Luukku 20: Lasten keksimä & kuvittama joulusatu

20.12.2017

Yhtenä luukkuna meidän perhejoulukalenterissa oli keksiä jouluinen satu. Ja niinpä tässä tulee meidän lasten keksimä joulusatu, jonka he kertoivat, ja minä kirjoitin ylös. Mun mielestä sadusta tuli aivan ihana hyvän mielen satu, ja oli niin hauskaa kun lapset miettivät näitä juttuja ja nimiä ja tarinaa. Huomaa miten tarinasta tulee ilmi myös omia kokemuksia ja tuttuja nimiä ja paikkoja, mutta silti huikean hyvin kerrottu 4- ja 6-vuotiailta, ainakin ylpeän äidin mielestä.

Olipa kerran perhe, jossa asui Joulupukki, Joulumuori ja 100 tonttua. Niiden nimet oli Kaisa, Kati, Keiju, Kalle Taina, Juuso, Gaija, Jimppu, kaksoset Tiivi ja Taavi, Tiara, Zelda, Nova, Iina, Otto, Anne, Armas, Seppo, Salme, Jonna, Mikko, Piia, Noppi ja Noppa. Ehkä niitä olikin 25 tonttua, ja ne asuivat Rovaniemellä Korvatunturilla. Eräänä päivänä he löysivät salakäytävän, jossa oli salaisia lahjoja ja kirjeitä, mitä joulupukki oli kirjoittanut 100 vuotta sitten.

Yhdessä kirjeessä luki, et Roosa toivoo lelukoiraa joka toimii pattereilla, mut sellaista ei ollut olemassa, eikä joulupukki sillon tiennyt mikä oli patteri. Roosa ei koskaan saanut lahjaa jota se toivoi. Tiivi ja Taavi  päätti selvittää jos ne löytäisivät Roosan. Roosa oli kirjoittanut kirjeen 5-vuotiaana, eli se on jo 105-vuotias. Lopulta Tiivi ja Taavi löysi Roosan Vanhainkodista Mallorcalta, missä hän oli eläkkeellä. 

Tiivi ja Taavi päätti lähteä hurjalle matkalle Mallorcalle porojen kanssa, viemään Roosa-mummulle lelukoiraa. Tiivi ja Taavi lähtivät lentämään poroilla kohti Mallorcaa, mutta puolimatkassa poroille tuli väsy. He jatkoivat matkaa lentokoneella, ja otti porot mukaan sinne. Vihdoin he pääsivät perille, ja ajoivat minibussilla vanhainkotiin, ja niillä oli mukana se koira joka toimi pattereilla, ja se oli valkoinen ja se haukkui ja käveli.

Vanhainkodissa Roosa katsoi just telkkaria. Yhtäkkiä tontut Tiivi ja Taavi tuli sisään, ja kysyi, “Onko Roosa täällä?” Roosa kääntyi katsomaan, ja näki kaksi pientä tonttua ja porot. “Täällä minä olen”, Roosa sanoi. “Me tuotiin sinulle se lelukoira, jota oot toivonut joulupukilta. Silloin kun toivoit sitä, ei ollut vielä keksitty paristoja, niin pukki ei voinut antaa sitä. Miten ihmeessä osasit silloin toivoa lelukoiraa joka toimii pattereilla?” “Näin unta sellaisesta, Roosa kertoi. Mun unessa koira käveli, ja se haukkui samalla kun se käveli.” Just sellainen koira tontuilla oli mukanaan.

Roosa tuli iloiseksi. Nyt sillä oli maailman hienoin lelukoira, ja kaikki mummukaverit halusi leikkiä sillä! Sen pituinen se.

He toivoivat, että joulupukki lukee myös äidin blogia, ja näkee heidän kirjoittaman sadun ja piirustukset joita he ovat tähän piirtäneet. Sanoin että en tiedä lukeeko joulupukki, mutta että niin paljon lukijoita on siellä ruutujen takana, että ei sitä tiedä jos joku tonttu tai vaikka joulumuori sattuisi tähän myös törmäämään. Lapset kihersivät jännityksestä. Jos siellä on siis joku joka tuntee tontun tai pukin niin näyttäkää ihmeessä tämä pukille! ;)

Ihanaa päivää kaikille <3


10 Responses to “Luukku 20: Lasten keksimä & kuvittama joulusatu”

 1. Marsa sanoo:

  Siis tää tarinahan oli tosi huikea, lapset on niin mahtavia tarinoimaan, etenkin tämä teidän tehokaksikko. Tätä jos lähtis vähän jalostamaan ni vois jonakin tulevana jouluna olla #teamHyttisen Joulutarina kirjakauppojen hittituote ;) Otsikko muuten pelästytti, kun lukee luukku 21. Tuli paniikki että mihin olen yhden päivän joulu valmisteluja muka hukannut, haha :D Ihanaa joulua teille<3

 2. Alli sanoo:

  Ihana satu! Tälläinen tekeminen on tosi tärkeää lapsille! Kasvatustyylinne muutenkin kuulostaa erittäin järkevältä, mutta myös rakastavalta! Jouluisia päiviä teille! ❤️

 3. Elisa sanoo:

  Aivan mahtava satu! Ihana jatkaa tästä päivän hommia, joulutunnelma alkaa tästä pikkuhiljaa jo kasvaa :)

 4. Tuuli sanoo:

  Ihana satu, joka sai hymyn huulille! :D Tosi hyvin keksitty :) Lapset on niin hyviä kertomaan tarinoita, koska eivät blokkaa lennokkaita ideoita pois sillä perusteella, että ”eihän tää oikeesti näin voisi mennä”

 5. Nede sanoo:

  Aivan ihana satu!

 6. Juulia sanoo:

  Aivan ihana satu! Miten kekseliäitä lapset ovatkaan <3

 7. Nea sanoo:

  Niin ihana tarina! luin tarinan mun kohta neljävuotiaalle tytölle ja hän tykkäs tarinasta hirmu paljon! ♥️ pyysi heti että haluaa kuulla toisenkin tarinan! ihanaa joulua teille kaikille!♥️

 8. Mari S sanoo:

  Aivan ihana tarina, tästä tuli kyllä niin hyvälle mielelle <3 En malta odottaa että oma pikkuinen oppii myös puhumaan, lapset ovat niin huikeita juttukavereita!

 9. katariina sanoo:

  aivan ihana! niin liikuttava toi 105 vuotiad mummo joka asuu mallorcan vanhainkodissa ja haluu leikkiä robottikoiralla mummu kavereidenkaa :D<3

 10. Mama sanoo:

  Aivan ihana :) Lapsilla on niin uskomaton mielikuvitus.

Kommentoi