Zelda kolme kuukautta!

18.07.2013

On vaikea uskoa että siitä tuli sunnuntaina jo kolme kuukautta kun ponnistin meidän pienimmäisen maailmaan, nuuhkin hänen ihanaa vastasyntyneen tuoksuaan ja esittelin Tiara-isosiskolle pikkusiskon minikokoisia varpaita. Tuntuu kuin olisin vasta eilen ollut sairaalassa ja tuskaillut kun ei tunnu missään ja synnytys ei käynnisty vaikka neidin syntymä oli vain puolentoista tunnin päässä. Haikein mielin muistelen tuota ihanaa kokemusta edelleen! Mutta nyt ei ollut tarkoitus keskittyä siihen miten kovasti mä ikävöin synnyttämistä vaan siihen miten upeasti meidän pienempi neiti on kasvanut ja kehittynyt!

IMG_7051 IMG_7079Tänään aamulla meillä oli Zeldan neuvola ja typy sai kaksi piikkiä sekä toisen annoksen rotarokotetta. Rotarokote oli tälläkin kertaa Zeldan suurin inhokki, se kun ei ole äidin maistuvaa maitoa vaan hirveää kuraa jota pikkuneidin suuhun tungetaan. Rotarokotteesta tuli siis suuremmat itkut kuin niistä piikeistä, mikä on tosi hassua koska Tiara taas oikein maiskutteli onnessaan sokeriselle maistuvaa rokotusainetta ja vastaavasti taas itki piikeistä enemmän. Mutta onneksi Zelda oli tosi reipas kuitenkin ja nukahti sitten vaunuihin tyytyväisenä kun lähdettiin kotiin.

Kamala kokemus silti vaikka Zelda olikin reipas, mutta onneksi Otto oli mukana niin mun ei tarvinnut yksin kestää kun Zeldaa sattui. Se vaan tuntuu niin pahalta satuttaa toista joka ei vielä ymmärrä miksi sattuu vaikka tiedänkin että se on elintärkeää että vauvat rokotetaan! Ikinä en silti tule tottumaan siihen miten pahalta se tuntuu vaikka jo toisen vauvan kanssa vierailen neuvolassa.

IMG_7175 IMG_7192

Zelda oli taas kasvanut ihan hurjasti ja taas kehuttiin miten iloinen ja taitava tyttö hän on. Zelda höpötteli piiiitkät pätkät neuvolatädille onnellisena ja näytti miten hienosti kannattelee päätä ja yrittää kääntyä masulleen ja masulta selälleen. Neuvolakorttiin kirjoitettiin näin: ”Zelda kasvaa hienosti, kääntyy jo selältä vatsalleen. Hymyilee ja ääntelee paljon”.

Mitat 3kk iässä (suluissa 2kk mitat)Pituus 61,5cm (58cm)
Paino 6595g (5735g)
Päänympärys 41,4cm (39,7cm)

Neuvolakuulumisten jälkeen voisinkin kertoa vähän Zeldan muita kuulumisia! Zelda höpöttää taukoamatta kuten isosiskonsakin ja kuten Instagram-seuraajat ovat pikkuvideoista saaneet nähdä. Neiti kujertelee, ölisee, päristelee ja tuhisee niin ihanasti ja viimeaikoina on alkanut päästelemään myös hurjan suloisia ja iloisia naurunkiljahduksia. Zelda on ihanan tyytyväinen lapsi ja ei pienistä hermostu, hän itkee oikeastaan vain jos on kovin nälkäinen nukuttuaan tosi pitkät päikkärit.

IMG_7115Zeldan suurinta herkkua on äidinmaito ja koska tyttö kasvaa niin hienosti rintamaidolla me ainakin toistaiseksi pyritään 6kk täysimetykseen ja neuvolassakin sanottiin että kiinteiden aloitukselle ei ole mitään kiirettä vaan voidaan ihan hyvin aloittaa vasta puolen vuoden iässä. Zelda viihtyy päivisin rinnalla n. 2-3h välein paitsi tiheän imun kausina aivan jatkuvasti, mutta silloinkin on ainakin tähän asti nukuttu yöt yhtä hyvin kuin muutenkin.

