Zelda 7 kuukautta

28.11.2013

Viimeinkin teen tämän Zeldan kuukausipostauksen, neidin 7kk-päivästä on tosiaan jo parisen viikkoa! Tuntuu että vimeisen kuukauden aikana kehityksessä on tapahtunut hurjia harppauksia eteenpäin, ja ennenkaikkea me ollaan viimein saatu Zeldallekin jonkinlainen rytmi aikaiseksi, mikä helpottaa arkea todella, todella paljon. Iltaan ollaan saatu pari tuntia omaa aikaa, kun kuopuskin nukahtaa omaan sänkyyn ja päiväunetkin on nykyään suunnilleen samaan aikaan joka päivä, vaikka niiden pituus vielä vaihteleekin aika paljon. Suunnilleen tälläinen on meidän rytmi nyt:

8.30 herätys, aamumaidot, pesut ja pukemiset –> 9.00 aamupuuro, sormiruokaa –> 9.30 leikkiä

10.30 päiväunet vaunuissa –>12.30 lounas (lihasose) –> 12.45 leikkiä

14.30 päiväunet vaunuissa –> 15.45 välipala (hedelmäsose tai sormiruokaa) –>16.00 leikkiä

17.30  pikkupäikkärit –>18.00 päivällinen (lihasose) –> 18.15 leikkiä

20.30 iltapuuro –> 20.45 iltakylpy, iltasatu, iltamaito –> 21.00 nukkumaan omaan sänkyyn.

Rytmin löytyminen ja varsinkin se että Zelda nukahtaa omaan sänkyyn nykyään on helpottanut arkea ihan hurjan paljon. Aiemmin koko ilta kului Zeldan nukuttamiseen tai jos hän sattui nukahtamaan niin heräsi kuitenkin puolen tunnin välein syömään siihen asti että äiti ja isi tulivat nukkumaan. Nyt neiti on mennyt jo useamman viikon ajan iltasadun jälkeen omaan sänkyyn nukkumaan, ja nukahtanut silleen että pitää kiinni mun sormesta pupu kainalossa ja tutti suussa.

omg IMG_0170xZelda nukkuu yleensä suunnilleen aamuyöhön asti omassa sängyssään, jolloin herää syömään ja nukkuu sen jälkeen loppuyön mun kainalossa. Mun mielestä tää on kaikkein kivoin nukkumatapa tähänastisista (believe me, kaikkea on kokeiltu). Saa illalla sen oman rauhan ja vapauden kun toinen osaa kuitenkin nukkua yksin, mutta sitten saa yöllä ja aamulla halia ja nukkua tuhisevan lämpöpatterin viekussa (enkä tarkoita tällä nyt Ottoa) ja syöttäminen on helppoa kun voi koisia samalla. Tunnen oloni ihan uudestisyntyneeksi kun iltaisin olen ehtinyt jopa istumaan joskus rauhassa koneella, katsomaan sarjoja Oton kanssa ilman että syötän Zeldaa samalla, käymään saunassa kuukausien tauon jälkeen ja syömään rauhassa iltapalaa.

Iltarytmin kautta löytyi myös se päivärytmi ja nyt tuntuu että olen ehtinyt enemmän leikkimään myös Tiaran kanssa päivisin ja huomioimaan enemmän vain Tiaraa silloin kun Zelda on nukkunut, mikä on vaikuttanut positiivisesti myös Tiaran suhtautumiseen Zeldaan. Ei Tiarassa ole ennenkään mustasukkaisuutta ollut havaittavissa, mutta nykyään Tiara enemmän itse ottaa kontaktia Zeldaan ja halii ja pussailee ja vie Zeldalle leluja paljon useammin kuin ennen. Zelda on tietysti aivan haltioissaan joka kerta kun isosisko huomioi häntä, onhan Tipa Zelduskan suurin idoli.

IMG_0343 IMG_0364Zelda nauttii suunnattomasti saadessaan seurata Tiaran leikkejä, ja viihtyykin kaikkein parhaiten Tiaran huoneessa leikkien. Zelda ei edelleenkään ryömi eteenpäin, mutta se ei ole tuntunut menoa haittaavan sillä neiti peruuttaa oikein sujuvasti, useita metrejäkin ja osaa sitten haluamaansa paikkaan peruutettuaan kyllä pyöriä paikoillaan ympäri. Eilenkin Zelda peruutti olkkarista kylppäriin kun halusi mennä repimään vaippapakettia. Peruuttamisen lisäksi konttausasento on kova sana ja siinä tyyppi onkin keikutellut menemään jo useamman viikon ajan tasaiseen tahtiin, vielä kuitenkin se jää keikutteluasteelle eikä neiti ole alkanut vielä konttaamaan. Jännät ajat menossa sillä Zelda saattaa kuitenkin lähteä konttaamaan koska tahansa!

