Zelda puoli vuotta

19.10.2013

Multa toivottiin lasten kuulumisia ja tässäpä niitä olisi tarjolla ainakin perheen vauvan osalta! Niin se puoli vuotta vierähti äkkiä ja nyt ollaan lähempänä 1v-synttäreitä kuin Zeldan syntymää. Hurjaa! Zelda on ottanut hurjia kehitysharppauksia kuluneiden parin viikon aikana ja nyt ollaan selkeästi ohitettu jo ihan pikkupikkuvauva-vaihe. Meillä asustaa tomera neiti joka kovin mielellään osallistuisi kaikkiin isosiskonsa leikkeihin ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin mitä kotona tapahtuu. Zeldan vauva-aika tähän asti on ollut kyllä ihan täysin erilainen kuin Tiaran, mutta en sano että mitenkään huonolla tavalla.

Tiara oli vauvana ihan yliluonnollisen tyytyväinen ja rauhallinen ja on sitä vielä taaperonakin eikä kukaan oikein meinaa koskaan uskoa mua kun kerron Tiarasta, ennen kuin on itse hänet tavannut. Zelda taas omaa enemmän temperamenttia ja omaa tahtoa, vaikka on hänkin hyväntuulinen ja rauhallinen lapsi ja varmasti ”helppo” vauva jos ei vertaa Tiaraan. Se suurin ero neitien vauva-aikojen välillä on kuitenkin varmasti imetys mikä ei sinällään tyttöjen luonteisiin liity millään tavalla. Siinä missä Tiara söi pullomaitoa, Zelda oli ensimmäiset viisi kuukautta täysin riippuvainen mun läsnäolosta ja mä en pahemmin käynytkään missään muualla kuin lähikaupassa ilman häntä koska Zeldan piti saada maitoa sillä sekunnilla kun nälkä yllätti ja ainoa kelpaava ruuanlähde olin minä. Se tuntui ajoittain rankalta, mutta olen äärimmäisen ylpeä että jaksoin koko viisi kuukautta!

IMG_8888 IMG_8893Viiden kuukauden iässä me päätettiin aloittaa kiinteiden ruokien maistelu ja nyt puolen vuoden ikään mennessä Zelda syö jo neljä ateriaa päivässä ja tarkoituksena on pian ottaa mukaan myös se viides ateria. Mä olin aikonut pyrkiä kuuden kuukauden täysimetykseen, mutta tutkittuani asiaa, juteltuani neuvolassa ja luettuani lääkäreiden suosituksia me päätettiin aloittaa kiinteät ruoat viiden kuukauden iässä allergiariskin minimoimiseksi, mulla itselläni kun on siitepölyallergian lisäksi myös lukuisia ruoka-aineallergioita. Toistaiseksi kaikki mitä ollaan testattu on sopinut Zeldalle oikein hyvin ja näin on toivottavasti jatkossa ja vältytään allergioilta.

Zelda on ruokailijana valikoiva, hän ei pidä hedelmäsoseista ollenkaan vaan tykkää enemmän marjoista, myös puuronsa hän haluaa nautiskella marjasoseen kanssa. Lihasoseista Zelda tykkää, mutta kasvissoseet ovat hänen mielestään ilmeisesti liian tylsiä ja mauttomia kun niille vain nyrpistellään nenää ja päristellään. Lemppariruuat Zelda syö oikein rivakkaan tahtiin, inhokeiden kanssa tarvitaan vielä vähän maistelua ja harjoitusta. Hassu vauva, eipä uskoisi että joku ei tykkää esimerkiksi mangosta tai persikasta! Soseiden lisäksi neiti vetelee edelleen tiuhaan tahtiin myös rintamaitoa, mutta pärjää jo muutaman tuntia ilmankin jos tarve niin vaatii.

Ruokailut me hoidetaan vielä ihan äidin laiskuuden vuoksi sitterissä kun siinä tulee vähemmän sotkua, mutta ollaan muutaman kerran nyt kokeiltu laittaa neitiä syöttötuoliin kun hän istuu jo niin tomerasti ja hienosti on onnistunut istuminen myös tuolissa. Se on avannut ihan uudenlaisen maailman pikkuneidille kun hän on päässyt meidän tasolle myös silloin kun me syödään. Zelda höpöttelee ja leikkii ja keimailee oikein innoissaan kun pääsee syöttötuoliin istumaan ja mukaan meidän juttuihin!

IMG_5375 IMG_5385 IMG_5398Suurimmaksi osaksi Zelda viettää kuitenkin aikaansa lattialla leikkien ja siskonsa touhuja kuikuillen. Zelda viihtyy lattialla tosi hyvin ja osaa liikkua, vaikkakin liikkuminen on edelleen siinä vaiheessa että silmän välttäessä neiti on toisella puolella huonetta mutta jos tuijottaa niin hän ei varmasti liiku muuten kuin akselinsa ympäri. Zelda on kauhean kiinnostunut pehmokirjoista ja kaikista rapisevista ja muuten äänekkäistä leluista ja viihtyy kyllä hyvin niiden parissa ihan itsekseenkin.