Öisin nukutaan siis edelleenkin suunnilleen niin, että neiti aloittaa yöunet 22 aikaan, syö kerran 00-01.00 välillä ja nukkuu sitten suunnilleen aamukuuteen asti. Sitten taas syödään ja jatketaan unia sinne asti että isosisko herää, eli yleensä n. 8.30-9.00 asti. Päiväuniinkin on alkanut tulla enemmän kunnon rytmiä, Zelda nukkuu yleensä kahdet pitkät n. 3h päikkärit joista toiset yleensä pinnasängyssä ja toiset samalla kun me ulkoillaan ja muuten neiti sitten torkkuu ja nukahtelee aina syönnin päätteeksi sellaisia pikku-unia.

IMG_7183Zelda viihtyy lattialla leikkien tosi hyvin jo ja myös masulleen nyt kun on alkanut kunnolla kannattelemaan päätään. Tiaran leikkien tuijottelu on Zeldan lempipuuhaa ja kirvoittaa ne suurimmat ilonkiljahdukset. Sylissä Zelda tykkää olla pystyasennossa eikä ”vauva”-asento enää kelpaa paitsi syödessä. Zeldan suosikki on myös kantoreppu kaupungilla kuljeksiessa kun sieltä voi kivasti tuijotella mitä ympärillä tapahtuu. Kantorepussa myös uni tulee tosi herkästi kun saa olla äitiä tai isiä lähellä ja keinahdella kävelyn tahdissa. Vaunuissakin Zelda viihtyy ja tykkää nukkua, niissä nukutaan pisimmät päiväunet.

Zelda rakastaa musiikkia ja nauttii kovasti siitä kun me joko kuunnellaan musiikkia (sekä lasten että aikuisten) tai kun me Tiaran kanssa laulellaan kaiken maailman lauluja. Zelda nauttii myös lukemisesta, mä oon hänelle lukenut samalla tavalla kuin Tiarallekin aikoinaan pikkuvauvojen kuvakirjoja ja lisäksi Zelda usein kuuntelee tosi tarkkaavaisesti kun mä luen Tipalle vähän isompienkin lasten satuja. Musta on ihanaa että Zeldakin tykkää ja jaksaa kuunnella koska lukeminen on ihan parasta!

IMG_7091Zelda yrittää jo kovasti tarttua leluihin ja hän jaksaa kyllä hienosti leikkiä sekä leikkimatolla että sitterissä leikkikaarella. Molemmat saavat osakseen paljon juttelua ja Zelda tarttuu paljon etenkin leikkikaaren leluihin jotka ovat alempana ja joista saa hyvin kiinni. Mahtavaa on hänen mielestään myös jos sisko tulee auttamaan ja painaa leikkikaaren musiikkinappulaa (äiti tosin ei ole siitä niin innoissaan mutta toki tyytyy siihen mikä vain tyttöjä miellyttää).

Muita Zeldan lemppareita:

 • Isin päristely, siihen on kiva vastata samalla mitalla takaisin.
 • Peilistä tuijottelu – ”kuka kumma on tuo hauska kaveri joka matkii minua?”
 • Nyrkkien imeskely sekä maiskuttelu oikein oikein kovalla äänellä
 • Pehmeä Sophie The Giraffe -helistin josta kuuluu heleä pieni ääni
 • Kylpy, lämmin vesi on niin ihanaa
 • Nukkuminen äidin vieressä, siinä uni maittaa hyvin ja ruoka on lähellä
 • Tiara-sisko, kaikki mitä Tiara tekee on ihan mahtavaa!

Sellainen on meidän pienimmäinen, ihana, rakas, hauska, iloinen, maailman kaunein ja kultaisin pieni tyttö kuten siskonsakin. Enkä malta odottaa että Zeldakin kasvaa ja päästään kuulemaan Zeldan omia ajatuksia ja ihania juttuja! Vaikka samaan aikaan tuntuukin haikealta että vauvavuosi vierii eteenpäin niin hurjaa tahtia, onneksi ihanaa vauvantuoksua on vielä tallella ja voin nuuskutella pikkuisen ihanaa silkinpehmeää tukkaa.♥


No Responses to “Zelda kolme kuukautta!”

