Mallorca lasten silmin

05.06.2016

Ihan kreisiä että meidän reissuun lähdöstä on kohta jo kuukausi! Sitä odotti niin kovasti, ja sitten se olikin jo silmänräpäyksessä ohi. Onneksi mukavaa matkaa voi muistella kuvista ja videoista, ja uusiakin reissuja varmasti tulee. Nyt  on aika päästää lapset ääneen, ja antaa heidän kertoa, mitä meidän Mallorcan reissulla tapahtui. He saivat aika ajoin matkan aikana tarttua itse kameraan, ja tämä postaus onkin kuvitetty täysin lasten ottamilla kuvilla, toki minun editoimana. Kymmenen kysymystä reissusta lapsille!

1. Millaista oli lentää lentokoneella?

Z: Että meni korvat tukkoon. Ja oli kivaa piirtää piirustuslaudalla ja kattoo kaupas M&M’sejä.

T: Kivaa! Mä sain kirjoittaa mun uutta omaa päiväkirjaa joka on Frozen. Liimasin sinne tarroja ja kirjoitin salaisuuksia.

2. Mitä kaikkea me tehtiin Mallorcalla?

Z: Käytiin pomppulinnassa ja leikkipuistossa. Ja käytiin ravintolassa ja siellä minidiscossa ja isossa discossa missä oli popcornikone.

T: Noooooo käytin uimassa, ja liukupompussa ja nii ja sit isi opetti mua uimaan ja mä melkeen osasin. Ja sit käytiin ravintoloissa syömässä ja juna-ajelulla ja mä ratsastin ponilla monta kertaa! Katottiin hotellissa elokuvaa, käytiin rannalla ja ajettiin taksilla sinne toiseen paikkaan.

3. Mitä me syötiin Mallorcalla?

Z: Kanapihviranuja. Ja kanaämpäriä, se oli hirveän iso! Ja sain aina tikkaria ravintolassa, mut kotona ei saa koska tulee reikiä hampaisiin.

T: Gluteenitonta ja maidotonta pizzaa, ja paistettua kalaa ja kanaa ja ranskalaisia. Ja riisikakkuja ja pähkinöitä ja vesimelonijäätelöä ja tikkaria.

4. Mikä oli hauskinta reissussa?

Z: Et me päästiin sinne pikku junaan ajelulle. Ja syödä jälkiruokaa, ja se et mentiin ainakin seitsemän kertaa uimaan!

T: No ekaksi parasta oli uiminen isin ja äidin ja Zeldan ans. Ja tokaksi parasta oli leikkipuisto. Ja sit  kolmanneksi parasta oli lastenkerho ja kaverit. Ja neljänneksi parasta oli mennä kalakumiveneellä siel rannassa.

5. Millaista oli käydä rannalla?

Z: Me kerättiin simpukoita sellaisia pieniä.

T: Oli kivaa kun me kirjoitettiin omat nimet hiekkaan ja etsittiin yhdessä pikkusimpukoita.

6. Mikä oli paras ostos Mallorcalta?

Z: Masha ja minun liskomagneetti. Ja joku vaate se minun mekko, ja kalavene! Ja mun minions-kellukkeet, vaik ne meni rikki.

T: Mun kaksipiippunen vesipyssy jolla ammuin vettä isin ja äidin päälle ja ne kiljui. Ja mun Rarity- My Little Pony pehmolelu.

7. Mikä on sinun kaikkein paras muisto Mallorcan reissusta?

Z: Kiipeily siellä tunnelissa ja se kun mä pääsin siihen isoon liukumäkeen!

T: Et mä sain tarran, ja se ku isi opetti mua uimaan!

8: Mitä haluaisit vielä kertoa reissusta?

Z: Et mä tykkään mun Mashasta jaa se on mun lempipehmolelu ja nukun sen kanssa.

T: Mä haluisin viel kertoo yhden jutun, et mä söin kalaa, ja sit mä leikin hyrrällä ja että Zelda dippasi sitruunaa ketsuppiin ja söi sitä ja se oli kuulemma hyvää!

Mihin haluaisit lähteä seuraavaksi?

Z: Marsiin, mut siel ei oo kuuma kuin Mallorcalla mut kyllä siellä voi marssia.

T: Vaikka Espanjaan mut johonkin toiselle saarelle. Kato niinku samaan maahan mut eri paikkaan mis mä en oo viel käyny.

Lähtisitkö uudestaan Mallorcalle?

Z: Joo tänään mä lähtisin! Voidaaks me äiti?

T: Joo lähtisin kyllä kun siellä oli niin kivaa. Oli siistii mennä niin kauas!


