Hyttiset kokkaa videolla: Savulohi-mansikkasalaatti

18.05.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa.

Nyt tapahtuu jotain jännittävää, nimittäin tässä tulee mun seitsemänvuotisen blogihistoriani ensimmäinen kokkailuvideo! Me kuvattiin videolle, kun kokkailtiin yhdessä koko perhe savulohi-mansikkasalaattia, ja juteltiin vähän arkiruokailuista. Me vertailtiin Oton kanssa meidän perheen arkiruokatottumuksia oman lapsuutemme arkiruokiin, ja juteltiin lasten kanssa siitä, millaisesta ruuasta he pitävät. Lapset olivat innolla kokkailuissa mukana, kuten yleensäkin, ja uskon että se mukaan ottaminen on yksi valttikortti siinä, miten innostetaan lapsia maistamaan uusia makuja.

Inspiraation reseptiin löysin Pinterestistä, kuten niin monet muutkin inspiroivat reseptit. Toinen super ruokainspiraation lähde, on K-Supermarketin uusi Ruokareviiri -sivusto. Videolla kerron vähän tarkemminkin meidän ruokaostoksista ja ruokainspiraation hakemisesta, mutta K-Supermarket on yksi meidän suosikkikaupoista, koska siellä on niin mukava henkillökunta, ja ihana K-Ruoka -lehti, josta olen löytänyt monet hyvät reseptit vuosien varrella.  Kaupan henkilökunta muistaa meidät, vaikka muutettiin pari vuotta sitten vähän kauemmaksi, eikä käydä siellä enää aivan joka päivä. Sinne on kuitenkin aina mukava mennä ostoksille, ja tutkimaan uusia ihania tuotteita. Mulle on tärkeää että kauppa on tuttu, siisti, helppo kierrellä ja selkeä niin, että tuotteet löytyvät helposti.

K-Supermarket haluaa haastaa suomalaiset laajentamaan ruokareviiriään, ja siksi he ovat avanneet tämän uuden Ruokareviiri-sivuston, sekä siellä ilmestyvän huikean Ruokareviirin laajentajat -realitysarjan. Sarjassa erilaiset vieraat kokkailevat vähän erikoisempia ruokia, ja siitä voi saada mahtavaa inspiraatiota niin kesäkeittiöön kun arkipöperöihinkin! Mä tykkään tosi paljon ruokaohjelmista, ja nautin kyllä myös tämän kokkailuvideon tekemisestä. Ehkä joskus vuonna 2050 löydän itsestäni oman elämäni Gordon Ramsayn ja mullekin tulee oma ruokaohjelma? Se vasta olisi siistiä! Lisätään haavelistalle.

LUKIJAKILPAILU: Voita 50€ lahjakortti K-ryhmän kauppoihin!

Mitä itsellesi uutta arkiruokaa olet kokannut viimeksi, tai mitä haluaisit kokata? Käykää ihmeessä kurkkimassa inspiraatiota Ruokareviiri-sivustolta! Vastaa kommenttiboksiin, ja olet mukana 50€ K-Ryhmän lahjakortin arvonnassa! Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Osallistumisaikaa on 25.5. klo 22.00 asti. Kilpailun tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Savulohi-mansikkasalaatin ohje löytyy videolta, sekä videon kuvauksesta YouTubesta. Jos tykkäsit videosta, niin käy ihmeessä tilaamassa mun Iinalaura -kanava, ja peukuta videota. Mä teen tosi mielelläni videoita, mutta toki haluan myös tuottaa sellaista sisältöä, joka ilahduttaa teitä.

Onnea kisaan, ja toivottavasti maistuu jos uskalsitte testata reseptiä!


176 Responses to “Hyttiset kokkaa videolla: Savulohi-mansikkasalaatti”

  1. Emilia sanoo:

    Haluisin oppia kokkaamaan erilaisia Kauko-Idän makuja!

  2. Minävain sanoo:

    Haluaisin seuravaaks kokata juurikin savulohisalaattia, mut silleen että siinä ois myös täysjyväpastaa 🙂

  3. Mimi sanoo:

    Voi, haluaisin niin kokata lohta, uunikala, medaljongit, ruusukkeet on parasta. Rakastan kalaa mutta opiskelijabudjetilla on tyytyminen kalapuikkoihin 😀

  4. Pauliina sanoo:

    Avocado on tullut jostain syystä vasta viimeaikoina meidän ruokiin, yhtenä lempparina avocadopasta!

  5. Emmi sanoo:

    Olen tosi nirso mutta laajentanut syömisiäni vuosien varrella paljon. Viimeinen itselle uusi kokeilu oli kermainen pekoni-sipulipasta. Näin entisenä pekonin
    ja sipulin vihaajana yllätyin todella positiivisesti ja siitä tulikin uusi lempiruoka 🙂

  6. Taru sanoo:

    Vasta ekaa kertaa kokkailtu niin arkista ruokaa kuin kanapastaa, ei ole tullut vain aiemmin jostakin syystä tehtyä. Erilaisia salaatteja olisi kiva kokeilla kesällä

  7. Nora sanoo:

    Pinaattikeittoa kokkasin 🙂

  8. Heini sanoo:

    Voi, oon niin huono uusien ruokien kokeilija, aina menee perus makaronilaatikolla ja muilla vastaavilla 😀 Ihana video, pitää mennä lueskelemaan lisää vinkkejä ja vähän rohkaistua kokkailun kanssa!

