Lähtötunnelmissa

13.05.2016

Moi! Kiitos hurjasti tsempistä ja hyödyllisistä neuvoista teille kaikille. Tämä ja eilinen ollaan menty tosiaan täysin ilman gluteenia ja laktoosia, ja pienen potilaan masu on voinut ihan suhteellisen hyvin ja hän on ollut pirteä oma itsensä. Vaikka tämä nyt tuli loman kannalta huonoon saumaan, niin toisaalta on myös hyvä sauma – saadaan olla kaikki yhdessä, ja voidaan heti testata miten ruokavalion muutokset auttavat, päiväkotiin kai käsittääkseni pitäisi olla lääkärintodistus allergiasta että saa erikoisruokavalion? Ja meillä ei vielä diagnoosia ole. Nyt saadaan hyvä pitkä aikaväli jolloin voidaan testata vaikutusta, ja toivoa että se auttaa pysyvästi.

Tämä päivä on mennyt siivotessa ja pakatessa, ja nyt alkaa kaikki tavarat olla kasassa lukuunottamatta niitä mitä vielä tänä iltana tarvitaan. Lähtö on aikaisin aamulla, ja ollaan jo ennen puolta päivää perillä. Tuntuu uskomattomalta että vihdoin on koittanut tämä päivä, varsinkin kaikkien näiden viime viikkojen hankaluuksien jälkeen. Olen vieläkin kokoajan vähän varpaillani, mutta viimeistään lentokoneen noustessa ilmaan mäkin aion huokaista ja siirtyä lomalle. Hyvin kaikki menee, pakko siihen on uskoa ja lakata olemasta luonteeni vastaisesti sydän kurkussa jatkuvasti.

Ollaan kerrankin pakattu sopivasti tavaraa mukaan, niin että jos vaikka eksyttäisiin ostoksille reissun aikana, on matkalaukuissa vielä tilaa. Tänään kävin ostamassa vielä aurinkorasvat ja muut tarpeelliset, nyt sitten toivotaan vaan mahdollisimman ihania säitä. Niin, ja Otto kävi ostamassa itselleen Star Wars -jättiuimarenkaan jonka päällä hän aikoo lillua uima-altaassa, en kestä! Ihan höpö tuo mies!

Mä olen tosi pahoillani että tämä viikko on ollut bloginkin kannalta vähän tämmöinen ei-niin-säännöllinen, kieltämättä ei ole  mitenkään sellainen olo että juuri nyt on hyvä sauma lähteä lomalle täältä. Mutta uskon että lomailu tekee todella hyvää ja palaan sitten ihan uudella puhdilla kirjoittamaan. Olen ajastanut loman ajaksi useita postauksia, eli höpötykset eivät lopu täältä vaikka mä lomailenkin. Luultavasti päivitän lomakuulumisia myös loman aikana ainakin kerran tai pari, mutta en aio ottaa siitä stressiä. Keskityn nauttimaan lomasta ja siitä että saadaan olla koko perhe yhdessä monen monta päivää putkeen.

Tämän viikon ajan hiljaisina olleet Instagram ja Snapchatkin aktivoituvat lomalla, joten seurailkaa niissä jos haluatte tuoreita kuulumisia, molemmista löydyn nimellä @iinalaura.

Ihanaa viikonloppua kaikille ja kiitos vielä siitä että olette niin ihania <3


No Responses to “Lähtötunnelmissa”

  1. eimii sanoo:

    Ihanaa lomaa, nauttikaa!! 🙂

  2. Sara sanoo:

    Pidä nyt ihmeessä oikeasti lomaa ja päivitä vaikka instagramia ja snapchattia maksimissaan, kyllä me lukijat täällä ollaan sun lomanin jälkeen! 🙂 pitää sunkin saada joskus ihan oikea loma ilman työvelvollisuuksia!

  3. Pikkumyy sanoo:

    Kannattaa varmaankin tarkistaa sieltä tarhasta tuo asia. Koska täällä on nimittäin niin, että allergioista ei yleensä enää lääkärit kirjoittele lappusia (ei ainakaan lastenpkl:n lääkärit), vaan vanhemman oman (tai koulussa vaikka terkkarin) ilmoituksen pitäisi riittää. Toki sitten kirjoitetaan, jos erikseen jostain syystä vaativat. Mutta gluteeinittomasta ruokavaliosta en ole varma, keliakia kun ei ole allergia (kuten ei myöskään laktoosi-intoleranssi) ja gluteiinittomat tuotteet kun ikävä kyllä on kalliimpia kuin tavalliset….