No Responses to “Mallorca lasten silmin”

  1. Anonyymi sanoo:

    En suosittelisi lomamatkoilla käyttämään minkäänlaisia ”eläinhuvituksia” kuten tuo poniajelu. Eläinten olot ovat usein todella huonot, ja nuokin ponit ovat luultavasti useita tunteja töissä paahtavassa auringossa ilman kunnollisia taukoja ja lepoa. Myös elefanttiratsastus, eläinten kanssa kuvien ottaminen (niin läheltä että voit koskettaa eläintä) ja aasi tai poniajelut ulkomailla ovat erittäin erittäin kyseenalaista toimintaa, eikä turistien niitä tulisi käyttää.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Nämä ponit olivat läheiseltä ranchilta (n. puolen kilsan päästä), ja olivat siinä varjossa kylmän juotavan kanssa katoksen alla ja hengailivat. Käveltiin siitä joka ikinen päivä ohi monta kertaa kun oli ihan hotellin vieressä, eikä ponit siinä koskaan olleet muutamaa tuntia kauempaa ja tosiaan vain iltaisin klo 16 tai 17 alkaen, eli ei päivän kuumimpaan aikaan. Mä en ikinä menisi mihinkään elefanttiratsastukseen tai tiikereitä paijaamaan mutta tuo nyt oli aivan eri asia. Mallorca kuuluu Espanjaan joka on EU-valtio, ja luotan kyllä siihen että siellä on tarkempaa kuin jossain Thaimaassa.

  2. Nimetön sanoo:

    Kiva postaus, mutta olisin ollut enemmän juuri lastenne näköinen postaus jos kuvat olisi olleet editoimattomia 🙂

  3. Juuli sanoo:

    Jos ei muuta nii kyl nuo teidän tytöt osaa kuvata! Kenties äidiltä perittyä ;D

    Kuulostaa hauskalta teidän reissu, mukava lukea näitä postauksia. Huomaa myös että sinä Iina olet just eikä melkeen omalla alallasi tämän ammattisi kanssa 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi ihana, kiitos paljon ihanasta kommentista <3 😀 Reissu kyllä oli mahti, kiva jos se tunnelma välittyy sinne ruudun toiselle puolellekin! Ja mä viihdyn kyllä tosi hyvin blogaten ja sisältöä tuottaen, toivottavasti saan jatkaa sitä mahdollisimman pitkään ja kehittyä ja kasvaa. 🙂 Ihanaa kesää sinne!

  4. Mira sanoo:

    ”Z: Marsiin, mut siel ei oo kuuma kuin Mallorcalla mut kyllä siellä voi marssia”

    Nyt en ehkä kestä taas näitä vastauksia 😀

  5. Minja sanoo:

    En vaa kestä noita lapsia miten ihania :D<3! Teillä kyllä vaa on niin ihana perhe<3

  6. Heli sanoo:

    Ihania ja hauskoja vastauksia. Jotenkin liikuttavaa, miten vähällä lapset ovat onnellisia: paras muisto koko reissusta on ”se kun mä sain tarran”.

    Itse muistan 16 vuotta sitten tehdystä Kyproksenreissusta vain muutamia asioita, mitkä kyllä myös kertovat omaa tarinaansa siitä, miten vähän lapsi tarvitsee (olin silloin 6):muistan hotellialueen kissan, allasalueen ja sen, miten kerran isin kanssa menimme sinne allasalueelle ”yöllä” (eli varmaan kahdeksalta illalla, mutta oli pimeää ja sisko meni nukkumaan jo). Ja että lähellä oli leipomo, josta haettiin aamuisin leipää.

  7. Riina sanoo:

    Haha, en tiiä onko tää enemmän loukkaus sua kohtaan kun kehu tyttöjä kohtaan kun en oikeesti tajunnut kuvien olevan tyttöjen ottamia vaan ehdin unohtaa ton alun huomautuksen ja kuvittelin näiden olevan sun ottamia. Ei paha tarhaikäisiksi, vie sun duunit pian :’D

  8. Sannak sanoo:

    Lapset ovat ihania <3 totuus tulee sieltä ja se on että teillä oli huippu ihana reissu 🙂 meinasi tippa tulla linssiin tiaran vastauksesta parasta oli kun isi opetti uimaan!

  9. Anneli sanoo:

    Olipa ihana postaus, tosi herttasia vastauksia tullut 🙂 Ja hyviä kuvia sun lapset kyllä osaa ottaa!

    Elämää tangolla ja sen ympärillä

  10. Julia sanoo:

    Ihana postaus:) Ja Tiara ja Zelda on tosi hyviä kuvaamaan:)

  11. mismiss sanoo:

    ihania vastauksia, ihanat tytöt, teillä oli kyllä varmasti huippuloma (:

  12. Eikä miten ihania! Tarra ja Marsiin minunkin suosikkivastaukset!

  13. Martta sanoo:

    Marsiin… nää on ihan parhaita postauksia missä tytöt pääsee ääneen, näitä lisää!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.