Rauhallinen mielenmaisema arjen keskellä

19.03.2019

Advertisement 

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Panda Lumous kanssa.

Panda Lumous haastoi mut tässä kaupallisessa yhteistyössä miettimään mun omaa mielenmaisemaa, sellaista happy placea, johon mieli vaeltaa välillä arjen kiireissä tai silloin kun kaipaa rauhaa.

Arki ja elämä kolmen lapsen kanssa on ihanaa. Se on intensiivistä, täynnä rakkautta ja meininkiä. Me ollaan pyritty rakentamaan meidän arjesta sellaista, joka tekee meidät onnelliseksi. Fakta on kuitenkin se, että kolmen lapsen kanssa arki on välillä myös toiminnan ja aikataulujen täyteistä. Meidän viikoissa on varsinkin ne kaksi arkipäivää, jolloin isommilla lapsilla on peräkkäisinä päivinä omat rakkaat harrastukset illalla (ja toisella toinen harrastus koululla vielä oppituntien jälkeen, jonka takia häntä ei voi hakea aiemmin). Vaikka yritetään aina laittaa kaikki valmiiksi hyvissä ajoin, jotta harrastukseen ei tule kiire kummallakaan kumpanakaan päivänä, aika usein meillä kuitenkin tulee vähän hoppu. Usein myös meillä vanhemmilla sattuu jotain omia koulu- tai työtapaamisia samalle päivälle, ja nähdään Oton kanssa toisiamme niinä päivinä usein vaan sellaisella läpsystä vaihto -meiningillä.

Lapset eivät sitä hoppua onneksi edes huomaa, kun he keskittyvät vaan omaan osuuteensa. Heillä on aina harrastuksissa hauskaa ja harrastusten jälkeen kotiin tulee aina innostuneita ja iloisesti pulputtavia tyyppejä. Meille vanhemmille ne harrastus-illat on kuitenkin juuri niitä, jolloin välillä tulee tsempattua itseä fiilistelemällä niitä vähemmän hektisiä iltoja, jotka loppuviikosta taas odottavat.

Mä haluan elää täysillä hetkessä ja nauttia jokaisesta päivästä, enkä halua paeta arkea tai odota, että olisipa joku hetki vaan ohi jo. En myöskään näinä harrastuspäivinä ajattele niin. Mä näen lapsista, miten älyttömän paljon he nauttivat harrastuksistaan ja sitä on ihana katsoa. Siinä on kaikki syyt pyörittää sitä harrastusrumbaa, joka niin monille muillekin vanhemmille on tuttua. En halua missata harrastuspäivinä yhtään tärkeää oivallusta tai taitoa tai iloista hymyä siksi, että olisin keskittynyt ennemmin ahdistumaan arjen kiireestä.

Välillä on kuitenkin ihanaa karata ajatuksissa sekunnin sadasosaksi sinne, missä on aina rauhallista: Oman rakkaan luo, missä ei ole ikinä kiire mihinkään. Niinpä silloin, kun odotan pukuhuoneessa muiden vanhempien kanssa lasta harrastustunnilta, matkustan välillä ajatuksissani Oton kainaloon meidän omalle vaaleanpunaiselle sohvalle. Siinä mieli rauhoittuu ja tulee aina hyvä fiilis. Se on maailman paras paikka. Se on mun mielenmaisema.

Panda Lumous on ihana herkku, jota voi nautiskella välillä sen arjen keskellä. Kotimainen, vegaaninen ja gluteeniton Panda Lumous Tummasuklaavadelma on vadelmasoseesta ja tummasta suklaasta tehty makeinen. Tumma suklaa on ihanan täyteläistä ja vadelma taas tosi raikasta. Ne on ihan loistava yhdistelmä, johon jää vähän tuhan iisisti koukkuun! Mä valitsen näitä itselleni välillä viikonloppunameiksi ja lapsetkin ovat valinneet joskus nämä omiksi viikonloppunameikseen, kun ne on niin hyviä. Täytyy tunnustaa, että välillä näillä tulee herkuteltua ihan arkipäivänäkin, mutta ei tietenkään liian usein.

Mä en itse ole niin paljoa sellaisen perinteisen karkin ystävä, vaan tykkään enemmän ihan muista herkuista, tai sitten suklaasta. Panda Lumous Tummasuklaavadelma on siksikin yksi mun tän hetken lemppariherkuista, kun se ei maistu sellaiselta keinotekoiselta ”karkilta”. Se maistuu oikeasti tummalta suklaalta ja oikeasti vadelmalta. Sellaiselta aidolta ja hyvältä. NAM!

