Nova kaksi kuukautta

06.04.2017

Meidän vauva täytti tänään jo kaksi kuukautta, apua! Käytiin uuden etapin kunniaksi myös neuvolassa, ja neiti kasvaa aivan älytöntä vauhtia. Mitat olivat tänään jo 6120g (3570g) ja 60cm (49cm), suluissa syntymämitat. Nova sai tänään myös ensimmäisen rokotteensa, suun kautta annettavan rotavirusrokotteen. Nyt sitten vaan toivotaan ettei rokotteesta tule sen suurempia masuvaivoja. Mutta onhan se tosi hyvä ottaa, kun miettii miten hurjan huonoon kuntoon rotavirus voi viedä pikkuisen vauvan ja vielä vähän isommankin.

Mitä meidän isopieni kaksikuukautinen sitten osaa ja tykkää tehdä? No ainakin höpöttää. Sen jälkeen kun Nova jokelsi ensimmäisen kerran viisiviikkoisena, ei ole mennyt päivää tai hereillä oltua tuntiakaan etteikö jotakin asiaa olisi tullut. Hän on tosi kova jokeltelemaan ja innostuu heti kun häntä katsoo tai vähän juttelee. Häneltä tulee paljon erilaisia äänteitä ja hän jaksaa hölistä pitkät pätkät niin meille vanhemmille, isosiskoilleen kuin leluillekin. Tulee juttua myös Armas-koiralle, mummulle ja neuvolan hoitajalle.

Hän rakastaa kölliä oman vaaleanpunaisen pehmeän peittonsa päällä tai leikkimatolla, ja huitoa leluja tai isosiskon naamaa. Tällä viikolla hän löysi myös nyrkkinsä, ja ne löysivät tietenkin tiensä suuhun. Tänään keittelin taas kaikki meidän miljoona erilaista tuttia siinä toivossa että joku niistä kelpaisi nyt kun suussa on ollut jo muutakin kuin tissi. Saa nähdä, neiti kerkesi nukahtaa yöunille niin ei vielä kokeiltu mutta ehkä huomenna?

Nova viihtyy hyvin kantorepussa, ja ottaa siellä pitkiä unia. Tänäänkin käytiin neuvolan jälkeen pressissä keskustassa asti ja hän nukkui koko reissun ajan repussa ja jatkoi vielä kotona tyytyväisenä unia vaikka riisuin repun ja tytön lattialle. Vaunuissa hän ei hirveästi tykkää olla hereillä, mutta nukkuu kyllä siellä ihan hyvin. Ja onneksi vaunut toimivat hyvin ostos- ja tavarakärryinä neidin ollessa kantorepussa, se on ihan win-win meille molemmille. Myös turvakaukalossa uni maittaa hyvin.

Iltaisin Nova nukahtaa joskus yhdeksän maissa yöunille, ja nukkuu ekan pätkän puoleen yöhön asti, sitten hän syö, ja sen jälkeen hän jatkaa unia aamuneljään tai viiteen asti. Aamulla hän syö vähän tiheämmin, ja sitten yleensä noustaan ylös joskus seitsemän ja yhdeksän välillä, se vaihtelee aika paljon vielä. Joskus unta riittää pidempäänkin ja toisinaan hänellä on kovat höpöttelyt menossa jo seitsemältä. Päivällä hän nukkuu kolmet tai neljät päiväunet, vähän riippuen siitä moneltako aamulla herätään ja kuinka pitkiä unia hän nukkuu ja mitä tehdään.

Vatsallaan Nova viihtyy hereillä hienosti, ja neuvolan hoitaja nauroi että hän möyrii jaloilla ja käsillä niin paljon että melkein liikkuu eteenpäin. Jos nyt ei kuitenkaan ihan vielä sentään.

Nova inhoaa pipoja, hän ei kertakaikkiaan tykkää yhdestäkään piposta missä on ne leuan alle tulevat nauhat. Tänään hommasin kaksi pipoa ilman nauhoja, täytyy kokeilla jos sellainen olisi sitten mukavampi tai huomaamattomampi tai edes vähän vähemmän harmittava. Pipo on kuitenkin ehdottoman tärkeä näillä kevään petollisilla säillä kun on muka niin lämmintä mutta sitten kuitenkin tuulee.

Nova on kyllä aivan mahtityyppi ja hänen luonteessaan on selvästi havaittavissa joitakin isosiskojensa luonteenpiirteitä myös. Hän vaikuttaa iloiselta ja mahdollisesti tulevaisuudessa on yhtä kova puhumaan kuin siskotkin, sellainen räpätäti hänkin vaikuttaisi olevan.

