Seitsemänvuotiaalle syntymäpäivänä

20.09.2018

Täytät tänään seitsemän vuotta. Tiedät jo niin paljon, ja silti sinulla on vielä koko maailma opittavana. Olet jo niin iso, mutta silti vielä niin pieni. Mulle olet tietenkin aina äidin rakas esikoisvauva, vaikka itse olet eri mieltä. Eihän seitsemänvuotias ole enää mikään vauva, sanot. Mutta mulle olet aina se vauva, joka pienenä rääpäleenä viisi viikkoa etuajassa laskettiin mun rinnalle, jonka pelkäsin pudottavani ja jota pidellessäni itkin niin kovaa, etten ole koskaan itkenyt. Onnesta.

Olet jo aloittanut koulun, ja olen sinusta niin ylpeä. Olet fiksu ja vastuuntuntoinen. Tiedän, että hoidat koulusi loistavasti. Me isin kanssa tuetaan sinua aina ja kaikessa, tiedäthän sen. Meiltä voi aina kysyä apua, ja meille voi aina kertoa jos jokin asia askarruttaa, ilahduttaa tai huolestuttaa. Meidän kanssa voi lukea kokeisiin ja meille voi kertoa jos tarvitsee apua läksyissä. Ja jos joskus unohtaa vahingossa tehdä läksyt, vaikka niistä on erikseen kysytty, niin ei me suututa. Sitten koitetaan yhdessä saada ne tehtyä äkkiä aamulla. Kyllä kaikki aina järjestyy. Onneksi tähän asti olet tehnyt tehtäväsi todella tunnollisesti, ja uskon, että teet jatkossakin. Mutta kukaan ei ole täydellinen, eikä kenenkään tarvitsekaan olla. Jos joskus unohtuu, ei se maailma siihen kaadu.

Olet ihana lapsi, sisko ja ystävä. Meillä kaikilla on joskus huonoja päiviä, ja vaikka sinulla olisi joskus huono päivä, olet silti ihana ja rakas. Sinulla harvoin on edes huonoja tunteja, mutta muista se, että vaikka sinua kuinka suututtaisi tai harmittaisi joskus, me aina rakastetaan sinua. A I N A. Meille voi kertoa myös silloin kun nolottaa tai kun ei tiedä mitä tehdä. Meille saa kertoa omat toiveet, haaveet, ilot, surut, pelot, draamat, vihastukset ja ihastukset, jos itse haluaa. Me tietysti toivotaan, että haluat. Meille saa olla juuri sellainen kuin on, ja meille saa näyttää kaikki tunteet. Me ollaan aina täällä ja just sua varten. Ja meille saa aina soittaa jos tulee hätä, ikävä tai harmi kun olet jossain muualla kuin meidän kanssa. Ja saa soittaa muutenkin.

Me tullaan niin hyvin juttuun, että sinun kanssa hengaillessa tuntuu kuin olisi kaverin kanssa. Aina ollaan tultu ja aina on tuntunut. Silti muistan kyllä olevani se aikuinen, ja asetan juuri ne rajat jotka missäkin iässä tarvitset. Joskus sanon ei, ja kysyt miksi. Lupaan aina kertoa sinulle. Lupaan myös, että en koskaan sano turhaan ei. Ainakin yritän parhaani. Meillä saa riehua, seisoa käsillä, lukea kirjaa aamupalalla ja leipoa itse jos haluaa, vaikka koko keittiö olisi jauhoissa ja kananmunan kuorissa. Muista, että jos joskus sanon ei vain oman mukavuuteni tähden, ilman todellista perustetta, saat aina kyseenalaistaa minut. Toki saat muutenkin. Jos minulla on tarpeeksi hyvät perustelut, sinä kuuntelet kyllä. Ainakin vielä, katsotaan kymmenen vuoden päästä uudelleen.

Meidän kanssa saa hassutella, ja meitä saa kutittaa. Meiltä saa kysyä vaikeita kysymyksiä ja usein kysytkin. Meiltä saa kysyä ihan mitä vaan, eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Selvitetään sitten yhdessä, otetaan vaikka googlauskisa, että kuka löytää vastauksen nopeimmin, jos ei muuten tiedetä. Sinä varmaan voitat.

Muista, että saat aina tulla kotiin, eikä kotiin koskaan tarvitse pelätä tulla, vaikka mitä olisi tapahtunut. Meitä saa aina halata, ja meidän kainaloon saa aina tulla. Meidät saa herättää keskellä yötä jos ahdistaa, itkettää tai pelottaa. Pliis älä herätä jos keksit keskellä yötä ihan mahtavan idean, paitsi jos se on oikeasti niin mahtava, että on vaan pakko herättää. Sitten herätä toki. Onneksi olet aina antanut meidän nukkua hyvin, niin sulle on helppo sanoa näin.

