Rentoja päiviä Oulussa

22.06.2017

Ollaan oltu täällä nyt reilun viikon verran, ja fiilis on ihanan rentoutunut. Vaikka kotonakin on tietysti rentoa niin täällä sitä voi rentoutua vielä aavistuksen enemmän, kun on koko iso suku ympärillä ja sellainen koko kylä kasvattaa -meininki. Täällä voi vaan poiketa nopeasti käymään kaupassa ja huikata lapsille että ”äiti ja isi käy Novan kanssa kaupassa”, ja lapset jatkavat tyytyväisinä leikkejään mun serkkujen kanssa. Ja illalla kun lapset jo nukkuvat, voi hyvin mennä Oton kanssa kahdestaan saunaan ilman itkuhälytintä ja istua löylyissä vaikka tunnin, kun tietää että mun täti kyllä hoitaa jos joku sattuu heräämään kesken unien.

Ollaan käyty katsomassa mun mummua hoitokodissa ja ajeltu Haaparannalle ja käyty Kemissä moikkaamassa Oton sukulaisia. Paljon ollaan vietetty aikaa sukulaisten kanssa ja se on ihan parasta. Onneksi ollaan molemmat niin perhekeskeisiä ihmisiä että väenpaljous ja yhdessäolo ei meitä ahdista, vaan nimenomaan on ihanaa. Huomenna on jo juhannusaatto, hirveää vauhtia taas mennyt tämä aika täällä. Me pidetään isolla porukalla juhannusjuhlia täällä mun tädin luona ja saadaan tänne serkkuja ja mun äiti ja pappa, ja isotäti perheineenkin illanviettoon, tulee varmasti mukavaa. Saa vain nähdä että miltä tuo sää näyttää huomenna, että onko perinteiset juhannuksen räntäsateet vai jopa ihan aurinkoa. Jos vain sää sallii niin päivällä piipahdetaan torilla, ja illalla sitten grillaillaan porukalla.

Jonkinlaiset juhannusseppeleetkin pitäisi tytöille vielä värkätä jos vain löydän tarpeeksi sopivia kukkia. Ehkä he lähtevät niitä etsimään yhdessä mun kanssa tänään? Viime vuonna tein seppeleet heille ekaa kertaa ja eihän se edes ollut kovin hankalaa, vaan aika hauskaa. Ja tytöt näyttävät niin ihanan söpösiltä kauniit seppeleet päässään.

Musta tuntuu että Nova on kasvanut taas ainakin kilometrin sinä aikana kun ollaan oltu täällä, ja muutenkin on alkanut matkimaan ja tekemään vaikka mitä hassuja juttuja. Hän matkii päristelyä ja huulten paukauttamista ja yskii herrasmiesyskää kun haluaa huomiota. Ja ne naurunkiljahdukset mitä hän päästelee kun nuuskuttaa hänen masua tai hyppyyttää, on niin suloisia.

Ja jos on meidän kuopus kasvanut niin ai että on kyllä nuo isommatkin. Puolitoista viikkoa isompien lasten seurassa ja he ovat muka itsekin niin isoja ja itsenäisiä. Yleensä heitä saa halia sohvalla vaikka koko illan jos haluaa mutta nyt he touhuavat kokoajan mun pari vuotta vanhemman kummipojan kanssa ja käyttävät mun teini-ikäisen serkun kanssa koiraa lenkillä ja menevät ja tulevat pihalle ja sisälle aivan omia aikojaan. Hyvä että ruokapöydässä kerkeää istua hetken paikoillaan. Käytiin ostamassa esikoiselle oma kruisailulauta (tämä on nyt korjattu että ei ole skeittilauta ei), ja hän sillä kovasti harjoittele etenemistä. Apua! Missä mun pienet vauvat on<3

Mä päivittelen kyllä juhannuskuulumisiakin tänne mutta haluan jo nyt etukäteen toivottaa aivan ihanaa juhannusaattoa kaikille, toivottavasti säät suosivat <3


6 Responses to “Rentoja päiviä Oulussa”

 1. Sara sanoo:

  Ihana postaus taas ja ihania kesäkuvia ja fiiliksiä! Pakko oli tehä tää kommentti ihan sen takia et sydän suli tolle pelaamiskuvalle! Oma parisuhde ”perustuu” pelaamiselle, niin jotenkin näkis että tuo olisi ihana tulevaisuusnäkymä. (Toki sillä omalla perheellä). Tästä tuli hyvä mieli! :)

 2. Viivi sanoo:

  Ihanalta näyttää ja kuulostaa<3 mulla on itsellä iso perhe ja se on ihan parasta. Haaveena meillä oliskin useampi lapsi mutta toista ei ole kuulunut.. oon paljon surrut sitä meidän tytön kannalta että joutuu kasvamaan "yksin", mutta tästä taas huomaa että ei hätää, hänellä on ihan mahtava suku ympärillä eikä yksinäistä varmastikkaan. Muutenkin hassua että kun teen surutyötä tästä että voi olla et me ollaan yksilapsinen perhe, et monesti mietin sua (vaikken edes tunne!) et sustakin on kasvanut niin ihana ihminen eikä mikään stereotyyppinen ainokainen. :)

 3. Veera sanoo:

  Sulla on kyllä suloiset lapset :-) Ja onnea vielä uudesta tulokkaasta, ihana pieni vauva :-)
  https://veeramatilda.blogspot.fi/

 4. liinu sanoo:

  Hei! Tuo musta mekkosi, kiinnostaisi tietää se on? Hienon näköinen☺

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No hui! Enpä ollut ennen kuullutkaan koko Minetistä ennen kun käytiin Nallikarissa jäätelöllä. Kaikkea sitä :O

Kommentoi