 1. nippe sanoo:

  Hui, kun aika menee nopeaa :o vastahan zelda syntyi :) onpa hän söpö tyttö ja hienosti kasvaa! :)

 2. Elisabet sanoo:

  Niin ne vaan kasvaa liiankin nopeasti, vaikka sitä silti odottaa jo innolla! Meilläkin oli kuun ensimmäisellä viikolla 3kk neuvola, ja ne inhottavat piikitykset. Kyllä meinas tämä mammakin alkaa itkemään, kun joutui katsomaan miten pieneen sattui. :( Meidän mininen ihan nautiskeli sen rotarokote annoksen. Se oli niiin nannaa. ;) Onpas ihania nuo tähtikuvioiset hevoset! Mistä tuollaisia ihanuuksia löytyy? :)
  Ihanat tyttöset teillä♥

  • Iina sanoo:

   No niinpä! Ja voi se on kauheaa kun pientä rokotetaan, mut ihanaa että teillä meni nautiskellen se rotarokote, yhdet itkut vähemmän ;D

   Tiara sai hepat lahjaksi joten mä en tiedä, mut ne on niin söpöt että haluaisin lisää sellaisia, täytyy ottaa selvää ja jakaa tieto täälläkin :) Mukavaa loppukesää teidän perheelle♥

   • ulla sanoo:

    Ostin hepat tytöille Somerniemen kesätorilta. Eräs rouva ompelee niitä itse ja myi kerran torilla. Olen nähnyt hänet siellä vain sen yhden kerran. Mutta melko helppohan on tuommoinen heppa itsekin väsätä, jos ompelukone löytyy…

 3. E sanoo:

  Ihana pieni Zelda. :) Ja mitkä söppänät pikku pullukkareidet! <3

 4. Jarno sanoo:

  Aaaw ihana kummityty ♥ :)
  Kasvanu kyllä ihan hurjasti.

 5. iitukka sanoo:

  Aika menee tosiaan ihan liian nopeasti eteenpäin! :o Vastahan luin, että Zelda on syntynyt..
  On teidän tytöt vaan niin ihanan suloisia ja taitavia molemmat! :)

 6. Nimetön sanoo:

  Kuinka teillä on Mountain buggyt toimineet? Ovatko olleet välttämättömät vai olisitko voinut kuvitella olla ilman tuplarattaita? Täällä pohdiskellaan hankintoja kun toinen lapsi syntyy syksyllä ja ensimmäinen silloin tasan 2v.

  • hennn sanoo:

   ^meillä tyttö oli 2,5v ku vauva synty, ja seisomalaudalla ollaan pärjätty loistavasti.. koskaa ei oo valittanu ettei jaksais seistä.. eli meillä tuplat ois ollu aivan turhaa..

  • Iina sanoo:

   No Tiara oli 1v7kk kun Zelda syntyi ja ehdottomasti on rattaat edelleenkin tarpeelliset. Vaikka Tiara jaksaa hyvin kävelläkin niin on se helpompaa vielä tuon ikäisen kanssa kun hän saa nukkua rattaissa jos väsyttää. Mä uskoisin että tuplarattaat on käytössä ainakin vuoden verran vielä meillä, elleivät pidempäänkin. Mutta kyllä me ollaan usein tehty niinkin että kannan Zeldaa Tulassa ja Tiara on rattaissa eli ainakin kantorepun kanssa onnistuu oleskelu ilman tuplia :)

 7. aanni sanoo:

  tiiätkö miksköhän mulle ei näy noi sun instagramin videot :o ne näkyy vaan kuvina mut sitte kommenteista päätellen ne osa onki videoita.. ois nii kiva nähdä ne :o

 8. Liisa sanoo:

  Oi, Hän on suloinen! <3 Tuntuu, että nuo ensimmäiset kuukaudet menevät ihan liian nopeasti, puhumattakaan ensimmäisestä vuodesta! :)

 9. Petra sanoo:

  Voi eikä, varmasti sekoan kohta tän vauvakuumeen kanssa, kun meillä on n.2vk päästä vauvavuosi ohi, vaikkakaan Kevin ei ole monee kuukkautee enään ollu mikään vauva :D Kamala ikävä sitä vauvan tuoksua ja sitä kun toinen pieni vaan pysyi paikallaan tujoteltavana ja sai pidellä vaan sylissä niin paljon kun halus :( ♥
  Ihan älyttömän hyvin Zelda kasvannut! oisin niin onnellinen, jos joskus saisin imettää vauvani, kun Kevinin kanssa se ei onnistunut, varmasti mahtava tunne, kun tietää että saa ihan itse omilla antimilla ruokittua toisen!
  Vaikka eipä ´´korvike vauvat” oo yhtään sen huonompia ;)
  Kun 1v. asti on neuvola melkee joka kuukausi, niin mites 1v. jälkeen? onks se sitten vaan puolenvuoden välein?