Onnea Nova kaksi kuukautta <3


8 Responses to “Nova kaksi kuukautta”

 1. Avatar Lauris sanoo:

  Onnea Novalle! Tästä blogista on tullut nyt ehdottomasti oma lemppari, oma esikoistytär on viikon Novaa vanhempi ja on ollut hauska seurata miten teidän arki sujuu ja samalla vähän vertailla tyttöjen kehitystä (vaikka kaikki vauvat on tietenkin ihan erilaisia ja jokainen kehittyy omaan tahtiinsa :) ) Oon myös bongannut monta vaatekappaletta Novan kuvista, jotka löytyy myös meiltä (mm. Papun sitruunankeltaiset housut) :D

 2. Avatar Annukka sanoo:

  Onnea ihanalle Novalle! <3

 3. Avatar Jeee. sanoo:

  Moikka! Ihania pieniä tyttöjä teillä Tuohon tuttiasiaan ajattelin kommentoida.. Meillä ei esikoinen meinannut myöskään oppia tutille ollenkaan ja siihen opetteluun meni kauan aikaa. Ja ajattelin jo luovuttaakin tutin suhteen, mutta se olisi tarkoittanut sitä että minä olisin ollut se tutti aivan taukoamatta Tuttia yritin tarjota aina kun tuli pienikin harmitus, mutta sylki vaan pois. Vihdoin sain hyvän neuvon : tarjoa tuttia aina silloin kun vauvalla on hyvä olla ja kaikki on kunnossa. Näin hän oppii liittämään sen hyvään, turvalliseen ja mukavaan asiaan. Jos tarjoat tuttia vain harmin ja itkun tullessa, on se tutti selkeästi merkki huonosta.
  Voi olla että olette jo näin tehneetkin, mutta kunhan ajattelin kuitenkin tämänkin kirjoittaa

 4. Avatar Terhi sanoo:

  Heippa
  Viiden lapsen kokemuksella ajattelin ”tarttua kynään” ja kertoa että kaikilla muilla paitsi nuorimmalla on ollut tutti käytössä.
  Kuopus ei sitä koskaan huolinut, enkä sitä oikeastaan alun jälkeen edes viitsinyt enää tyrkyttää. Peukkua imi nukahtaessa muutaman kuukauden, ja se jäi sitten itsekseen pois.
  Imetin häntä 1,5 vuotiaaksi enkä kokenut että olisin ollut hänelle sen enempää tutin korvike kuin muillekaan lapsille tuohon aikaan.
  Kyllähän sitä toivoi välillä että voi kun olisi se tutti kelvannut mutta jälkikäteen ajatellen parempi näin. Hyvin pärjättiin ilmankin.
  Jos vielä luoja suo ja saan lapsen, yritän mennä ilman tuttia.
  Tuttipulloja meillä on ollut ainoastaan esikoisella.

  Ihanan aurinkoista kevään jatkoa teidän ihanalle perheelle ja sinulle, nuori äiti!

  Terkuin Terhi, Laitilasta. Viisi lasta, ja neljänkympin paremmalla puolella.

  P.s. blogisi on hyvä!

 5. Voi miten nopeasti aika menee!!teidän tyttö on kyllä niin söpö♡♡
  Kiva,että muillakin on vauvoja jotka höpöttelee paljon. Meillä Minea on aivan mahdoton jokeltelemaan omia juttujaan!vieraat tosin vihjailee, että tyttö on äitiinsä tullut…:)

 6. Avatar Juulia sanoo:

  Söpö Nova! <3 Ihana idea tehdä kukista numero ^^

 7. Avatar Niina sanoo:

  Oi, Nova vaikuttaa niin iloiselta pieneltä tytöltä!

  Hei mulle tuli mieleen kysyä, että saisinko piirtää kuvan Zeldasta? Harrastan (ja on se ammattikin) piirtämistä ja yritän aina tasaisin väliajoin harjoitella myös muotokuvien piirtämistä. En ole piirtänyt lapsia yhtään, mutta teidän lapsista on blogissa aina niin iloisia kuvia ja tuli mieleen että sellainen voisi olla kiva mallikuva piirtämisessä. :) Tietysti lähettäisin sulle sitten sen valmiin kuvan, jos se onnistuu : D

 8. Avatar juulia sanoo:

  sori, oon todella tietämätön äitiys- ja vauva-asioissa, mutta miksi sitä tuttia pitää väkisin yrittää tyrkyttää? :D

  toinen juttu, voisiko siskoksista tehdä vaikka jonkun vertailupostauksen? esim vertaat novaa siskoihinsa samanikäisenä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.