    • . sanoo:

      Täällä taas nimenomaan vaaditaan terveydenhoitajan lausunto (tai lääkärin, jos on testeillä todettu rajoitus). Tällä pyritään välttämään kaikki turhat rajoitteet (sellaiset, jotka ovat enempi makuasioita, kuin oikeasti allergioita…) ja takaamaan oikea ruokavalio niille, jotka sitä todella tarvitsevat.
      Ihanaa lomaa 🙂

      • Pikkumyy sanoo:

        Okei! Niin erilaisia käytäntöjä eri paikkakunnilla. Joskus kyllä ihmettelin itsekin tuota, että tuleeko sitten turhiakin ilmoituksia mutta ehkä sitten on todettu että ilmoitukset eivät ole lisääntyneet noiden lääkärien todistusten poistumisen jälkeen? Toisaalta tää on myös pieni kaupunki, isommassa voi olla enemmän ongelmaa? Emt., ehkä tällaisella käytännöllä on pyritty myös säästämään lääkärien aikaa?

        Tosin en tiedä, voihan olla että terkkarit kuitenkin kirjoittaa noita todistuksia, lääkäreiden sijasta. Ainakin amiksella kyllä kirjoitti, kun siellä ilmeisesti ruokala vaati (tosin ihan nuoren oma ilmoitus riitti, mutta sieltä oltiin kyllä aina äkkiä yhteydessä nuoriin jos erikoisruokia jäi syömättä). Peruskoulusta mulla ei olekaan kokemusta.

        Ja tosin keliakiasta nyt saa jokatapauksessa todistuksen ainakin Kelaa varten (kait keliaakikot edelleenkin jotain tukea saa?). Osittainhan ne testitkin on juuri siksi, samaten kun esim. maitoallergiassa (isommat tosin ei mitään korvausta siihen kai saa, mut imeväisikäiset jos joudutaan ostamaan apteekista korviketta).

  4. Ihanaa lomaa teille! Toivotaan, että on ohimenevää. Kirjoittelin aiempaan postaukseen keliakiasta. Se on siis autoimmuunisairaus, jota todetessa ei itse saa aloittaa gluteenitonta ruokavaliota… Hankala juttu siis! Keliakian toteaminen vaatii tähystyksen, jota varten tyätyy olla syönyt gluteenia, että tulos ei ole väärä. Kysy ihmeessä niin kerron lapsen keliakiasta, jos aihe kiinnostaa.

  5. Annika sanoo:

    Oikein ihanaa lomaa teille, toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja rentouttavasti! <3

  6. Janina sanoo:

    Ihanaa lomaa, nauttikaa!
    Kurjia nuo Tiaran vatsavaivat, mutta veikkaan että jännitykselläkin saattaa olla osuutta asiassa. Itse kärsin myös usein vatsakivuista vaikkei keliakiaa tai laktoosi-intoleranssia olekkaan, vaan ärtyvän suolen oireyhtymä. Olen myös kova jännittäjä ja stressaaja, aina kipeänä kun joku reissu edessä. Ja sitten paikan päällä huomaakin, ettei vatsa enää vaivaa kun on muuta ajateltavaa ja on rentoutunut! Tsempit koko perheelle!

  7. Roosa sanoo:

    Älä turhaan päivitä blogia vaan lomaile nyt oikein kunnolla! Sehän on jo huippua, jos postauksia on ajastettu! Kyllä se loma pitää olla vain loma teillä blogisteillakin 🙂 Ihanaa lomaa teille kaikille!

  8. Jellu sanoo:

    Nauttikaa lomasta! Soitappa neuvolaan ja kysy sieltä jonkinlaista todistusta ruokavalioon,ainakin jos onnistuis saada semmonen väliaikainen jos ei diagnoosia vielä saa hetkeen. Meilläkin on pojilla laktoositon ruokavalio niin neuvolan kautta ollaan saatu todistuksia.

  9. Katjannh sanoo:

    Tekisi mieli ihan kieltää postauksien kirjoittelu reissun aikana, että sinun tulisi oikeasti otettua rennosti! 😀 Ihanaa reissua ja pitäkää hauskaa 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.