  9. Jenna sanoo:

    Odotan innolla ensi viikon mökkireissua! Aion ekaa kertaa savustaa lohta ja tehdä uusia perunoita, ihanaa kesäruokaa!:)

  10. Anniina sanoo:

    Itselle ”uutena” arkiruokana kokkasin viimeksi lihasuikalekastiketta sekä perunamuusia. ”Uutta” näistä ruuista teki se, että kokkasin niitä itse ensimmäistä kertaa kun ennen niitä on nautittu vain äidin tai mummojen tekemänä ja ihan hyvin onnistui itselläkin 🙂

  11. Saara sanoo:

    Viimeviikolla tein itselleni ja 8kk ikäiselle pojalleni yrttisiä broileripullia ensimmäistä kertaa ja ehdottomasti tämä salaatti menee testiin heti huomenna!

  12. Anna sanoo:

    Olisi kiva kokeilla itse tehdä sushia

  13. Rk sanoo:

    Viimeksi kokkasin meksikolaista papukeittoa. Uusi ruoka jota haluaisin testata on munakas kikhernejauhoista.

  14. Minna sanoo:

    Olisi kiva kokkailla erilaisia keittoja.

  15. aakoo sanoo:

    Pitsaa uusilla täytteillä! Artisokan sydämiä, cashew-pähkinöitä ja mozzarellaa, toimii!

  16. Essi sanoo:

    Haluaisin kokeilla jotain uutta härkiksestä 🙂

  17. Piia sanoo:

    Seuraavaksi haluan kokeilla linssikeittoa!

  18. Milla sanoo:

    Haluaisin kokeilla uusia salaatteja, päädyn vähän liian usein tuttuun kanasalaattiin, mutta esimerkiksi tämä teidän resepti voisi olla hyvä kokeilu!

  19. Inka sanoo:

    Mansikkaa kun en saa syödä niin savulohisalaatti ja siihen joku lisäksi mansikan tilalle Ei ole savulohesta tullu mitään koskaan tehtyä niin siitä olisi kiva tehdä.

  20. Riikka sanoo:

    Tehtiin kesäkurpitsalasagnea tällä viikolla uutena kokeiluna ja oli kyllä hyvää! Ehdottomasti tehdään toistekin.

  21. Laura sanoo:

    Palermon pastaa, koska Hesarin torstailiitteessä oli ohje. 😀

  22. Tanja sanoo:

    Ihanan pirteä video 🙂
    Lapset on niin ihania kun ne ottaa innolla osaa kaikkiin kodin askareisiin kun vaan antaa mahdollisuuden!

    Meidän viimeisin uusi kokkaus oli pelmenit, venäläistyyppiset taikinanyytit jotka täytetään mausteisilla itse tehdyillä lihapullilla. Keitetään lihaliemessä ja syödään sipuli-voisulan ja smetanan sekä raikkaan salaatin kera. Jälkkäriksi teimme vaniljajäätelöä mansikka-kastikeraidoilla. Nam!

  23. sanni sanoo:

    Viimeaikoina on tullut lisättyä kasvisruokia ruokavalioon ja niitä haluaisin oppia laittamaan enemmänkin! Olisi helppo pitää ainakin se pari kasvisruokapäivää viikossa jos osaisi laittaa muutakin kuin ihan perus papupataa. Olisi ehdottomasti kiva nähdä enemmänkin videoita blogissa! 🙂

  24. Pajulintu sanoo:

    Tein uunissa makaronilaatikkoa, johon laitoin jauhelihan sijaan soijarouhetta. Siis sekoitin makaronia, soijarouhetta, kananmunaa, ruokakermaa ja hieman suolaa. Paistoin uunissa noin tunnin ajan lasivuokassa. Maistui…..

  25. ada sanoo:

    haluaisin kokkailla uutena juttuna vielä enemmän erilaisia kulhoruokia! Uusimpana kokkailin qvinoasta, kylmäsavutofusta, pinaatista, selleristä ja tomaatista ihanan kesäisen lounaan.

  26. Annika sanoo:

    Näyttipä ja kuulostipa hyvältä salaatilta, voisin ehdottomasti laittaa seuraavaksi testiin! Viimeisimpänä arkiruokakokeiluna oli viime viikolla tuunattu ”nachopelti”, jossa oli paistettuja lohkoperunoita, kidneypapuja, avokadoa, kirsikkatomaattia ja hiukan juustoa. Ihan superhyvää!

  27. Ilona Numminen sanoo:

    Viimeisin arkiruoka mitä uutena kokeilin oli kanakastike, mihin tuli purkki ananaspaloja ja ruokakermaa sekä sinihomejuustoa oli hyvää! 🙂

  28. juppe sanoo:

    Kana-kookosvuokaa uunissa

  29. Mira sanoo:

    No tää mansikkasalaatti ois semmonen, mitä itekin uskaltais kokeilla 🙂

  30. Sisi sanoo:

    Mulla on viime aikoina ollut valitettavan vähän aikaa panostella uusiin arkiruokaresepteihin, joten suurin saavutukseni taitaa olla se, kun pari viikkoa sitten valmistin kanafileet itselleni poikkeuksellisella tavalla: uunissa kera peston, kirsikkatomaattien ja parmesanin. Siitä ei kyllä paljon arkiruuan tekeminen helpommaksi voi tulla! 🙂

  31. Annika sanoo:

    Kokeilin salaattitacoja härkiksellä. Oli kyllä superhyvää hellepäivän ruokaa

  32. Lottta sanoo:

    Haluaisin kokeilla seuraavaksi salaattia pestopastalla. Näin kuumalla ilmalla tulee syötyä paljon salaatteja! Odotan myös että pääsen mökille kokkaamaan muurikkapannulla, pitää etsiä uusi wokki-resepti tälle kesälle 🙂

  33. Iina sanoo:

    Huomenna testataan ekaa kertaa uuniperunoita lohi-aurinkokuivattutomaatti täytteellä. 🙂

  34. Jossu sanoo:

    Itse olen innostunut härkiksestä ja kokkaillut siitä kaikkea hyvää… palan aina halusta kokeilla kaikkia uusia ruokia.

