Nykyistä ja tulevaa

17.02.2014

Multa on pitkään pyydetty postausta tulevaisuuden suunnitelmista, mutta en ole voinut tehdä sitä. Miksi? Koska en ole itsekään tiennyt mitä tulevaisuus mahdollisesti voisi tuoda tullessaan. Kuluneen syksyn ja talven aikana olen kuitenkin viimein saanut kiinni siitä, mitä haluan saavuttaa elämässä. Mä ajattelin tässä postauksessa kartoittaa vähän sitä, millaista on elämä nyt, ja mihin aion tästä tilanteesta pyrkiä.

Niiden kolmen vuoden aikana, jotka olemme Oton kanssa seurustelleet, mun elämä on saanut täysin uuden suunnan. Tasan, tismalleen kolme vuotta sitten, 17.2.2011 mä tein positiivisen raskaustestin, panikoin, iloitsin, pilkoin tärisevin käsin paprikaa ystävän luona tortillaillallista varten. Itkin, nauroin ja haaveilin, vaikka en oikeastaan edes ymmärtänyt mitä kaikkea ne kaksi viivaa tikussa tulisivat saamaan aikaan. Kolme vuotta, ja kaikki mun unelmat ovat täyttyneet, ja olen saanut paljon enemmänkin kuin koskaan uskalsin edes toivoa.

Mä olen saanut oman, ihanan perheen ja aviomiehen jollaisesta en osannut edes haaveilla. Kaksi ihanaa tytärtä, joista mä olen niin ylpeä ja onnellinen ettei mitään järkeä. Ja raskausaikana aloittamastani harrastuksesta, bloggaamisesta, on kasvanut myös suuri ja tärkeä osa mun elämää, ja jotain paljon enemmän kuin pelkkä harrastus. Koskaan, tämän kolmen vuoden aikana en ole edes harkinnut lopettavani bloggaamista, ja nyt saan nauttia määrätietoisuuteni hedelmistä.

IMG_5298xMun blogi on kokenut aikamoisen kasvupyrähdyksen kuluneen vuoden aikana. Keskikokoisesta äitiblogista bloggerissa on kasvanut paljon suurempi kuin ikinä osasin kuvitella edes. On ollut upeaa päästä ehdolle erilaisiin blogi awardseihin, ja jopa voittaa vuoden paras hääblogi 2014 -titteli. Hienot sanat paperilla tai tietokoneen ruudulla, eivät kuitenkaan ole mitään sen rinnalla miten mahtaviin ihmisiin mä olen blogin ansiosta tutustunut. Mä olen saanut uusia sydänystäviä, tutustunut mielettömiin neuvonantajiin, ja löytänyt paljon ihmisiä joita katsoa ylöspäin ja joista ottaa mallia. Olen myös tutustunut sellaisiin ihmisiin, joiden toivon olevan hienoja kontakteja mahdollista tulevaa uraani ajatellen.

Niin, se ura. Se mitä mä haluaisin tehdä isona, ei ole ”olla kokopäiväinen bloggaaja”. En tarkoita että siinä olisi mitään vikaa, mä teen tälläkin hetkellä blogiin liittyviä juttuja varmasti lähestulkoon perus kasistaneljään -päiväduunin verran seitsemänä päivänä viikossa, ja se on palkitsevaa ja upeaa. Mä haluan kuitenkin saavuttaa myös paljon muuta. Bloggaamisesta tuskin tulen lähitulevaisuudessa luopumaan, se on mulle liian rakasta. Enkä aio jarrutella siksi että en haluaisi missään nimessä tehdä tätä työkseni, jos blogi menee eteenpäin niin menkööt ja niin menen ehdottomasti minäkin, mutta haluan saada itselleni myös aivan oikean ammatin sen lisäksi.

