Helppo ja herkullinen lounassalaatti

26.07.2016

Kesällä tekee kauheasti mieli syödä vaan kaikkea raikasta, ja siksi me ollaan syöty tosi tosi paljon vihanneksia ja hedelmiä ja tehty monesti salaattia ihan ruuaksikin. Meidän onneksi lapset tykkäävät molemmat kovasti sekä vihanneksista että hedelmistä paria satunnaista inhokkia lukuunottamatta, joten salaattilounaatkin onnistuvat hyvin. Molempien ehdoton herkku on avokado jota he söisivät jokaisella aterialla, musta se on hassua koska itse taas en pitänyt lapsena avokadosta ollenkaan, jotenkin opin arvostamaan sitä vasta vanhempana. Mutta hyvähän se on siis että maistuu, en valita todellakaan.

Tässä on nyt yksi meidän viimeaikojen suosikkisalaatti, joka on tosi helppo ja nopea valmistaa ja jossa mun mielestä yhdistyy kivasti kalan vähän suolaisempi maku, melonin makeus ja avokadon kermaisuus, jotka raikastuvat sitten tuoreella salaatilla, kurkulla ja herneenversoilla ja saavat potkua aikuisten lautasilla chilistä. Musta on myös kiva tehdä ruuasta sellaista että siinä on myös erilaista suutuntumaa mukana, ja lapsetkin tykkäävät. Kurkku raasteeksi ja avokadosta vähän suurempia paloja, esimerkiksi.

Vihreä lohisalaatti (4 annosta)

2 kypsää avokadoa

1/2 hunajameloni

1 kurkku

1 pussi salaattisekoitusta oman maun mukaan

150g kylmäsavulohta

2 limeä

(1 punainen chili)

chilisuolaa

mustapippuria

tummaa balsamicoa

Raasta kurkku, pilko melonit ja avokadot isoiksi paloiksi. Asettele ne joko suoraan lautasille tai sitten isoon kulhoon sekaisin. Purista avokadojen päälle limemehua ja rouhi chilisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile kylmäsavulohet joko kylmänä, tai nopeasti pannulla paistettuna jos lapsille ei maistu kylmä lohi. Koristele herneenversoilla ja tuoreella chilillä, ja tarjoile tumman balsamicon kanssa.  Tähän voisi hyvin yhdistää vielä vaikkapa vihreitä soijapapuja ja pannulla hunajassa pyöräytettyjä cashew-pähkinöitä, joita meillä ei nyt ollut. 

Ihanaa ja herkullista tiistaita kaikille <3


No Responses to “Helppo ja herkullinen lounassalaatti”

  1. Amanda sanoo:

    Tuli tästä postauksesta mieleen, että olispa hauska kuulla jossain postauksessa koko teijän perheen (myös lapsien) inhokit ja suosikit! Tyylillä: inhokki ja lemppari ruoka, elokuva,leikki,sää,paikka yms… Teidän lapset vastaa niin mahtavan hauskasti kaikkeen,olisi kiva kuulla 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.