  35. Vilma sanoo:

    Oon innostunut kasvisruuista ja kokkasinkin pari päivää sitten herkullisen nuudeliwokin SoFinen marinoiduista tofupaloista ja Apetit Tuoreksista, herkullista, helppoa ja nopeaa tehdä!

  36. Taru sanoo:

    Viimeks taisin kokeilla itsetehtyjä quesadilloja, ja oli kyllä superhyvää! Ja ihana video. 🙂

  37. Sella sanoo:

    Jotain ihanaa kesäistä salaattia olis kiva testailla seuraavaksi

  38. Bambi sanoo:

    En muista mitä viimeks kokeilin uutta mutta tänään kanakermaperunalaatikko tehty ja italiansalaattia johon lisätty punasipuli, kurkku, tomaatti ja tonnikala.

  39. Johanna sanoo:

    Tätä aion ehdottomasti kokeilla! Savulohi ja mansikat ❤

  40. Varvara sanoo:

    Tykkään kokeilla monia eri uusia ruokia, ja nöin opiskellessa tuntuu sitä nimenomaista makaronilaatikkoa menevän vähän turhan tiuhaan tahtiin!

  41. Heli sanoo:

    Kokeilulistalla on kyllä nyt kesällä erilaiset salaatit ja raikkaat keitot.

  42. Saana sanoo:

    Haluaisin kokata jonkin kesäisen salaatin johon tulisi juurikin mansikoita, grillattua kanaa ja halloumia !

  43. Maiju sanoo:

    Haluaisin seuraavana itselleni uutena arkiruokana testata limellä ja kurkulla höystettyä lohta. Myös videolla tekemänne salaatti vaikuttaa herkulliselta! 🙂

  44. Rose sanoo:

    Kokkasin viimeksi riisi-kasvispaistosta, kyllä maistui!

  45. Ae sanoo:

    Pitkään aikaan en ole kokannut muuten kuin tyylillä ”mitä kaapista löytyy”. Makumaailmakin on tuntunut jämähtäneen tiettyihin Aasian maihin. Jotain Japanilaista tai Itä-Afrikkalaista reseptiä olisi kiva kokeilla seuraavaksi! Ruokareviiri-sivustoa selatessani huomasin myös, että Australialainen keittiö ei ole mulle lainkaan tuttu, sieltä varmasti löytyisi myös jotain kivaa 🙂

    Pakko tähän vielä sanoa, että toteutat kaikki yhteistyötkin aina todella hyvin, harvoin jää edes yhteistyöpostaukset lukematta sun blogissa! Kiitos mahtavasta ja todella ammattimaisella otteella toteutetusta blogista, nautin sun kirjoituksistasi tosi paljon, vaikka elämäntilanteissamme ei mitään samaa taidakaan olla. Kivaa ja aurinkoista kesää koko teidän perheelle!

  46. Maitoviiksi sanoo:

    Viimeisin uusi arkiruoka on ollut tomaattilinssikeitto. Se oli minusta oikein maukastakin. Helposti arkiruuat pyörivät aina tuttujen ja helppojen suosikkien kanssa, joten siksi on välillä kiva keksiä uutta. Mukana arvonnassa!

  47. Emma sanoo:

    Tein silakkalaatikkoa porsaan kylkisiivuilla maustettuna, nam!

  48. Salla sanoo:

    Katkarapupasta & kesäkurpitsalasagne :p

  49. jiip sanoo:

    Haluaisin kokeilla bataatti-vuohenjuustokeittoa 🙂

  50. Johanna sanoo:

    Kokkasin pinaattilettuja ekaa kertaa. Huomattavasti parempia kuin muistoni niistä!

  51. Anna sanoo:

    Eilen tein ensimmäistä kertaa elämässäni enchiladasia, ja yllätyin siitä miten helppoa mutta sairaan hyvää se oli! Jää ehdottomasti yhdeksi arkiruuaksi meidän perheeseen. 🙂 Ja olipa mukava idea ruuaksi tämä videon salaatti, täytyy testata joku päivä. 🙂

  52. Heidi K sanoo:

    Oon tosi huono kokeilemaan mitään uusia ruokia, aina vaan niitä samoja perusarkiruokia tulee tehtyä 😀 tuo salaatti kuulostaa kyl tosi hyvältä

  53. Loviisa sanoo:

    Varmaankin kasviswokki riisillä oli mulle viimeisin uusi kokeilu.

  54. Laura sanoo:

    Uutta ruokaa pyrin tekemään usein, aina sovellan mielessä ja kaapeista jotakin. Opiskelijana ei ole hirveästi kuitenkaan varaa hienoihin ruokiin, joten minun keittiössä luksusta on tehdä itse vaikka chili con carnea, tuorekasviksista uunissa jotakin tai jotakin piirakoita.
    Haluaisin kokeilla juuri tämän postauksen tapaista salaattia, jolla voisi herkutella viikonloppuna.

  55. Primrose sanoo:

    Luin just mielenkiintoisen jauhelihaquesadillojen reseptin, joten sitä haluaisin kokeilla seuraavaksi. Tuo teidän salaattikin näyttää tosi herkulliselta! 🙂

  56. Teresa sanoo:

    Emme laita kalaruokia ehkä tarpeeksi, olisikin kiva oppia joku uusi kalaa sisältävä resepti koska onhan se superterveellistä 🙂 Valitettavasti vaan melko kallista.. Arvonnassa siis ehdottomasti mukana!

