Kaksi suurta merkkipaalua samana päivänä

14.07.2017

Meidän perjantai on pitänyt sisällään touhua, ulkoilua ja uusia juttuja. Käytiin nimittäin ostamassa esikoiselle hänen elämänsä ensimmäinen oma puhelin tänään. Mä ajattelin kirjoittaa tästä puhelin-asiasta ihan oman postauksensa, kun siitä on varmasti paljon kirjoitettavaa ja vinkattavaa. Ei ole mikään ihan pieni juttu ottaa puhelinta eka kertaa käyttöön lapselle, ja kaikkien asetusten ja sovellusten ja liittymien kanssa saa olla tosi tarkkana, niinkuin ollaan oltukin. Esikoinen on aivan liekeissä puhelimestaan, ja sen käyttöä ollaan harjoiteltu kovasti tänään yhdessä.

Kyllä täytyy myöntää että tämä merkkipaalu herkisti mut, vaikka kyllä me ollaan hupiakin tästä jo saatu. Neidin naputtelema ensimmäinen Whatsapp -viesti tädilleen meni ihan nappiin, ja hän kieli keskellä suuta kirjoitti ihan oikein asiansa. Mä kun luulin että hän olisi kommunikoinut ääniviesteillä, mutta ei, rohkeasti heti näppiksen kimppuun vain, ja hienosti sujui. Emojitkin muisti laittaa, ja nyt hän osaa jo lähettää kuvia ja videoitakin ihan iisisti. Ja nyt meillä on ryhmäkeskustelu, Tiara, äiti ja isi. AWW!

Puhelinshoppailun jälkeen tultiin kotiin, ja me leikittiin keskimmäisen kanssa muovailuvahoilla sillä aikaa kun Otto laittoi Tipan kanssa uutta luuria kuntoon. Zelda oli katsonut youtubesta videon jossa barbeille tehtiin muovailuvahasta päheitä vaatteita, ja hän toivoi että mä auttaisin häntä tekemään barbeille ihan itse muovailuvaha-vaatteet. Se oli yllättävän hauskaa! Siis niin simppeli idea, miten ei ole koskaan käynyt pienessä mielessäkään että voisi stailata barbeja muovailuvaha-vaatteilla??

Meillä oli tosi kivaa, mä autoin kaulimisessa, ja hän kertoi millaiset vaatteet halusi että leikkaan, ja sitten sai myös koristella vaatteet hienoilla itse askartelemillaan ympyröillä. Me istuttiin vaikka kuinka kauan keittiönpöydän ääressä askartelemassa ja mä yritin saada muka hienot ompeleetkin tehtyä hameeseen. Muovailuvahat on kyllä niin mahtavia, niin yksinkertaisia mutta taipuvat niin moneen. Ja on kyllä mahtava youtubekin, mä oon ainakin huomannut että meidän tytöt katsoo sieltä melkeinpä pelkästään DIY-videoita kaikista askartelu- ja lelujutuista, ja niistä saa mahtavia vinkkejä mitä voidaan yhdessä tehdä.

Käytiin illalla vielä iltakävelyllä tyttöjen kanssa ja ostettiin jäätelöt koko porukalle, ja sen jälkeen mentiin vielä leikkipuistoon hetkeksi leikkimään ilta-auringossa.

Merkkipaaluja on muuten saavuttanut meidän kuopuskin tänään – hänen ensimmäinen hampaansa on nyt tullut läpi. Sen sai äitikin tuntea tuossa nukuttaessa, kun hän innostui kiskomaan ainokaisella hampaallaan ja oikein venyttämään. Ah! Mutta ai että, en kestä, ensimmäinen hammas<3


14 Responses to “Kaksi suurta merkkipaalua samana päivänä”

 1. Tep sanoo:

  Super kiva blogi sulla :)

 2. Saara sanoo:

  Puhelimen hankkiminen tuon ikäiselle lapselle jakaa taatusti mielipiteitä. Tunnustan aluksi itsekin kummastelleeni että mitä Tiaran iläinen tekee puhelimella mutta nopeastipa tuli muutama ihan järkevä syy mieleen.
  Tekin nyt kumminkin asutte isossa kaupungissa ja eikai siihen loppuviimein kovin kauan mene kun Tiara kulkee yksin kouluun, harrastuksiin ym.. Onhan se silloin mukava saada vanhempi kiinni nopeasti jos tulee jotain asiaa tai ongelmia. Ja vaikka nyt ei tulisi mihinkään kovin kauas lähdettyä niin toinen juttu onkin se, että nykyään on hyvä oppia netin pelisäännöt jo ajoissa. Mä olen tainnut olla jo lukiossa kun ne oikein kunnon älypuhelimet tuli markkinoille, siihen asti nettiä käytettiin vain kotona sillä omalla pöytäkoneella tai koululla. Puhelimella kuunneltiin vain musiikkia ja ehkä pelattiin pelejä ja kilpailtiin siitä kellä on tarkin kamera. :D
  Siitä puhelimeen koukuttumisesta sulla olikin instassa hyvä kommentti että pelisäännöt ratkaisee. Uskon että Tipasta tulee ihan valveutunut puhelimen käyttäjä kun opastatte huolella ja sovitte mitä saa ja varsinkin mitä ei saa tehdä. :) Ihanaa loppukesää teille! ^.^

