Viisivuotiaan kesähaastattelu

25.05.2018

Tänään on ollut meidän viisivuotiaan vapaapäivä, ja sen kunniaksi hän valitsi aamulla lempiasunsa päälle: eli isosiskon banaanipaidan, sekä liehuvat culottes-housut ja halusi, että kyselen häneltä kysymyksiä mistäpäs muustaan kuin KESÄstä. Nyt on siis oikein hyvä hetki virittäytyä viisivuotiaan seurassa kesätunnelmaan, ja huomata, miten ihania asioita hän muistaa kuluneesta vuodesta, ja miten suloisia juttuja hän odottaa eniten kesässä. Mä en taida tälle kesälle sen kummempaa bucket listiä tarvita, kun on nuo viisivuotiaan ajatukset pohjana, ne kuulostavat oikein hyvältä.

Sulla on enää neljä päivää päiväkotia jäljellä, mitä aiot vielä tehdä vikoina dagispäivinä?

Leikkiä, nukkua ja syödä. Ja pussata mun kaveria. Siis iltapäivällä, kun te tuutte hakemaan mua.

Mitä sä oot oppinut tän päiväkotivuoden aikana?

Mä oon oppinu tekemään herkullisia kakkuja. Ja et kaktukset on vaarallisia, ja et pingviinit voi olla kans vaarallisia ja eri värisiä. Sit oon oppinut et lihakset on keltaisia. Ja et ööö vartalot voi olla myös pieniä tai isoja teineillä. Ja et lehtiä voi olla erilaisia ja erimuotoisia. Ja sit mä oon oppinut et syksyllä pitää olla collegepaita päällä, ja sit mä oon oppinu et talvellakin voi uida ja pyöräillä. Ja kotona mä opin LUKEMAAN, se pitää kirjottaa mun vauvakirjaan. Ja myös se kirjotetaan vauvakirjaan, et mä siivosin meidän huoneen.

Odotatko jo kovasti kesälomaa?

Jooooo! Koska sillon mä saan olla kotona niinku tänään.

Mitä aiot tehdä ensimmäisenä kesälomapäivänä?

Mä toivoisin et me mennään sisäleikkipuistoon, ja sit haluisin syödä jätskii. Sirkusjätskii, niinku jätskikiskalt.

Mitä kaikkea aiot tehdä kesälomalla muuten?

Auttaa ruuan laittamisessa, käydä ulkona leikkimässä, pyöräillä. Kesälomalla voi tehdä kaikenlaista, jopa askarrella!

Mihin aiot matkustaa kesälomalla?

KREIKKAAN! Mallorcalle! minä: ”ai ollaaks me menossa Mallorcallekin?” ”No mä haluisin. Mä haluisin lähtee Mallorcalle. Mut Oulukin käy.”

Missä paikoissa haluaisit käydä kesäloman aikana?

Mä haluisin käydä maatilalla kattomassa erilaisii eläimii. Ja sit käydä isoisän mökillä ja Turussa. Ja sit mä haluisin käydä lintsillä, ja sit mä haluisin käydä Power Parkissa ekan kerran.

Kenen kanssa aiot leikkiä kesälomalla?

Mä haluisin et mun kaveri päiväkodista järjestää mun kaa leikkitreffit. Ja sit mun toisen kaverin kanssa, ja kolmannen kaverin kanssa (hän mainitsi nimet kyllä). Ja isosiskon ja pikkusiskon. Mut nehän asuu tääl, nii ei niit lasketa. Ja teidän isin ja äidin mut teitäkää ei lasketa koska teki asutte tääl. Ja mun itteni kaa. Mut lasketaan.

Mitä kirjoja aiot lukea kesälomalla?

100 asiaa ruuasta. Rut och Knut lagar mat koska se on niin hauska koska ne kokkaa väärällä reseptillä ja prinsessojen kukkakirja. Mut mä en aio lukee mitää muita kun noi kolmet. Ja sit mä aion välil kattoo Pat ja Mat eli Hupsis-ukot.

Mikä on kesässä parasta?

Se että ei oo kylmä!

Millaisia kesälomaterveisiä haluat lähettää äidin blogin lukijoille? Hauskaa kesää, tai myös mahtavaa kesää ja muistakaa uida!


10 Responses to “Viisivuotiaan kesähaastattelu”

 1. Roosa sanoo:

  Apua,kuinka suloisia ja ihania vastauksia! Lasten suusta kyllä tulee ne parhaimmat vastaukset kysymykseen kuin kysymykseen.

 2. M sanoo:

  Ihanan muotitietoinen on teidän viisivuotias, hänestä taitaapi tulla vanhempana oikein kunnon fashionista!

 3. emzi sanoo:

  Ihana toi ”mut oulukin käy” <3

 4. Maissi sanoo:

  Tuo ’Oulukin käy’ oli kyllä hyvä myönnytys. :D
  Hauskoja vastauksia muutenkin.

 5. Erin sanoo:

  Ihana neiti . Oma neiti on kasvanut niin isoksi jo että haikeana muistelen kun hän oli 5v. Mutta on juuri 2 luokan lopettanut neiti myös ihana ja hauska ja vielä niin niin pieni äidin muru. Toinen tyttömme möyrii vielä hetken masussa ….Ai niin power parkki on muuten ihana, mutta siellä ei ole oikein laitteita noin pienille. Alle 120cm jää melko vähiin laitteet joten en suosittele pienille tätä paikkaa vaikk on erittäin ihana paikka muuten. Tämä oli lapsen idea mutta kannattaa oikeasti tsekata netistä jos näkyy että monta laitetta noin pienille on, ettei turhaan matkusta niin kauas. Power park on muuten suomen hienoin huvipuisto !

  • Terhi sanoo:

   Päinvastoin! Mun mielestä siellä juurikin on paljon laitteita tuon ikäisille/pituisille! Toki osaan pitää olla aikuinen mukana.

  • PeePee sanoo:

   Minä myös olen sitä mieltä, että PowerParkissa on tekemistä niin perheen pienimmille kuin ihan aikuisillekin. Hyvä kohde, suosittelen

 6. Mims sanoo:

  Ihana Zelda❤ Mahtavaa kesää myös sulle!

 7. anna sanoo:

  Ihana, keltaiset lihakset.

 8. Ann sanoo:

  Ihana haastattelu, sai hymyn huulille! :-)

Kommentoi