Mä olen alkanut nyt lukemaan Zeldallekin enemmän kirjoja kun hän pysyy istuma-asennossa sylissä ja lukeminen on helpompaa ja Zelda vaikuttaisi olevan tismalleen samanlainen lukutoukka kun siskonsa, oikeastaan vielä pahempi: Zelda saa aina pienen suuttumuskohtauksen kun lukeminen loppuu, hän kuuntelisi ja katselisi satuja vaikka koko päivän putkeen ja rapistelisi sivuja innoissaan. Ihanaa että molemmat tytöt tykkäävät saduista, mä näen jo sieluni silmin kuinka parin vuoden päästä saan lukea pidempiäkin ihania iltasatuja neideille ja joskus hamassa tulevaisuudessa Harry Pottereita ja muita lemppareitani.

Iltasaduista puheenollen, yöt sujuvat edelleen hyvin, Zelda menee nukkumaan 21-22 välillä ja herää aamuisin 8.30-9.30. Omaan sänkyyn siirtyminen on ollut meillä puheissa, mutta toistaiseksi neiti nukkuu edelleen meidän vieressä, se kun vaan on niin mukavaa, helppoa ja ihanaa. Me ollaan sovittu että koska Zelda on meidän viimeinen vauva niin Zelda saa olla vauva ihan rauhassa eikä me turhaan kiirehditä esimerkiksi omaan sänkyyn siirtymistä kun nukkuminen on sujuvaa myös näin. Me aiotaan nauttia vauva-ajasta täysin rinnoin, tämä vuosi on kuitenkin niin hurjan lyhyt.

Zelda rakastaa äidin syliä, siskon lauluja, isin hyppyyttelyä, mummun köröttelyä ja Mörkön kutittavaa häntää joka aina huiskahti naamalle koiraherran kipittäessä ohi. Zelda tykkää olla kylvyssä, nauraa maailman iloisinta naurua ja syö hyvällä halulla omia varpaitaan. Zelda on iloinen, mahtava pikkutyyppi♥

IMG_8939 IMG_9017Meillä kävi tänään mun ystäväni Henkku ja hänen Zeldaa 1,5kk nuorempi Alex-poikansa kylässä ja vauvat olivat aivan into piukeana toisistaan! Molemmat kujertelivat minkä kerkesivät ja pitivät toisiaan kädestä kiinni. Toiset lapset ovat kiinnostaneet Zeldaa jo pitkään mutta melkein samankokoinen ikätoveri oli kyllä selkeästi vielä kiinnostavampi juttu kuin Tiara ja muut isommat lapset joita ollaan nähty. Ihania ja letkeitä vauviksia molemmat♥

IMG_5286Kuvat Zeldasta pinkkivalkoisissa vaatteissa on ottanut Karomuru♥

Sellainen on meidän puolivuotias Zelda-neiti. Millaisia puolivuotiaita teillä asustaa?


No Responses to “Zelda puoli vuotta”

 1. Avatar ac sanoo:

  ”Tiara oli vauvana ihan yliluonnollisen tyytyväinen ja rauhallinen ja on sitä vielä taaperonakin eikä kukaan oikein meinaa koskaan uskoa mua kun kerron Tiarasta, ennen kuin on itse hänet tavannut. Zelda taas omaa enemmän temperamenttia ja omaa tahtoa, vaikka on hänkin hyväntuulinen ja rauhallinen lapsi ja varmasti ”helppo” vauva jos ei vertaa Tiaraan.”

  Siis IHAN kuin meillä!! :D Kun multa kysytään millainen Neiti E on, aloitan lähes poikkeuksetta vastauksen tuolla ”No MÅNDELSSON oli sellainen ja sellainen, Neiti E on kai enemmän normaali vauva, mutta helpoksi väittäisin häntäkin” oli kyse sitten syömisestä, nukkumisesta tai hermoista :D

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah no hyvä että löytyy kohtalotoveri :DD! Hahaha, voi meidän ylihelppoja esikoisia kun ne loi illuusion siitä että vauva-arki on pelkkää ruusuilla tanssimista ;D

 2. Avatar mila sanoo:

  Pakko sanoo, et temperamentti on biologinen käyttäytymismalli. Eikä sellanen ”mittari” et kuinka ”tulinen” ihminen joku on :D

  • Iina Iina sanoo:

   Tiedän, ettei se ole mikään tulisuusmittari, vaan meillä kaikilla löytyy se oma temperamentti joka on jokaisella erilainen, mutta on yleistä kuitenkin sanoa että ”temperamenttia löytyy” ihmisistä jotka ovat tulisempia :D

 3. Avatar salla sanoo:

  kun kerroit että Zelda on rinnalla ollut, oletko aina syöttänyt vain suoraan rinnasta vai pumpannut ja tuttipullon kautta? :)

 4. Avatar Saara sanoo:

  Moi,
  En paljoa kommentoi, mutta kiinnostaa tietää miksi olette päättäneet Zeldan olevan viimeinen lapsi? Ei ole pakko vastata, olen vain niin utelias luonne. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Haha, saa sitä kysyä! :D Ihan vain siksi että meille kaksi on juuri sopiva määrä, koen jaksavani olla kahdelle lapselle sellainen vanhempi kuin haluan olla mutta enempään en pystyisi enää repeämään, enkä haluaisikaan :)!

