Toivepostaus: Tiaran välikausivaatteet

29.03.2013

Multa on jo muutamaan otteeseen pyydetty postausta Tiaran tämän kevään ulkovaatetuksesta, mutta aiemmin meiltä on puuttunut vielä vaikka mitä niin olen siksi postauksen jättänyt toteuttamatta. Nytkin meillä puuttuvat vielä kunnon hanskat, kunnolliset aurinkolasit ja kaulahuivi/tuubihuivi, mutta kaikki isoimmat jutut on nyt kasassa ja noita pienempiä ehtii miettiä myöhemminkin. Mä en nimittäin usko että kykenen enää mitenkään liikkumaan ostosreissulle ennen vauvan syntymää, sen verran kovasti ja kipeästi on eilen ja tänään supistellut.

IMG_7445 IMG_7451 IMG_7459 IMG_7471 IMG_7487 IMG_7498

Mutta aiheena oli se välikausivaatetus, eivät mun supistukset joten jos vaikka kertoisin enemmän nyt niistä vaatteista! Tiaralla on kevääksi kaksi haalaria ja yksi takki. Haalarit olenkin esitellyt jo aiemmin; se varsinainen välikausihaalari on viime syksyltä tuttu punainen Kaxs Proxtec -haalari Kappahlista, joka mahtuu Tiaralle edelleen paremmin kuin hyvin vaikka onkin kokoa 80. Ilmeisesti joko mitoitus on reilu tai sitten Tiara ei ole kasvanut kovinkaan paljoa puolessa vuodessa. Kaxsin haalari osoittautui jo syksyllä todella hyvin vettä pitäväksi, kulutusta kestäväksi ja muutenkin loistavaksi. Vai oletteko samaa mieltä mun kanssa siitä että se näyttää edelleen aivan kuin uudelta, vaikka käyttöä onkin takana jo monta kuraista kuukautta syksyllä!

Punaisen vedenkestävän haalarin lisäksi meillä on myös Mini Rodinin syötävän söpö vettähylkivä Jaguar overall kaapissa odottelemassa. Leopardikuosinen haalari vei mun sydämeni samantien, ja vaikkei se ehkä ole maailman käytännöllisin teknisiltä ominaisuuksiltaan (tai niiden olemattomuudeltaan), niin uskoisin tuon kuitenkin pitävän mukavasti tuulta ja olevan oikein kelpo kaveri kuivan kelin puistoiluihin, vaunulenkeille ja myös kaupungille jos on vaikka viileämpi päivä ja haluaa vaihtelua takille.

Eilen hankittiin haalareiden seuraksi vielä Kappahlista ihan ylisöpö armeijanvihreä vedenkestävä parka-takki. Mä oon koko kevään miettinyt tuota takki-asiaa, että ostanko sellaisen ulkoilutakilta näyttävän takin, vai hienomman takin kaupunkireissuja varten vaiko molemmat. Alunperinkin olin tullut jo siihen tulokseen että haalarit riittävät ulkoiluvarusteiksi ja takin ei tarvitse niin käytännöllinen olla, mutta tuo Kappahlin takki ylittikin sitten kaikki mun odotukset. Se on tyylikäs, sopii oikein hyvin kaupungille; mutta kangas on kuitenkin vedenkestävää eli jos kaupunkireissulla tekeekin mieli suunnata puistoon niin sekin onnistuu.

IMG_7515x IMG_7551Vaikka muutama asuste vielä puuttuukin niin kenkiä ja pipoja meillä on jo aika mukavasti! Eilen kenkäkokoelma sai kaivatun täydennyksen kun löysin Tiaralle Jesper Juniorista ylisöpöt Jonathanin raidalliset rapukumpparit. Entuudestaan meiltä löytyivät jo Nextiltä tilatut glitter-tennarit ja viime syksyiset Kangaroosin lilat lenkkarit joiden myyjä epäili mahtuvan korkeintaan pari kuukautta mutta joissa edelleen on sopiva kasvuvara Tiaran jalalle. Minkä kokoinen jalka teidän muiden 1,5-vuotiailla on? Tiaralla sopivin koko on edelleen 20 ja siinäkin on vielä siis kasvunvaraa.

