käydä täälläkin ihan samalla tavalla kuin ulkomaillakin.

  73. tipsukkainen sanoo:

    Henkivakuutus löytyy. Tosin otin sen itselleni muiden vakuutusten lisäksi oikeastaan siitä syystä, että olen menettänyt kaksi perheenjäsentäni tapaturmaisesti suhteellisen lyhyessä ajassa. Jotenkin sitä toisen kohdalla vain tuli semmoinen fiilis, että hitto. Ei siitä mitään haittaa ainakaan ole! Eipä tarvitse sitten kenenkään miettiä jos jotain sattuu, että miksiköhän minullakaan ei sitä ollut. Kannatan, ei ole suuri summa – kun kyseessä tosiaan on oma henki ja elämä!

  74. Nicole R sanoo:

    On! Ja tulee ehdottomasti olemaan tulevaisuudessakin sillä mitään ei voi ottaa itsestään selvyytenä

  75. Marika sanoo:

    Naimisiinmenon jälkeen otin henkivakuutuksen.

  76. Nanns sanoo:

    Toivottavasti! Isä on vakuutusalalla niin on hoitanut vakuutukset mutta myös siksi että täytin vasta loppuvuodesta 18. tästä lähtien pitää alkaa perehtymään enemmän kaikkiin noihin juttuihin mitä ei ekana pakosti tuu mieleen.

  77. Epeli sanoo:

    Henkivakuutus löytyy sekä itseltä, että mieheltä.

  78. Nea sanoo:

    Ei valitettavasti ole,opiskelijana se kuukausittainen rahamäärä on liikaa :/

  79. Oliviaggggg sanoo:

    Ei ole, koska olen 17v.

  80. Raisu sanoo:

    On vakuutus! Olin itsekin hommaamassa juuri uutta vakuutusta mutta pomo kertoi että firma antaa joululahjaksi täydellisen vapaa-ajan vakuutuksen. Firma pitää työntekijöistään huolta myös vapaalla

  81. Eleviina sanoo:

    Melko kattava paketti löytyy vakuutuksia, joista yksi juurikin henkivakuutus.

  82. mrtd sanoo:

    Ei ole, vaikka pitäisi. Tällä hetkellä ei tulot riitä maksamaan 🙁

  83. Anni sanoo:

    Ei sitä näin parikymppisenä tule ajatelleeksi. Laskeskelin tuolta linkistä oman vakuutuksen ja ei tullut pahanhintainen. Haluan kyllä varmuudeksi käydä ihan konttorillakin, en luota että saisin parhaan mahdollisen turvan netin kautta 🙂

  84. Sonjaa sanoo:

    On säästöhenkivakutuus, jonka äitini on ottanut jo ennen syntymääni 🙂
    Hetki sitten oli auton kanssa hyötyä sen vakuutuksesta, joten tuli juuri tukittua myös muita vakuutusasioita tarkemmin.

  85. emmy sanoo:

    Ei valitettavasti löydy vielä, mutta ollaan keskusteltu, että tulisi kyllä todella tarpeeseen molemmille. Nyt saattoi tulla innostus hankkia se oikeasti 🙂

  86. Netteriina sanoo:

    Minulla ja miehelläni on pariturvahenkivakuutus, eli asia on kunnossa.

  87. Annak sanoo:

    On nykyään, oma äiti patisti sen ottamaan ja nyt jälkikäteen ajateltuna on hyvä, että patisti!:)

  88. juppe sanoo:

    ei ole kunnossa 🙁 hui. jotenkin näin nuorena ei ole tullut edes ajatelleeksi… hyvähän sellainen olisi.

  89. Heidi sanoo:

    Ei ole käynyt mielessä koskaan! En ole edes tiennyt, että henkivakuutus kattaa myös työkyvyttömyyden. Pitäisi ilmeisesti perehtyä tarkemmin erilaisiin vakuutuksiin, kuulin vasta rintasyöpävakuutuksesta, joka tarjoaa könttisumman syövän iskiessä, jolla sitten voi pitää vapaata itseään parannellessa tms.

  90. Katja sanoo:

    Täytyy sanua, että en tiiä ees onko.. Hävettää melkeen myöntää etten oo ees hoksannu aatella koko asiaa. Täytyy kyllä ottaa selvää ja ja hankkia jos ei oo! 🙂

  91. Mia sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta, en oo vaan tullut ajatelleeksi että sellainen olisi tarpeellinen. Ehkäpä sellaista vois alkaa harkita.

  92. Op sanoo:

    Ei ole. Opiskelijana sitä säästää näinkin huonoissa kohdissa.

  93. Anu sanoo:

    Eipä kyllä löydy. Vierailin Fennian sivuilla juuri ja hinta ei kyllä päätä huimaa kuukautta kohden. Eiköhän se tule hommattua nyt lähipäivinä.