Zelda on alkanut ääntelemään paljon enemmän ja monipuolisemmin kuin ennen, ja nykyään hän harvemmin on hiljaa. Epämääräisen mölinän, kikattelun ja kiljahtelun lisäksi Zelda on alkanut hokemaan ”mämmämmää”, ”pappappappappaa”, ja ”wääwääwää” -tavuja ahkeraan tahtiin ja toinen jota neiti hokee kovasti on ”hööööööö”, mutta se höö onkin aina ollut Zeldan juttu. Saa nähdä tuleeko Zeldasta yhtä kova höpöttäjä kuin Tiarasta, sitten meillä ei ainakaan ole ikinä hiljaista!

Zelda tykkää hirmuisesti värikkäistä mainoksista ja niiden repimisestä, banaanista, mandariinista, Mörkö-koirasta joka on maailman jännin asia, körö körö kirkkoon -loruleikistä, Tiarasta, Duploista (erityisesti duplo-kirahveista), kylpemisestä, nukkumisesta äidin kainalossa, lapasista, maidosta ja siitä kun isi hyppyyttää ja pomputtaa. Zelda ei tykkää naaman pyyhkimisestä, pipoista, vatkaimen äänestä eikä avokadosta.

IMG_0405 IMG_0425 IMG_0447Mietteliäs, iloinen höpöttäjä – ja joskus kova komentamaan kun asiat eivät suju tismalleen niinkuin Zelda haluaisi. Viimeisessä  kuvassa Zeldan komennusilme, se on aika söpö!

Sellainen neiti on meidän pieni Zelda, seitsemän ja puoli kuukautta♥


No Responses to “Zelda 7 kuukautta”

 1. Avatar Saara sanoo:

  Ihana pieni <3 ja aika kuluu hirvittävän nopeaa – vastahan hän syntyi…!

 2. Avatar Tessa sanoo:

  Voi miten söpöskä♥

 3. Avatar jenni sanoo:

  Meijän Daniel (10.04.2013) aika saman ikäinen teijän typynkaa lähti ryömimään kuuden kuukauden iässä ja nyt ollaan muutama viikko kontattu ja huh saakin olla perässä kokoajan :D ja viikko sitten opittiin nousemaan tukea vasten ja sitä tehdään kokoajan ja jokapaikkaan. Otitteko/otatteki Zeldalle influenssa rokotetta? Me käytiin maanantaina ottamassa ja heitti tosi korkean kuumeen ja pienellä miehellä jo pari päivää ollu ihan veto pois :( ps.ihana Zelda :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah mulla on tuoreessa muistissa Tiaran konttausvaihe ja vaikka odotankin sitä innolla niin kauhistuttaa se miten täytyy olla sitten taas silmät selässäkin kokoajan :DDEi olla otettu rokotetta, toivottavasti ei iske influnessa meihin! Paranemisia teidän pienelle :/

 4. Avatar Nora sanoo:

  voi kun toinen on niin sulonen :3 <3

  hei tuli tässä tekstiä lukiessa mieleen yksi juttu, mikä on oikeestaan mietityttänyt mua aina kun olet puhunut lasten nukkumisesta yms.
  Minulla itselläni ei ole mitään kokemuksia lapsista/vauvoista, en siis ole itse äiti. Mutta jotenkin mulla tulee mieleen hirveitä kauhuskenaarioita kun kerrot että nukut vauvan kanssa ja imetät samalla(ko?). Oon kuullut/lukenut paljon juttua että näin ei saisi tehdä, koska aina on riski että unissaan voisi vahingossa tukehduttaa vauvan, esim asentoa vaihtamalla :/ luin kerran yhden amerikkalaisen äidin blogia joka oli itse joutunut kokemaan tälläisen hirveyden…

  en tiedä onko tämä vain urbaanilegenda vaiko kukkahattutätien liioittelua, mutta ois kiinnostava kuulla sun mietteitä tästä asiasta/riskistä :-) ootko koskaan miettinyt että noin voisi käydä esim jos on todella väsynyt?

