Tiara 1,5 vuotta!

05.04.2013

Virallista puolitoistavuotispäiväänsähän Tipanen juhli jo pari viikkoa sitten, mutta neuvola oli vasta tällä viikolla ja siksi lykkäsin postausta näin pitkään että saan puolen vuoden tauon jälkeen neuvolakuulumisiakin mukaan tekstiin (ja niitä paljon kyseltyjä mittoja)! Oli ihana päästä pitkästä aikaa juttelemaan Tiaran jutuista eikä vain mittailemaan verenpainetta. Kaikki oli neuvolatädin mukaan paremmin kuin loistavasti, samoin kuin neuvolalääkärinkin. Tiara kuulemma kasvaa tasaisesti ja hienosti, juuri oikeassa suhteessa.

Kovasti molemmat kehuivat Tiaran puhetaitoa kun Tiara höpötteli minkä kerkesi! Tipa jännitti mittailua ja keuhkojen kuuntelemista hurjasti ja tirautti oikein sydäntäsärkevät itkutkin pariin otteeseen vaikkei yleensä itke edes joka viikkokaan. Mutta onneksi kaikki mitat saatiin kuitenkin otettua ja tutkimukset tehtyä niin nyt voi olla turvallisin mielin kun tietää että kaikki on juuri niinkuin pitääkin! Ja reippaaksikin tyttöä kehuttiin vaikka vähän jännittikin! Tälläiset merkinnät tuli neuvolakorttiin (suluissa 1v-mitat):

Pituus: 81cm (76,5cm)
Paino: 11,6kg (10,5kg)
Päänympärys: 47,9cm (46,4cm)

”Suloinen, iloinen tyttö. Leikkii palikoilla vastaanotolla ja puhetta tulee todella hyvin. Hienosti saa rakennettua tornin eikä malttaisi melkein lähteä kotiin ilman tornin renkaita. Keuhkojen ja sydämen kuuntelu vähän jännittää”.

IMG_8036 IMG_8044Neuvolakuulumisten jälkeen voisin kertoa vähän Tiaran tämän hetken muitakin kuulumisia, ja lempparijuttuja! Tällä hetkellä Tiaralla suurin hitti on varmaankin eri asioiden opetteleminen, neiti itse raahaa mulle sana- ja numerokirjaansa minkä kerkeää ja kerta toisensa jälkeen me luetaan ja opetellaan sanoja, värejä, vuodenaikoja, numeroita ja milloin mitäkin. Tiaran tiedonjano on kyllä ihan huikea, mä en osannut haaveillakaan että näin pienenä neiti haluaisi jo opetella kaikkea tuollaista. Tiara tunnistaa jo muutamia värejä (keltaisen, mustan, harmaan ja pinkin, kuinka ollakaan meillä on samat lempparit ilmeisesti!) ja vuodenajatkin Tiara muistaa ulkoa. Numerojutuista täällä onkin näkynyt videoita jo pariin otteeseen!

Tiara opettelee myös puhuessaan erilaisia sanamuotoja, tällä hetkellä me-muoto on kova juttu (esim. Tiara sanoo usein ”otetaan!” kun hän kertoo ottavansa vaikkapa puuroa aamupalaksi) ja myös kaikkien tunnetilojen kuvailu on ihan mahtava juttu. Tiara osaa kertoa esimerkiksi että ”harmittaa” tai että hän on ”iloinen”. Mun elämää helpottaa erityisesti se että neiti kertoo jos harmittaa ja yleensä vielä pienellä kyselyllä saa selville sen että mikä häntä harmittaa ja voi korjata asian sensijaan että toinen joutuisi ilmaisemaan harmitustaan kiukkuamalla koska ei osaa kertoa mikä mättää.

