Kesän ensimmäinen piknik

19.05.2016

Olen mukana Indiedaysin ja Nokian panimon kampanjassa, jossa testattiin uusia sun’n ginger beer & sun’n cream soda -virvoitusjuomia. Lähdin innolla mukaan, sillä jo ennen kampanjan alkua mun pari kaveria oli hehkuttanut kyseistä kermalimua facebookissa, ja halusin päästä maistamaan. Kampanjan myötä me saatiin hillitön kasa limpparia juotavaksi, ja mulle tuli mieleen että haluan jakaa tämän limun maistelun ilon ja lähteä kaveriporukalla piknikille. Sovittiin piknik-päiväksi helatorstai, sopiva ylimääräinen vapaa keskellä viikkoa, mutta ei osattu arvata että saataisiin ihan niin loistavat säät piknikin ajaksi. Olin ihan varautunut etukäteen siihen että puistossa pitäisi kärvistellä takit päällä – mutta vielä mitä, siellähän me oltiin aivan kesäisissä meiningeissä.

Tämä olikin kiva tapa aloittaa kesä, yhdessä läheisten ystävien kanssa piknikillä hyvästä ruuasta ja virvoitusjuomista nautiskellen. Sun’n cream soda ja Sun’n ginger beer ovat saaneet inspiraationsa jenkkiklassikoista, ja sen kyllä huomaa sillä mielestäni kumpikaan ei maistu miltään perinteiseltä suomalaiselta limulta. Vaniljanmakuinen cream soda maistuu kermaiselta ja ihanan pehmeältä, ja inkiväärillä maustettu Ginger beer on tosi raikas. Jos laittaa silmät kiinni ja aurinko sattuu hellimään kasvoja, voi melkein kuvitella olevansa jossain Malibu beachilla, haha.

Meidän kaveripiiri on levittäytynyt ympäri Pääkaupunkiseutua siihen malliin, että yhteisten treffien sopiminen, varsinkin isolla porukalla, on usein rakettitiedettä. Ei se pelkkä välimatka, mutta kaikkien erilaiset työt, koulut ja elämäntilanteet vaikuttavat ja joskus on melkein mahdotonta löytää sopiva päivä kaikille. Siksi täytyy olla super onnellinen että saatiin nauttia tästä upean kesäisestä päivästä monen rakkaan ihmisen kanssa. Viihdyttiin puistossa monta tuntia höpötellen, jalkapalloa pelaten, ja herkuista ja virvoitusjuomista nauttien. Mikäs sen parempaa! Herkkuja tuotiin kaikki paikalle tasapuolisesti, ja tarjolla oli mm. sitruunamarenkipiirakkaa, pähkinöitä, juustoja, patonkia, tuorejuustoja, guacamolea, ruisnachoja, viinirypäleitä, karjalanpiirakoita ja pikkupullia. Kyllä saatiin mahat täyteen.

Tämä keskipäivän piknik oli alkoholiton, mutta nämä virvoitusjuomathan sopisivat hyvin myös drinkkipohjaksi erilaisiin kesän juhlajuomiin kuten booleihin. Itse olen ottanut ginger beeriä myös saunajuomaksi, toimii siinäkin roolissa paremmin kuin hyvin. Yksi vika näissä juomissa kyllä on:  ne on ihan liian koukuttavia, ja tähän voivat kuulemma yhtyä kaikki kaveritkin.

Nokian panimo on pieni ja symppis panimo nimensä mukaisesti Nokialta, joka herkullisten virvoitusjuomien lisäksi panee olutta. Koko yrityksen tarina löytyy heidän nettisivuiltaan, ja käykää ihmeessä kurkkaamssa heidän vasta avatut FB-sivunsa myös.

Ihanaa päivää kaikille, nauttikaa auringosta <3


3 Responses to “Kesän ensimmäinen piknik”

  1. Essi sanoo:

    mistä noita limsoja vois ostaa? löytyykö nitä siis ihan ruokakaupoista? :-)

  2. Eeva sanoo:

    Millä ylläpidät tota violettia hiusväriä? Jollain sävytteellä vai? :)

Kommentoi