Mun mielestä oli ihanaa pohdiskella tätä aihetta, siitä tuli niin hyvä fiilis. Kuinka onnekas sitä onkaan, kun on olemassa sellainen paikka maailmassa, jossa voi aina tuntea olevansa turvassa ja olla täysillä oma itsensä.

Tekstin kuvat on otettu jo ylläoleva teksti on kirjoitettu jo ennen viime viikonlopun tapaturmaa. Voin sanoa, että sen jälkeen olen vielä tuhat kertaa kiitollisempi siitä, että on ylipäänsä lapsilla mahdollisuus harrastaa ja tehdä asioita, jotka heitä kiinnostavat. Ei todellakaan haittaa rumba-illat, paljon ikävämpi vaihtoehto on se, kun ei voikaan tehdä mitään. Ja kätensä murtanut 5v sai piristykseksi maistella vähän näitä herkkuja!

LUKIJAKILPAILU: VOITA PANDA LUMOUS TUOTEPAKETTI

Mikä on sinun mielenmaisemasi? Minkä paikan ajattelu tuo sulle onnellisen ja rauhallisen fiiliksen? Kommentoi oma vastauksesi ja olet mukana Panda Lumous -tuotepaketin arvonnassa. Arvonta-aikaa on 26.3.2019 klo 23.59 asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Onnea arvontaan kaikille!


121 Responses to “Rauhallinen mielenmaisema arjen keskellä”

 1. Susu sanoo:

  Lapsuudenkoti järven rannassa kesällä ❤️

 2. Marjo sanoo:

  Ihan vaan kotona sohvan nurkassa oman rakkaan kainalossa fiilistellä kaikkea lämpimän teekuppisen kera

 3. Hanna sanoo:

  Oma mielenmaisema keskittyy varmaan kesään ja mökkiin! Kesäilta, auringonlasku ja mökin järvimaisema on kyllä sellanen rentotumispaikka, ettei heti keksi vastaavaa <3

 4. Noora sanoo:

  Mä vastaisin myös miehen syli/kainalo. Parasta on myös maata pää toisen rinnalla niin että kuuluu tasanen sydämen syke. Maailman paras ja rauhallisin paikka ja just eilen illalla puhuttiin asiasta.
  Toinen mielenmaisema on varmaan äidin koti. Siellä on ne tärkeimmät ihmiset lähellä ja kun lähtee äidille niin unohdan työn ja arjen ja jotenkin rentoudun helposti. Siellä vielä vieressä tuhiseva vanhuskoira.

 5. Annika sanoo:

  Mä vähän tylsästi komppaan Iinaa tässä parhaan paikan valinnassa. Toki mulla se ei ole Oton, vaan oman avomiehen syli! Vaikka rakastetaan molemmat reissata, harrastaa ja tehdä yhdessä kaikkea, ei tule mieleen mitään tiettyä maata, kaupunkia tai paratiisisaarta. Olen ollut yhtä onnellinen mieheni sylissä keskellä metsää teltassa, kuin meren rannalla hotellilakanoissa Mallorcalla. Kun sulla on oikea tyyppi vieressä, ei paikalla ole mitään merkitystä ♥

 6. Suvi sanoo:

  Minulla on kaksi mielenmaisemaa, toinen sijaitsee niin kaukana ettei sinne pääse edes vuosittain, mutta onneksi toinen on saavutettavissa vaikka joka päivä. Tärkein ja valitettavasti myös vaikeammin tavoitettava mielenmaisema on Lapin jylhät tunturit ja maisemat, jostain melko ylhäältä katsottuna, keskellä hiljaisuutta, jossa kuuluu vain luonnon ääniä. Toinen lähes yhtä hyvä on jokin rauhallinen merenranta. Tämä on onneksi merenrantakaupungissa asuessa kohtuu helppo saavuttaa. Tajusin vasta nyt, että molemmat mielenmaisemani ovat sulan maan maisemia tai siis kuvittelen ne mielessäni silloin, kun lehdet ovat puissa ja luonto rehevä. Eli en siis pääse mielenmaisemaani talviaikana ollenkaan vaan se pitää kuvitella.

 7. Anni sanoo:

  Mulle meidän perheen mökki on ollut aina niin rakas, ja se on mulle tärkeä rauhoittumisen ja hyvän mielen paikka! Sen ajattelu tuo rauhallisuuden ja onnen tunnetta. Ollaan päästy nyt meidän pienen esikoisen kanssakin muutamaan otteeseen käymään lomailemassa mökillä ja sen jälkeen paikan tunnearvo on noussut vielä entisestään. <3

 8. Noora sanoo:

  Koti, ehdottomasti!