   • Avatar Saara sanoo:

    Mulle tuli sama kysymys mieleen kun oot niin nuori vielä, ja sama olisi ollut munkin vastaus vielä pari vuotta sitten. Nyt kolmas on 2-kuinen! :D Ja tällä kolmannella kerralla olen osannut nauttia vauva-ajasta eniten (johtuen kyllä pitkälti em. temperamenttiseikoista), joten never say never!

 5. Avatar Jonna sanoo:

  Musta on nii kiva kuulla teiän tytsyn kehitystä kun täällä on maaliskuun loppupuolella syntynyt tyttö kotona:)!

  • Avatar Etta sanoo:

   Täällä myös maaliskuun lopussa syntynyt tyttö! :) ihana lukea samanikäisistä vauvoista.

   Meidän neidin luonne on tullut nyt kunnolla esiin. Jestas hän on mainio tyyppi :D Ja vaativa. Ja huomiota kaipaava. Ihana pieni hassuttelija, välillä tuntuu että hän oikeen koittaa naurattaa minua ja miestäni.

   Niin ja aivan ihana tyttö teillä!

   • Avatar Jonna sanoo:

    Oi että tosi kiva kuulla :) mä en oo tiennyt yhtäkään suunnilleen saman ikäistä kuin oma tyttö :/ mutta onhan niitä ;)!

    Täälä on todella omatahtoinen, mutta kuitenkin todella iloinen ja pirteä typy! Kovasti Mennää ryömimällä eteenpäin ja viimepäivinä konttaus asentoki löytynyt :)
    Esikoinen on kyseessä ja kauheelta tuntuu että nii ” nopee ” jo oma pikkuvauva kasvaa vaa ja menee eteenpäin!
    Tietysti on myös ihana nähdä kuinka toinen kehittyy (::

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kun kiva, ompas meillä samanikäisiä vauvoja kaikilla! :) Ihania tyttöjä kaikki varmasti♥ Hahhah hauska myös että meillä kaikilla on tyttövauva! :) Kiva kun kerroitte teidän neitien kuulumisia!

 6. Avatar -S- sanoo:

  Ihana vauva teillä :) niin söpönen :)

 7. Avatar Jenny sanoo:

  Voi mahoton äkkiä se aika menee, vastahan Zelda syntyi! Ihana neiti myös hän <3 :)

 8. Avatar mamii sanoo:

  Aika hurjaa tahtia olette alotitaneet kiinteät, siis kuukaudessa neljä ateriaa päivässä ja kohta jo viisi? Mun 10,5kk poika ei syö vieläkään viittä ateriaa päivässä, yleensä riittää neljä. Meillä on kyllä sellainen rytmi että välillä on hankala saada mahtumaan enempää aterioita päivään. Oliko tuo allergiajuttu ainut syy miksi aloititte kiinteät jo 5kk iässä? Ettei ole vaan alkanut kyllästyttämään maitobaarina-oleminen ;)

  • Avatar Karo sanoo:

   Niin no, jokainen vauva on erilainen ja jokaisella perheellä on erilainen rytmi.
   Mun mielestä taas on todella outoa, ettei 10,5kk syö tuon enempää, mut se on vain teidän tapa, eikö? Ja antaa olla niin, sinähän lapsesi parhaiten tunnet.
   Ja vaikka Iinaa olisikin kyllästynyt, niin mitä sitten? :D Eihän se kuulu kellekään pätkän vertaa. Näin on parasta heille, joten en nyt kyllä ymmärrä tuota ihmeellistä spekulointia.
   Mun mielestä tosi upeaa että Iina imetti noinkin kauan ja toi allergiajuttu nyt vain sattuu olee fakta.

  • Iina Iina sanoo:

   Miksi hidastella jos kerran onnistuu hyvin eikä allergioita ole? :D Neuvolan ja thl:n ohje on että jos ei herkistymistä ruoka-aineille ilmene niin uusia makuja voi ottaa repertuaariin nopeassakin tahdissa :). 10,5kk ikäisen (ja jo paljon nuoremmankin) lapsen suositus on ehdottomasti 5 ateriaa päivässä. Aika törkeää tulla tuolla tavalla spekuloimaan syitä meidän ratkaisuihin, samalla tavalla mäkin voisin kysyä että vältteletkö antamasta lapsellesi viidettä ateriaa että hän varmasti pysyy superhoikkana ja täyttää kauneusihanteesi (ja tiedän että se on typerä ja asiaton kysymys joka on pelkkää spekulointia asiasta josta en tiedä yhtään mitään, siksi en odotakaan sille vastausta vaan käytin sitä vain esimerkkinä havainnollistaakseni sinulle että kysymyksesi tuntui loukkaavalta) :).