Tiara tykkää kovasti erilaisita lauluista ja loruista ja niitä kuuleekin meillä usein. ”Sutsisatsisatsaa” on Tipasta ihan huippuhauska ja ”Körö körö” myös! Muutenkin musiikki on tullut Tiaralle tosi tärkeäksi jutuksi ja hän tykkää hirveästi kuunnella musiikkia (niin lasten kuin aikuistenkin) ja tanssia sen tahdissa. Muita kivoja juttuja ovat nukkeleikit ja erityisesti vauvan hoitaminen ja syöttäminen, sekä Duploleikit ja teekutsujen järjestäminen äidille ja isille. Duploleikeissä me aina yhdessä rakennetaan talo jossa ”ukkelit” sitten asustelevat ja syövät banaaneja.

Leikeissä tärkeää on antaa kaikille nimi! Koira on ”Elli”-koira ja Duploukkelit ovat ”Ariel”, ”Lumikki” ja ”Pärsky” sensijaan että olisivat edelleen vain ukkeleita/tätejä tai kaloja. Tiara myös muistaa hirvittävän hyvin meidän tuttujen nimiä ja saattaa kysellä kerran näkemänsä kaverin perään vielä viikkojenkin jälkeen (esim. mun kaveri Paris joka meillä kävi monta viikkoa sitten viimeksi kylässä on Tiaran vakio kyselynaihe edelleen melkein päivittäin). Usein käydään yhdessä läpi kaikki ikinä nähdyt kaverit ja sukulaiset nimeltä ja missä he ovat (töissä/kotona/Oulussa/koulussa). Tänäänkin Tipa kyseli kovasti kummitätinsä Nonan perään ja onneksi tyytyi kun kerroin että Nona tulee meille huomenna, vaikka huomenna varmaan onkin neidille vielä hieman absurdi käsite.

Ruotsin kielen taito kehittyy Tiaralla päivä päivältä. Sanoja tulee jo tosi paljon, mutta suomea silti huomattavasti enemmän ja esimerkiksi yhtään lausetta ei tule vielä ruotsin kielellä. Ruotsinkielisiä sanoja on kuitenkin jo sen verran paljon että olen lopettanut niiden laskemisen. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi ”mysigt” (=mukavaa), ”pyjamas”, ”God natt!” ja ” strumpor” (=sukat). Tiaran lempikirja on tällä hetkellä ruotsinkielinen ”Busiga Bebben borstar tänderna” ja Tiara itse aina sanoo olevansa ”Busiga Tiara” eli touhukas Tiara. Tiara myös laskee kymmeneen useammin ruotsiksi kuin suomeksi.

IMG_8050 IMG_8053Tiara yleensä kertoo päiväunien tarpeestaan itse sitten kun häntä väsyttää sanomalla ”Nukkumaan, nukuttaa, sänkyyn!” ja sitten kiipeää kiltisti itse omaan sänkyynsä ja ottaa kaikki pehmolelut kainaloon. Päikkärit kestävät yleensä parisen tuntia ja Tiara nukkuu ne useimmiten välillä 12-14. Yöunille Tipa käy ihan yhtä nätisti mutta silloin aina iltarutiineihin kuuluu myös isin lukema iltasatu ja se että Tiara käy toivottamassa hyvää yötä ja antamassa äidille hyvänyönpusun ja masuvauvalle myös.

Yöunet kestävät noin 12-13h ja Tiara nukkuukin yleisimmin klo 19.30-08.00. Unilta herätessään Tiara ei tule itse pois sängystään vaan odottelee siellä höpötellen että joku tulee häntä hakemaan. Ei olla tätä siis opetettu Tiaralle ja hän osaa kyllä tulla sängystään itse pois mutta jostain syystä tykkää siellä odotella pötkötellen että joku tulee hakemaan. Tiara ei myöskään ennen nukahtamistaan tule sängystä pois vaan juttelee itsekseen tai ölisee tyytyväisenä sängyssään  siihen asti että nukahtaa ja näin on ollut ensimmäisestä isojen muksujen sängyssä nukutusta yöstä asti.