 9. Annak sanoo:

  Mulle se mielenmaisema on mun mummula maalla, se on lapsesta asti ollut tärkeä ja turvallinen paikka, jossa voi olla olla täysin oma itsensä. Mun on pakko karata säännöllisesti kaupungista rauhottuun ja rentoutuun sinne, mutta välillä pelkät muistot ja ajattelukin rentouttaa :)

 10. Jepsu sanoo:

  Mun mielenmaisema on äitini kotipaikka ♥️ Punainen tupa, metsää ja peltoa sekä oma perhe pihalla temmeltämässä. Lasten riemu on parasta, niin vilpitöntä. Mieli lepää myös kotona, kun kaikki ovat rauhoittumassa yöpuulle ja luetaan yhdessä iltasatua. Silloin ei oo kiire minnekkään!

 11. Iina sanoo:

  Miehen kanssa kaksin sohvalla lasten nukkumaan mentyä. Yksinkertaista ja helppo toteuttaa, ainakin toisinaan. 😅

 12. Loviisa sanoo:

  Lapsuudenkotia ympäröivä metsä.

 13. Tuuli sanoo:

  Omassa kodissa, sohvalla peiton alla, parhaassa tapauksessa oma rakas kainalossa ja jotain hyvää telkkarista katsellen. On hyvä, lämmin, pehmeä olla.

 14. laulau sanoo:

  Joen rannalla maaseudulla sijainnut mummola kesällä. Surku, ettei sinne ole enää sama fiilis mennä, kun mummo on jo nyt edesmennyt. Vastaavasti toinen vastaava mielenmaisema löytyy maapallon toiselta puolelta vuoristojärven rannalta, jossa koin aikuiselämäni seesteisimmän fiiliksen. Sinne on pakko päästä vielä joskus uudelleen.

 15. Miikku sanoo:

  Oman kodin rantasauna. Kevätilta. Istun saunan kuistilla vilvoittelemassa. Linnut sirkuttaa ympäröivässä metsässä. Järven vesi on ihan tyyni. Saunan piipusta tuleva savu tuoksuu. Rakkaani heittelee vielä hetken löylyjä saunassa…kunnes tulee viereeni kuistille. Tämä hetki on mun mielenmaisema

 16. helii. sanoo:

  Mun mielenmaisema on juurikin yksi arjen tilanteista: Se kun pääsen ajoissa töistä yhtenä päivänä viikosta, ja ehdin viettää mieheni kanssa reippaan tunnin kaksin kotosalla, ennen kuin haemme kolme tyttöämme päiväkodilta. Tämä viikon rakkaushetki on sellainen, josta haaveilen usein pitkin tiukkaa viikkoa :D <3

 17. Mirka sanoo:

  Kun mieli kaipaa rauhaa, ajattelen itseni oman rakkaan kainaloon kotisohvalle. Toinen rauhoittumispaikka on kotisauna, siitä tulee haaveiltua usein jo kiireisen työpäivän keskellä.

 18. Laura sanoo:

  Mielen maisema on ihan oma kotisohva – hektinen opiskelija-arki verottaa ja mulle on tosi tärkeää ladata akkuja kotona omissa oloissa. Toinen lemppari mielenmaisema on vanhempien kesäpaikka, jonneka vetäydyn kesäisin ja syksyisin hiljentymään luonnon keskelle.

 19. R sanoo:

  En usein rauhoita itseäni ajattelemalla jotain paikkaa, en oikeastaan toistuvasti ajattele mitään paikkaa, rauhoitan itseäni keskittymällä hengitykseen. Ehkä omaa kehoa ajattelen sellaisena rauhan temppelinä. Voisi olla kiva kokeilla rentoutumista niin että kuvittelee itsensä johonkin paikkaan.

  Mutta ihania ja rauhoittavia paikkoja jotka voisivat olla mielenmaisemiani on tutut paikat luonnossa: iso suo, kesämökki järven tai meren rannalla. Ja myös koti on ihana rauhoittumispaikka

 20. Sara sanoo:

  Mun ehdoton mielelenmaisema on oman kodin lämpö ja rauha :)

 21. Jenna sanoo:

  Oma mielenmaisema taitaa olla aika lailla fiiliksestä ja vuodenajasta kiinni 😊 Se voi olla oma mökkipiha kesällä, joulukatu valoineen talvella tai ulkomaiden upeat rantamaisemat 😍👌🏻

 22. AeA sanoo:

  Lempi-ihmiseni suojaisa alkovi, turvallisen ihmisen vieressä

 23. Elina sanoo:

  Heti ekana tuli mieleen miehen sukulaisten mökki, jossa rentoudutaan joka kesä vähintään yhden viikonlopun verran ❤️

 24. Essi sanoo:

  Kyllä se on tuo sama eli meidän mukava sohva ja oma rakas vieressä. :)

 25. Annika sanoo:

  Oma koti ehdottomasti.

