Arkeen paluu & koko perheen hyvinvointi

15.08.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa, ja toimin Lifen brändilähettiläänä.

Eilen alkoi arki, ja lapset aloittivat toinen koulun, ja toinen päiväkodin. Kahden ja puolen kuukauden kesäloma on ollut siitä ihana, että meistä kukaan ei ollut sen aikana kertaakaan kipeänä. Toivoisin saman menon jatkuvan, vaikka arki on alkanut ja pöpöt alkavat pian taas jyllätä. Naapurin lapsi oli saanut vatsataudin jo toisena hoitopäivänä kesäloman jälkeen. Samaa en toivo meille. Mä toivon, että me voitaisiin koko perhe voida kokonaisvaltaisesti hyvin, ja aktiivisesti pyritään edesauttamaan sitä niin hyvin kuin voidaan. Kaikki ei ole omissa käsissä, ja joskus sitä vaan tulee kipeäksi vaikka kuinka pesisi käsiä ja noudattaisi terveitä elämäntapoja. Uskon, että paranemista kuitenkin nopeuttaa hyvä yleiskunto ja vastustuskyky.

Koko perheen hyvinvointi syntyy tosi monesta eri tekijästä, jotka ovat kaikki tärkeitä. Ekana mulla tulee mieleen ruokavalio – me pyritään syömään mahdollisimman monipuolisesti ja terveellisesti. Kun yrittää tehdä mahdollisimman värikästä ruokaa ja syö säännöllisesti viisi kertaa päivässä, ja juo riittävästi vettä, on ainakin se puoli kunnossa. Ravinnon lisäksi tärkeää on myös riittävä unen saanti. Lapset menevät arkisin kahdeksalta nukkumaan, jotta jaksavat aamuisin herätä. Ekaluokkalaisen viikko koostuu tulevaisuudessa aika monesta kasin aamusta, mikä tarkoittaa, että herätys on seitsemältä. On siis tärkeää mennä ajoissa nukkumaan, jotta saa tarpeeksi lepoa. Ekaluokkalainenkin on vielä pieni, ja tarvitsee unta.

Lasten pitäisi liikkua kolme tuntia päivässä, ja meillä se määrä tulee kyllä onneksi täyteen ihan heittämällä. Koulussa ja päiväkodissa liikuntaa tulee jo ihan hyvä määrä, mutta suurimman osan liikunnasta he saavat ihan vaan pyöräilemällä, skeittaamalla ja leikkimällä ulkona kavereiden kanssa iltapäivisin ja iltaisin. Sirkuskoulu ja tanssi on meillä lapsilla edelleen harrastuksina, ja niissäkin tulee liikuttua heillä. Yhdessä käydään sisä- ja ulkoleikkipuistoissa, pyörälenkeillä ja uimassa.

Mä olen itsekin starttaillut varovaisesti treenaamaan kesälöhöilyn jälkeen. Kesällä mun liikunta on ollut uimista, trampalla pomppimista, lasten kanssa riehumista, kävelyitä ja tanssia. Nyt syksyn tullen yritän taas liikkua vähän säännöllisemmin ja suunnitelmallisemmin, mutta stressiä en ota. Nyt mulla on vielä tämä kipeä varvaskin, jonka loukkasin mökkireissulla, ja sen puolesta otan rauhassa ainakin vielä tämän viikon. Onneksi yläkroppaa voi treenata varpaasta huolimatta, vaikka janoankin jo juoksulenkkejä viileämmässä syysilmassa.

Me pyritään boostaamaan koko perheen hyvinvointia myös vitamiinien ja lisäravinteiden avulla. Ne eivät korvaa monipuolista ravintoa ja terveitä elämäntapoja, eikä tarvitsekaan. Uskon että ne kuitenkin tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia säännöllisesti nautittuna.

Käytiin Eastonin Life-myymälässä katsomassa syksyn vitskut ja muut tuotteet kuntoon koko perheelle, ja ihana konsulttini Piritta antoi taas niin hyviä vinkkejä ja tuotteita meille mukaan. Lapsille otettiin vastustuskykyä ja hyvinvointia edistämään uutuus Nordic Health MultiVit monivitamiinisuusuihke, joka on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Eli kaikki meidän muksut voivat sitä käyttää. Suusuihkeena nautittava ravintolisä imeytyy tehokkaasti suun limakalvoilta, ja vaikuttavat aineet pääsevät nopeammin elimistöön. Se sisältää kaikkia tärkeimpiä vitamiineja, kuten A-vitamiinin, eri B-vitamiinit ja C-vitamiinin. Mukana on myös biotiinia, seleeniä ja foolihappoa. Tarkan sisällön näkee Lifen sivuilta. Vitamiinisuihke on lasten kanssa helppo ja nopea käyttää, ja kuulemma myös hyvän makuinen. 