 10. Minka sanoo:

  Juuri äsken tulit vasta sairaalasta kotiin uuden vauvan kanssa.. Jotenkin se aika vaan menee niin äkkiä pienen vauvan kanssa, ettei ne yösyötöt, vaipanvaihdot ym. oikeasti edes ole kamalia, kun pysähtyy ajankulua miettimään.
  En siis itse lukeudu niihin, jotka sellaista vihaavat, kun en varmaan yrittäisi saada lapsia, olisi raskaana tai myöskään olisi jo äiti :D
  Rokotukset ovat kyllä niin tarpeellisia ja onneksi se pienen itku kestää vain sen hetken ellei ole jotain ihan surkeata neuvolatätiä. Meillä oli viime vuonna yksi sijainen, joka ei meinannut millään uskaltaa laittaa kunnolla piikkiä ja viimeisen jättikin toiseen käynti kertaan. Tämä siis tapahtui kaverin vauvan kanssa, koska jos minä olisin ollut paikalla olisin käskenyt piikittämään samalla kertaa kaikki, niinku kuuluukin, koska eihän vauva kestä pian neuvola-sanaakaan, jos joka kerralla ”rääkätään”.
  Ihanan erinäköiset kasvonpiirteet tytöillä. Sopivasti toisessa enemmän isää, toisessa äitiä ja silti näyttävät selvästi siskoksilta :)

 11. K sanoo:

  Voi että mä olen kateellinen noista teidän öistä! Täällä 10kk pikkuinen joka heräilee edelleen ainakin 5 kertaa yössä ja välillä valvottaa parikin tuntia putkeen heräilemällä jatkuvasti. Yösyötötkin jäi pois ihan vasta reilu viikko sitten. Huhheijaa. On kyllä veikeän näköinen ipana tämä teidän pieni.

 12. HJ sanoo:

  Zelda näyttää jotenkin paljon sun äidiltä joka hänkin täällä blogissa on vilahdellut :)

 13. Sweet Mama sanoo:

  Moikka! Meillä siis poika 17.7 myös 3 kk, aika on mennyt siivillä. Samalla on niin haikea fiilis, mutta myös odottava. Esikoinen täyttää jo lokakuussa 2 V. Tämäkin aika mennyt ihan hujauksessa. Pitää siis todella paikkaansa kun sanotaan, että lapset ovat vain hetken pieniä.
  Kohta huomaa, että esikoinen lähtee kouluun jne.

  Suloiset tytöt teillä :)

 14. Riikka sanoo:

  Zelda näyttää ihan Tiaralta c: ! ja ajattelin kysäistä oisko mahdollista, että tekisit joskus videopostauksen teidän kodista? oon katellu noita kuvia, mutta ois ihana nähä koko kämppä videolla (:

 15. Maik sanoo:

  Heippis! Voi kuinka pirtsakkka tää sun blogi on :) Kirjoitat mielettömän kauniilla tavalla haha. tai siis herkällä, ääh en osaa oikein muotoilla sitä mutta tosi mieluisaa luettavaa :)

  saisko ehdottaa postaustoivetta? tekisit kuva kollaasin susta vauvana, lapsena, teininä, ja nyt tollasena miten susta on tullut tuollainen ihminen :) ihanaa kesää koko perheelle!

 16. Julymom2013 sanoo:

  3kk jo, jestas :D Äskenhän sinä vasta olit synnyttämässä. Täällä laskettuun aikaan enää pari päivää ja turhautuminen on iskeny, kun joka päivä jännittää ja sit ei tulekkaan lähtöä synnytyssairaalaan.. Ottaisin kyllä mielelläni hänet jo syliin :

 17. tiina sanoo:

  Olisi kiva jos laittaisit zeldan mittojen lisäksi aina tiaran mitat samassa iässä vertailun vuoksi:)

 18. Nimetön sanoo:

  Sulla käy monesti niin, että vastailet uusimpiin kommentteihin ja unohdat vanhat :'(

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.