 26. Siiri sanoo:

  Kesäinen järvi.

 27. Sarde sanoo:

  Merenranta, metsä, sohvannurkka…

 28. Aada sanoo:

  lapsuudenkoti kesällä<3 maatila keskellä vihreää metsää, pellot ja sininen taivas

 29. Senni sanoo:

  Mun mielenmaisema on omassa sängyssä miehen kainalossa niin, että saa uppoutua samalla tyynyjen ja peittojen keskelle. Teen kolmivuorotyötä ja tämän ihanan hetken ajatteleminen auttaa jaksamaan kiireen keskellä ❤️

 30. Suvi K sanoo:

  Olemme etsineet pitkään omaa taloa, asumme nyt väliaikaisesti vuokralla ja haaveilen joka päivä siitä hetkestä, kun löydämme sen kodin. Se koti on mun mielenmaisema ja haave. Paikka, jossa koetaan ilot ja surut, nähdään lapsemme kasvavan ja ehkä hänelle joskus sisaruksen syntyvän. Meidän perheen tukikohta, jossa kaikilla on hyvä olla ja rakkautta riittää.

 31. Tiina sanoo:

  Oma koti ja erityisesti sauna ❤

 32. Ninni sanoo:

  Teillä tytöt kuulostaa pääsääntöisesti tulevan hyvin toimeen keskenään. Ajatteletko, että suurin vaikutus on teidän kasvatustyöllä vai lasten yhteensopivilla luonteilla? Meillä on myös kolme lasta, joista kaksi nuorinta kaksospojat. Mielestäni olemme kohdelleet heitä mahdollisimman tasavertaisina, mutta tukeneet yksilöinä, koska he ovat valtavan erilaisia. Ihan surettaa myöntää, mutta kaksoset eivät ole koskaan tulleet toimeen keskenään, jota olen pitänyt elämäni suurimpana epäonnistumisena. Heillä on kuitenkin omia ystäviä eli pystyvät tulemaan toimeen ihmisten kanssa. Kumpikin pärjää myös isosisaren kanssa. Mun ystävä epäili yksi päivä ääneen, että tulevatkohan meidän pojat edes aikuisena lähestymään, koska ovat niin erilaisia. Tuon jälkeen mä olen pohtinut jos en olekaan itse epäonnistunut. Mietin vain, kun olen seurannut blogiasi ja ihastellut teidän tiimiä, niin halusin tuoda esille, että on myös perheitä, joissa on ollut vaikeuksia saada kaikille lapsille läheiset suhteet ja lieveilmiönä on jatkuvaa kinaa. Täyttävät jo 16v, joten niin pitkä on myöskin ollut yritys luoda kaikille lapsille läheiset suhteet keskenään. Olen itse menettänyt ainoan sisareni ja siitä kumpuaa tarve, että kaikki omat lapset arvostaisivat ja vaalisivat toisiaan, mutta surullisena joutuu myöntämään, että näin ei ole tapahtunut.

 33. Minna sanoo:

  Koti ehdottomasti. :)

 34. Sara V sanoo:

  Mummolamuistot. Lämmin, kiireetön tunnelma, kellojen naksutus, lintulaudan seurailu, kasa vanhoja Lucky Lukeja ja iltapäiväkahvittelut. Heti alkaa mieltä lämmittää ja hymy nousee huulille :)

 35. Annika sanoo:

  Mä haaveilen aika usein yhdestä laiturista, jolla kävin viime kesänä istumassa (ensi kesänä pitää mennä taas uudestaan) ja kukkulasta, jonka päältä näkee suunnilleen koko Turun (sinnekin pitäisi taas mennä). Molemmat olivat niin rauhallisia ja kauniita paikkoja, että huhhuh. Ja toki yksi tärkeä mielenmaisema on se hetki, kun saa mennä toisen kanssa nukkumaan, ja höpötellään ja ollaan lähekkäin vielä hetki ennen nukahtamista. <3

 36. Laika sanoo:

  Mökki, ehdottomasti. Paikka rauhoittua ja rentoutua, nauttia ulkoilmasta ja järvimaisemista ja viettää perheen kesken aikaa.

 37. Vaulaa sanoo:

  Mummola! Vaikka mummola on kaukana, niin sinne liitttyy ihania muistoja. Mummolassa ei koskaan kiirehditä.

 38. Sanna sanoo:

  Minulla tällaisia paikkoja on kaksi: 1. Aviomiehen tuoksun nuuskiminen halauksessa. 2. Nuorempana, vielä vanhempien luona asuessa, lehden lukeminen aurinkoisena viikonloppuaamuna keittiön lattialla, kun muut perheenjäsenet puuhailevat lähistöllä omissa puuhissaan.