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon kommentista <3 Se on ihan totta että se jakaa mielipiteitä, ja onneksi kaikilla vanhemmilla on valta tehdä omalle perheelle sopivat ratkaisut. :D Mun mielestä on tosi ihanaa että nyt hän voi soittaa esimerkiksi mummulle tai mun kummipojalle Ouluun niin usein kun haluaa (no tietenkin järkevissä rajoissa) ja myös se että hän oppii sujuvaksi puhelimen käyttäjäksi nyt turvallisesti kotona vanhempien avustuksella, ennen kuin koulu alkaa ja ennen kuin se on "pakko" osata. :) Ja puhelimen käyttöä on tosi helppo nykyajan sovellusten avulla rajoittaa, ja tietenkin me seurataan myös "livenä" kokoajan että käyttö pysyy järkevissä rajoissa, ja sopivissa sovelluksissa. Meillä on hyvä ja toimiva keskusteluyhteys Tiaran kanssa, enkä usko että puhelimesta tulee mikään tappelun ja koukuttumisen asia, ainakaan tässä iässä. Katsotaan sitten teini-iässä :DD Ihanaa kesää sinnekin<3

 3. E sanoo:

  Siis nyt mä en kyllä ala Mum poika on kuolannu joku 5kk tässä putkee missä on hampaat !!

 4. Äiti sanoo:

  Jokos Nova aloitti kiinteiden maistelun?
  Kun kirjoitit että ennen 6kk ikää allergioiden vuoksi niin olisi kiva kuulla mitä tykkää kiinteistä :)
  Eikös kohta ole jo 6kk ikäinen.

 5. Miimi sanoo:

  Minun tyttäreni on myös tuleva eskarilainen ja juuri eilen mietin, että nyt viikonloppuna voisi hänelle puhelimen ostaa. :) Meillä yksi isoin syy puhelimen ostoon eskarilaiselle oli isoveljienkin kohdalla se, että lapsi voi vähitellen harjoitella kotona yksinään olemista – koululaisena kun se on sitten jo pakkokin olla pieniä hetkiä yksin kotona (kun ei ole mahdollisuutta aamupäiväkerhoon). Enkä halua, että lapsi on yksin ilman että hän voi soittaa tarpeen tullen vanhemmalle ja sama tietysti toisin päin. :)

 6. Onnea kummallekin tytölle tärkeästä merkkipaalusta. Te olette kyllä Oton kanssa viimeiset ihmiset, joista olisin huolissani näissä asioissa. Te onnistutte varmasti kasvattamaan kaikista tytöistä järkeviä puhelimen käyttäjiä.

 7. kip sanoo:

  Hei pakko kommentoida kuinka kauniin ja freesin näkönen olet näissä kuvissa, mistä tuo toppi on oikein kotoisin? Kiitos blogista, palaan tänne aina takaisin :)

  • Nimetön sanoo:

   Tuommoisia pitsireunustoppeja on ollut h&m:llä joskus. Ihan nyt pari viikkoa sitten viimeimmäksi näin siellä sellaisen, missä oli tuo sama reunus, eri värinen tosin.
   Meinasin ostaa, mutta jäi sillä kertaa vielä kauppaan. Taisi olla hintaa 7,99 tai 9,99€.

 8. Lottanen sanoo:

  Nyt on pakko kysyä että mistä Tipan takki/huppari mikä näkyy Ekassa kuvassa niin on? On aivan ihanan näköinen :)

 9. Kristina sanoo:

  muistan kun reilu 10 v sitten koulun vanhempainkokouksessa yksi isä ihan tuohtuneena sanoi, ettei alle rippikouluikäinen lapsi tarvitse puhelinta. Nykyään kaikilla kouluunlähtijöillä puhelin on ihan normivarustus. Mun nuorimmalla luuri on ollut ekaluokasta lähtien, eikä hän mikään puhelinaddikti ainakaan ole. Tyttö sanoo, että milleniaalit enemmän räplää luuriaan kuin nykyteinit. Ja taitaa olla totta se! Nykyteinieille oma kännykkä on niin tavallinen juttu. Mullekkin tytär, 16 v, monesti sanoo, että äiti, nyt se puhelin pois!

 10. Kristiina sanoo:

  Mä sain ensimmäisen kännykän kun menin ekalle luokalle, koulumatkaa ei ollut kuin se kilometri per suunta mutta silti varsinkin silloin ensimmäisenä koulusyksynä ja talvena ”unohduin” useasti moneks tunniks leikkimään heti koulun jälkeen ja olihan se kätevää kun pystyi soittamaan ja ilmottamaan missä menen :)
  Sairastuin diabetekseen 8-vuotiaana ja varsinkin silloin puhelimesta tuli kirjaimellisesti elintärkeä, en mene edes vessaan ilman sitä :) Joten onhan näistä kännyköistä PALJON hyötyäkin! :)

 11. xod sanoo:

  Tuntuu niin oudolta kun itse sain ekan puhelimen yläasteen lopulla :D Älypuhelimen ostin sitten vasta amk:ssa… Vaikkei omia lapsia olekaan niin kuulen mielelläni lisää tästä aiheesta!

 12. Äiti sanoo:

  Minkä puhelimen ostitte?

Kommentoi