IMG_7559x IMG_7576xSyksyltä tutut pinkki ja musta pipo ovat edelleen Tipalle sopivia, mutta Po.Pista tarttui mukaan tuo herkullisen värinen raitapipo joka mätsää uusiin kumppareihinkin kivasti ja piristää asua kuin asua. Kuten sanoin, ne kunnon hanskat puuttuvat vielä – meillä on yhdet välikausihanskat mutta ne ovat auttamattomasti liian suuret joten en niitä siksi edes kuvannut. Kaulaan on tällä hetkellä kauluri suojaksi, mutta jokin ihanan värinen tuubihuivi neidille on vielä hakusessa.

Tällä hetkellä aurinkolasien virkaa toimittavat Lindexin kahdet lasit jotka ostettiin sovittamatta erään kauppareissun yhteydessä ja tuloksena on se että ne ovat ihan liian suuret. Babiatorsit ovat mulla hankintalistalla, mutta en uskalla tilata niitä mistään vaan täytyy mennä paikanpäälle sovittamaan Bebesiin Tiaran kanssa ettei vaan käy niin että ne jostain kumman syystä eivät olisikaan sopivat. Mutta ne saavat nyt vielä odottaa sitä että mä jaksan lähteä shoppailemaan uudemman kerran.

Mä oon ainakin tyytyväinen! Vaatteet ovat käytännöllisiä, mun silmää miellyttäviä ja ilmeisesti Tiarakin niistä tykkää kun kokoajan neiti käy pukemassa kumisaappaat jalkaan ja tepastelee niissä ympäri kämppää. Eikä Tipa vastustellut ollenkaan aamun kuvaus- ja sovittelupuuhia vaan tuntui olevan innoissaan hienoista vaatteista.

Miltä teidän lasten välikausivaatetus näyttää?


50 Responses to “Toivepostaus: Tiaran välikausivaatteet”

 1. Yasu sanoo:

  MEijän likalle ei sopin enää syksyllä ostetut 21 kokoset :) Ja tulee siis ens kuun alussa puoltoist vuotta :)

 2. Mmarika sanoo:

  Mun kummityttö on 1v9kk ja käyttää nyt koon 21 kenkiä, joissa on kasvuvaraa..ilmeisesti toiset on vaan pienijalkaisia tai jalka kasvaa hintaasti :) Tsemppiä loppuraskautee!

 3. ac sanoo:

  En tiedä huomasitko, mutta jesper juniorin Jonathan-hanskat on ihan törkeän hyvät ja mulla on sellainen kuva että niitä on nyt vaikka missä kivoissa väreissä, esim oranssina :) Tähtijonathanit pitää vettä, måndelssonilla ei ole vielä koskaan kastuneet kädet niillä vaikka olen monesti miettinyt että ”nyt on ihan ihan varmaan tullut läpi!”. Meillä ei nykyään muita hanskoja näykään :–)

  Höhö, mä olin ajoissa liikkeellä ja postailin vk-vaatteista jo helmikuun alussa :DD

  • Iina sanoo:

   Hei kiitos vinkistä, mulla ei Jonathanista muuten oo kokemusta ollenkaan paitsi yhden vauvojen talvihaalarin verran ja se oli ainakin tosi hyvä :)! Mä oon aina vähän hidas näissä jutuissa :D! Kivaa pääsiäisen jatkoa teidän perheelle<3

 4. Suvi sanoo:

  Ääk, meillä 7kk käyttää kengissä kokoja 19 ja 20. No pojalla ei koskaan voinut käyttää potkareitakaan koska jalkaterä ei olisi mahtunut ”sukka” osaan.

  Meidän pitäs ostaa viel vk takki..