 39. Minävain sanoo:

  Meidän mökin ranta kesäiltana<3

 40. Saara sanoo:

  En ole ikinä ajatellutkaan tällaista mielenmaisemaa stressinlievitykseen! Kuitenkin heti kun asiaa ajattelin sekunnin ajan päädyin kesämökin portaille katselemaan villikukkia. Tämä on loppukädessä enemmän muistikuva isästäni tekemässä nuin, mutta tässä mielenmaisemassa siinä olen minä. Ja se on kovin rauhoittava.

 41. Ee sanoo:

  Mökki, kesä ja järvi! Siihen vielä kullan kainalo niin avot! Myös puolison kainalo muuten vaan💕 ja kaikki luontoon liittyvä, metsä, aurinko… Onhan näitä!

 42. M sanoo:

  Lapsuuden kotikylän järvenranta tai sitten isovanhempien maatilan heinäpelto <3

 43. Taru sanoo:

  Aurinkoinen ja lämmin päivä meren rannalla puolisoni kanssa

 44. Petra sanoo:

  Paras paikka on koti. Parhaimpia hetkiä on aamut kun miehen kanssa heräillään vasta ja meidän välissä 4kk poika hymyileekin jo maailman valloittavinta hymyään ja höpöttelee meille. Olen maailman onnekkain kun saan herätä onnen kyyneleet silmäkulmissa joka aamu <3

 45. Piia sanoo:

  Kyllä lapsuudenkoti ja mummola on sellasia rakkaita paikkoja, joissa mieli lepää
  :)

 46. anna s. sanoo:

  Luonto <3 Mikään ei ole parempaa kun lähteä pitkälle kävelylle keskelle metsää :)

 47. kaisa sanoo:

  Ajattelen sellasta kaunista niittyä ja metsää :)

 48. M sanoo:

  Hämmentävä postaus, oliko tuo harrastusrumba ja kotisohvalle kaipaaminen vain tätä postausta varten keksittyä? Kaksi iltaa harrastuksia on suorastaan vähän kolmilapsisessa perheessä, ja teilläkin on kaksi vanhempaa eli ei tarvitse edes hoitaa molempia iltoja itse, eikä kumpikaan ole kokoaikaisesti kodin ulkopuolella töissä (mikä lisää stressiä reippaasti). Kuulostaa aika hassulta, että tuosta asetelmasta syntyisi kiirettä ja stressiä, mutta oletan että se olikin vain tätä aihetta varten ”keksittyä”. En halua olla ilkeä, tuli vaan todella hämmentynyt olo tästä. Itse, kuten moni muukin, käyn kokopäivätyössä kodin ulkopuolella ja hoidan ne lapsen harrastukset iltaisin ihan yksin, se on ihan normaalia elämää.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hämmentävä kommentti. Ei ollut tätä postausta varten keksittyä. Mua hämmentää tarve vertailla kiireen kokemusta ja nostaa itseään muiden yläpuolelle painamalla toisia alas. Meidän arjessa on paljon liikkuvia osia, koska ei ole sitä säännöllistä 9-17 duunia kummallakaan tällä hetkellä, vaan sama määrä tai enemmän työtunteja, mutta epäsäännöllisin työajoin. Lasten harrastukset iltaisin on todellakin ihan normaalia elämää, enhän muuta väittänytkään. Mutta arjessa, joka vaihtelee joka viikko ja johon kuuluu paljon iltamenoja aikuisten töiden vuoksi, ne kaksi harrastusiltaa aiheuttavat jonkin verran myös sumplimista. Jos et halunnut olla ilkeä, niin mikä kommenttisi pointti oli? Hienoa, että sinä pärjäät arjessa yksin! :)

 49. Jjennni sanoo:

  Mökin järvimaisema! Verenpaineet laskee ja mieli rentoutuu. ❤️

 50. Jenni sanoo:

  Kyllä se oman miehen kainalo illalla lapsen mentyä nukkumaan on se maailman paras paikka ♥️

 51. Jaana K. sanoo:

  Vanhemmilla mökki järvenrannalla ja kyllä se on se paikka mihin mielessäni palaan laiturille istumaan.

 52. Satu sanoo:

  Mummulan puutarhaan palaan edelleen ajatuksin ja muistoin, vaikka mummu ja pappa ovat muuttaneet. Se oli paras paikka maailmassa.

 53. Rose sanoo:

  Mökkiranta tai oman kodin olohuoneen nojatuoli!

 54. Saana sanoo:

  Sohvan nurkka kotikotona, sisarukset läjässä samalla sohvalla :)

 55. Essi sanoo:

  Ehdottomasti lapsuudenkoti, jossa on kaikki läheiset paikalla <3 tää tosin toteutuu nykyään ehkä just ja just jouluna, kun kaikilla on niin eri aikataulut ja menot ja asuinpaikat. Mutta ainahan voi kuvitella ja haaveilla, että nähtäisiin pian taas porukalla <33

 56. Jutta sanoo:

  Mökki ja meri.