Auttaminen ja siivoaminen ovat Tiaran mielestä kivoja juttuja ja melkein poikkeuksetta Tiara itse siivoaa leikin jälkeen omat lelunsa ihan pyytämättä. Lisäksi Tiarasta on ollut mulle iso apu kun hän tyhjentää ja täyttää pyykkikoneen mulle valmiiksi niin tomerana että! Tiara tahtoisi kovasti myös imuroida ja tyhjentää astianpesukonetta, mutta ei vielä yllä esim. laittamaan lusikoita kunnolla laatikkoon ja sekös harmittaa. Tiara myös kerää aina itse tiputtamansa ruuanmuruset takaisin lautaselle syötyään lautasen tyhjäksi, eikä suostu tulemaan pöydästä pois ennenkuin on saanut kerätä ne.

Tulevaa siskoa Tipa tuntuu jo kovasti odottavan. Masulle jaellaan pusuja harva se hetki, Tiara tulee usein istumaan mun kainaloon ja nostaa paitaa pussatakseen ”sikkoa”. Tiaralle on myös tärkeää antaa masuvauvalle pusu aina ennen nukkumaanmenoa. En usko että Tiara oikeasti ymmärtää mitä se tarkoittaa että masussa on vauva, mutta kovasti hän ainakin selittää että ”Vauva sikko äidin masussa”. En malta odottaa miten ihana isosisko Tiarasta varmasti tulee!

Tiara015kkNoita kuvia katsoessa tulee niin haikea fiilis! Miten nopeasti meidän pikkuvauvasta on kasvanutkaan osaava ja innoissaan maailmaa tutkiva taapero! En ikinä olisi osannut kuvitella äitiyden olevan näin antoisaa ja mahtavaa vaikka tiesinkin sen olevan maailman upein asia sillä sekunnilla kun sain Tiaran syliini. Tiara on äidin rakas<3

Ihanaa viikonloppua ja hyvää yötä kaikille teille ihanuuksille<3

Minkä pituisia teidän muksut on olleet 1,5v -neuvolassa? Mitkä olivat teidän lasten lempparijuttuja puolitoistavuotiaana? Entäpä inhokkeja?


No Responses to “Tiara 1,5 vuotta!”

 1. elllllsss sanoo:

  Voi ei miten ihana tyttö sulla! toi on aivan sulonen söpöliini <3

 2. Alisa sanoo:

  Ihana postaus! Tiara on kyllä niin suloinen tyttö! <3 :)
  Ps. Tämä on aivan mahtava blogi, ihan lemppari! :)

 3. iid sanoo:

  tää on niin outoo, tuntuu välil siltä ku tiara ois vast syntyny, mut se on jo yli vuoden! aika menee älyttömän nopee, ja tajusin kans, et oon seurannu sua hirmu kauan jo :-)
  ja pakko sanoo tosta nimestä, et suorastaa rakastan sitä, Tiara kuullostaa jotenki niin kauniilta, en tiedä yhtäkää muuta ko. nimeltä ja muutenki tollai hieman erilaisempi:)

  • Iina sanoo:

   Voi mikä ihana kommentti, kiitoksia!!<3 Tiara on kyllä kasvanut niin nopsaa ja aika kuluu kuin siivillä, ei sitä voi tajuta että oon blogiakin kirjoitellut jo melkein kaksi vuotta!! :D Ja mäkin kyllä tykkään Tiara-nimestä edelleen hurjasti, se oli nappivalinta vaikka itse sanonkin! :D

 4. laura sanoo:

  Tiara on yks maailman sulosimmista ja ihanimmista lapsista mitä tiedän! Te ootte Oton kanssa aivan mahtavat vanhemmat, mä ihailen teitä ja sitä kaikkea mitä teillä on. Tiarasta tulee aivan varmasti mahtava isosisko. Sanat ei riitä kuvailemaan, miten onnellinen oon teidän puolesta siitä, että teillä on ollu niin paljon onnea (ootte sen kyllä ansainnu 1110 prosenttisesti) Ootte aivan mahtavat vanhemmat!