   • Avatar mamii sanoo:

    Heh, meidän 10kg pullukka ei näe nälkää vaikka ei saa ”tarpeeksi” ruokaa. Hän syö tissiä päivällä paljon ja nukkuu aika pitkiä päikkäreitä, joten en millään saa viittä ateriaa syötettyä. Yöllä syö 1-3 kertaa, joten saa tarpeeksi ravintoa. Oliko se joku juttu, että rintamaito on tärkein ravinnonlähde ensimmäisenä vuotena? Iina, ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi noin kovasti, kuulostin kovin tökeröltä :( Me aloteltiin kiinteät niin hitaasti että tuo teidän tahti kuulosti tosi nopealta ja aloin ihmetellä. Mä oon kyllä jotenkin stressanut tuota syömistä ja aiheuttaa se harmaita hiuksia vieläkin. Me taidetaan olla se poikkeustapaus, teidän tapa taitaa olla lähempänä ”normaalia”.

    • Avatar Bebe sanoo:

     Kyllä meidänkin 6kk sai 4ateriaa päivässä. 10 kuinen tarvitsisi jo 5 ateriaa. Oletko mamii jättänyt yhden aterian välistä laiskuuttasi? ;) kyllähän soseiden antaminen on työlästä, paljon työläämpää kuin rintaruokinta. Itsellänikin on kaksi lasta, ja tiedän kokemuksesta, että kun toinen syö sosetta ja toinen tavallista ruokaa, saa ruokaa olla laittamassa ja syöttämässä koko ajan. Ja totta,liian aikainen ja liian myöhäinen kiinteiden aloittaminen lisää riskiä allergioille, joten 5kk on oikein hyvä. Ja kylläpä tissimaito on ensisijainen energian lähde ainakin meidän tytylle, vaikka syökin 4 ateriaa päivässä. Ateriat on aika pieniä näet. Jos 10kk syö kolmekin kertaa yössä, ei ehkä saa riittävästi energiaa päivällä ?

     • Avatar Sussu sanoo:

      Luulisi sinun jo kahden lapsen äitinä ymmärtävän, että jokaisessa perheessä ruokailut hoidetaan omalla tavalla ja siksi suuresti ihmettelen että oliko tuo ’jätätkö yhden ruokailun välistä laiskuuttasi’ -kommentti todella mielestäsi tarpeellinen? Eikö tuo aiempi kirjoittaja jo kommentissaan ilmaissut että esitti asian turhan karkkäästi ja pyyteli sitä Iinalta anteeksi. Mamii vielä sanoi, että ruokailut aiheuttavat hänelle stressiä ja sinä vaan lyöt oikein vettä myllyyn tuollaisella kommentilla…Kyllä ei voi kun ihmetellä joidenkin ajattelemattomuutta, luulisi että ”kokeneempana” äitinä ymmärtäisit jättää tuollaiset tyhmyydet kirjoittamatta.

    • Iina Iina sanoo:

     Kiva että tajusit kommenttisi olleen aika kärkäs ja pyysit anteeksi. Itsekin vastasin kipakkaan sävyyn takaisin koska imetys on mulle tärkeää ja olen ylpeä siitä että olen onnistunut imetyksessä tällä kertaa ja tuntui pahalta että sitä tavallaan ”väheksyttiin” :). Ollaan kavereita eiks jee! Tsemppiä sinne :)!

  • Avatar Jenn- sanoo:

   Siis kyllä ihan neuvolan ohjeissa mun mielestä lisätään niitä ruoka-aineita ja ruokailukertoja aika tiuhaan tahtiin. Ensin tietenkin pienempiä määriä kerralla. Ainakin meidän terkkarin mukaan ja ihan kirjallisina saatiin suositukset.

  • Avatar Kisu sanoo:

   Minulla melkein saman ikäinen tyttö kuin Zelda, päiviä vain ikäeroa, ja aloitimme myös kiinteät reilun 5kk iässä, nyt ensi viikolla(24.pv) tulee tyttö puoli vuotta, ja meillä syödään myös jo 3 ateriaa, 4 yritän saada mahtumaan päivään. Enkä kyllä näe tässä mitään outoa… Enkä kyllästynyt maitobaarina olemiseen(päinvastoin) vaan huomasin vain yksinkertaisesti, että tyttöä kiinnostaa meidän syöminen niin paljon, että otetaan hänellekkin omat ateriat

 9. Avatar Satu sanoo:

  Minkä kokoinen (pituinen/painoinen) Zelda on nyt puoli vuotiaana :)?