 57. Laura sanoo:

  Oon sellanen haaveilija että eksyn ajatuksissani usein ties minne rauhan satamiin, mutta ehkä eniten mielenrauhaa saan järvimaisemasta <3 Keskellä kaupunkia asuessa on jatkuvasti hektisen sykkeen sydämessä eikä sitä edes
  Itse tiedosta, mutta hetkeksi kun pääsee edes ajatuksissaan hiljaisuuteen järven rannalle istumaan niin mieli tyyntyy.

 58. Kaisa sanoo:

  Lapsuudenkodin viereinen metsä ja sen takana oleva tasaisina riveinä oleva koivikko. Koivut ovat voimaannuttavia ja kauniita varsinkin keväisin, kun silmut alkavat puhjeta. Myös mökki, jonka isoista ikkunoista näkee järvelle.

 59. MinttuW sanoo:

  Mökin terassin rappusilla juotu aamukahvi.

 60. Bambi sanoo:

  Rannalla ja katsella merta/järveä <3 sekä 3 lasta sylissä <3

 61. Riikka sanoo:

  Ehdottomasti kesä. Uimarannalla istuminen tai luonnossa on lenkkeily. Nyt on jäänyt kaikki sielunmaisemat vähille, kun jalka murtui jo tammikuussa ja on leikattukin välissä joten ei ole päästy ulkoilemaan kauas.

 62. Kukka sanoo:

  Mielenmaisemani on järvimaisema :)

  Nää suklaat on tosi hyviä!

 63. Reetta sanoo:

  Mummola, vaikka siellä ei enää mummoa ja Pappaa asukaan. He jättivät siihen paikkaan niin paljon rakkautta, että sen aistii yhä ❤️

 64. M sanoo:

  Kotona se sohvan nurkka viltin alla ja sitten kotikoti❤️

 65. juppe sanoo:

  Lenkkipolku meren rannalla

 66. Jenna sanoo:

  Sauna 😻

 67. Jossuu sanoo:

  Oma mielenmaisemani on Kuusamossa Valtavaaran huipulla. Siellä silmä ja mieli lepää.

 68. Eve_ sanoo:

  Kyllä se on perheeni mökillä järven rannalla. Kesäiltoina, kun laiturilla katselee auringonlaskua niin olo on todella rauhallinen ja onnellinen.

 69. Kirmi sanoo:

  Oma mielenmaisema, jossa rauhoitun on kuvitelma itsestäni makaamassa pienen veneen pohjalla, aallot kevyesti heiluttavat laivaa, aurinko lämmittää minua ja kuulen tuulen suhinan kaislikossa ja merellä, ajoittain lokki saattaa kiljua tai kala hypähtää. Lapsuuden kesät tankkasit tätä livenä ja aikuisena vain matkustan samaan paikkaan ajatuksissa.

 70. V. sanoo:

  Kesämökin rauha (:

 71. Maarit sanoo:

  Mun mielenmaisemani on puutarhakeinu omalla pihalla. Siihen on ihana nukahtaa lämpimänä kesäpäivänä <3

 72. Melina sanoo:

  Kotona rakkaan kainalossa ja toinen on mökki keskellä metsää. Ei ketään eikä mitään muuta kuin metsää ympärillä. Vielä kun pääsee sinne oman miehen kanssa. Siellä mieli lepää.

 73. Jepa sanoo:

  Auringonlasku lämpimänä kesäiltana :)

 74. maisa sanoo:

  lapsuuden koti.

 75. Sirpa sanoo:

  Oman mökin terassilla, talvella tai kesällä, aina yhtä rauhoittavaa katsella maisemaa.

 76. Päivi sanoo:

  No nyt on kyllä sama. Hiljainen rauhallinen ilta kun kaikki hommat on tehty ja me puolison kanssa istutaan yhdessä sohvalla. Välillä enemmän ryytyneinä ja välillä vähemmän, mutta aina onnellisina.