  toivottavasti en kuullosta syyttelevältä/neuvovalta/pelottelevalta, koska se ei ollut tarkoitukseni :( oot mulle todellakin suuri idoli ja sun takia oon itse ruvennut haaveilemaan omista vauvoista, vaikka elämäntilanteen takia tämä ei olekkaan ajankohtaista. Kaikkea hyvää teille <3

  • Avatar illa sanoo:

   Meille on ainakin psykologiassa opetettu, että normaali äiti ei ”vahingossa” voi kierähtää lapsen päälle. Eri asia sitten, jos äiti on päihtynyt tai vaikka huumeiden vaikutuksen alaisena. Jos ihmisen evoluutiota miettii, niin lapset on kuitenkin suurimman osan ajasta nukkuneet äidin vierellä, eikä oo kovinkaan monta vuosikymmentä vielä siitä, kun lapset vasta laitettiin nukkumaan omiin sänkyihin :) Eli on ihan sellanen biologinen vaisto tuossa, ettei lapsen päälle normaalioloissa mene.

   Lisäks muuten meille on opetettu, että samaa biologista vaistoa on se, ettei lapsi suurimmaks osaks itke kuin jotain hätää/tarvetta ja lopettaa itkun kun se tarve täyttyy, sillä kun ollaan eletty aikoinaan jossain tuol petojen armoilla niin se itku on ollu aika vaarallista siinä suhteessa :) Nii ja siis tarvehan voi olla myös vaan läheisyys/vuorovaikutus.

   Toivottavasti en nyt kuullostanu kauheelta pätijältä ja väliin änkejältä, tää asia oli vaan mun mielestä kauheen mielenkiintonen kuulla aikoinaan, kun oon itekin miettinyt samaa joskus! :D ps. Zelda on söpöläinen!

   • Avatar Nora sanoo:

    kuullostaa ihan järkeenkäyvältä! :-) oon vaan välillä vähän tonttu näitten vauva-asioiden kanssa kun tosiaan itselläni ei ole lapsia. Mutta asiasta on kuitenkin kiva kuulla juttua ja oppia lisää :)

    • Avatar M sanoo:

     Mä nukuin lapsen kanssa vierekkäin vuoden ikäiseksi asti. Tosin edelleen toi tulee tuolta viereen joka yö… ;) Ei mitään pelkoa että kierähtäisin päälle. Ekoina kuukausina imetin tietenkin yöllä usein ja olin siinä itsekin puoliunessa ja usein nukahdinkin. Silti sitä nukkui ja nukkuu edelleen jotenkin niin varuillaan, tietoisena lapsen läsnäolosta.

     Miehellä ei tätä samaa vaistoa ole, joten hänen en anna edes nukkua lapsen kanssa vierekkäin :D Saattaa kieriä unissaan ihan miten sattuu, joten siinä kyllä on vaaran paikka.

  • Iina Iina sanoo:

   Tästä aiheesta itseasiassa julkaistiin viime kesänä tutkimus, jonka mukaan kätkytkuolemariski ON himpun verran suurempi jos nukuttaa vieressä vauvaa, riippumatta siitä ovatko vanhemmat päihteiden vaikutuksen alaisena tms vai eivät. Kaikki päihteidenkäyttö nostaa tietysti riskiä entisestään, mutta turvallisinta tutkimusten mukaan olisi nukutus vauvan omaan sänkyyn.

   Tämän tutkimuksen antamien tietojen valossa mä EN enää uskaltaisi alkaa nukuttamaan Zeldaa viereen, jos siis Zelda syntyisi vasta nyt (vaikka riski on minimaalinen ja aina kautta aikain vauvat ovat nukkuneet vieressä) mutta koska tutkimuksen julkaistua Zelda oli jo useamman kuukauden nukkunut mun vieressä menestyksekkäästi ja ikääkin oli jo enemmän kuin vastasyntyneellä niin en alkanut enää muuttamaan nukkumatapaa. Nykyään Zelda on sen verran iso jo että valtaa ihan itse itselleen tilaa sängystä ja minä ja Otto litistytään :D:DD

   Mutta sekin on totta että äideillä on vaisto ettei sen vauvan päälle kierähdä vahingossakaan, koskaan en ole edes meinannut kierähtää Zeldan päälle, vaikka mekin ollaan nukuttu jopa tosi ahtaasti välillä. Ja olen myös asettanut Zeldan (aina sillon ihan pienenä) nukkumaan paljon ”ylemmäs” kuin itseni, silleen että Zeldan pää oli suunnilleen samalla korkeudella kuin mun tyynyn yläreuna, ja sillä oli oma peitto yms, ettei vahingossakaan jäisi just mun alle.

