Hiihtoloma alkoi ja me lähdettiin Ouluun

16.02.2019

Helsingissä hiihtolomat on aina jo viikolla 8, mikä tulee aina yllättävän nopeasti joululoman jälkeen. Mutta se ei ole ollenkaan huono homma, päin vastoin. Ihanaa kun saadaan olla koko perhe yhdessä. Oton opintovapaata on takana jo parisen viikkoa, mutta sen alkaa kunnolla tajuta vasta nyt, kun juhlahärdellit ovat ohitse. Rennolla meiningillä tai ei, niin juhlissa on aina järjesteltävää, ja kahdet juhlat peräkkäisinä viikonloppuina vaativat hommia etukäteen. Nyt aletaan päästä oikeasti siihen, että iltaisin voi rentoutua ja istua vaikka sohvalla. Se tuntuu aika kivalta, vaikka vieläkin on vähän sellainen olo siinä ilman mitään tekemistä illalla istuskellessa, että ”onkohan tämä nyt ihan ok ja pitäisiköhän ennemmin tehdä kuitenkin vähän töitä varastoon”. Ei tarvitse!

Me haluttiin hiihtolomalla irtautua oikein kunnolla ja lähdettiinkin tänään kohti Oulua. Tiedossa on siis monta päivää rakkaita tyyppejä, ulkoilua ja Oulua, BEST! Majoitutaan taas perinteisesti mun tädin luona, mikä on ihan parasta. Mukaan Ouluun otettiin jättimäinen säkillinen karkkia, sillä oltiin tällä viikolla katsomassa Oton pikkusiskon penkkareita. Lapset saivat aivan älyttömän karkkisaaliin, kun sattuivat olemaan juuri sen rekan kohdalla ainoita mukuloita. Mukavaa kun oli tuliaisia vietävänä.

Oulussa meillä on suunnitelmissa kavereiden ja suvun tapaamisen lisäksi ainakin luistella paljon läheisellä luistelukentällä (otettiin luistimet x5 mukaan). Lisäksi ajateltiin käydä tsekkaamassa uusi Risto Räppääjä & Pullistelija -elokuva. Ootteko käyneet jo katsomassa? Oliko hyvä? Mietittiin myös, että pitäisi käydä lasten kanssa Oulun Edenissä uimassa. Mä oon käynyt siellä viimeksi joskus teini-ikäisenä varmaan ja Otto ei ikinä, eikä meidän lapsetkaan. Olisi varmaan hauskaa käydä siellä pulikoimassa, kun meidän lapset niin kovasti tykkäävät uida ja ovat saaneet meidät vanhemmatkin innostumaan. Sitten mietittiin myös, että voitaisiin käydä tsekkaamassa Nallikarin Talvikylä, siellä olisi varmasti huikeita elämyksiä lapsille! Luin ainakin, että siellä on poroja, rekikyytiä ja tuubimäki (what, mikä se on?). Kuulostaa ainakin tosi hauskalta mun mielestä.

Hirveästi olisi kaikkea jännää tekemistä, vaikka ei se hiihtoloma nyt ihan niin pitkä olekaan. Katsotaan mitä kaikkea jaksetaan tehdä, mulle ihan ykköstärkeintä on kuitenkin nähdä mahdollisimman paljon ja usein mun pappaa ja muita rakkaita ihmisiä. Ja saunoa mahdollisimman paljon, koska mun tädin luota löytyy kaikkein paras ja lempparein sauna ikinä. Samanlaisen saunan mä toivon löytäväni sieltä meidän unelmien kodista myös sitten joskus. Sauna on mulle niin rakas paikka ja perisuomalaiseen tapaan mullekin on kaikkein helpointa puhua ja avautua siellä. Vaikka olen tosi kova puhumaan muutenkin, niin tuntuu, että saunassa ne kaikkein syvimmätkin ajatukset nousevat pintaan ja tulevat ulos. Se on ihan älyttömän puhdistavaa.

Mä haluan toivottaa ihan hurjan ihanaa hiihtolomaa kaikille, jotka hiihtolomailevat meidän lasten kanssa yhtäaikaa, ja kaikille muille aivan ihanaa viikonloppua <3 


6 Responses to “Hiihtoloma alkoi ja me lähdettiin Ouluun”

 1. Karlik sanoo:

  Samalla kun koukkaatte Nallikariin käykää Hietasaaren ponipihassa. Ihania eläimiä rapsuteltavaksi 😊

 2. Pi sanoo:

  Voi kuinka ihanaa, et sulla on noin avoin suhde tätiisi ja että löytyy tilaa. Voitte yöpyä hänen luona. Isomammana mietinkin, etten pystyisi majoittamaan esim. sun kokoista perhettä meille🙂

 3. Nimetön sanoo:

  Hyvää hiihtolomaa!
  Tuo ”tuubimäki” on kuin pulkkamäki, jota lasketaan sellaisten uimarenkaan näköisten ”donitsien” päällä.

 4. Emilien sanoo:

  Nallikarin Talvikylälle täältä iso peukku! Meidän lapset on 6 ja 8 -vuotiaat, ollaan nyt muutamana vuonna käyty ja joka kerta viihdytty monta tuntia! Just sopivasti tekemistä leikki/kouluikäisille :) Viime vuonna oli ainakin koiravaljakko, pororeki, ratsastusta, mönkijä-ajelua, lumilautoja, karuselli, tuubimäki (mäki jota lasketaan sellaisilla ilmatäytteisillä ”kumirenkailla”, ihan hitti lasten mielestä!), lumitunneli/labyrintti…jne. tekemistä riittää sekä lapsille että aikuisille. Kojussa myydään makkaraa, vohveleita, kahvia, kaakaota ym. ja vieressä on Nallikarin kahvila Loma, josta saa sitten vähän enemmän syötävää jos haluaa 😊

 5. Pi sanoo:

  Heips, kun tänä päivänä mennään kiihtyvällä asialla/mielellä eteenpäin. Sä et päivitä instaa/ muuta siinä vauhdissa kuin muut.
  Blogin päivitys nyt tuntuu laahaavan.

 6. Emilia sanoo:

  Hei! Mistä tuo aivan ihana paita on?:)

Kommentoi