  • Iina sanoo:

   Aww voiei miten ihana ihana kommentti<3 Kiitoksia niin paljon!! Mahtavaa että sun kaltaisia ihmisiä on olemassa, vaikka en kyllä edes koe ansaitsevani sun mielettömiä kehuja!! Ihanaa kevättä sulle ja kaikkea hyvää :)

 5. ansku sanoo:

  Aivan ihana postaus!! Kommentoin ekaa kertaa sulle, vaikka oon innoissani jo pidemmän aikaa blogiasi seurannut :-) ehdottomasti lemppariblogini.
  Tiara vaikuttaa (ja varmasti sitä onkin!) todella lahjakkaalta pikkuneidiltä :))
  Itse olen päiväkodissa töissä, alle 3-vuotiaiden ryhmässä, enkä voisi työkseni kuvitellakaan enää tekeväni mitään muuta, vaikken ole vielä opiskelemassa. Olen juuri hakenut lastentarhanopettajaksi.. :)
  Anyway, meidän pikkuisten ryhmässä on myös suunnilleen Tiaran ikäisiä, ja heidän kanssaan on aivan mahtavaa touhuta kaikkea! Se on itselleni ainakin tosi palkitsevaa. Voin vielä vaan kuvitella, että miten mahtavaa äitiys on, koska itselleni se ei ole vielä ajankohtaista. Sitä odotellessa ja siitä haaveillessa! Paljon onnea uuden pikkutyypin johdosta ja hyvää jatkoa teille kaikille!! :))

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos kiitos ihana kommentti :))!!<3 Tiara on kyllä ihana neiti ja ehdottomasti lasten kanssa touhuaminen on palkitsevaa, se on ihan parasta ja tuo niin hyvää mieltä itselle kun näkee että lapsi nauttii :)! Onnea urasuunnitelmiisi ja kaikkea hyvää sullekin<3

 6. Laura sanoo:

  Ihana postaus. Teillä on kyllä niin suloinen ja fiksu tyttö!

 7. Saara sanoo:

  Ihana postaus! Teillä on ihan käsittämättömän suloinen tyttö :) kaikkea hyvää teille!

 8. Sinna sanoo:

  Vitsi miten ihana Tiara<3 uskomatonta miten paljon neiti jo osaa, meillä on kotona reilut 3.5v herra eikä vieläkään osata värejä oikeestaan ollenkaan vaikka kovasti yritetään opettaa. Toisaalta ollaan epäilty jonkinlaista värisokeutta kun varsinkin punanen ja vihree meinaa näyttää Tompan mielestä aina samalta, mutta selvinnee seuraavassa neuvolassa =) Onnittelut 1.5 vuotiaalle ja ihanaa kevättä ja odotusta muulle perheelle <3!

  • Iina sanoo:

   Hih se on kyllä meidän ihanin neiti<3 Neuvolassahan se selviää mutta eikai 3,5v tarvitse välttämättä vielä värejä osatakaan (Otto ei osaa vieläkään varmaan tai kukaan mies ylipäänsä :DDD). Mutta siis toki ymmärrän että saattaa huolettaa jos juuri punainen ja vihreä sekoittuvat, toivottavasti kyse ei olisi mistään vakavasta! Kiitoksia ihan hurjasti ja ihanaa kevättä teidänkin perheelle<3 :)

 9. Ansku sanoo:

  Mun on niin pakko nostaa hattua, sinulle ja Otolle vanhempina, moni ei jaksaisi alkaa opettamaan lasta yhtään molemmille kielille :) Teidän Tiara saa olla aina ylpeä omista rakkaista vanhemmistaan, jotka ovat antaneet/suoneet hänellä tämän taidon. Hirveänä jaksamisia sulle Iina ja Otolle uuden prinsessan loppu odotusta varten<3 Tiarasta tulee varmasti huippu isosisko!!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos, kylläpä oli ihana kommentti <3 :) Kaksikielisyys on kyllä rikkaus ja ehdottomasti halutaan suoda molempien kielten tuomat hyödyt muksuille kun kerran mahdollisuus on! :) Kaikkea hyvää ja mukavaa kevättä sulle!

 10. Emma sanoo:

  On ne lapset vaan niin erilaisia! Teillä on niin ihana, reipas ja osaava tytsy että!! Meillä esikoinen (joka nyt 2v6kk) oli 1,5v neuvolassa 90.5cm!! ja 10kk tänään täyttävällä pojalla on 86cm vaatteet. Näin ne on niin erilaisia.

