Klassikkokengät & sunnuntain kuulumisia

16.12.2018

*Postaus sisältää PR-näytteenä Kappahlilta saadun takin. 

Miksi, oi miksi meillä ei ole lunta?! Me ollaan niin toivottu lunta monta viikkoa jo, mutta sitä ei vaan tule. Mutta mä pidän vielä peukkuja pystyssä, koska mun facebook-muistoissa tuli juuri vastaan kuva aurinkoisesta ja lumettomasta kotipihasta vuodelta 2014, just tältä päivältä eli 16.12.. Muistan, että se oli juuri se joulu, kun me mentiin jouluaattona pulkkamäkeen. Eli toivoa on vielä! Vaikka nyt ei ole lunta, niin sitä voi aivan hyvin sataa vielä vaikka pulkkamäen verran niin, että saataisiin valkea joulu. Se olisi ihanaa!

Me käytiin eilen hoitamassa vähän vielä joulun tarvittavia ostoksia, ja nyt alkaa olla suurin osa jo kasassa. Jonkin verran ruokia ostetaan vielä ensi viikolla, ja mulla taitaa olla vielä kolme lahjaa, jotka pitää ostaa. Muuten ollaan jo voiton puolella, ehkä parhaiten valmistauduttu ikinä! Huomenna Otolla on viimeinen tentti ja deadlinet koulujutuissa, ja ensi viikko on joulukalenterin viimeinen viikko, ja mulla on silloin viimeiset sovitut työjutut. Sitten me aiotaan ottaa niin rennosti kuin ikinä mahdollista! Vaikka Otolla ei ole lomapäiviä tämän vuoden puolella, on tänä vuonna joulun pyhät sattuneet niin hyvin, että saadaan kuitenkin monta yhteistä vapaapäivää putkeen.

Mulla oli eilen päällä tällainen kylmän päivän rento asu: farkut ja kukkatakki. Samaa asua olen rokannut aiemminkin, tosin eri housuilla ja kengillä. Mun pitkä untuvatakki on parasta silloin kun ulkoillaan tai on 20 astetta pakkasta, mutta ostoksille se ei kyllä mitenkään sovi, kun se on niin iso ja painava ja siinä tulee heti kuuma. Muutaman kerran olen erehtynyt se päällä kaupoille, ja katunut sitä joka kerta. Siinä tulee hiki alta aikayksikön. Tämä kukkatakki sen sijaan on ihanan kevyt ja rento, eikä siinä tule tukala olo.

Takki Kappahl (saatu) | Neule Gina Tricot | Farkut Gina Tricot | Kengät Timberland | Laukku Gucci |

Nämä kengät on uudet, ne on klassikko, josta haaveilin monta vuotta. Mä olen käyttänyt monta vuotta talvikenkinä Crocsin duck bootseja (olisko ne vuodelta 2014), ja edelleen ne on ihan hyvässä kunnossa, ja voin käyttää niitä oikeasti kylminä päivinä. Kaipasin kuitenkin jo sellaisia siistimpiä talvikenkiä, joilla voi lähteä tapaamiseen tai tehdä mitä vaan. Timberlandin Premium 6″ klassikkokengät sopivat tähän tarkoitukseen mun mielestä täydellisesti. Ne on siistit, mutta rennot, ja sopii monenlaiseen eri asuun.

Niinkuin vaatekaapin kulmakivet -postauksessa kirjoitinkin, oon huomannut, että mulle itselleni paras kenkävalinta on usein joku klassikkomalli klassikkovärissä. Ne kestävät kaikkein pisimpään itselläni, enkä kyllästy niihin. Klassikot ovat usein klassikoita ihan syystä: niissä on jotain, mikä tekee niistä ajattomia ja kestäviä vuodesta toiseen. Toivottavasti nämä osoittautuvat yhtä hyväksi klassikoksi kuin aiemmat klassikkohankintani.

Tämä on nyt just sellainen ”neule ja farkut” -perusasu, joita halusin välttää tänä vuonna. Mutta hitsi vieköön, kun on pakkasta, niin kyllä ne vaan housut on jotka mun jalkaan eksyy, eikä hame. Ainakin suurimmaksi osaksi. Nyt kun on kylmää, muistan, miksi puin viime talvenakin niin usein neuleita ja farkkuja asukuviin. Aion tehdä tähän loppuvuoteen vielä jonkinlaista koontia tämän vuoden asuista, ja käydä läpi sitä, miten onnistuin tavoitteessani lisätä jälleen asujen määrää blogissa tämän vuoden aikana.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille! Löytyykö teiltä Timberlandin kenkiä? Miten ovat kestäneet? Ja hei, pukeeko joku näitä hameen kanssa? Koska mä haluaisin pukea ne myös hameen kanssa, mutta mietin, että sopiiko ne yhteen? Mitä mieltä olette?