  94. Primrose sanoo:

    Henkivakuutus kuuluu meidän molempien aikuisten vakuutuspakettiin. Olis kamalaa, jos jotain tapahtuisi, ja sitten pitäisi vielä sen surun päälle alkaa miettiä raha-asioita ja taloudellista selviämistä.

  95. JohannaL sanoo:

    Mulla ei oo henkivakuutusta, mutta tää postaus sai mut kyllä vakavasti harkitsemaan sellaista!

  96. Sanna sanoo:

    Pakko myöntää ettei ole… Eikä myöskään meidän 2kk vauvalla… Jotenkin on ollut niiden suhteen todella saamaton. Mutta nyt pitää kyllä hankkia ne. Taidankin laittaa kalenteriin merkinnän päivälle johon mennessä asia on pitänyt hoitaa 🙂

  97. SiiriMH sanoo:

    Kyllä löytyy, mutta oon samaa mieltä siitä että sitä ei mielellään ajattele!

  98. Emma sanoo:

    Meidän kolmihenkisellä perheelläiti on kaikilla henkivakuutukset. Vauva syntyi helmikuussa ha hänelle otettiin vakuutus raskausaikana.❤

  99. Henna sanoo:

    On. Käsittääkseni. Tämän postauksen myötä tarkistan asian! Mies on hommannut ja maksellut vakuutuksia ja käsittääkseni sitä kautta on myös molempien henget ovat vakuutettu. Omat vakuutuksetkin ovat aika kattavat, mutta noloa myöntää… täysin varma nyt en asiasta ole!

  100. emilia sanoo:

    On, ja aika kattava paketti vakuutuksia muutenkin. Tärkeä juttu!

  101. Mimosa_ sanoo:

    Luulen, että löytyy, mutta en ole varma. Olen ottanut tämän kevään asiakseni hoitaa muutenkin pankki ja vakuutusasiat kuntoon, joten tämä pääsee samalle listalle.

  102. Eve sanoo:

    Vaikka itse olen vakuutusyhtiössä töissä ja hoidan henkivakuutuksia, en itse kuitenkaan omista sellaista. Niinhän se vanha sanonta menee ettei suutarin lapsella ole kenkiä. Koen kuitenkin etten tässä vaiheessa vielä tarvitse henkivakuutusta, minulla ei ole lapsia, en ole naimisissa eikä minulla ole omistusasuntoa tai muuta lainaa.
    Olen joskus vanhempieni kanssa puhunut etteivät he halua siitä myöskään rahaa jos menehdyn. Tottakai otan heti vakuutuksen kun perheenlisäystä suunnitellaan tai olen aikeissa ostaa omistusasunnon poikaystäväni kanssa.

  103. Mira sanoo:

    Ei ole. Niin tyhmältä kuin se kuulostaakin, meillä ei vaan ole varaa mihinkään ”ylinmääräiseen” tällä hetkellä, kun oma talous on ihan vinksallaan.. Kotivakuutus on, onneksi se on suht edullinen ja jaettu kolmeen erään vuodessa.

  104. Petra sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta, en oo vaan koskaan tullut sitä ottaneeksi enkä koe sitä niin tarpeelliseksi itselle 🙂

  105. nina sanoo:

    Jos oikein muistan niin kyllä on ! Täytynee tarkistaa asia vielä..

  106. Ellen sanoo:

    On tietenkin 😉 tärkeä lsa elämää on se että tuntuu turvalliselta

  107. vilmu sanoo:

    En todellakaan tiedä! Itse en ole ainakaan sellaista hommannut, en sitten tiedä jos vanhempani on hoitanut sen kun asun vielä kotona. Pitääpä selvittää asia 🙂

  108. ut sanoo:

    olisit tehnyt tuosta vaatekaapin siivouksesta oman postauksen, olisi ollut kiva lukea vinkkejä ja kertomuksia! vaatekaapin siivoaminen on minun intohimoni. onko teillä kummankin tytön vaatteet samassa kaapissa?

  109. sannero sanoo:

    Ei ole. Ehkä juuri siksi, että nuorena tuli elettyä vielä ”olen kuolematon” -kuplassa ja ajateltua että rahan voi käyttää kivempaankin. Ja noh opintotuella kituuttaessa se kivempi oli usein ihan vaan ruoka… 😀 mutta nyt kokopäivätyön kautta ”aikuiselämään” siirryttyäni oikeasti alkaneet myös tällaiset asiat pohdituttaa. Täytyynee tutustua aiheeseen tarkemmin….

