Mistä tietää, että meillä asuu lapsia?

11.03.2019

Tämän postauksen tekemiseen lähti kipinä siitä, kun olin tuijottanut kaksi viikkoa Ryhmä Haun Rollea & keltaisella piirrettyä juuri ja juuri erottuvaa piirustusta teipattuna maalarinteipillä meidän olohuoneen verhoihin. Mistä tietää, että meillä asuu lapsia? No niiden ilmiselvien lelujen, lasten vaatteiden, kenkien ja tarvikkeiden lisäksi aika monesta muustakin asiasta. Meidän kotona elämä saa näkyä ja vaikka rakastan sisustamista, en pienistä säikähdä. Meidän kodin ei tarvitse olla muiden silmissä täydellinen, kunhan se on sitä meille. Lapset saavat toteuttaa itseään ja niin he todella tekevätkin.

Tässä siis muutama asia, joista tietää, että meillä asuu lapsia. Nämä kaikki eivät ole tapahtuneet tai olleet olemassa juuri yhtäaikaa, mutta tässä tämän vuoden puolella kuitenkin.

1. Maalarinteipillä olohuoneen verhoihin teipatut taideteokset

Lapset kokivat, että olohuone kaipasi vielä hieman lisää taidetta. He keksivät itse, että hyvä paikka lisätaiteelle olisi olohuoneen verhot. Niinpä huolella väritetty Ryhmä Haun Rolle ja Taaperon piirtämä viivataideteos Ryhmä Hau -tarralla koristettuna pääsivät ihastuttamaan meidän olohuonetta verhoista käsin. Siihen 5v teippasi ne oikein näppärästi ja siinä ne olivat useamman viikon paikoillaan.

2. Duplot kaketaskussa

Välillä kun yrittää vaan ottaa kaukosäätimiä kaketaskusta, käsiin tulee vain duploja. Taaperon mielestä duploja on hauskaa tunkea kaikkiin pieniin koloihin, kuten kaketaskuun, sohvatyynyjen väliin, meidän kenkien sisään yms. Sitten niiden päälle on tosi kivaa astua (ei ole).

3. Epämääräinen pikkutavarapurkki keittiön ikkunalaudalla

Aina kun löydän kaikkea pientä ja epämääräistä väärästä paikasta, laitan sen tuohon purkkiin. Siellä on Lego Friendsien päitä, joku lasten minikokoinen vohvelikangas-askartelukokeilu, yksi poni, pinnejä, pompuloita ja pyyhekumeja. Ja kaikkea mahdollista. Jos siis lapsilla on joku hukassa, he voivat katsoa sieltä. Usein eivät kuitenkaan katso. Ainiin ja lumihiutale ikkunassa. Sen meinasin aivan unohtaa!

4. ”Karvulin lemmikki” ja ”asuste-teline”

Tämä tarina sai alkunsa eräänä kauniina aamuna viime viikolla, kun tyttäreni tuli ylpeänä esittelemään tekemäänsä karvamato-lemmikkiä, eli ”Karvulia”. Hetkeä myöhemmin löysin tämän aseteleman olohuoneesta ja kysyin mitä nämä ovat. Vastaukseksi sain ”no siinä on tietty Karvulin lemmikki!”. Eli siis karvamato-lemmikin lemmikki. Tuo toinen hieno kaveri tuossa on kuulkaas  toisen tyttäreni askartelema asuste-teline. Se on tehty kissapehmolelusta irronneesta imukupista, narusta sekä hintalapusta. Siihen on hyvä pujottaa pompuloita tai käsikoruja ja sen voi hyvin ripustaa imukupista vaikka ikkunaan. Kuinka kätevää!

5. Miljoonat piirustukset ja askartelut jääkaapin ovessa

Aina kun lapset tekevät omasta mielestään oikein extra-hienoja taideteoksia, ne laitetaan jääkaapin oveen. Siinä meillä on ihana taidegalleria kaikkia mahdollisia piirustuksia ja muita tärkeitä muistoja, kuten valokuvia ja kortteja. Mä rakastan meidän jääkaapin ovea just tuollaisena. Se on iloinen sekamelska, joka hymyilyttää aina kun siitä kävelee ohi.

6. Netflix-käyttäjä nimeltä ”mm. qaaszz *emoji* *emoji* *emoji*”

Kerran kun taapero katseli iPadilla automatkalla vähän Pipsa Possua Netflixistä, hän päätti samalla myös tehdä meille uuden käyttäjän, ”mm. qaaszzin”. Ei olla vieläkään poistettu sitä, koska se on vaan niin hauska (tai sitten meillä on vaan niin huono huumori). Joka kerta Netflixin avatessani hihittelen tuolle hienolle käyttäjälle.