17 Responses to “Klassikkokengät & sunnuntain kuulumisia”

 1. Riina sanoo:

  Löytyy timssit mustana, mut oon tykänny enemmä catebillarin kengistä, joita oonki kotiuttanu kahdessa eri värissä; mustana ja kamelina. Timssit on sirommat/kevyemmät jotka löytyy kaikilta, catin kenkiä en ole kovin monella naisella nähny. Kannattaa tutustua senki merkin kenkiin 👌

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   TIMSSIT! Se se sana oli, kun mietin koko ajan tätä kirjoitaessani, että mikä olikaan joku helpompi ja lyhyempi sana näille :D Kiitos! Mulla oli CATin kengät lapsena, olin niistä niin fiiliksissä silloin, eikä niissä varmasti mitään vikaa ole nykyäänkään, mä vaan nyt päädyin näihin! :) Mut oi, mustat varmasti kivat myös.

 2. Katrine sanoo:

  Minäkin ostin tänä syksynä samat kengät monen vuoden ihailun jälkeen ja ainakin neulemekon ja paksumpien sukkahousujen kanssa on mielestäni näyttänyt kivalta eli suosittelen kokeilemaan! :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oi kuulostaa ihanalta <3 Mäkin voisin kokeilla tuollaista asua! Kiitos vinkistä!

 3. Nimetön sanoo:

  Mun mielestä mustana nuo kengät olisi helpompi yhdistää vaikka farkkuhameen kanssa. Tosin en tiedä miten sattuisi tuo väri punaisen ja valkoisen kanssa, jos sulla olisi joku kenkien sävyyn passaava pikkulaukku?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No mustat maiharit multa löytyy ja niitä on just aika helppo yhdistellä hameisiinkin, mut jotenkin en osaa näitä timssejä niin helposti pukea hameen kanssa :D Eikä oo laukkuakaan joka mätsäisi kenkiin, on vain mustia laukkuja! :D

 4. Laura sanoo:

  Viime talvena pystyin viimein panostamaan kunnon talvikenkiin eikä ole tarvinnut enää kitkuttaa tennareilla. Mietin myös Timberlandeja, mutta en raaskinut niin kalliita kenkiä ostaa. Päädyin sen sijaan ostamaan Vagabondin klassisen kauniit, varrelliset nauhakengät, jotka on kyllä ihanimmat kengät mitä oon ikinä omistanut. Tänä talvena ostin toisetkin talvikengät, Pomarin mustat maiharit (jotka on kyllä myös ihanat!). On kyllä hyvä että saa vuoroteltua noiden kenkien kanssa, näyttää asut kivemmilta ja kengät pysyy pidempään hyvinä :) Oon käyttänyt maihareita välillä mekkojen ja hameiden kanssa, rakastan sitä herkkyyden ja maskuliinisuuden yhdistelmää! Eli miksipä ei pystyisi Timberlandejakin yhdistämään helmoihin :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oi kuulostaa ihanilta sun kengät! :) Ja Pomarilla on ihan super ihania kenkiä, meilläkin on Pomarin kenkiä lapsilla ja mullakin yhdet. Mustat maiharit on tosi hyvät mekkojen kans, itekin käytän, mut en tiiä miksi näiden kohdalla on mietityttänyt. Mut oot kyllä oikeassa, että näissä on ihan samalla tavalla se herkkyyden ja maskuliinisuuden yhdistelmä! :) Kiitos hurjasti kommentista <3

 5. Mitka sanoo:

  Moikka!
  Yritin kattoa ginan sivuilta, mutta en löytänyt tuollaisia resorilahjefarkkuja. Onko ne just ostettu vai vanhempaa mallia?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ei oo resorit, kun oon vaan kääntäny itte lahkeita! :D Siks ei varmaan löytyny. Mut nää on Ginan ihan perus mustat slim high waist jeans, eli tämmöset ”mutsifarkut”! Pitäis kyllä olla kaupoissa vielki :)