 5. murmeli sanoo:

  Valtterilla ekat kengät viime syksynä oli 23 ja varmaan 24 tänä keväänä/kesällä menee, täytyy kokeilla pian :) Meillä ei oo vasta kun yksi vk-haalari ja seki kirppislöytö.. Muita vielä etsinnässä :)

 6. Jenni sanoo:

  Meillä tyttö tuli just 1v 3kk ja 20 koon talvikengät jäänyt pieneksi. Eli 21 kokoinen jalka :)
  Kivat välikausikamppeet saatu kasaan! Tuo jaguarhaalari on ihana! Meillekin piti tulla tuo keltaisena, mutta jousuin palauttamaan, kun tyttö näköjään niin pitkäselkäinen ja lyhytraajainen että nuo lahjeet ja varsinkin hihat olivat ihan superpitkät kun niska-haara mitta sopiva :/

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia paljon! Mä en koskaan oo osannnut mittailla tolleen noita vaatteita/Tiaraa, pitäis varmaan opetella :D Hyvä aloitus vois olla hommata mittanauha ;D! Mut tuurilla on aina yleensä sattunut sopivat, en oo vielä joutunut palauttamaan mitään! :) Meillä Otto on kans superpitkäselkäinen ja lyhytraajainen, saa nähdä miten on sitten pienemmän neidin laita. Tiaralla taitaa olla mun lyhyt selkä + pitkät jalat -kombo :D

 7. Mirka sanoo:

  Mäkin harkitsin tota takkia Lucakselle! Meillä on nyt Racoonin vedenkestävä vk koossa 80 ja Po.Pin kuorihaalari punaisena koossa 86 (JÄTTI). Sitten on vielä keltainen Pico koossa 80/86cm :)

  Lucakselle 1v3kk sopii tällä hetkellä parhaiten koko 21-22, kun ainakin meidän kokoa 20 olevissa Tepsuissa tyhjää tilaa jää 0,5cm eli juuri ja juuri sopivasti liikkumavaraa, kasvuvaraa ei yhtään. Tosin yhdet vk-kengät kokoa 24 menisi hyvin jo nyt, kun kasvuvaraa on niissä ”vain” 2cm ;o

  • Iina sanoo:

   Toi takki on kyllä kiva, ja sopii niin tytölle kuin pojallekin :)! Meillä jää vielä noissa 20-kokoisissakin se 1,5cm kasvunvaraa, ei oo raukalla kasvanu jalka syksystä yhtään :DD!

 8. krista sanoo:

  Meidän 1,3v tytyllä oli talvikengät 22 ja kevätkengät 23. On niin paksu jalkapöytä ja pohje ettei mahdu pienemmät :-)

  • Iina sanoo:

   Tiarallakin syksyllä oli jalkapöytä vielä tosi paksu ja pehmee ja on nyt solakoitunut kun jalkoihin on kävelyn myötä tullut muotoa, johtuiskohan siitä että menee vieläkin vanhat kengät kun se jalkapöytä vie nyt vähemmän tilaa? :O

   • Nimetön sanoo:

    se on varmasti iso syy siihen että jalka ei oo kasvanut, kannattaa muuten irrotella kengän pohjallista kengästä sovitusta varten noin 8 vk välein. Koska tiaralla on nyt ollu hidas kausi jalan kasvussa, niin on hyvin todennäköistä että siinä on tulossa kasvupyrähdys kevään aikana.

 9. Linkku sanoo:

  Aivan ihana tuo Jaguar overall! Täydellinen :D

 10. laura sanoo:

  Tuli mielee että meinaatko ostaa Tiaralle kurahousuja ja takkia? :)

  • Iina sanoo:

   En aio ostaa, mä ostan ne sitten kun Tiara menee tarhaan ja jokasään ulkoilu tulee ajankohtaiseksi :) Siihen asti oon sillä linjalla että jos ei vedenkestävät varusteet + kumpparit riitä niin sitten ei mennä ulos, kun ei mua huvita seistä kaatosateessa :D

 11. Nea sanoo:

  voi miten pien jalka teidän Tiaralla on kun meidän 11kk pojalla noi ekat kengät on 20 ja 9-10kk meni 19koon kengät :D Mutta jos isäänsä tulee niin noi jalat kasvaa huimaa vauhtia ja tulee räpylät. Hassua ajatella kun tuntuu et ois ihan pienet noi jalat kuitenkin meilläkin. Meiltäpä puuttuu kumpparit ja kuravaatetus, muuten kyllä löytyy.

  • Iina sanoo:

   Meillä on Otollakin aika pieni jalka (kai) tai se taitaa olla kokoa 42 että ei kovin suuri, ja mulla on 36-37 niin tuskin Tiarallekaan kovin iso jalka sitten tulee :D Ja onhan noi ton kokoiset jalat ihan pikkuiset, Tiarallakin oli just 11kk ikää kun me noi kengät hommattiin!