IMG_5300xMä haluan opiskella markkinointia. Bloggaajana tulee sekä vaihdettua lukemattomia sähköposteja PR-toimistojen kanssa, että pyörittyä paljon erilaisissa PR-tilaisuuksissa. Sen lisäksi että mä niissä tilaisuuksissa keskityn ottamaan kuvia, syömään herkullisia coctailpaloja ja tutkimaan esiteltäviä tuotteita, mä olen tutustunut moniin alan ammattilaisiin. Olen päässyt näkemään läheltä, millaista markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisen työ voi parhaimmillaan olla, ja todennut että se on juuri sitä mitä mä haluan tehdä.

Kun ymmärsin itse tämän asian, kaikki loksahti paikoilleen mun päässä. Sehän on tavallaan juuri sitä mitä teen nytkin, mutta toisinpäin. Entä jos itse markkinoisinkin uusia tuotteita bloggaajille, lehdille tai vaikkapa tavarataloille? Se kuulostaa ihan mahtavalta ainakin mun korvaan, mulla olisi omakohtaista kokemusta ja alan tuntemusta, ja pääsisin kokemaan myös sen toisen puolen asioista. Nyt kun olen tehnyt tätä jo pitkään, solminut lukuisia yhteistöitä ja tavannut erilaisia ihmisiä, mä olen tullut haaveestani entistä varmemmaksi. Tämä on pisimpään kantanut urahaaveeni sitten lapsuusvuosien muotisuunnittelutoiveiden, eikä tämä haave ole hiipumassa mihinkään vaan nälkä päästä tekemään ja toteuttamaan sitä oikeasti kasvaa kokoajan.

IMG_5305xHauskaa tässä on se, että ei se omena kauas puusta putoa jos vertaa markkinointia ja muotisuunnittelua. Samaa trendien luomista ja suunnan näyttämistä pääsee tekemään molemmissa. Taisin siis oikeasti tietää jo lapsena mitä elämältä haluan, ja onneksi löysin takaisin oikealle tielle vaikka muutamalla harhapolulla tulikin asteltua. Nyt jäljellä on enää työn tekeminen haaveen toteuttamiseksi, ja sitä odotan innolla. Aion hakea ensi syksyksi ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta. Noin, nyt se on sanottu. Kun haaveen sanoo ääneen, siitä tulee totta, ja sen saavuttaminen on askeleen lähempänä.

Kaikki yksityiskohdat tulevaisuudesta eivät ole mulle itsellenikään vielä selvillä, sillä tällä hetkellä ne ovat vasta päivän polttavana aiheena meidän perheessä. Tavoitteena on kuitenkin kyetä suorittamaan opintoja niin, että ainakin Zelda voisi olla vielä kotihoidossa koska on niin pieni, Tiara sensijaan menisi varmasti jo mielellään tarhaan 3-vuotiaana, vaikka ei varmasti kokopäiväisesti. Katsellaan mitä tapahtuu, koskaan ei kuitenkaan pidä sanoa ei koskaan ja aina tilanteet eivät järjesty niinkuin itse eniten toivoisi, silloin pitää vain valita mahdollisista vaihtoehdoista se vähiten kökkö.

Syksyyn asti keskityn kuitenkin pääsemään bloggaamisessa eteenpäin, imemään itseeni niin paljon informaatiota kuin vain mahdollista ja viettämään mahdollisimman paljon aikaa tyttöjen kanssa. Haluan vielä nauttia tästä ihanasta ajasta kun saan olla heidän kanssaan jokaikinen päivä ja nähdä kaikki uudet asiat joita he oppivat.

Mistä te haaveilette?


85 Responses to “Nykyistä ja tulevaa”

  1. Jemmi sanoo:

    Silkkaa mahtavuutta! Aim high, hun! <3 Tolla määrätietoisuudella ja halulla oppia mennään mihin vaan! 🙂

  2. :) sanoo:

    Olen tosi onnellinen sun puolesta että tiedät mitä haluat tehdä tulevaisuudessa työksesi se ei ole aina kaikille selvää 🙂
    Mä haaveilen ja toivon että mun loppuraskaus sujuu hyvin ja synnytän terveen pienen tytön tai pojan jolle olen hyvä äiti (:
    Kaikkea hyvää teidän perheelle <3 tän parempaa blogia saa kyllä hakia!