  57. Terhi sanoo:

    Täytyypä tsekata tuo Ruokareviiri-sivusto! Olen nimittäin ihan liian kaavoihin kangistunut kokkaaja. Jauhelihaa on meillä tarjolla joka viikko jossain muodossa, samoin puolivalmisteita esim. pinaattilättyjä ja kalapuikkoja. Nää on toki lasten suosikkeja, mutta olis tietystii hyvä laajentaa heidänkin makumaailmaa 🙂

  58. "Martta" sanoo:

    Oma ruokafilosofiani perustuu siihen, että haluan suomalaisen ruokaperinteen siirtyvän eteenpäin lapsilleni. Kun koko ajan hulee uutta ja uutta -mielellään nopeasti, helposti ja puolivalmiiksi- unohtuvat perinteiset suomalaiset ruuat. Se on mielestäni surullista.
    Lapset tunnistavat sushin, mutta eivät silakkaa.
    Toki kulttuurin, ruokakulttuurinkin, tulee elää ja muuttua, mutta on sääli, kuinka vanhat herkut vispipuurosta keitettyihin perunoihin katoavat pikku hiljaa suomalaisten ruokapöydistä. Siksi meillä yritetään aktiivisesti syödä myös vanhoja hyviä juttuja, esimerkiksi makaroonivelliä, läskisoossia, karjalanpaistia ja niitä silakoita.

    Uusin löytöni on pellin kokoinen täytetty leipä, jossa täyte leipoutuu kahden leitaikinalevyn väliin ikään kuin tyynyiksi. Alkuperäinen ohje (jonka olisin hän linkannut, jos vain olisi vielä jostain löytänyt) oli jauhelihasta, mutta olen jo ehtinyt kokeilemaan muillakin täytteillä, kuten broilerilla.

  59. Marjaana sanoo:

    Jotain ihanaa pihviä tekisi mieli tehdä nyt kun kelit ovat kohdillaan grillausta ajatellen.

  60. Jeanette sanoo:

    Itse kehitetty nuudeliwokki!

  61. Elina sanoo:

    En ole koskaan tehnyt itse pasta carbonaraan, joten sitä olisi kiva kokata seuraavaksi.

  62. katsu sanoo:

    viimeksi kokeilin vietnamilaisia rullia!

  63. Titta sanoo:

    Tämän kevään projektina on ollut lisätä lapsillekin maistuvia kasvisruokia arkeen. Kesäkurpitsalasagne ja kikherne-porkkanapihvit uusien perunoiden ja chilikaurakermakastikkeen kanssa maistuivat erikoisen hyvin koko perheelle.

  64. Janni sanoo:

    Juusto-lohipihvit ja korianterivoi. Tällä hetkellä koostan viikon arkiruokamenyn Valion ruokalistan ja K-Ruoka -lehden reseptien mukaan. Näiden avulla pystymme syömään arkenakin vaihtelevia, herkullisia ja ravitsevia ruokia suhteellisen nopeasti valmistettuna 🙂

  65. Roosa sanoo:

    Mä olen kokannut kesäkurpitsalasagnea ja mifupastavuokaa. Molemmat olivat tosi hyviä ja teen kyllä uudestaan!

  66. Oona sanoo:

    Seuraavaksi listalla on kokeilla kermaista linssi-herkkusienikeittoa! Videon resepti näytti myös hyvältä niin pistetään sekin kokeiluun.

  67. Tuija sanoo:

    avokadopasta oli uusi tuttavuus sitä kokeilimme viimeksi.
    mukana arvonnassa

  68. Pipa sanoo:

    Haluaisin kokeilla kasvisruokia

  69. A sanoo:

    Kana-avokadopastaa kokkasin ekaa kertaa hiljattain. Ei ollut hyvää 😀

  70. Heidi K sanoo:

    Hirvenjauhelihaa normaalin naudanlihan sijasta. Uutuus ja uus suosikki on myös pitaleivät, joita seuraavaksi kokeillaan vaelluksella iltapalana!

  71. Jenni sanoo:

    Tällä viikolla tein paahdettua munakoisoa.

  72. Airi sanoo:

    Tein chilisiä ja valkosipulisia uunibataatteja ja pinaattipihvejä. Onnistuivat todella hyvin.

  73. tanjaminna sanoo:

    Uudet ruokaideat on aina tarpeen! Viimeisin uusi kokkailu taisi olla parsaa ja ilmakuivattua kinkkua uunissa paahdettuna, se oli kyllä hyvää.

  74. Lotta sanoo:

    En ole ikinä tehnyt ite juustofondueta, sitä olis kiva kokeilla!

  75. Krista sanoo:

    Viimeisin kokeiltu meille uusi arkiruoka on ollu igorin kana ja viikonloppuisin grillatessa uusin tuttavuus on ollut tankoparsat käärittynä pekoniin 🙂

  76. J sanoo:

    Haluaisin kokeilla tekemään jotain uutta kasvisruokaa.

  77. Maija sanoo:

    Haluaisin käyttää kasviksia monipuolisemmin myös arkiruoissa. Seuraavaksi voisin kokeilla vaikka uunibataatteja!

  78. Päivi sanoo:

    Papukeittoa. Kanakeiton ohjeella tein, näin kasvissyöjäperheenä vaihdettiin kana papusekoitukseksi. Yleensä teen linssikeittoa, jostain kumman syystä ei ole tullut iskettyä aiemmin papuja keittoon.