 12. katja sanoo:

  Hehe Mio on nyt 1v 9kk ja kengänkoko 24-25 :-) mutta sillä oli jo syntyessä ihan jumalaton jalka.

  Nyt viime viikolla syntyneelle pikkusiskolla, Mailla, onkin sitten tooosi pieni jalka! Kävin H&M ostamassa perus sukkia ja pienin koko pyörii jalassa, joten iso ero sisaruksilla.

  • Iina sanoo:

   Kai se on vähän sukupuolestakin sitten kiinni että minkä kokoinen jalka kasvaa (siis jo lapsena) :D! Ja voi onnea uudesta tulokkaasta, hänellä on aivan ihana nimi :)!

 13. Jenny sanoo:

  Meidän tytylly on kengistä riippuen 20-21 ja talvi kengät on 22, ikää on nyt 1v2kk

 14. teekuppi sanoo:

  Jotenkin tuo ”synkkä” takki, ei mun mielestä käy Tiaralle, kun tyttö on niin iloinen, että kaipaisi räiskyvän väristä takkia ehkä enemmän, vaikka takki malliltaan onkin nätti. :)
  Onneksi takki ei sentään ole musta, ja voihan sitä piristää esim. huivilla ja pipolla ;)

  • Iina sanoo:

   Mä en halunnut kaupunkitakiksi räikeää takkia, kun sitä olisi sitten vaikea yhdistellä eri housuihin. Haalari on eri juttu kun siinä ei tartte miettiä alaosan yhteensopivuutta :D

 15. piia sanoo:

  Ihania vaatteita, erityisesti mua miellyttää värikkyys lasten vaatteissa. (; Tuo parka näyttää tosi kivalta ja jos kerran on vedenpitäväkin niin voi olla, että sellainen pitää käydä hakemassa. Kiitos vinkistä! :) Meillä on tuo sama punainen haalari ja on tosi hyvä, odottelee kaapissa syksyä kun on jo isommalla pieni ja pienemmälle taas vielä liian iso. Suosin vedenpitäviä välikausihaalareita, koska en osta kuravaatteita erikseen. Molemmilla tytöillä on popin puvut, olen ostanut alesta parina vuonna ja hyviä ovat. En kuitenkaan maksaisi normaalihintaa koska mielestäni halvemmallakin saa yhtä toimivia ja hyviä. :) Noiden lisäksi on windfleecet, pienemmällä popista ja isommalla stadiumista. Vielä pitäisi kaupunki käyttöön ostaa jotkut takit, ehkä jotkut toiset ulkohousut mitä voisi kantaa mukana jos tulee kaupunkireissulla poikettua puistoon ja vähän asusteita.. Olen miettinyt, että pitäisikö isommalla olla toinenkin setti tai haalari, kun viime syksynä muutaman kerran oli ulkovaatteisiin päässyt lahkeen kautta sisälle vettä… Tyttö kävi kirjaimellisesti uimassa lätäkössä. :D No hommataan jos siltä näyttää että tarvetta on. :) Meillä on muuten rukkasina reimatecit kun alessa osuivat käteen, ovat olleet tosi hyvät!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia :)! Toi takki on oikeesti tosi hyvä, käy ihmeessä hakemassa sellanen ;D! Ja Kappahlin ulkovaatteet on muutenkin laadukkaita, oon tosi tyytyväinen ollut niihin :) Mäkään en ole aatellut ostaa kuravaatteita ennen kuin vasta sitten kun muksut on tarhaiässä :D

   Mäkin oon miettinyt noita Po.Pin pukuja, ehkä syksyksi hommaan sellaisen Tiaralle kun tähän asti ei ole ollut tarvetta vielä uudelle ja syksyllä ajattelin haalarin jäävän kuitenkin heti pieneksi niin en halunnut ostaa niin kallista vain parin kuukauden takia (vaikka näköjään se olisi vielä nyt keväällä mennytkin varmaan) :D. Meillä on ihan perus fleecetakki tuonne alle, noista windfleeceistä oon kans kuullut hyvää palautetta :)

   Kiitos hanskavinkistä ja mukavaa pääsiäisen jatkoa! :)

 16. Ake sanoo:

  meidän 1v4kk tytöllä on koon 23 jalka. Jos isäänsä tulee, niin isoa jalkaa voidaan odottaa. Meillä elloksen kurahaalari, ja lassein vk-haalari. Takkikin löytyy, mutta sitä ei olla todettu kovinkaan käytännölliseksi. Isomman kanssa ollaan tykästytty parhaiten reimatecin haalareihin.