 11. tärpätti sanoo:

  Täällä ollaan menty hyvin pitkälti samoissa mitoissa 1,5 vuotiaani kuin teidän Tiarakin eli miedän mitat olleet tuossa iässä Pituus:79,5cm Paino:11,1kg Päänympärys: 47,4. Meillä neiti syntynyt 22.09.09 eli mennään tällä hetkellä jo 3v6kk iässä. 1,5v ikäisenä täällä on puhuttu kans jo ihan muutamia lauseitakin ja muuten alettu opettelemaan potalla käymistä ja 2v käytykin sit jo päivisin potalla.
  Mutta isosti onnea sinulle tulevaan koitokseen ja toivotaan ,että kaikki menee hyvin ja syntyy terve tyttö! :)

 12. Noora sanoo:

  Voi onpas Tiara taitava ja reipas tyttö! :)

  Oot muistaakseni joskus maininnut, että ootte lukeneet Tiaralle ihan pienestä asti ja mulla onkin pari kysymystä siihen liittyen! Eli kuinka pienelle aloitte lukemaan ja millaisia oli ne ensikirjat? Ja luinka säännöllisesti ja miten kauan kerrallaan aina luitte?

  Mä tajusin nimittäin eilen, ettei meillä ole tälle tulevalle poikaselle hommattuna yhtään kirjaa ÄP:n kirjan lisäksi eikä mulla ole mitään hajua millaisista kirjoista vauvat tykkää. Apua! Eikä kyllä ole hommattuna lelujakaan, unilelua lukuunottamatta. :D Mutta ehkä vielä ehtii!

  • Iina sanoo:

   Se on kyllä, ihana reipas tytsykkä<3 :)

   Tiara taisi olla 2-3kk kun aloin useammin lueskelemaan, aloittelin juurikin sillä äippäpakkauksen kirjalla ja loruilin neidille ja sitten me ollaan kans liitytty Vau-kirjakerhoon jo ennen Tiaran syntymää niin sieltä tulee kans aina n. kerran kuussa ikään sopivia kivoja kirjoja joita voi lukea :)! Ja hyvin ehtii, ei se vauva kaipaa leluja ekojen viikkojen tai kuukausienkaan aikana, Tiara oppi esim. itse tarttumaan leluun 3kk iässä muistaakseni, mut tykkäsi katsella roikkuvia leluja 6vkon iästä eteenpäin :) Tsemppiä odotukseen!

 13. dgsdsjghfgd sanoo:

  OTETAAN on kyllä passiivi eikä mikään me-muoto :-D Oot selkeesti nuorta sukupolvee kun oot alkanut sotkee niitä.

 14. Sofia sanoo:

  Meidän typykkä oli 1,5vuotiaana; 81cm / 9840g / py 48,6cm

  Ja sinä keväänä ja kesänä oli rattaillessa kiinnostunut ainakin eri kulkuneuvoista ja osasi nimetä mikä oli bussi,rekka, auto, pyörä, mopo jne :)

  Puolentoistavuoden iän jälkeen rupesi todella nopeaan tulemaan 3-4 sanaisia lauseita, mutta värit on tulleet todella kiinnostavaksi vasta nyt reilu 2vuotiaana. :)

 15. Laura sanoo:

  Ihana Tiara! <3 äitinä oleminen on kyllä maailmassa parhainta <3

 16. tansku sanoo:

  Meillä tyttö oli 1,5 v 84,7cm ja painoa taisi olla 12,6kg , poika taas oli 85,9cm ja 13kg :) Kumpikin lapsista alkoi puhumaan vasta ekoja selkeitä sanoja 1,5vuotiaana mutta siitä se on lähtenyt sit sujumaan. Likka täytti helmikuussa kolme ja ei ole hiljaa edes nukkuessaan ;D Höpöttää kaikesta maan ja taivaan välillä. Poika on 1v 9kk ja edelleen vaan yksittäisiä sanoja mutta sanoja alkaa olee jo paljon mitä sieltä suusta tulee. Kummallakin noihin aikoihin oli kova hinku rakentaa legoilla ja varsinki keittiöleikit oli parhautta. Edelleen meillä päivisin menee paljon aikaa siihen että istutaan lasteenhuoneen lattialla kolmistaan ja ollaan ”eväsretkellä” :)