  79. Mira sanoo:

    Kasvissosekeittoa 🙂

  80. Maiju sanoo:

    Toi salaatti näyttää kyllä niin hyvältä, että sitä on pakko itekkin kokeilla! 🙂

  81. Kaisa sanoo:

    Kommentoin ensimmäistä kertaa sun blogiisi. Te ootte vaan jotenkin niin ihanan oloinen perhe. Teistä huokuu luonnollisuus, onnellisuus, positiivisuus ja se, että teillä on hyvä olla yhdessä. Sun blogia on niin kiva lukea ja seurata, vaikka oma elämäntilanteeni on ihan erilainen kuin sinulla. 🙂 Aurinkoa päiviin koko teidän perheelle!

  82. Paula sanoo:

    Ihana video!
    Tein tuossa pari viikkoa sitten mustatorvisienistä piirakkaa ensimmäistä kertaa ja tuli todella hyvää. Oli ihan uus tuttavuus tuo sienikin. Kokeilen usein ihan vanhoihin ruokiin jotain uutta vivahdetta ja näin saa vanhan tutun maistumaan erilaiselle.

  83. Maria sanoo:

    Oon viimeaikoina testaillut paljon vegaanisia reseptejä ja viimeisimpänä taisin tehdä quorn-kasvislasagnea 🙂

  84. Charlotte sanoo:

    Kanaviillokkia oon tehny nyt kaks kertaa! Siis niin parasta ruokaa!

  85. Jenni sanoo:

    Meidän uus lemppari on kanaa tikka masala, nami! Nauroin et jotkut pyörittää vaa yheksää ruokaa arjessa, mut sit laskin et ei mekää yli kymmentä tehä 😀 Mun lemppari on Pirkan ruokalehti. Se on ihanan konkreettinen keittiössä kokkaillessa ja sielt on löytyny paljon kivoja ohjeita ja vaihtelua arkeen. Plussaa ku nykyää on paljon kasvisvaihtoehtojaki! 🙂

  86. Emiliaaa sanoo:

    Kanapastaa!

  87. Annika sanoo:

    Haluaisimme kokeilla mifu ruokarakeita. Tehdä niistä jotain hyvää ruokaa!

  88. K sanoo:

    Tonnikala-spagettivuoka taitaa olla viimeisin uusi kokeilu. Pitää käydä katsomassa löytyisikö tuolta sivustolta uusia reseptejä kokeiluun 🙂

  89. Donja sanoo:

    Olen kokeillut muutamia uusia lohi- ja broilerireseptejä.

  90. Manteli sanoo:

    Olen kokannut viimeksi nakkikeittoa. Haluaisin tehdä itse hampurilaisia ja bataattiranskiksia ihan alusta asti tulisella majoneesilla namnam.

  91. Kira Vesterbacka sanoo:

    Haluaisin kokata jotakin muuta kalaa kuin lohta, esim ahven-fileet voisivat olla herkullisia

  92. Liisa sanoo:

    Tällä viikolla kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa bataattipiirakkaa eli piirakan pohja koostuu siis ainoastaan bataatista. Täytteeksi laitoin sieniä, pinaattia ja fetaa. Aion kyllä laittaa uudelleenkin 🙂

  93. Tuulia sanoo:

    Viimeksi kokeilin hirvipaistia, haudutusaika oli pitkä mutta sen arvoinen.

  94. Jenna sanoo:

    Kesäsiä salaatteja ☀️

  95. Amanda sanoo:

    Kesän kunniaksi haluaisin opetella kokkaamaan kaikenlaisia kylmiä ruokia! Esimerkiksi kylmiä keittoja ja salaatteja tai esimerkiksi suolaisia piirakoita jotka maistui jääkaappikylmänäkin. Lähiaikoina uusin tuttavuus keittiössä on ollut sushi jota tein ensimmäistä kertaa itse ja siitä tuli hyvää 🙂

  96. Krista sanoo:

    Ekaa kertaa eilen lapsen toiveesta kokkasin porkkanalettuja, nam! Meillä lapsi osallistuu ruuanlaittoon ja välillä kokkaamme etenkin hänen lemppariruokiaan. 🙂

  97. AnniK sanoo:

    Haluaisin kokeilla uusia kasvisruokia 🙂

  98. Mk sanoo:

    Haluaisin oppia kokkaamaan paremmin lohta. Myös Intian makuja en ole koskaan itse kokannut

  99. Lode sanoo:

    Haluaisin oppia tekemään monipuolisemmin kasvisruokia:)

  100. Päivi sanoo:

    Haluaisin oppia käyttämään kasviksia paaljon enemmän ja monipuolisemmin ja muutenkin nyt taas raskaana ollessa ruoan monipuolisuuteen ja terveellisyyteen haluaisi panostaa 🙂

  101. Jemi sanoo:

    Haluaisin kokeilla kaikkia itämaisia ruokia.

  102. Henna Holappa sanoo:

    Itse tehtyä patonkia ja parsakeittoa. Hyvää.

  103. MR sanoo:

    Erilaisia kala- ja kasvisruokia olisi kiva oppia laittamaan!

  104. Kaisaa sanoo:

    Viimeksi kokattua, mutta uutta oli grillattu vesimeloni ja halloumisalaatti. Kasviksia olisi kiva oppia käyttämään monipuolisemmin.

  105. Vera sanoo:

    Nam! menee kyllä seuraavaksi testikn tämä kyseinen salaatti!

  106. Annak sanoo:

    Näin kesän lähestyessä kevyemmät ruuat kiinnostais, erilaiset ruokaisat salaatit ja keitot ainakin. Ja keitot on just sellaisia mitä pitäis vähän opetella tekeen, en oikein hallitse niitä vaikka ne helppoja onkin..