 6. Laika sanoo:

  Ostin viime syksynä Timberlandit. Ne on ihan ok syys- ja kevätkengät, hyvät jalassa, mutta ihan hintansa väärtit eivät ainakaan minulle. Kenkien jalkaan laitto on hankalaa, niitä ei saa vain nopeasti sujautettua jalkaan. Lisäksi kengät ovat kylmät talvella. Ostin tänä syksynä uudet kengät perehtyen hieman paremmin siihen, että kengät sopivat ensisijaisesti talvikäyttöön. Ostin Pomarin Rae-nilkkurit ja ne on aivan huiput. Istuu jalkaan kuin sukka, ei vaatinut ”sisäänajoa” kuten Timberlandit ja on ihanan lämpimät. Kengissä on vetoketju, joten jalkaan laittaminen on nopeaa ja vaivatonta. Timberlandit jää kyllä välikausikäyttöön, mutta jos olisin törmännyt Pomarin kenkiin aiemmin, olisi ”timssit” kyllä jääneet ostamatta.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No mäkin oon huomannut sen, että näitä ei oo ihan niin nopsa pukea jalkaan kuin vaikka vetskarillisia maihareita. Mutta nää on musta tosi hyvät just sellaiseen ulkoiluun ja just kun pitää kävellä yms. koska nää on tosi hyvät jalassa. Villasukan kanssa varmasti ihan tarpeeksi lämpimät ainakin pikkupakkasilla, sit jos tulee paukkupakkaset niin laitan ne crocsit! :D Mut joo, ei nää mitkään maailman lämpimimmät kyllä ole. Pomarilla on kyllä ihania kenkiä myös <3

 7. Sini sanoo:

  Mulla on Timbsit mustina ja tossa klassikko vaaleassa, ja olen käyttänyt niitä tosi paljon hameiden ja mekkojen kanssa! Joten siitä vaan yhdistelemään :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No jes, ihana kuulla! Kiitos paljon rohkaisusta <3 Pitää katella vaikka Pinterestistä asuideoita!

 8. Sofia sanoo:

  Mulla on noi kengät mutta vuorellisena. Niitä oon käyttäny kovemmillakki pakkasilla. Tosi hyvät kengät mutta pinta alkaa olla jo aika kulunut, oliskohan jo neljättä vuotta käytössä

 9. Annika sanoo:

  Mä ostin viime vuonna Timberlandin nuden väriset kengät enkä oo kyllä hetkeekään katunu! Vaikka sovitin kenkiä kaupassa ehkä 15 kertaa ja mietin ja pohdin että raaskinko 😄 loppujenlopuks raaskin ja pakko sanoa että mulla ei oo ainakaan kertaakaan ollu niiden kanssa varpaat jäässä vaikka villasukkaa ei ookaan ollu! Mä tosin asun Berliinissä ja kelit on vähän ”leudommat” = ei niin kovia pakkasia mutta nihkeä kylmänkostea talvi joka itselle tuntuu pahemmalta kuin Etelä-Suomen -10… ja kävin Suomessa helmikuun -25 asteen pakkasissa eikä tullut varpaista kylmä sillonkaan! Mä oon kanssa yhdistäny näitä kenkiä mekkoihin ja hameisiin paljon! Ei ehkä tosiaan maailman nopeimmat kengät sujauttaa jalkaan mut ei mun mielestä ihan liikaa vaivaa! Tosin ite en esim yliopistolla tai toimistolla ota kenkiä koskaan pois päivän aikana😄 kenkävalinnalle peukut siis multa!

 10. Ida sanoo:

  Ostin 6-inchit 4 vuotta sitten Tukholmasta semmosina greigeinä. Semmosena kokona, että mahtuu villasukka tarvittaessa. Näin oon käyttänyt niitä melkein 3/4 osaa vuodesta koko ajan :D Villasukalla on tosi lämpimät ja menee hyvin pohjoisen kovissa paukkupakkasissa vuodenvaihteessa. ilman sukkaa taas just sopivat ”välikausi” kengät tänne etelään. Ja tosiaan neljä vuotta olen käyttänyt niitä ÄLYTTÖMÄSTI, ja nyt täytyy myöntää, että ne alkaa antautua. Pohjat on puhkikuluneet, ja toisesta kengästä joku saumakin ratkennut. Olivat siis todellakin investoinnin väärtit. Ei välttämättä tosiaan helpoimmat kengät pukea jalkaan, mutta muuten ah niin ihanat!

Kommentoi