 77. PiPa sanoo:

  Oman kodin puutarha😍

 78. Heidi sanoo:

  Omassa sängyssä oman miehen kainalossa👌🏼

 79. M sanoo:

  Pointti oli siinä, että miten kahdesta harrastusillasta voi edes hyvällä tahdolla saada jonkin ”harrastusrumban”? Eihän tuosta tule kuin yksi ilta viikossa per vanhempi, tuskin aina tarvitaan molempia joka kerta kuskaamaan. Luulisi nimenomaan että kun tekee töitä kotona eikä ole sidottu siihen 8-16 työaikaan, ehtisi valmistella illan jutut valmiiksi ja toisaalta myös voisi ajoittaa ne omat hommansa muuhun kuin juuri siihen harrastushetkeen. En vaan tajua mistä se sinun kiireesi muodostuu.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Niinhän sitä luulisi, mutta kun ei ole sitä tarkkaa työaikaa niin omat menot on tosi paljon kiinni myös muiden ihmisten menoista ja esim. siitä, mihin aikaan päivästä tai viikosta esimerkiksi tapahtumia järjestetään. Jos ihan itse kaikki aikataulut päättäisi, niin toki olisi helppoa kaikki miettiä niin, että on logistisesti mahd. helpppoa. Mä julkaisen huomenna postauksen mun tästä työpäivästä, joka itse asiassa oli vieläpä toisen lapsen harrastuspäivä . Mutta tässä nyt täytyy ehkä sinunkin hetki miettiä, että mitä mä tuossa kirjoitin. Kirjoitinko, että meidän arki on kiireistä? Kirjoitinko, että arki on yhtä harrastusrumbaa? Vai kirjoitinko, että on ne kaksi harrastuspäivää, ja usein myös meillä vanhemmilla sattuu jotain omia koulu- tai työtapaamisia samalle päivälle, ja nähdään Oton kanssa toisiamme niinä päivinä usein vaan sellaisella läpsystä vaihto -meiningillä (kuten tänään)? Siinä on ainakin mulle vissi ero, mitä sä väität mun sanoneen ja mitä oikeasti sanoin. Sun ei onneksi tarvitsekaan tajuta mistä mun kiire muodostuu, mutta ei tarvitse myöskään väheksyä sitä tai suuttua siitä. Meillä jokaisella on oma elämämme ja omat kokemuksemme, eikä sinun kokemuksesi tai ajatuksesi tee minun subjektiivisesta kokemuksestani vähemmän totta. :)

 80. Jensku sanoo:

  Kotikaupunkini halki virtaava joki. Parasta on kävellä kesäiltoina sen rantoja pitkin.

 81. iituliina sanoo:

  Kahvilassa, hyvä kahvi ja seurana kirja ja mies omine kirjoineen. Siihen tiivistyy jotenkin kaikki hyvä. Yhdessä, mutta itseksemme, lempinautintojemme ääressä. Kahvilalla ei ole niin väliä, välillä karkaan mielessäni siihen sympaattiseen kahvilaan italiassa, välillä omaan naapurikahvilaan, jonka työntekijät ovat jo ihan tuttuja.

 82. Manteli sanoo:

  Tuttu metsätie hevosen selässä 🐎❤️

 83. Lottae sanoo:

  Kaikessa yksinkertaisuudessaan koti ja sauna. <3

 84. Evaa sanoo:

  Veden äärellä tai pelloilla kävellessä 💖

 85. TeijaH sanoo:

  Lämmin kesäpäivä ja mökkisaunan tuoksu.

 86. Siru sanoo:

  Ei kuulosta kiireiseltä arjelta,jos päivät pitkät nysvää höpsö höpsön kainalossa.. et varmaan tee päivässä 8h blogijuttuja???

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No tänään tein reilut 10 tuntia, toisina päivinä sen 8, joskus 4 ja joskus 15. Menikö sulla nyt arki ja vapaa-aika sekaisin tässä? Vapaalla mielellään nysvään höpsö höpsön kainalossa <3

 87. Maria sanoo:

  Kotona oma 3kk ikäinen vauva kainalossa ❤️

 88. jiip sanoo:

  Kesäillat, mökki järven rannalla, upea auringonlasku, lintujen viserrys… Kaikki tämä yhdistettynä :)

 89. Vilper sanoo:

  Kyllä se on metsässä, keskellä ei mitään :)

 90. Mari sanoo:

  Joenranta mökillä.

 91. Terhi J. sanoo:

  Luonto ja vesistöt.

 92. Anne sanoo:

  Mökillä laiturin päässä istuminen kesällä ja varpaat vedessä <3

 93. Anna sanoo:

  Pakko sanoa tää oma mielenmaisemani, joka on niin erilainen kuin monen muun!
  Mutta mun mielenmaisema on ollut niin kauan kuin muistan, New York! Siis jännä, miten se onkin ollut, lapsuudesta saakka, oon nuorena niin äidillekin ja siskolle sanonut :D Hauskaa tässä sekin, etten oo siellä ikinä käynyt, mutta haluaisin :)
  Ja sekin, että oon pienestä paikasta kotoisin, niin silti tommonen suurkaupunki:D Ehkä katoin nuorena liikaa Sinkkuelämää, Frendejä ja Ally McBealia(viimeisin kyllä sijoittui Bostoniin).