7. Suihku täynnä ankkoja, veneitä, vauvanukkeja ja kuppeja

Välillä kun menee suihkuun, saa todella yrittää tehdä tilaa, että mahtuu seisomaan. Meillä on suihkuleluille oma kori, mutta yleensä ne vaan jäävät lapsilla levälleen. Tai ainakin he levittävät ne hyvin nopeasti joka puolelle samalla kun käydään suihkussa. Meidän taapero on aina tykännyt olla suihkussa ja kylvyssä, ja varmaan siksi meillä on kertynytkin näin paljon suihkuleluja. Huom. lattia on tässä kuvassa osittain märkä, koska Otto oli hetkeä aiemmin käynyt suihkussa. 

8. Piirustuskaappi

Vaikka mä siivoan sen n. kerran parissa viikossa, se näyttää hyvin nopeasti tältä. Meillä piirretään paljon. Lapset piirtävät lähes aina aamuisin, jos heräävät ennen meitä. Ja piirtävät he paljon muutenkin. Piirretään paljon myös yhdessä. Sellainen iso paperipaketti menee meillä jossain kuukaudessa tai parissa, kun lapset piirtävät niin hillitöntä tahtia. Meillä on kaikki muut kaapit konmaritettu mutta tämä piirustuskaappi, siihen ei pure konmarikaan. Vaikka olen yrittänyt kaikenlaisia fiksuja järjestyksiä ja paperitelineitä ja vaikka mitä, tämä on aina se lopputulos. Niinpä olen hyväksynyt yhden sekaisen piirustuskaapin pysyväksi osaksi meidän elämää.

Meillä ei siis todellakaan kaikki ole aina tiptop, eikä mun mielestä tarvitsekaan. Mä rakastan sitä, että lapset näkyvät meidän kotona ja saavat mun puolesta aina näkyäkin. Mä olen onnellinen siitä, että he kokeilevat ja askartelevat ja toteuttavat itseään. Se on oikeasti parasta mahdollista mitä voi olla! Mun mielestä kaikki askartelut ja muut on suloisia.

Nyt mä haluaisin kuulla tai nähdä teiltä, mistä teidän perheessä tietää, että teillä asuu lapsia. Löytyykö teiltä ihania askarteluita teipattuna hassuihin paikkoihin? Entäpä piirustuskaappia? Laittakaa insta storyyn ja tägätkää mut, niin jaan niitä omassa storyssani! Olisi ihan älyttömän hauskaa jakaa muiden hassuja lapsiperhe-sisustuselementtejä! Tai jos olet itse bloggaaja, olisi mahtavaa nähdä kokonainen postaus aiheesta. Miten lapset näkyvät teidän kodissa?


10 Responses to “Mistä tietää, että meillä asuu lapsia?”

 1. Nnn sanoo:

  Just hyvä!
  Meillä on keittiössä samanlainen piirustuskaappi ja laatikko ja paperia kuluu samaa tahtia kun kaksi innokasta lasta ja äiti & iskä piirtelee paljon.
  Myös jääkaapin ja pakastimen ovi on aika samanlaisessa iloisessa sekamelskassa.
  Ja olohuoneen verhokappaan on meillä teipattu mun itseni tekemä himmeli 😂
  Pitää katsoa jos saisi instaan jotain kuvaa aikaiseksi.

 2. Anna sanoo:

  Ah, juuri oikeanlainen asenne lapsiperhe-elämään! Itselläni ei vielä ole lapsia, mutta kummilasten ja sisarusten lasten kuvat ja piirustukset ovat jo vuosia koristaneet kotimme jääkaapin ovea. Siitä tulee nimenomaan vaan tosi hyvälle tuulelle, kun näkee rakkaat kasvot ja ihanat meille tehdyt taideteokset. :) Itse pikemminkin ahdistunut jos vierailen lapsiperheessä, jossa lasten ei anneta esimerkiksi leikkiä muualla kuin omassa huoneessaan. Jokainen toki toimii tavallaan.
  Mutta btw, teidän koti on muutenkin niin kaunis ja kodikas. :)

 3. Pauliinal sanoo:

  No sitä ei voi olla huomaamatta. 🙈

  Meillä on esimerkiksi joulusta asti ollut iso junarata-asema kokonaisuus keskellä olohuonetta :D leluja on joka puolella.
  Ja hei tuo purkki!! Mulla on ihan vastaava epämääräisten pienten osien keräyspurkki, sitä virkaa toimittaa tyhjä kukkaruukku hyllyllä xD