  • Iina sanoo:

   Mä taas tykkään takeista kaupunkireissuilla, ne on niin paljon helpompi pukea päälle ja ottaa pois :D! Mut ulkoiluun toki haalari on se käytännöllisin vaihtoehto :)

 17. Emma sanoo:

  Meillä 2v:llä oli 28 jalka… nyt 2,5kk ja 28 kuomat edelleen

 18. Nanda sanoo:

  Siis mitkä ihanat ilmeet ja hymyt Tiaralla näissä kuvissa, tulin uudestaan ihan niitä vaan katsomaan! :D Supersöpö tytteli :) Ja kivan näköisiä oli haalaritkin, tuo punainen erityisesti oli tosi käytännöllisen näköinen ja ihanan kirkas punainen. Löytyy lapsi helposti lumihangestakin ;)

  • Iina sanoo:

   Tiara on kyllä ihanan ilmeikäs ilopilleri<3 Ja rakastaa kameraa :D! Kiitoksia<3 Meillä on talvihaalarinakin tuollainen erittäin kirkasvärinen vaihtoehto ettei mene lapsi ulkoillessa hukkaan, Molo Kidsin neonpinkki Pyxis :D!

 19. iitukka sanoo:

  Tiara on aivan liian suloinen hymytyttö!:) Ja todella kivan näköisiä vaatteita!
  Kohta teillä onkin jo vauva kotona, aika menee niin nopeasti!

 20. plipp sanoo:

  Ihana kyllä tuo parka-takki!!
  Meidän poika 1v7kk käyttää nyt 24 koon Kuomia ja ne alkaa olla aika tiukat eli kesäkengät saa suosiolla olla kokoa 25-26! Meillä oli syksyllä tuo sama punainen kappiksen haalari ja tykkäsin siitä ihan hirveästi, mutta nyt harmittaa ettei otettu sitä koossa 92, koska tuo 80 on auttamatta liian pieni jo näin keväällä.

  • Iina sanoo:

   Se on kyllä aivan ihana, voisin ottaa itelleni samanlaisen :D! ja tykkään kans tosi paljon tuosta Kappahlin haalarista, hirveän hyvälaatuinen :)! Teidän poika onkin kasvanut sitten paljon nopeammin kuin Tiara, kun meillä toi 80-senttinen on vähän reilu vieläkin :D

 21. Elina sanoo:

  Nuo Kappahlin haalarit on ihan parhaita ominaisuuksiltaan, meillä on ollut niitä monena vuonna. Meillä on tyttö 1v8kk, syntyi myös hieman etuajassa niinkuin Tiara (rv 36+4). Pikkuruiset jalat on meidänkin tytöllä, kengänkoko 20. Muutenkin aika minikokoinen :) Minkäpituinen Tiara on, jos saa kysyä? :)

  • Iina sanoo:

   Ne on kyllä tosi hyviä :)! Ja kivan näköisiä, yksinkertaisen tyylikkäitä :) Mä en tiedä Tiaran pituutta, 1v-neuvolassa puoli vuotta sitten oli 76,5cm ja 1,5v-neuvola on vasta ensi viikolla niin voin vaikka sitten kertoa mittoja täällä blogin puolella :)!

 22. Heyni sanoo:

  Ihania vaatteita Tiaralla ja kiva, ettei oo aina kaikki niin vaaleanpunaista :)
  Mein 13kk tytöllä sopiva kengänkoko kasvuvaralla on 18/19, mutta mä en ole löytänyt ollenkaan tukevia kevät/kesäkenkiä, kun vasta koossa 20 ja ne on niin hirveen ison näköset pikkusen jalassa! Välikausihaalarina meillä on Reimatec, koska tykkäsin ihan tosi paljon reimatecin talvihaalarista. Asusteet Helmillä on aika pinkkejä ja ällösöpöjä tyttömäisiä, mutta onneksi on ihanan raikkaat limenvihreät rukkaset, ehkä ne vähän tasaa sitä pinkkiä kokonaisuutta?