  3. tsau sanoo:

    Toivottavasti pääset tradenomiksi! Tai no, voisin melkein sanoa että varmasti pääset, itse pääsin lukematta sisään kun kokeessa pärjäs ihan maalaisjärjellä. Essee simppelistä aiheista ja kasapäin monivalintaa – sisään pääsee jo vahingossakin 😀

  4. Janita sanoo:

    Ihanaa että oot keksinyt mitä haluat tehdä! Liiketalous sopii kyllä sulle erittäin hyvin, sut osaa kuvitella sellaisena kunnon bisnesmammana 😉

    Mä haaveilen hyvästä lukion päättötokarista, terkkarin ammatista ja perheestä rakkaan poikaystäväni kanssa.

  5. Henna sanoo:

    Ihan mahtavaa miten määrätietoinen nainen olet. Kahden lapsen kanssa unelmien toteuttaminen ei ole aina kaikista helpointa, mutta kun päätöksiä ja valintoja tekee niin kaikessa voi onnistua! 🙂

    Oletko muuten koskaan miettinyt että opiskelisit markkinointia esimerkiksi markkinointi-instituutissa? Tokihan se on maksullinen koulu, mutta paljon helpompi ratkaisu perheen äidille kuin se että istuisi koulussa monta päivää viikossa?

    Tsemppiä sinulle unelmien toteuttamiseen! Pidä lippu korkealla! Olet mahtava! 🙂

  6. Anne B sanoo:

    Tämä mutsi haaveilee ammattiopintojen loppuun saattamisesta. ! Roikkunu v.2009 asti ja vielä vaaan pitäis jaksaa
    . Välissä sairaslomaa ja äitiysloma. Nyt on enemmän motivaatiota kuin koskaan! Halyan sen ammatin ja töihin, haluan muuta puuhaa elämässäni, kuin olla vain äiti 24/7. On kiva olla kotona ( ei varmaankaa nyt tarvii selittää miks:D) mutta mä tarviin muutakin, pysyäkseni itselleni ja muille kivana. Musta on kuoritunut hyvä äiti näiden 9kk aikana, mutta tullut vittumainen,pullukka, valittava, itsekäs (jupoptteleva:D(okei, ei nyt ihan)) kiukutteleva, aikaansaamaton, laiska puoliso. Huh:D mä en vaan pysty olemaan kotona kauan enäö:D en kestäisi. Tarvitsen aikuisten ihmisten seuraa ja aivojen käyttöä.

    Mä en vaan ole saanut keksityksi puuhaa 9kk lapsen kanssa. Muuta kuin höpsöttely ja perustarpeiden hoito. Ei vauvakerhoja tms. Mun aivot muussaantuis tohjoks; D
    Lapsi synty mun perheeseen ja pysyy mun perheen mukana jutuissa:) ja muuttaa rytmiä ja joitain menoja, mutta ei koko elämää, sellaseks mitä en enää tunnistais. 🙂 Lapsi sopii mun kuvioihin ja mä sen 😀 meidän kuviot ei vaan tällä hetkellä tai koskaan ole ollutkaan. Maailman lapsikeskeisintä ba pumpulissa pyörimistä.