 10. Avatar Elisabet sanoo:

  Ihana Zelda!<3 Meidänkään vähän päälle puolivuotias ei hirmusesti tykkäile hedelmäsoseista, mut liha on lempparia! Mielenkiinnosta kyselen, et teetkö soseet itse, vai ostatko kaupasta? Olis nimittäin kiva myös semmonen postaus, missä joitain kivoja 'ruokavinkkejä' kertoisit! Jos nyt ymmärsit, mitä tarkoitin. :D Olis myös kiva kuulla sun ja tyttösten leikeistä ja muista yhteisistä touhuista.
  On kyllä niin kiva lukea melkein samanikäisen vauvelin kuulumisia! En tiedä muistatko, että välillä meidänkin neidistä oon kommentin yhteydessä kertoillut. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Muistan tietysti, sä kommentoit usein ja olet teidän neidistä kertoillut aina välillä, mikä on tosi mukavaa :)! Ihanaa kun löytyy muitakin hedelmänirsoja vauvoja, luulin et meidän Zelda on ainoo jota ei kiinnosta hedelmäherkut :DD Mä oon sen verran laiska että soseet ostan kaupasta nyt kun ruuan pitää vielä olla niin sileää ja mautonta, mut sormiruokaan sen sijaan panostan ja sitä teen itsekin eli niistä tulossa juttua varmasti kunhan meidän neiti rähmäkäpälä oppii paremmat sormiruokailuotteet ;D ja sitten kunhan Zeldalla on pari hammasta ja enemmän sallittuja ruoka-aineita kuten maitotuotteet yms niin varmasti teen itse ruokia, Tiara alkoi syömään suolatonta kotiruokaa 9-10kk iässä :)!

 11. Avatar Nimetön sanoo:

  Ootteko jotai ulkomaalasia ku on tommoset nimet. C’moon, Tiara? siis sehän onb kruunu?!

  • Avatar Kaisa sanoo:

   Hah, tää kommentti aiheutti mulle pienen naurahduksen :D eiköhän jokainen saa antaa lapsellensa niin uniikin ja kauniin nimen kuin haluaa ;) etkä sitäpaitsi edes ole ilmeisesti lainkaan blogin vakiseuraaja kun et tiedä Iinan perheen kaksikielisyysjuttuja ja muita, niin miksi pitää kirjoitella anonyyminä ainakin mun korvaan tökerön kuuloisia kommentteja?

   • Avatar Inga sanoo:

    Eiköhän Iina ja Otto oo antanu tytölleen jutiinsa sellaisen nime kuin he halusivat! ;) Tipan nimi on ihanan erilainen, ei ole jokaisella naapurin lapsella samaa nimeä. Ja vaikka monesta saattaa erikoiset nimet olla vielä todellisia kummajaisia, eivät ne luultavasti enää parin vuoden päästä ole, kun jo varmasti monella lapsella on hieman erikoisempi nimi. :) Myönnän, kyllä itsellenikin tuli hieman yllätyksenä tuo Tiara nimi (olin siis ajatellut että se on joku yleisempi, esim. Lotta), kun näin sen ekaa kertaa, mutta hetken ”maisteltuani” nimeä se tuntui todella kauniilta ja ihanalta nimeltä ja on täydellinen nimi Tipalle, hyvän valinnan teitte Iina ja Otto!! :):) Tää kommentti taitaa olla aika puuroo, mutta toivottavasti joku ymmärtää edes jotakin mitä yritin selittää…. :D:D:D

  • Iina Iina sanoo:

   Tää kommentti aiheutti parhaat naurut hetkeen :DDDD Tiara on niin ulkomaalaisen kuuloinen nimi ja selkeästikin maailman ainoa nimi joka tarkoittaa jotain ;)

 12. Avatar Locu sanoo:

  Meillä on nyt pikkumies 7 kk. Soseet aloitettiin puolivuotiaana. Siihen asti mentiin pelkästään mun maidolla, ja ei se kyllä vieläkään noilla meidän sosemäärillä hengissä pysyis. Kaikki aina kuittailee, et mä varmaan imetän vielä tota eskarissakin kun meille tää imetys on ollut tosi sopiva ja ihana asia. Oonhan mä hirveän kiinni pikkuisessa, mut ei se ole oikeastaan haitannut, se on vaan kerran noin pieni. <3

  Ryömimään pikkumies alkoi tasan 6 kk ja siitä kaksi viikkoa niin alkoi konttaamaan. Nyt lempipuuhaa on seisomaannouseminen, ja täytyy kyl sanoa et tää on tosi työläs vaihe! Koko ajan pitää olla ottamassa kiinni kun tasapainoaisti on mitä on. Kauhulla odotan sitä kun se alkaa ottamaan ensiaskeleita, mun pitää varmaan hommata nitroja kun sydän aina pysähtyy kun pikkumies kaatuu. :D

  Ja meilläkin nukutaan perhepedissä, koska vauva nukkuu siinä kaikista parhaiten. Välillä se kyllä haluaisi nukkua pitkiä pätkiä tissi suussa, mut ei mun paikat kestä sitä. Sit vauva herää kun otan tissin pois ja suuttuu. :D Onneks tätä ei tapahdu joka yö!