  Toki sitten nämä rakkaat paikat, oma koti, mummula jne ovat myös <3

 94. Emmi sanoo:

  Kyllä se mieli lepää mökin terassilla istuen järvimaisemaa katsellen.❤️
  Aurinkoisina päivinä siihen paistaa koko päivän aurinko ja iltaisin on aivan henkeäsalpaavia auringonlaskuja 😍

 95. Julia sanoo:

  Mökki

 96. Juulia sanoo:

  Kyllä se on tämä meidän sohva ja mies siinä 💙 Rauhallinen koti-ilta ☺️

 97. Lode sanoo:

  kesäilta veden ääressä

 98. Kummitäti sanoo:

  Miks teistä ei vaan yks aikuinen vie lasta harrastukseen? Muuthan perheestä voi jatkaa päivää normaalisti. Helsingissä liikkuu muutaman minuutin välein julkisia ja pian esikoinen osaa varmaan itsekin liikkua

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Niin meillä viekin, mistä päättelit että ei vie? Tekstissähän nimenomaan puhun siitä, kun monesti harrastusten kanssa päällekkäin on toisella työ/koulumeno jolloin harrastukseen vieminen ja kolmen lapsen hakeminen hoidosta/koulusta sekä ruuanlaitto jää vain toisen vastuulle.

 99. JuuliK sanoo:

  Mulle sielunmaisema on mökillä kesällä, kun saa olla ilman liikenteen melua. Tai sitten festareilla, joissa pääsee lomafiilikseen ja kaikki ympärillä ovat samalla hyvällä mielellä. :)

 100. mirdie sanoo:

  Mökki ja tyyni järvimaisema kesälomalla, kirja kainalossa. :)

 101. Mari sanoo:

  Hepan selässä 😍, koiran kanssa metsäpoluilla lenkkeillen, saunominen miehen kans kahdestaan kun talo on hiljentynyt. Tässä joitakin. 😊

 102. Susanna sanoo:

  Kyllä se mun ihan ykkös mielenmaisema ja happy place on meidän oma mökki merenrannalla!

 103. Julia sanoo:

  Oma happy place on mökki järven rannalla mitä kauneimman luonnon keskellä ❤️

 104. Henrika sanoo:

  Ihana merenranta tai metsä läheisten nauru korvissa :)

 105. Ida sanoo:

  Maisema joka mökin terassilta aukenee järvelle!

 106. Mervi sanoo:

  Hyvin raadollisesti: oma sänky. Se tunne, kun rankan työpäivän päälle mies on laittanut ruuan ja vaihdan yöpaidan päälle ja käperryn lämpöpeiton alle. Kivut katoaa ja mieli lepää. Näin voi nauttia elämästä sitten kun lapset on isoja, eikä tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestään…

 107. Laura sanoo:

  Oma mielenmaisema on ehdottomasti joko koti työpäivän jälkeen, kun pieni perhe on taas yhdessä ja tehdään kaikkia höpsöjä juttuja tai sitten loma ihan missä vain kunhan perhe on yhdessä. Ehkä tiivistäisin niin, että oma mielenmaisema on onnellinen perhe yhdessä. ☺️💖

 108. Jensku sanoo:

  Mulla on oikeastaan muutama mielenmaisema ja riippuu aina siitä miksi haluan ”palata” mielenmaisemaan, että mihin ”palaan” mutta jos olen vaikka surullinen palaan yleensä lapsuuteen mökille! Mökki keskellä metsää, oikee kunnon mökki takka lämmityksellä, kaivo vedellä ja aurinko kennoille tai agrikaatilla ihan parasta, paras ruoka oman maan antimista, mustikka metsä ja kunnon puu sauna, joka illan grilli ruoka!

 109. Emma sanoo:

  Myös sohva oman miehen kanssa jaettuna ❤️

 110. Jenni sanoo:

  Oma sänky. Parasta on viikonloppuaamut, ku voi vaan jäädä rakkaan kainaloon eikä oo kiire nousta.

 111. Elinaa sanoo:

  Oma koti

 112. Sini sanoo:

  Suvun kesämökki, rantasauna, järvi, kangasmetsä, suopursun tuoksu, tuulen humina ja auringon lämpö ☺️

 113. Jasmiina sanoo:

  Mökki merenrannassa <3

 114. Simppu sanoo:

  Oma koti.

 115. hilkka sanoo:

  Luonto kaikkine omine äänineen :)

 116. HannaL sanoo:

  Minulle maailman paras paikka on olla miehen kainalossa. Toinen hyvä paikka, missä voin olla oma itseni ja tuntea oloni vapaaksi, on lapsuudenkoti.

Kommentoi