Lifen omaan sarjaan on tullut lapsille ihan omat uudet Life Kidz maitohappobakteerit & Life Kidz D-vitamiinit, jotka saatiin myös testiin. Life Kidz D-vitamiinit ovat uudenlaisia, viinikumikarkkien tyyppisiä pureskeltavia d-vitamiineja. Lapset kehuivat niitä hyvän makuisiksi, ja taapero olisi haluaisi aina toisenkin, mutta saa vain yhden. 

Me ollaan oltu tyytyväisiä kaikkiin kokeilemiimme maitohappobakteereihin, mutta nyt Piritta sai mut kiinnostumaan ihan uudesta, itiömuotoisesta probioottivalmisteesta lapsille. Life Kidz Probi -maitohappobakteereissa bakteerit ovat itiömuodossa, eli ne kestävät lämpöä ja mahahappoja loistavasti. Lasten probiootit ovat tähden muotoisia, ja vaahtokarkin näköisiä, ja ne maistuivat myös lapsille hyvin. Valmiste on siis samantyyppinen, kuin aiemmin esittelemäni Lifen Sporebiotic. Toivottavasti vatsapöpöt pysyvät poissa meiltä, vaikka arki alkaakin. Me aikuiset ollaan edelleen syöty Lifen omia probiootteja, ja vatsat on voineet hyvin molemmilla. 

Oton kanssa syödään myös monivitamiineja, Lifen omia valmisteita Life Multi Mania ja Life MultiWomania. Molemmat sisältävät Beetakaroteenia, monia B-vitamiineja, Biotiinia, foolihappoa, C- D- ja E-vitamiinia, Jodia, Rautaa, Kuparia, Kromia, Mangaania, Molybdeenia, Seleeniä ja Sinkkiä. Auringon valon määrä on alkanut jo vähentymään, ja kroppa saa vähemmän D-vitamiinia luonnollisesti. Monivitamiinin lisäksi meillä onkin käytössä Aurinko D meille aikuisille. 

ALEKOODI LIFE-TUOTTEISIIN

Koodilla sandwich saatte 20% alennuksen kaikista kaikista normaalihintaisista Lifen oman Life-tuotesarjan tuotteista vuoden loppuun saakka. Koodi on voimassa sekä Lifen verkkokaupassa, että Lifen kaikissa myymälöissä koko tämän vuoden ajan. Lifen oma tuotevalikoima on todella kattava, tässä postauksessa kerrottujen tuotteiden lisäksi siihen kuuluu yli 60 muuta tuotetta, kuten luonnonkosmetiikkaa. 

TARJOUSKAMPANJA LIFE-MYYMÄLÖISSÄ JA VERKOSSA 19.8. ASTI

Life-myymälöissä ja verkossa on meneillään Paluu arkeen -kampanja 19.8. asti, jonka aikana on tosi monia tuotteita tarjouksessa. Alennuksella saa nyt ostettua niin vitamiinit, ravintolisät kuin urheilulisäravinteetkin. Kannattaa käydä päivittämässä omat tuotteet juuri nyt, jos ovat pian loppumassa.


2 Responses to “Arkeen paluu & koko perheen hyvinvointi”

  1. Sini sanoo:

    Noissa lasten d vitamiini tableteissahan on ihan älyttömän alhaiset pitoisuudet. Hyvin voisit antaa 3-5kpl jokaiselle. Kannattaa tutustua eri tutkimuksiin d vitamiinista ja erityisesti siitä kuinka pienet suositukset siitä suomessa on. Tai c vitamiin toinen, 75kg ihminen tarvitsee sitä esim 750mg päivässä

  2. Sipu sanoo:

    Moi!
    Mitä valmisteita teidän taapero syö? 🙂 Olen ajatellut d-vitamiinin rinnalle ottaa maitohappobakteerit, kun vain löytäisin taaperolle sopivat, ja mietin onkohan omega-3-kapseleita noin pienille?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.