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia :)! Mä muistan tuon saman ongelman joka meillä oli viime vuonna alkusyksystä, kun ne 20-kokoiset näytti niin hurjan isoilta ja pienempiä ei meinannut löytyä millään! Mut ainakin tuolla MiniMintissä on hyvä valikoima kenkiä, pienemmissäkin kokonumeroissa, kantsii kurkkia sieltä! Samoten kuin Stockmannilta löytyy hyvin eri kokoja kengissä, myös niitä ihan pikkuruisia! :) Oi limenvihreät rukkaset kuulostaa ihanilta! :)

 23. Tiina sanoo:

  Hienoja vk-vaatteita, Tiara näyttää niin suloiselta! Ite ostin Neelalle Racoonin takin ja kahdet racoonin babymalliset housut, pipoja+hanskojakin löytyy. Kengät on vielä iso kysymysmerkki. Neiti todennäköisesti oppii tässä kevään aikana kävelemään, niin täytyy sitten käydä ostamassa kunnon kengät..nyt en yhtään edes tiedä mikä koko voisi olla hyvä. Vielä mietin tarviiko ostaa semmosta ihan kurapukua vai pärjääkö noilla. Haaveilin muuten eka myös tuosta Mini Rodinin haalarista, mutta keltaisena. Kokoja ei vaan enää löytynyt mistään, aattelin sitä enemmän ehkä semmoiseen siistimpään menoon, juuri noiden puuttuvien ominaisuuksien vuoksi :)

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia paljon :)! Kivoilta kuulostavat teidänkin varusteet! :)

   Kengät oli meilläkin iso kysymysmerkki siihen asti että Tiara pysyi kunnolla pystyssä, siihen asti osteltiin vaan söpöjä ballerinoja ym. :D Mä en ainakaan oo kokenut kurapukua tarpeelliseksi, vedenkestävät varusteet on riittäneet ihan kivasti, mut toisaalta Tiara on aika hienohelma ulkoillessa, ei pahemmin mene lätäköihin tms vaan enemmänkin käveleskelee ympäriinsä ja tykkää keinua :D

   Mini Rodinin jutuista loppuu suosituimmat koot aina samantien, mäkin mietin keltaisen ja Jaguarin välillä mutta päädyin sitten Jaguariin ja onneksi saman päivän aikana kun mallisto ilmestyi niin kerkesin saada vielä sopivaa kokoa! Seuraavana päivänä oli jo monessa paikassa nimittäin loppu :( Noiden kanssa pitää olla tosi valppaana :D

 24. LauraR. sanoo:

  Meillä on nyt 1v 1kk ikäsellä tytöllä kahet 21 koon kengät. Ensiaskelkengät ja kauppatennarit, joita ei vielä ole käytelty kun ovat sen verran kevyet, mutta uskoisin, että molemmat menevät kesään hyvinkin. Saappaat pitäisi vielä hankkia, mutta ai että on vaikea urakka kun lapsi ei vielä kävele ja jalat on niin pehmeät tunkea mihinkään varrekkaisiin kenkiin.
  Meillä on kertynyt Popin vaatteita nyt kevääksi. Tammikuussa hamstrasin alesta ihana haalarin, täysin veden- ja tuulenpitävän vaan 40 eurolla. Myös pipo oli pakko hankkia kyseisestä paikasta kun äiti tahtoi valkoisen pipon jossa värikkäitä örrejä. On tosin ollut lapsestakin kovin kiva, se kun pitää sisälläkin pukea päälle. Kauppatakkina taas on H&M:n siniruudullinen softshell takki, joka on ollut aivan mainio mm. autoillessa nyt pääsiäisenä.

 25. Heini sanoo:

  Tän postauksen luettuani näin unta tosta oranssista Po.p:n piposta :D Pakko varmaan mennä ostamaan samanlainen meidän tulokkaalle jo syksyä varten…

 26. Anni sanoo:

  Hienot on vaatteet, taas kerran :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.