  110. Krippen sanoo:

    On! Taitaa olla kahdesta eri vakuutusyhtiöstä, toinen toistaan kattavempi. Minulle tästä tuli erityisen tärkeä asia pojan syntymän jälkeen, koin että haluan turvata hänen tulevaisuuden parhaalla mahdollisella tavalla, ja näin ajattelee myös mieheni. 🙂

  111. Salla sanoo:

    Ei ole. Harkinnassa on kyllä ollut jo pidemmän aikaa, en vaan ole muistanut/jaksanut perehtyä. 😀

  112. jutta sanoo:

    On meillä! 🙂

  113. AnnaMaria sanoo:

    Minulle itselleni ei toistaiseksi ole myönnetty henkivakuutusta nyt aikuisiällä nuorena sairastetun vaikean sairauden takia, yrittänyt kyllä olen säännollisin väliajoin ja uskon, että kymmenen vuoden päästä voisin saadakin vakuutuksen, sillä silloin olen ollut jo parikymmentä vuotta täysin terveenä :D… Ja lapsuusaikana tehty vakuutus vanheni täyttäessäni 17 vuotta, sen vuoksi omilla lapsillani on vakuutus, joka on voimassa syntymästä 65-vuotiaaksi saakka. Eli kaikilla muilla perheenjäsenillä on ja pidän sitä erittäin arvokkaana asiana 🙂

  114. Krista sanoo:

    Ei ole, mutta täytyy ehkä hankkia. 🙂

  115. Sebastian sanoo:

    On, rakas isäni on huolehtinut minun ja veljieni vakuutusasiat oikealle mallille -myös sen henkivakuutuksen.

  116. Reetta sanoo:

    Vakuutuksista on meidän perheessä huolehdittu aina tosi tarkasti, joten myös henkivakuutus on hommattu. 🙂

  117. IraS sanoo:

    Kylkyl, kunnossa on henkivakuutusasiat 🙂

  118. Noora sanoo:

    Eipä taida olla enää. Alaikäisenä oli vanhempien hommaama, mutta itse en ole moista hommannut 😀

  119. Maija sanoo:

    Minulla ei ole henkivakuutusta, mutta olen ajatellut sellaisen hankkimista sitten kun oma perhe tulee ajankohtaiseksi ja minulla on ihmisiä, jotka ovat minusta riippuvaisia.

  120. KaroH sanoo:

    On henkivakuutus minulla, miehelläni ja kahdella lapsella 🙂

  121. Päivi sanoo:

    On. Lähinnä asuntolainan vuoksi.

  122. OM sanoo:

    Ei ole. Olen toki joskus päässyt niin pitkälle, että olen alkanut täyttämänään vakuutuspapereita henkivakuutuksen ottamiseksi. Mutta se vaan jotenkin jäi, en edes muista miksi. Pitäisi olla kyllä. Kotivakuutus ja vakavan sairauden varalta vakuutukset löytyvät.

  123. Sonje sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta.

  124. ReeLee sanoo:

    Tunsin piston sydämessäni. Hoidan vakuutukset kuntoon heti huomenna.

  125. linnea sanoo:

    Kyllä henkivakuutus löytyy! Vanhemmat sen mulle aikoinaan ottanut ja on pysynyt matkassa mukana.

  126. Liisukka sanoo:

    Meillä vanhemmilla on molemmilla henkivakuutus.

  127. Kaikki muu on vakuutettu paitsi minä 😀 mulla oli vuoden ajan (ilmainen) mut irtisanoin sen kun ajattelin säästää. Tiedän, on huono säästö, mutta jostain täytyy…

  128. Janni Emilia sanoo:

    Ei ole henkivakuutusta. Ei ole tosin vielä lapsiakaan eikä lainaa. Olen ajatellut, että jos jotain kamalaa sattuisi, sukulaiset luultavasti tukisivat rahallisesti.

  129. Rosa sanoo:

    Henkivakuutusta ei ole ennen kuin tulee perhettä. Asuntolainan yhteydessä otin vakuutuksen kuitenkin vakavan sairauden ja työttömyyden varalle.

  130. Hetukka sanoo:

    Henkivakuutus tuli otettua lähipiirissä tapahtuneiden asioiden takia, ettei ikinä voi tietää mitä eteen tulee.

  131. Henna sanoo:

    En oo ees ajatellut kunnolla asiaa aikaisemmin, nyt ainakin harkitsen vakavasti 🙂

  132. neitiM sanoo:

    Vakuutus vakavan sairauden varalta löytyy. Äitin vaikutuksesta tosin. Kyllä minä sen pienen kuukausimaksun maksan mielelläni siitä turvasta mikä se antaa.

  133. Susanna sanoo:

    Henkivakuutus puuttuu vielä, mutta se on ollut tässä jo hetkisen ”hankintalistalla”. Täytyykin nyt tarttua tuumasta toimeen.

  134. Elena sanoo:

    Täältä löytyy henkivakuutukset!

  135. laura sanoo:

    Löytyy kyllä 🙂

  136. vensku sanoo:

    Ei ole valitettavasti ainakaam vielä. Pitäisi kyllä hankkia! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.