    Heh:D tulipas avautuminen. Eli haaveeni on suorittaa opinnot loppuun, mennä töihin, säästää ja ostaa ikioma talo:) ja elää sellasta elämää mikä minulle sopii ja löytää hyvä tasapainoisuus ollakseni onnellinen:)

  7. Anne B sanoo:

    Saitkphan sen mun sepityksen:D?
    Hei ja noi kuvat on köpiksestä, kongsnytorv-metropysäkin läheltä, sen ökyhotellin edestä;) millä mallilla oli metro remppa? Oliko siinä jo pysäkki? Vai vielä hulinaa? 🙂 aijaib kun on ikävä köpikseen ! Mun yks aika kaukainen haave olis; ä, että olis oma pikku asunto köpiksessä christanshavn:ssa tai nyhavn:ssa (miten kalliitta ovatkaan) , jotta saisin joka vuotisen reissun tehtyä isiä, sisaruksia ja mummia katsomaan.
    Ja suurin ikävä on tanskan(köpiksen) fiilistä, merta ja rakennuksia, ystävällisiä ihmisiä:)!
    Mä suosittelen ehottomasti vkl reissua tanskaan! Tsegee kunigattaren korut ja se linna missä niitä sälytetään (ihan keskustassa) , akvaario ( uudistettu, muuttanut lähemmäs rantaa ja keskustaa, helppobmennä metrolla) ja sitten eläintarhaa!!:) ja ihanan helppo käyttää julkisia lasten kanssa, kaikki yatävällisiä ja auttaa varmasti:)! +ihanat rakennukset ja meri!:)

  8. Anne B sanoo:

    Eikä!!!!! Kitjotin pitkän litannian mun haaveista ja kaikesta!! Eikä se tullu sulle sinne !! Voihan paska!!:/

  9. Demi sanoo:

    Heei olipa hauskaa lukea tää sun postaus juuri tänään, kun mietin omaa tulevaisuutta. Opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ensimmäistä vuotta ja oon oppinut ekan vuoden aika a ihan älyttömästi. Lukio ja kaikki muut koulut tuli kahlattua läpi vähän hälläväliä-asenteella, E:n paperit silti kirjoitin, ja odotinkin että amkissa se opiskelu on vähän samaa. Olin aika väärässä, töitä pitää tehdä paljon enemmän ja ryhmätyöt todellakin pakottaa tutustumaan muihin ja luomaan suhteita yrityksiinkin. Meillä on ollut aika paljon markkinointia, ja toisena vuonna siihen voi halukkaat erikoistua. Liiketalous on ihan varmasti sulle loistava koulutusohjelma, jos noita urahaaveita tavoittelet! Ja varmasti tulet pärjäämään lastenkin kanssa, meillä monet tekee tässä opiskelun ohessa kahta työtäkin. Pääsykokeet on helppoja, jos on hyvät lukiopaperit, mutta vaikkei olisikaan niin kyllä niistä lukemalla läpi pääsee. Onnea hakuun ja toivottavasti pääset sisään!

  10. sonja sanoo:

    Voi Iina toi kuulostaa niin hyvältä ja sopivalta sulle! Onnea ja menestystä unelmasi tavoitteluun, olen varma että susta tulee joskus niin super että en osaa edes kertoa!! 😀
    Itse olen nyt viimeistä vuotta lukiossa ja lakki pitäisi saada päähän nyt keväällä. Vielä kuukausi sitten mulla ei ollut hajuakaan mitä tahdon jatkossa tehdä ja välivuosi ei ollut vaihtoehto. Olin siis umpikujassa ja pelko siitä että joudun vain hakemaan jonnekin sen hakemisen takia. Sitten eräänä kauniina päivänä menin opolle ja kun tämä alkoi ehdotella hakisin yliopistoon lukemaan teologiaa (ja olen ateisti) niin itku ja masennus ei ollut kaukana. Sitten hetken päästä hän kysyi mitä minä maailmassa eniten rakastan, kerroin että musiikkia. Elän musiikille ja musiikilla, olen niin addiktoitunut siihen etten osaa edes ajatella elämää ilman rokkia ja kaikkia niitä mahtavia kappaleita joista maailmassa oleva kauneus kuuluu. Olen itse muusikkoperheestä ja soitan paria soitinta itsekin mutten koskaan ole halunnut artistiksi vaan olla kaiken sen takana. Sanoin opolle että jos vain saisin mennä festareille vaikka bändäriksi niin elämäni olisi täydellistä! Minut on kasvatettu konserteissa ja festareilla, ihmiset kaiken sen takana ovat mahtavia ja niin uskomattomia että ihan ajatus ja muisto saavat hymyn huulille. Onneksi kohta on taas kesä ja pääsen taas hengaamaan festarilavoille ottamaan aurinkoa, nauramaan ihanien ihmisten kanssa ja nauttimaan musiikista! Mutta tosiaan nyt mennään haaveilun puolelle taas! Opo sitten totesi tuohon elämään että HUMAKilla on sellainen kulttuurituotannon koulu jossa voi opiskella itsensä festari, konsertti ja tapahtuma järjestäjäksi. Se on Kauniaisissa ja sinne pääsee joka vuosi 300 hakijasta 16. Kirjallista koetta sinne ei ole vaan sisään mennään kokemuksella, suhteilla ja persoonalla, kaikki minulla täsmää. Olen NIIN innoissani että voisin räjähtää xD venyi tämä haave nyt aika pitkäksi, mutta ei Se mitään xD