  • Iina sanoo:

   Hahah se on niin hauskaa kun lapset höpöttelee ihan käsittämättömiä juttuja unissaan :DD! Saa aina hihitellä, mut välillä kans oon säikähtäny kun pitkään ollut hiljasta ja yhtäkkiä Tiaran huoneesta kuuluu puhetta :D

   Lego- ja keittiöleikit on meilläkin kovassa huudossa! Eväsretki olikin uusi juttu, ihana idea :)! Mukavaa kevättä teidän perheelle!

 17. JulyMom2013 sanoo:

  Heippa! Voitko ehdottaa jotain nettikauppoja, mistä löytyis vauvan/lastenvaatteita, missä ei olis yhtään eläinkuvia? Olen yrittänyt etsiä vaatteita ilman niitä eläinkuvia, mutta tuntuu että jokaisessa nettikaupassa on enimmäkseen vain niitä >:

  • Iina sanoo:

   Moikka! No kaikilla merkeillä taitaa olla jotain eläinkuosia aina tarjolla mut kyllä mä ainakin kaikista kaupoista oon eläinten kuvattomiakin vaatteita löytänyt ;O! Ne missä itse shoppailen usein ovat ainakin minirodini.se minimint.fi seppälä.fi fi.babyshop.com nextdirect.co.uk ja sanotaan vaikkapa Kappahl ja Lindex vielä :) Zarassa on kans kaikkea ihanaa ja Stockmannilla!

 18. 15veelukija sanoo:

  Päätin et nyt mä teen sen, eli uskallan kommentoida sun blogiin! Tykkään tästä aivan älyttömästi, aivan ihana sinä ja sinun perhe! <3 Sun kirjotustyyli on tosi hyvä mun mielestä, ja sopivasti asiaa. Haluaisin itsekin nuorena naimisiin ja äidiksi, joten ehkä meissä on jotain samaa..:D Mutta tähän postaukseen, mikä suloisuus Tiara onkaan! Tuossa tonttu-kuvassa Tiara on mun mielestä aivan samannäköinen kuin sä. :) Pakko vielä sanoa, että oot aivan ihana! Onnea loppuraskauteen ja synnytykseen, toivottavasti menee kaikki hyvin. :)

  • Iina sanoo:

   Voi että mikä ihanuuskommentti, kiitoksia ihan hurjan paljon<3

   Kiva kuulla että tykkäät mun kirjoitustyylistä :)! Sun haaveet kuulostaa tosi samanlaisilta kuin mun aikoinaan ja voin kertoa että äitiys on kyllä ihaninta maailmassa<3 :D Kiitos vielä ja ihanaa kevättä sulle, kiva että uskalsit kommentoida :)<3

 19. Inga sanoo:

  Tiara on jo niin iso tyttö, että ihan ”pelottaa” miten nopeesti aika menee! :D Odotan niin innolla teidän pikkusen syntymää ja sitä, miten Tiara ottaa pikkusiskonsa vastaan! :) Toivottavasti antaa sitten kovasti pusuja ja haleja! <3

  Sitten kun Tiara sanoo ensimmäisen ruotsinkielisen lauseen, niin jos vaan kuulet ja muistat sen, niin kerrothan sitten täällä blogissa siitä! ;) (Älä ota tätä velvollisuutena, ellet halua! :D)

  • Iina sanoo:

   No sanopa muuta! Ihan hurjaa miten äkkiä aika on kulunut! :D

   Ja mä kerron kyllä varmasti täällä heti sitten kun Tiara sanoo ruotsinkielisen lauseen, pitäähän se itsellekin saada muistiin :)!!