  107. Pauliina sanoo:

    Viimeksi kokkailin uutuutena sitruunakanaa! Lohiruokia haluaisin tehdä enemmän, mutta opiskelijabudjetilla täytyy siihen tyytyä harvemmin 😀

  108. Laurakoo sanoo:

    En oo puoleen ehtiny laittaa ruokaa sitten viime syksyn kiireisen elämän takia, mutta nyt kun aikataulut helpottaa niin aion kokeilla kaikkia uusia grillijuttuja tänä kesänä, vegenä tietty!

  109. Nätti sanoo:

    Soijasuikaleista tomaattinen kastike, oli muuten hyvää!

  110. Anna sanoo:

    Soijasuikaleista tomaattista kastiketta, oli muuten hyvää!

  111. Mila sanoo:

    tätä mansikka-savulohisalaattia on kyllä pakko kokeilla, ei voi olla pahaa! Vähän silmäilin tuota ruokareviirisivustoakin ja otin pari reseptiä kyllä muistiin, hyvään saumaan tämä postaus kun itse koitan just opetella käyttämään muitakin raaka-aineita kun jauhelihaa ja pastaa.. tai pakastepitsaa 😀

    Ja pakko nyt tähän samaan syssyyn sanoa kun en tänne ikinä ennen ole kommentoinut mitään, että tykkään tosi paljon sun blogista! Luin tätä joskus ihan alkuaikoina vuonna 2011, sitten unohdin koko blogin ja jotain kautta päädyin tänne taas 2016 ja siitä lähtien olen lukenut varmaan joka postauksen. Vaikka en ehkä ole ihan kohderyhmää näin lapsettomana, mutta musta on ihana lukea sun positiivisia ajatuksia elämästä ja lastenkasvatuksesta. Ja teet harvinaisen hyviä yhteistyöpostauksia, olen saanut niistä oikeasti hyviä vinkkejä kuten nyt uusimpana nämä luontaistuotteet, ja esim. cocopandastakaan en olisi ilman tätä blogia kuullut 🙂

  112. Mari sanoo:

    Kyllä nyt ois jo aika alottaa grillikausi eli jotain grilliherkkuja vois kokeilla

  113. Anni sanoo:

    Ajattelin kokeilla tehdä itse sushia!

  114. Minna sanoo:

    Viimeksi kokeilin nyhtökauraa meksikolaisittain ja se toimi oikein hyvin. Edessä on eka kesä oman grillin kanssa, eli veget grilliherkut kiinnostaa! 😛

  115. viktoria sanoo:

    Kokkasin viimeksi niinkin ”vaikeaa” ruokaa ku lasagne 😀 Meidän perheessä mies kokkaa yleensä, joten tämä oli ihan uutta mulle 🙂 Seuraavaksi haluaisin kokeilla ehdottomasti jotain ihanaa risottoa 🙂

  116. Ada sanoo:

    Haluaisin oppia kokkailemaan eksoottisempia ruokia, esim vietnamilaista.

  117. Marjo sanoo:

    Tein tänään bolognesekastiketta, jossa oli paljon sipulia ja valkosipulia. Haluaisin saada uusia ideoita kasvisruokiin.

  118. Sofia sanoo:

    Salaatteja teen paljon 🙂

  119. Tes sanoo:

    Paljon uusia arkiruokia haluaisin kokeilla ja toivottavasti tuleekin nyt testattua, kun jäin lasten kanssa kotiin!

  120. R sanoo:

    Viimeksi tuli tehtyä ihanaa pasta carbonaraa. 🙂

  121. Venla sanoo:

    Haluaisin kokeilla tehdä itse sushia 🙂

  122. Aada sanoo:

    En osaa sanoa mikä on ollut viimeisin uusi ruokalaji, mutta seuraavaksi aion kokeilla vegaanisen tofu-piirakan tekoa 🙂

  123. Jepa sanoo:

    Haluaisin kokeilla tehdä hedelmäsalsaa ja sen kaveriksi grillata jotain hyvää lihaa! <3

  124. Suvi sanoo:

    Jotain pastaa! 🙂

  125. Matty sanoo:

    Jotain vegaanista ruokaa olisi kiva kokeilla. Kenties nyhtökaurasta tai härkiksestä. Ehkä nyhtökaura pitsa voisi olla seuraavana listalla

  126. Petri sanoo:

    En osaa tehdä muuta ruokaa kuin että haen K- kaupasta lohta ja savustan sen.

  127. Siiri sanoo:

    Tää salaatti vois tulla meidän listalle.

  128. Eva sanoo:

    Tekisin avocadopastaa

  129. Tiia sanoo:

    Viimeisin uusi kokeilu oli k-ruoka.fi sivustolta helppo thai-broilerwokki, ja oli super hyvää!

  130. Kaisu sanoo:

    Haluaisin löytää ja testata hyviä ja vähän nirsommillekin lapsille sopivia kasvisruokia.

  131. Lydiah sanoo:

    Viimeksi tuli testailtua nuudelisalaattia ja nyt kesällä olisi kiva testailla muitakin uusia salaatteja!

  132. Mirka sanoo:

    Kesää kohti mentäessä grillailut ja raikkaat ruuat lisääntyvät ja tuovat iloa arkiruokailuun:) tahtoisin oppia tekemään jatkossa uusia,helppoja kala- ja kasvisruokia. Myös taito maustaa rohkeasti olisi hienoa saada omaan kokkailuun.