  Kokovartalopeilejä sekä tiettyjä ikkunoita koristaa jatkuvat tahmajäljet. Kodinhoitohuoneessa on aina pyykkiä. Aina. Jääkaapin ovi näyttää ihan samalta kuin teillä. Täynnä valokuvia, taideteoksia, muistilappuja yhden hammaslääkäristä, toisen koulun retkestä ja kolmannen neuvolasta.
  Sohvan alla ja tyynyjen väleissä on aina pikkuautoja. Muutenkin poikien äitinä niitä pikkuautoja on joka paikassa. Löytyy kengistä pyykkikoneeseen, sekä ikkunalaudoilla, kattiloissa, ihan missä vaan.
  Seinäpiirustuksia löytyy muutama.

  Jatkuva sekamelska, johon vuosien varrella on tottunut. Ennen lapsia olin todella tarkka kodin siisteydestä. Yhden ja kahdenkin lapsen kanssa pidin kotiäitinä kodin vielä tosi siistinä. Kolmannen lapsen myötä tilanne ikäänkuin räjähti käsiin, enkä enää ehtinyt ja nyt työssäkäyvänä äitinä jolla on aktiivisesti omia ja myös lasten harrastuksia olen luovuttanut ja hyväksynyt että sitä pyykkiä nyt riittää, muruja ja leluja on ja tulee olemaan vielä useamman vuoden. Ja on tärkeämpiäkin asioita kuin puunata kotia.

 4. Saana sanoo:

  Siis iiihana tuo jääkaapin ovi!! :D

 5. J sanoo:

  Siitä että ihmeellisiä roiskeita löytyy jopa katonrajasta, mietin että miten esim jotain mehua saa heitettyä melkein katonrajaan jos lapsi itse on 3v, tai siitä kun kynää on näytetty myös muualle kun paperiin, tai siitä kun ikkunat on täynnä pieniä sormenjälkiä ja joskus kokonaisia käden jälkiä.

 6. Kirmi sanoo:

  Olipa kiva postaus! Meillä lapsiperheen koti näkyy mm. niin, että talouspaperirullia tuntuu löytyvän kaikkialta, ikkunassamme on edelleen pieni halloweenkissa (kun se on kuulemma meidän vartija ja estää mörköjä tulemasta), kuumemittari päivystää eteisen lipaston päällä, jotta sen löytää helposti ja noita kylpyleluja tosiaan piisaa. Lisäksi jääkaapin ovi näyttää samanlaiselta kuin teidän.

 7. Niin ihanan postaus. Tähän oli pakko tarttua omassakin blogissa! https://unelmienelamista.blogspot.com/2019/03/lasten-jalkeen.html

  Meiltä löytyy myös tuollainen sekatavara kippo. Sieltä voi löytyä ihan mitä vaan! Ikkunoista ja peileistä löytyy epämääräisiä sormen ja kielen(?!?) jälkiä koko ajan ym.

  Mutta onhan se vaan ihana asia, että lapset näkyvät<3

 8. Minni sanoo:

  Mun pitää tässä myöntää, että mä sotken itse enemmän kuin lapset. Siivoankin sitten keskimäärin enemmän, mut voi kun omaksuisin tavan laittaa tavarat heti käytön jälkeen paikalleen. Esimerkiksi keittiön kaapit ovat järkyttävät, vaikka tiedänkin, että nätisti paikoilleen laittamiseen menisi vain murto-osa siitä ajasta, mitä käytän kuppien etsimiseen.

 9. Janna sanoo:

  Hei.
  Asia ei nyt liity periaatteessa postaukseen…
  Mitä teidän sohvalle kuuluu? :)
  Olen aikeissa hankkia seuraavan sohvan samaa sarjaa kuin teillä joten kiinnostaa kovasti tietää miten teidän sohva jakselee ja voitko suositella kyseistä sohvaa?
  Olen lukenut nyt vastaan ja puolesta.
  Joku sanoo että lösähtää helposti…
  Rehellistä mielipidettä teidän sohvasta?
  =)

 10. Tiina sanoo:

  Aivan ihana postaus! Täällä huutelee siis 1v3kk tytön äiti, joka on odottanut täpinöissään lapsen näkyminen kodin sisustuksessa ja kodissa muutenkin. Ennen lasta kaikki piti olla tiptop ja värit kohdillaan, nyt tuntuu että uskaltaa enemmän käyttää värejä ja koti on just hyvä semmosenaan kun se nyt on! ❤️ Ihania teidän tyttöjen tärkeät jutut ympäri kotia! 😍

Kommentoi