 20. laura sanoo:

  Miks en päässyt sun blogiin n. tunnin ajan ollenkaan? :o tuli joku että sivu ei toimi tms. ja kokeilin vielä kännykällä ja koneella..

 21. miaa sanoo:

  ”ei itke edes joka viikko” voiko toi olla totta? :o
  tiara vaikuttaa kyllä oikein unelmalapselta :o ei kyllä toista noin helppoa lasta voi saada :D

  • Pia sanoo:

   Vähän samansuuntaisia ajatuksia mullakin vaikka korrektimpaa olis varmaan sanoa tyytyväinen lapsi! :)

  • Iina sanoo:

   No en mä täällä valehtele mistään :D että kyllä se ihan totta on! Sen näkee sitten millainen meidän tuleva pikkutyyppi on persoonaltaan, kyllä mulle on Tiarastakin sanottu aina kun on ollut alkamassa jokin tietty ikäkausi että ”kyllä se koliikki/eroahdistus/syömälakko/nukkumisvaikeudet/esiuhma/mikätahansa tulee teillekin pian” mutta Tiara on kehittynyt omaan tahtiinsa, omalla tavallaan :)

 22. jarno sanoo:

  Herranen aika miten Tiara on niiiiiiiin suloinen ja tomera neiti. ♥

 23. Jonna sanoo:

  Toinen on niin suloinen :)

 24. Linkku sanoo:

  Oi, olipa taas niin ihana teksti! Voisin kyllä lukea vaikka kokonaisen kirjan Tiarasta :D Miten ois seuraavaks semmonen?

 25. sugarapple sanoo:

  Oi miten suloisia kuvia kaikki!:) Tiara on niin suloinen tyttö että! Mun kaverin on suunnillen saman ikäinen poika ja sun juttujen mukaan Tiaralla tulee puhetta paljo enemmän, mutta jokainen kehittyykin tahdillaan.

 26. Nimetön sanoo:

  Tää ei nyt liity aiheeseen, mutta missä kohtaa lapsen sukupioli yleensä selviää ultrassa? :D Niinku millasilla viikoilla? Ihana Tiara! ♥ Ihan huippu-taitava ja upea tyttö! :)

  • Iina sanoo:

   No rakenneultrassa se yleensä selviää jos vauva on sellasessa asennossa että sen näkee eli se tehdään viikoilla 18+6-22+6 muistaakseni, tuossa on paikkakuntakohtaisia erojakin, mut sen näkee jo muutamaa viikkoa aiemminkin jos on käyntiä ultrassa tai menee vaikka yksityiselle ja tokihan se tuon jälkeenkin näkyy ultrassa edelleen jos on näkyäkseen! :) Tiara on paras ja ihanin!<3 Mukavaa kevättä sulle!

 27. ötökkä sanoo:

  Tää sun blogis on aivan ihana! Ja Tiara on todella suloinen pikkuneiti! Aivan mahtavaa miten ootte Oton kanssa kaikista teidän ikään liittyvistä ennakko-odotuksista huolimatta onnistuneet kasvattamaan noin ihanan pikkutytön (ja epäilemättä myös seuraavan pikkusen). Ootte parhaita, ja blogisi lukeminen on aina päivän piristys! Onnea loppuraskauteen ja arkeen kahden kanssa! :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia sun kauniista sanoista, tulipas ihan hurjan hyvä mieli :))<3 Mieletöntä miten ihania lukijoita mulla onkaan! Kaikkea hyvää sulle ja ihana saada tuollaista palautetta!

 28. Emma sanoo:

  Oli pakko tulla tarkastamaan tilanne. Tuli jotenkin semmonen olo että ootte poksahtanut/poksahtamassa.

 29. Tässä naureskentelen itsekseen, kun vasta NYT opin suomeksi ton ”mysigt” sekä tietenki myös että ”mukavaa” tarkoittaa mysigt ruotsiksi… voi voi. Milloinhan sitä oppii kunnolla kummatkin kielet? Vaikka kumpaakin kieltä käytän ahkerasti joka päivä ja olen käyttänytkin suun. 20 v?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.