Sinulla on lupa erehtyä, kokeilla, vaihtaa mielipidettä ja tehdä virheitä. Meillä kaikilla on. Eikä sinun koskaan tarvitse miellyttää ketään. Tärkeintä on, että sinulla on hyvä olla. Sinä saat unelmoida ja haaveilla, sinä saat kokeilla uusia asioita. Sinun ei tarvitse mahtua mihinkään muotiin, vaan olet hyvä juuri sellaisena kuin olet. Älä pelkää epäonnistumista, sillä se, että edes yrittää on parempi kuin se, että ei tekisi mitään. Me ollaan susta aina ylpeitä.

Muistathan aina olla kiva kaveri ja kiva sisko. Ethän koskaan kiusaa toisia, ja pidäthän aina niiden puolta, jotka sitä tarvitsevat. Muistathan auttaa toisia, jos he pyytävät apua. Muistathan auttaa silloinkin kun huomaat jonkun tarvitsevan apua, vaikka tämä ei itse uskaltaisi sitä pyytää. Kerrothan meille, jos joskus tarvitset itse aikuisen apua asioiden selvittämisessä. Älä turhaan murehdi yksin. Ja vaikka joku joskus sanoisi, että äidille ja isille ei saa kertoa, niin älä usko. Ei ole sellaista asiaa mitä ei meille saisi kertoa.

Kiitos, että me saadaan olla just sun ja just teidän vanhempia, sillä nämä sanat sanat koskevat myös sinun siskojasi. Sinä ja sinun kaksi siskoasi olette maailman parhaat lapset koko maailmassa just meille, ja me rakastetaan teitä enemmän kuin mitään muuta. Ihanaa 7-vuotissyntymäpäivää, tänään on sun päivä <3


21 Responses to “Seitsemänvuotiaalle syntymäpäivänä”

  1. Suvi sanoo:

    Ihanasti kirjoitettu, tuli kyynel silmään <3 Onnea Tiaralle!

  2. La sanoo:

    Paljon onnea Tiaralle! Niin kauniisti kirjoitettu teksti,että rupesi itkettämään❤️

  3. Al sanoo:

    En ole varmaan koskaan lukenut yhtä ihanaa tekstiä. Vaikutatte niin rakastavalta ja lämpimältä perheeltä <3 Onnea Tiara ja hyvää syksyä teille kaikille!

  4. Tosi ihanasti kirjoitettu. Mä ihan taas herkistyin, kun luin tätä.
    Onnea Tiaralle! ❤

  5. anna sanoo:

    Paljon onnea Tiaralle! Oli liikuttava teksti!

  6. Essi sanoo:

    Onnea Tiara! Vaikea uskoa, että 7 vuotta on mennyt. Vastahan luin Tiaran syntymästä ja podin kauheaa vauvakuumetta. Tänään meidän esikoinen täyttää 6 vuotta. 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Kiitos ihan hurjasti <3 Ja voi miten ihanaa, onnea teidän esikoiselle! melkein sama synttäripäivä sitten 😀 On kyllä jäätävää miten nopeasti aika menee! Ja ihanaa että oot pysynyt matkassa noin kauan <3

  7. Inga sanoo:

    Mielettömän kaunis teksti! <3 Nämä sanat pitäis kaikkien kuulla omilta rakkailtaan.

  8. Minävaan sanoo:

    Kaunis teksti, kyyneleet tuli silmiin täälläkin. <3 Olin 16-vuotias, kun aloin lukea sun blogia. Silloin Tiara oli juuri syntynyt. Uskomatonta, että siitä on jo 7 vuotta. Edelleen niin ihana, koskettava ja viihdyttävä blogi. Paljon onnea Tiara!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi kiitos ihan uskomattoman paljon <3 Ja en kestä miten ihanaa, että olet pysynyt matkassa näin kauan! Ja oot kasvanut aikuiseksi tämän parissa, siis mieletöntä, että olet lukenut niin pitkään ja nyt oot jo yli parikymppinen. Tää merkitsee mulle niin paljon <3 Kiitos kiitos kiitos!!

  9. Sannak sanoo:

    Niin herkkää!! Sanat jotka merkitsevät sun tytölle paljon, sanat jotka mahtava äiti sanoo, välittävä, rakastava äiti. Täällä herkistyttiin <3 Tiaralla on niin hyvä olla.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Voi itku miten ihania kommentteja, kiitos sinulle ihan hurjasti <3 Mä en voi enempää toivoa, kuin että meidän lapsilla olis vaan hyvä ja rakastettu olo <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.