  133. Tiia sanoo:

    Haluaisin oppia tekemään meren elävistä jotakin hyvää ruokaa esim simpukoista 🙂

  134. Annina M. sanoo:

    Mä haluaisin kokeilla jotain kasvis sosekeittoa.

  135. Elisa sanoo:

    Otan itsekkin aina kyseisen k-ruoka lehden, siitä vaan saa niin paljon inspiraatiota! Haluaisin kokeilla erilaisia pastaruokia enemmän, myös haluaisin oppia käyttämään aina sesongin mukaisia aineksia kokkailuissani.

  136. Susanna sanoo:

    Viimeisin uus kokeilu oli parsa-suppilovahverorisotto ja ai että kun oli hyvää

  137. Margareta sanoo:

    Haluaisin oppia tekemään hyvää kanariisivuokaa sekä kokeilla itse tehdä joulun perinneruokia.

  138. M sanoo:

    Savuporokeitto on uusin tulokas arkikeittiössä, ja noussut heti ihan lemppariksi!
    Uusia ja erilaisia kasvisruokia tekisi mieli myös kokeilla.

  139. Sanna sanoo:

    Kikherneshakshouka on varmaan ollu viimeisin uusi arkiresepti jota onkin tullut kokkailtua jo useamman kerran

  140. Jnn sanoo:

    Kiitos näiden helteiden, on viikon ruokalista pysynyt melko kevyenä ja terveellisenä. Tonnikalasalaatti on seuraavana listalla.

  141. Henna sanoo:

    Viimeksi taisin kokeilla leivitettyjä artisokan sydämiä sitruuna-aiolin kanssa, seuraavana listalla taitaa olla paahdettu persimmon – mozzarella salaatti.
    Tykkään kokeilla ja hakea uusia makukokemuksia, joskus tulee keksittyä ihan omastakin päästä reseptejä.

  142. Nina sanoo:

    Viimeksi kokkailin mureketta, ruskeaa kastiketta ja perunoita. 🙂
    Avokadoa haluaisin oppia syömään, mutta ensimmäisen maistelun jälkeen en lämmennyt sille. Täytyy vaan uskaltaa maistaa uudestaan. 😀

  143. Nimetön sanoo:

    Viimeksi kokkailin mureketta, ruskeaa kastiketta ja perunoita. 🙂
    Avokadoa haluaisin oppia syömään, mutta ensimmäisen maistelun jälkeen en lämmennyt sille. Täytyy vaan uskaltaa maistaa uudestaan. 😀

  144. Amanda sanoo:

    Tänä vuonna on kyllä tullut kokkailtua tosi paljon uusia arkiruokia ja kokeiltu kaikenlaista. Viimeksi tein kasvislasagnea ensimmäistä kertaa.

  145. avaruuskenguru sanoo:

    Aivan ihana video! Olette hurmaavia! 😀 Meillä tulee vähän turhan usein jämähdettyä täysjyväspagettiin ja soijarouhe-kesäkurpitsa-tomaattikastikkeeseen sekä linssikeittoon. Bongasimme hiljattain onneksemme kuitenkin Sannan ruokakassin vegeversion alennettuun hintaa, joten uskalsimme kokeilla. Pidimme resepteistä ja uusista ideoista niin paljon, että tilaamme nykyään kassia kotiimme joka toinen viikko. Uusien reseptien kokeilu piristää arkea ihan hurjasti. Tämä video oikeasti pelasti mun päivän, toivottavasti näitä tulee lisää. 🙂

  146. Wiltsu sanoo:

    Viimeksi kokkasin pikalasagnea tuorejuustolla. Seuraavaksi olisi kyllä aika opetella muutamia edullisia kalareseptejä. Eikä aina vaan lohta tai tonnikalaa 😀

  147. Elina sanoo:

    Viimeisin itselleni uusi ruoka oli ystäväni ohjeella tehty guacamole, jota tein muutama päivä sitten. Mun tekisi mieli opetella laittamaan vielä enemmän kasvisruokaa, vaikka paljon kasviksia syömme jo nytkin.

  148. Iituuu sanoo:

    Bataatti-härkisvuokaa tekis mieli kokeilla 🙂

  149. Heidi sanoo:

    Viimeksi teimme miehen kanssa soijakeittoa, oli herkullista!

  150. Pinja sanoo:

    Me kokattiin vöner laatikkoa joka oli ihan uusi tuttavuus, tosi hyvä sellainen! Toi teijän salaatti oli kyllä kans niin hyvän näkönen, että kesällä lähtee ehdottomasti testiin!

  151. Norppaliini sanoo:

    Mä olen myös tykästynyt K-ryhmän kauppoihin! Liha- ja juustovalikoima on tosi laaja ja henkilökunta meidän lähimmissä kaupoissa aivan mahtavaa! Olen aina ollut surkea ruuanlaittaja, liian usein tulee tehtyä todella ykspuolista ja tylsää ruokaa. Täyspäiväinen opiskelu ja iltojen osa-aikatyö ei ole antanut ajanpuutteen ja väsymyksen vuoksi kovin paljon mahdollisuutta lähteä kokeilemaan uusia reseptejä (mikähän tekosyy tämäkin on…). 😀 Nyt kesällä olisi tosi kiva kokeilla erilaisia ruokaisampia salaatteja, kun liian tuhdit ruuat ei mulle maistu lämpiminä päivinä. Ehkä sellaisia erikoisempiakin reseptejäkin löytyisi kun vaan etsisi. 🙂 Ihanaa kesää teidän koko perheelle, on ollu huippua seurata teidän matkaa alusta saakka! 🙂

  152. Minnni sanoo:

    Haluaisin opetella lisää nopeita, terveellisiä kasvisarkiruokia. Täytetyt paprikat voisi olla seuraava kokeilu!