  Luonteeltaan vauva on utelias, hyväntuulinen, riehukas, nauravainen ja itsepäinen. Tykkää kaikista, mutta on kyllä äitinpoika loppujen lopuksi. Ihana ihana vauva, voi kun se pysyis noin pienenä. <3

  • Iina Iina sanoo:

   Seisomaannousu on kyllä hirvittävän rankka vaihe vanhemmalle koska kokoajan joutuu pelkäämään että mitä sattuu :D Me just jännätään täällä et koska toi neiti lähtee ryömimään♥ Ihana vauva teillä, kaikkea hyvää ja kiva kun kommentoit :)!

 13. Avatar fanni sanoo:

  Ihana Zelda!! Sun näköinen neiti :)

  Syökö Zelda niitä luomusoseita mitä Tiarakin söi? Meillähän toi Tiaran ikänen poika söi pelkkää purkkiruokaa, kun olin sen verran laiska. Tuo melkein 8 kk:n ikäinen onkin saanut mun itse tekemiä soseita vaan. Tai no hedelmät ja marjat kaupan hyllyltä mut ruokasoseita ei :) olis kiva kuulla, onko teillä asian laita muuttunut! :D

  • Iina Iina sanoo:

   Niin on, maailman ihanin♥♥ Zelda saa joo kans luomusoseita, kunhan tulee enemmän ruoka-aineita repertuaariin niin alan kokkailemaan ja kaikki sormisyötävät teen maissinaksuja lukuunottamatta itse :)!

 14. Avatar Linkku sanoo:

  Zelda on kasvanu kyllä niin äkkiä! Hassua tosiaan et vuoden ikä on jo lähempänä kuin syntymä :) ootan jotenki jo kauheena sitä että näkee paremmin minkä näkönen Zeldasta tulee! Ja tietysti sitä että hän oppii puhumaan ja voit laittaa tänne Zeldan ja Tiaran keskusteluita :’D

  Miten toi tuntuu muuten olevan kauheen usein noin et esikoinen on tosi seesteinen ja toinen sitten temperamenttisempi? Meillä meni ihan samoin kun oltiin pieniä, mun isoveli oli semmonen coolin rauhallinen ja mä se tulisempi :D

  • Iina Iina sanoo:

   Niin on, ihan hurjaa!! Mä odotan kans, vaikka tavallaan sen näkee jo nytkin jos osaa katsoa :D Mut niiden keskusteluita mäki ootan ihan hulluna!!! :D

   Haha no kai toi on sit jotenkin yleistä just et isosisarukset on viilipyttyjä ja kuopukset tulisieluja :DD

 15. Avatar Noora sanoo:

  Suloinen Zelda ja niin reipas! En olekaan aikoihin vissiin kommentoinut, mutta pistetään nyt meidänkin kuulumisia tänne jos kiinnostaa. :D Meidän poju täyttää ensi viikolla tosiaan puoli vuotta ja neljä kiinteää ateriaa täälläkin syödään. Yöt tyyppi nukkuu heräämättä 20-08. Käytössä on sivuvaunusysteemi, jossa pinnasängystä on otettu sivulaita irti ja pinnis on kiinni meidän sängyssä. Suosittelen lämpimästi!

  Meidän rytmi näyttää aikalailla tältä:
  8.30 aamupuuro + hedelmää + maitoa
  11.00 liha-kasvissose + maitoa
  14.00 maitoa
  16.00 kasvissose + maitoa
  19.00 iltapuuro + hedelmää
  20.00 unimaito

  Varmaan kuukauden-parin päästä otetaa viides ateria joukkoon eli tuohon klo 14 välipalalle. Sormiruokailu tulee kuvioihin paremmin kunhan poika oppisi istumaan ensin kunnolla syöttötuolissaan. :)

  Pojan lempparia on kana-peruna-maissisose, possupata ja lohikeitto (mamin tekemiä tietty <3). Myös Piltin Mansikkapilvi-sose on superherkkua puuron kanssa. Kasvissoseista yllärisuosikiksi on noussut peruna-parsakaali, joka haisee mun mielestä ihan karseelta ite tehtynäkin. :D Sitä en kyllä suosittele ostamaan purkkiversiona, koska mä yökkäilin ainakin kun avasin purkin saatika kun lämmitin ja syötin.

  Poju on reippaasti yli 10kg ja n. 74cm pitkä, mihin mun vauva katosi. :( Haluun toisen pienen….

  • Iina Iina sanoo:

   Heii kiva että kommentoit pitkästä aikaa ja ihana kun jaksoit noin kattavasti kommentoida teidän rytmeistä ja muista! :D Meillä on niin paljon boheemimpaa tää elämä Zeldan kanssa kuin mitä Tiaran kanssa aikoinaan, ei oo tarkkoja rytmejä ja mennään semmosella super rennolla asenteella vaan :D

   Parsakaalisoseet on kyl ihan järkyttävän hajusia! :D Toi mansikkapilvi oli Tipan suosikki aikoinaan, en enää muistanutkaan sen olemassaoloa! Ja vautsi miten isoksi teidän pikkumies on jo kasvanut, melkein saman kokoinen kuin Tipa 1-vuotiaana (76cm 10600g) :D ihanaa talven odotusta sinne!