   Nää on vaikeita juttuja, jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee ja mikä on omalle perheelle parasta! Tärkeintä on että kaikki saa nukuttua mahdollisimman paljon, mahdollisimman turvallisesti! :)

 5. Avatar Kaisla sanoo:

  voooi, toinen kasvaa niin nopeesti. mieleen erityisesti jäi (ku viimeks nähtiin) miten zelda haki huomiota tipalta yrittämällä viedä tipan pillimehun. : D <3 ihanat siskokset, kunnon prinsessat. <3

 6. Avatar Jarno sanoo:

  Mun maailman ihanin kummityttö ♥

  Ei voi muuten olla totta, et näin viime yönä unta Zeldasta ja Tiarasta :DD
  Zelda puhu kuin aikuinen ja olin maailman ihmeissänni :_D ja hehkutin sitä kaikille ihmisille :DD Siis puhu ihan kaikkea, mutta silti jokelteli lattialla :D Mitähän mun päässä liikkuu. Muutenkin mun unessa oli paljon vauvoja :D

  • Avatar ac sanoo:

   Pakko kommentoida tähän väliin, että mäkin näin viime yönä unta teistä :DD Olin yhtäkkiä päätynyt teidän isolle omakotitalolle (!!) ja teillä oli ulko-ovi sepposen selällään, huusin huhuu ja astelin sisään :D Hengailtiin siellä jonkin aikaa kunnes oli aika lähteä bussilla kaupunkiin ja mulla oli lapset kätevästi ostoskärryissä, mikä oli unessa ihan normaalia Helsingissä :DD Semmosta!

   Ihania noi Zeldan ilmeet! Meidän neiti on myös tosi kova komentamaan ja ilme on aika samanlainen kuin tuo Zeldan, mutta pari astetta vihaisemman näköinen :D Äkäpussi ♥

  • Iina Iina sanoo:

   Hahaa voiei ihanat te kun näätte unia Tiarasta ja Zeldasta!! Mä en ikinä nää mitään unia enää, ennenn näin aina mut en oo nähny moneen kuukauteen mitään unta :D:D

   Jarno oot maailman ihanin kummisetä♥♥

   Ja ac ihana teidän pikku-E! Haha meidän komentavaiset neidit :D PS: oispa meillä oikeestikin omakotitalo, ois aika kiva :D

 7. Avatar Noora sanoo:

  Ihana Zelda-söpöliini! Ja tuo rytmi kyllä helpottaa elämää huomattavasti, mä tulisin ainakin hulluksi jos en tietäisi jo etukäteen milloin about poika nukkuu ja mä saan hetken hengähtää. :D Kummalta Zelda muuten on perinyt tuon pikkuisen kolon leuassa? En oo huomannut teillä kummallakaan. Tosin meidänkin pojalla on kaksi hymykuoppaa eikä meillä kummallakaan kyllä ole yhtäkään! Eikös Zeldalla ollut myös haikaranpuremaa otsassa? Näissä kuvissa olen näkevinäni ehkä jotain pientä punoitusta, mutta aika haaleasti näkyy kyllä. Meidän pojalla on siis myös aika isokin purema otsalla ja on se mun mielestä reilusti haaleampi kuin syntyessä, mutta ihan selkeä kyllä vielä. Kai se joskus siitä haalenee ja jos ei, niin ei haittaa. :)

  Ja oo onnellinen, ettei Zelda vielä mene hirveetä vauhtia esim. hakkaamaan iskän pelikonsolia, jalkalampun johtoja pureskelemaan tai muuten vaan tekemään hirveetä täystuhoa. Nimim. H-U-O-H kuin ärsyttävää.

  P.S. Mäkin nukun öisin samalla kun syötän, vaikka poika syö pulloa… Usein herätessä pullo on tyhjänä lapsen vieressä ja mä hädintuskin muistan edes laittaneeni maitoa. :D Pinnasänky on siis meidän sängyssä kiinni.

  Kunnon kilometrikommentti…

  • Avatar M sanoo:

   Meidän tytöllä hävisi haikaranpurema 1v ikään mennessä. Ehkä jo aikaisemmin, en muista enää? :D Enää ei näy mitään.