  153. jenny sanoo:

    Haluaisin oppia tekemään enemmän kasvisruokia

  154. Elina sanoo:

    Uusia ruokaisia salaatteja pitäisi keksiä näin kesää kohden 🙂

  155. Ellaa sanoo:

    Pinaattikeitto itse tehtynä, vaikka tosi helppoa se olikin niin aina tullu ostettua valmiina.

  156. Jassu sanoo:

    Haluaisin kokata Nasi Gorengia. Pitkään jo olen halunnut, jos vaikka kesän aikana testaisi miten onnistuu.

  157. Saija sanoo:

    Edellinen uusin arkiruokakokeiluni oli soseutettu mustista belugalinsseistä tehty keitto. Näytti aika epäilyttävältä, mutta oli tosi hyvää! 😀

  158. IraS sanoo:

    Maustoin lihapullataikinaa perinteisestä poiketen punaisella pestolla ja runsailla tuoreilla yrteillä, tuli oikein hyvää.

  159. C sanoo:

    Kokkasin itselle uutena nakkikeittoa ja haluaisin oppia kokkaamaan kalaa.

  160. Pirjo sanoo:

    Ihan just tänään tein nötkötistä kastikkeen.

  161. Henna sanoo:

    Kokeilin viimeksi tehdä pinaattiletut alusta asti itse ja niistä tuli todella hyviä. En enää osta lettuja einestiskistä! Haluisin oppia tekemään enemmän kasvisruokia sillä syön kovin usein lihaa.

  162. Heta sanoo:

    Viimeksi kokkailin nepalilaista kasvisruokaa (juustoa paneer koseli -kastikkeessa). Tuli hyvää! Haluaisin muutenkin oppia erilaisia intialaisia ja nepalilaisia ruokia.

  163. wiltsu sanoo:

    Haluaisin kokeilla butter chickeniä!

  164. -OnneliAnneli- sanoo:

    Vuohenjuustoa laitoin kerran leivänpäälle, mies ei tykännytkään, joten haluaisin kokeilla sellaista ruokaa, missä vuohenjuusto on piilotettu hyvään ruokaan. Ehkä löydän reseptinkin siihen. Nyt kun kesä vihdoinkin, niin voishan sitä grillata jotain jännää, mihin piilotettu vuohenjuusto. Itse tykästyin siihen heti, njam

  165. yotimix sanoo:

    Haluaisin oppia tekemään enemmän kasviruokia ja saamaan niistä paremman makuisia. Lihan käytön vähentäminen on ollut vuoden päällä ollut projekti mutta kovin montaa maistuvaa kasvisruokaa ei silti vielä resepteistämme löydy.

  166. Liitu sanoo:

    Viimeksi kokeilin tehdä jauhelihaperunasoselaatikkoa ja vitsi oli taivaallista. Ihanaa oikein lohturuokaa! 🙂

  167. Petra sanoo:

    Me korkattiin grillikausi viikonloppuna ja oli kyllä niin herkullista! Olen raskauden myötä aivan hurahtanut kukkakaaliin joten grillattiin myös kukkakaalia ja sitä ei kyllä ole ennen tullut kokeiltua. Grillikasvisten kanssa toimii todella hyvin tilli-kermaviilikastike, tämäkin yhdistelmä oli ensimmäistä kertaa kokeilussa 🙂 Haluaisin kehittyä kokkina etenkin vähän erikoisempien mausteiden käytössä, niillä saisi varmasti huikeita ulottuvuuksia ihan perus ruokiin! En ole vain uskaltanut kokeilla jos meneekin ihan pieleen ja ruuasta tulee jotain ihan kamalaa.. 😀

  168. M.L. sanoo:

    Edellinen kokkaamani minulle uusi ruoka oli kana-nachosekoitus, jonka ohjeen bongasin Kolmistaan-blogista. Oli hyvää ja uusien reseptien kokeileminen piristää kyllä aina 🙂

  169. anna s. sanoo:

    Tein peruna-jauhelihasoselaatikkoa, ja ei oiken onnistunut. Jäi liian kuivaksi :/

  170. Tiia sanoo:

    Itse vasta harjoittelen perus ruokien tekoa, kun oon vasta vähän aikaa asunut omillani. Aluksi söin vaan eineksiä ja muita ihan simppeleitä ruokia. Nyt yritän parhaani mukaan opetella uusia ruokia. Paistoin vasta vuoden vaihteen jälkeen ekaa kertaa jauhelihaa, sillä syön aika kasvispainotteista ruokaa. Eka yritän opetella perusruokien teloa ja siitä pikku hiljaa siirtyä vaikeampiin 🙂

  171. Xenia sanoo:

    Haluaisin, että joskus minulla olisi aikaa niin, että saisin rauhassa kokeilla kaalikääryleiden ja karjalanpiirakoiden tekoa. Sitä päivää odotellessa 🙂

  172. Noora sanoo:

    Olis kiva oppia kokkailemaan enemmän kasvisruokaa 🙂

  173. Mira sanoo:

    Jotain uusia kasvisruokia pitäisi testailla. Viimeisimmäksi tein kasvislasagnea (siis olen sitä tehnyt ennenkin, mutta nyt kokeilin ihan uudenlaista versiota).

  174. Janniina K. sanoo:

    Tein viime viikolla kesärullia! Oli yllättävän helppoa – ja herkullista!

  175. Eeva sanoo:

    Tein pinaattipastaa tuoreesta pinaatista, jota en juuri ennen ole käyttänyt.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.