 16. Avatar jepa sanoo:

  Kiinteiden syöminen on tosi yksilöllistä, toiset lapset tykkää syödä kiinteää paljon toiset ei. Rntamaito on tärkein ravinnonlähde vuoden ikään ja sen jälkeenkin monella. Lapsi ei ruuan ääreen kuole, tärkeintä että ei tuputa ja antaa lapsen syödä omassa tahdissa kiinteää ruokaa, maistellen ja ihmetellen ja totutellen. Meillä mentiin ja mennään vain sormiruokaillen ja meidän lapsi on aina syönyt itse. Häntä ei ole kertaakaan syötetty. Imetän edelleen paljon (tyttö 1v. 3 kk) koska se on ihanaa eikä enää sido samalla tapaa kuin ennen, olin juuri yön poissa kotoa. Nyt tyttö käyttää jo sujuvasti itse lusikkaa. Voin sanoa että on ihanan helppoa kun koko perhe voi ruokailla yhdessä ilman että jonkun pitää syöttää lasta.

  Ja mahtavaa että nukutte yhdessä. Mä en ole ikinä ymmärtänyt että miksi lasten pitää nukkua erillään vanhemmista. Eihän muillakaan nisäkkäillä pennut nuku erossa emosta. Meillä koko perhe nukkuu vielä samassa huonessa (veli 5 v.) koska se vaan on luonnollista ja ihanaa. Perhepeti on mahtava juttu, meillä ainakin kaikki saa näin parhaiten unta ja jos lapset herää yöllä niin voi lohduttaa ilman että täytyy itse nousta minnekkään tms. Helppoa, kätevää, ihanaa ja luonnollista! Meillä lapset siirtyy omaan huoneesseen kun itse haluavat.

  • Iina Iina sanoo:

   Sormiruokailu on munkin mielestä hieno juttu, odotan innolla että Zeldalla pysyy kunnolla kurkut ja porkkanat kädessä ja päästään harjoittelemaan sitä enemmänkin, Tiara sormiruokaili kans tosi paljon! :)

   Ja olen samaa mieltä että vieressä nukkuminen on luonnollista ja kätevää ja ennenkaikkea ihanaa <3

 17. Avatar juupeli sanoo:

  Hei onko Tiara saanut neuvolasta mitään pituusennustetta? Mietein vain, koska ennen se on taidettu antaa silloin joskus 2-vuotiaana. Mutta siis, annetaanko niitä enää? :D Tiara ja Zelda ovat muuten tosi samannäkösiä, molemmat tosi sulosia. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ei oo saanut, ihan tyhmää mä oikeen odotin sitä sillon neuvolassa :DD! Ja tytöt on jotenkin niin hassuja kun ilmeestä ja kuvakulmasta riippuen on joko tismalleen samannäköisiä tai aaaivan eri näköisiä :D

 18. Avatar Hanna sanoo:

  Hyvä että teillä menee syöminen hyvin. :) Meidän 8kk poika on kranttu kaikkien ruokien suhteen ja puuroa ei suostu syömään ollenkaan. Velliä koitin pari viikkoa sitten antaa, aluksi meni ihan ok:sti mut nyt alkaa vain huutamaan kun yrittää antaa pullosta. Pakottaakaan en halua, mut pakko tuon on jossain vaiheessa alkaa ruokaa syömään. Tissi kyllä kelpaa. Ollaan oltu neuvolassa tarkkailussa painon suhteen ja nyt kuukausi sitten saatiin lähete sairaalaan kun pojan paino ei nouse. :( Käydään kahden viikon välein neuvolassa punnituksissa ja uusi sairaalakäynti on nyt varattu joulukuulle. Saatetaan joutua aikaisemmin, jos löytyy verikokeista poikkeavaa.
  Pistää kateeksi kun teillä menee noin hyvin. :D Olispa meilläkin tuollain.

  • Iina Iina sanoo:

   Voi että,tosi ikävää että joudutte käymään tuollaista läpi, hurjasti voimia teille!♥ Mutta hyvä että seurataan tarkasti ja huolehditaan, poika on varmasti hyvissä käsissä ja toivottavasti mitään poikkeavaa ei löydy!

 19. Avatar Hansku sanoo:

  Miten teillä iltarutiinit hoituu? Onko teillä joku työnjako Oton kans?
  Meillä lapset 5v, 1v9kk ja 5kk. Miten tuo vieressä nukkuminen teillä onnistuu? Meilläkin pienin nukkuu vieresä, koska imetys on siten helpompaa. Kuitenki monta kertaa oon jo miettiny omaan sänkyyn siirtämistä, koska itsellä alkaa paikat olla jumissa ja toisaalta mietin että herääkö vauva herkemmin (2-4 kertaa yössä) kun nukkuu vieressä. On myös ajateltu että tämä on meidän viimeinen lapsi, joten haluan nauttia täysillä vauva-ajasta. Vaikka meille alle kolmikymppisille onkin sanottu että tuskin on viimenen. Jokainenhan sen itse kuitenkin saa päättää haluaako enempää lapsia. Meidän perhe on nyt tässä ja saan hyvillä mielin keskittyä kolmen ihanan lapsen kasvun seuraamiseen.