  • Iina Iina sanoo:

   Haha meillä se ei mee niinkään että saisi hetken hengähtää kun Zelda nukkuu, kun aina on kumminkin se toinen neiti sitten siinä ;D Oota vaan kun teille joskus tulee toinen!

   Meillä ei oo kummallakaan leukakuoppaa, eikä Tipallakaan oo! En tiiä Mistä Zelda on perinyt sen mutta se on ihan äärettömän söpö :D Zeldalla on otsassa, niskassa ja alaselässä haikaranpuremaa ja ne kaikki erottuu vielä selkeesti, mutta toi otsan purema on tosi tosi paljon haalistunut siitä mitä se oli! Kai ne siitä lähtee 1v ikään mennessä :)

   Mulla on tuoreessa muistissa vielä Tiaralta noi ryömimisen ja konttailun mukavat lieve-ilmiöt pistorasioiden tutkinnasta, niitä odotellessa :D Vaikka kyllä Zelda peruuttelee ihan yhtä sujuvasti kuin isosiskonsa ryömi aikoinaan, ja pääsee jo nyt tutkimaan ties mitä paikkoja kuten esim vessaan sitä vaippapakettia :D

   Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle :)!

 8. Avatar LS sanoo:

  Kiva kuulla kuulmisia, koska meillä päivälleen saman ikäinen poikanen :) Meillä kans päivärytmit alkaneet vasta viimeisen kuukauden aikana hahmottua, ja vielä odotellaan, että illat alkaisivat sujua noin hyvin kuin teillä ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi vitsit, meidän muksuilla on hyvä synttäripäivä!! :) Ja kyllä ne illat seuraa päivien mukana, pitää vaan jaksaa olla johdonmukanen sen pinnasänkyyn nukuttamisen kanssa, nimim. meinasin luovuttaa muutaman kerran kun se tissi ois ollu niiin paljon nopeempi nukutuskeino :D

 9. Avatar hölölölö sanoo:

  aivan ihana postaus :) <3

 10. Avatar hölölölö sanoo:

  oliskohan muuten mitenkään mahdollista, että sanoisit Kideblogien ”ylemmälle taholle” siitä, että blogin mobiiliversio olisi kiva saada? vai oliskohan sitä edes mahdollista saada? on nimittäin hieman vaikeeta tuon internetversion lukeminen puhelimella :)

 11. Avatar daisy sanoo:

  Meidän Leo poika on pari päivää vanhempi kuin teidän tytskä ja et voi uskomatonta mutta meillä on lähes identtiset päivärytmit lukuunottamatta tota ilta osuutta.. nimittäin meillä mennään jo n. klo 19.30 nukkumaan yöunille joten viimeiset päikkärit jää pois ja siinä 19 aikaa syödään iltapuuro eikä päivällistä ollenkaan, mutta muuten kaikki on ihan identtistä. Yöllä meilläkin jossainvaiheessa tissitellään ja jäädään äipän kaikkuun, en mä jaksa siitä oottaa kans stressii… parin viikon päästä on neuvola, saas nähä tuleeks sanomista tosta yösyömiosestä. On se musta ihan hyvin jos tulee sellanen 8h yhtenäinen unipätkä, ni kai se nälkä jo rupee pikkusella kurnii masussa :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi miten ois luksusta jos meilläkin menis lapset jo tohon aikaan nukkumaan!! :D Haha, mut Tiara ei kyllä mitenkään mee noin aikasin, nii sillon on turha laittaa Zeldaakaan :D Meille ei oo yösyömisistä sanottu koskaan mitään, saapa nähdä sanotaanko ens kerralla :D 8h unipätkä on tosi hyvin! :) Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle :)!

 12. Ihana Zelda! :) Meidän yhdeksän kuukauden ikäinen Selja on myös peruutteleva vauva, ja sillä tyylillä pääseekin melkoista kyytiä!:D Eiköhän se etuvaihdekin joskus löydy..;)

 13. Avatar jonna sanoo:

  heippa! ihan mielenkiinnosta kyselisin, että teetkö Zeldalle itse soseita vai syötätkö kaupan purkkeja? Mitä mieltä olet kaupan valmis vauvanruoista :-)? Itse olen hieman laiska soseiden tekijä ja poden siitä vähän huonoa omaatuntoa…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.