  • Iina Iina sanoo:

   Mulla on todellakin niska ihan jumissa vieressä nukkumisesta :DTiara nukkuu omassa sängyssään nätisti ja Zelda nukkuu vieressä siis. Iltarutiinit menee silleen että Tiara menee yleensä n. klo 21 nukkumaan, Otto käy Tipan kanssa tekemässä iltapesut ja lukee iltasadun ja samaan aikaan mä nukutan Zeldan sitten meidän sänkyyn :)! Ja joo meillekin sanotaan että ei varmasti tässä oo meidän kaikki lapset kun ollaan niin nuoria mutta kyllä ne vaan tässä on eikä enempää tule :D Kaikkea hyvää teille!

 20. Avatar Jonna sanoo:

  Zelda on niin ihanan pirteä kaikissa kuvissa, ihana tyttönen niin kuin Tiarakin :D<3

 21. Avatar Alma sanoo:

  Älkää hyvät ihmiset kiistelkö miten kenenki vauvan pitää syödä, eikös tärkeintä että lapsi on tyytyväinen, ja kasvaa hyvin, kukin tavallaan, kaikilla varmasti omalle lapselleen se paras ;) terv. ihanan pulleroisen kohta puolivuotiaan äiti joka syö joinain päivinä enemmän kuin kohta 4v. isoveljensä

 22. Avatar Laura T. sanoo:

  Zelda on kyllä maailman suloisin pallopää! :) Ja aivan mahtavat nuo isot siniset silmät <3 onnistut hienosti nappaamaan kuvat noista Zeldan ilmeistä, ihan mahtavia! On ollut mahtavaa seurata Zeldan kasvua ja kehitystä näin mahtavan blogin kautta! Ootte ihania! <3

 23. Avatar Essi sanoo:

  Oi kuinka suloinen tyllerö Zelduska onkaan!! On aivan mahtava seurata Zeldan kasvua kun oma kummityttönen on Zeldaa kuukauden vanhempi! Ihmettelen vähän että miksi nousi kamala haloo jostain ruokailujen määrästä.. Suoraan sanottuna naureskelin poikkiksen kanssa joidenkin kammoksuville kommenteille:D Mun kummityttö söi Zeldan ikäisinä yhtä monta kertaa ja nyt syö sen 5-kertaa päivässä aivan keposesti eikä mikään pullero ole ja vauvojen kuuluu olla pullaposkia.

  • Iina Iina sanoo:

   Noita haloita nousee aina vähän vaikka ja mistä :D Mutta joo, eipä siinä mitään! :D Ihana sun kummityttösi, vauvojen kuuluukin saada syödä niin paljon kuin huvittaa! :)

 24. Avatar R sanoo:

  Pakko oli tulla kommentoimaan tähän kun luin noi ruoka kiistely kommentit.
  Minun mielestä on ehdottomasti on aina parempi että vauva syö hyvin ja että se ruoka maistuu. Meillä kun alettiin siinä 5kk iässä maisteleen ruokia niin neiti kieltäyty kokonaan syömästä niitä, joka kerta kun ensimmäinen lusikallinen meni suuhun se tuli pikapostina takas ja hirvee huuto niin pitkään kunnes unohdettiin maistelut (ja meillä ei väkisin yritetty tai tuputettu). Ja kun on itselle eka lapsi niin epätoivohan siinä itselle iski kun ei tiennyt oikeen mitä tekis siinä tilanteessa, onneksi neuvolasta sai hyvin ohjeita :)
  Kuukausi meni niin että ei suostunut kun 1 tai kaksi lusikallista syömään ja sitten yhtäkkiä se alkoi maistuun. Senkin takia itselle tuli niin epätoivoinen olo kun tyttö on ollu kovin pieni aina ja todella aktiivinen eli sitä energiaa tarvis tosi paljon jotta se riittäisi kasvuun myös, sillon tytöllä tippui yhden kuukauden sisällä paino (onneksi vain 30 g ) ja onneksi sen jälkeen on normaalisti kasvanut taas vaikkakin tosi hoikka on tyttö edelleen. nyt ikää 11 kk ja syö hyvin sen 5-6 aterias päivässä ja juo maitookin vielä 700 ml päivässä, mutta edelleenkään ruuissa ei saa olla paloja tai eli ihan hienoo pikkuvauvan ruokaa syödään. Meillä selkeesti neiti tarvii pitkän totuttelun uusiin asioihin. :)

  On tosi ihana nähdä kuinka erikokosia ja muutenkin erilaisia vauvat on. Meillä tyttö oli 8kk saman kokoinen kun zelda 4kk :) minä ja mieheni ollaan oltu molemmat vauvana pullukoita ja kun neuvolassa sanottiin että yleensä vauva on samankokoinen kun vanhemmat tai vanhempi vauvana niin naurahdettiin vain että eipä taida pätee kyllä meillä tämä. :D

  Sun blogia on tosi kiva lukee ja sulla on ihanat tytöt! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.