    hyvää viikkoa ja onnea uralle! <3

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjan paljon♥♥ Ihan mahtavaa että olet löytänyt sen mitä haluat oikeasti tehdä kuulostaa kyllä siltä että tuo koulu olisi tismalleen sinua varten :)! Toivottavasti pääset heti ensi yrittämällä sisään ja saat aloittaa unelmiesi tavoittelun!♥ Hyvää viikkoa ja onnea sinunkin urallesi!

  11. Lauramariann sanoo:

    Oon aika huono kommentoimaan, vaikka tätä blogia aktiivisesti luenkin, nyt on kuitenkin pakko. Musta on aivan upeaa, että oon saanu seurata sun blogin kasvua ja muutosta alusta asti. Sä oot yks mahtavimmimmista ihmisistä ketä tiedän! Oon niin onnellinen sun puolesta. Sun avulla mä oon oppinut suhtautumaan asioihin positiivisemmin ja uskomaan mun unelmiin. Oon myös oppinut, ettei elämää kannata stressata ja suunnitella liikaa, kun koskaan ei voi olla varma tulevaisuudesta. Sä oot Iina ihana<3 Mä toivon sulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen! Haluan vielä kiittää sua siitä kun viime syksynä vastasit mun kommenttiin tsemppaamalla, se anto voimaa stressin keskellä! Kiitos!<3

    • Iina sanoo:

      Voi ei mikä kommentti, et uskokaan miten hurjan hyvä mieli mulle tuli sun sanoista! Kiitos niin paljon♥ Musta on ihan huippua että on lukijoita jotka ovat meidän matkaa seuranneet alusta asti ja edelleen tykkäävät vaikka blogi on muuttanut muotoaan paljonkin :)! Mä toivon sulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja ihanaa kuulla että olet oppinut positiivista suhtautumistapaa ja unelmiiin uskomista, ne tekevät elämästä monin verroin mukavampaa ja nautittavampaa 🙂 Kaikkea hyvää myös sinulle, toivottavasti saat paljon iloa ja ihania asioita elämääsi! ♥

  12. jenna sanoo:

    Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat, toivon kaikkea hyvää sille että pääset toteuttamaan niitä! 🙂

    Itse haaveilen matkustelusta, halu nähdä maailmaa on kova. Nyt on matkakassassa jo hyvä pohja ja kesällä ois tarkotus kääntää nokka kohti tuntematonta kaverin kanssa. :–) Sen oon päättänyt, että mahdottomista ei kannata haaveilla.. Ja jos mä jotain semmosta päätän tehdä, minkä pystyn toteuttamaan sitten vaikka kuukauden taikka 20vuoden päästä, niin sen mä myös teen! Tietysti suurin haave olis elää pitkä ja terve elämä. 🙂
    Lause ”if you can dream it, you can do it” on semmonen, mitä sanon itselleni päivittäin. 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon!♥

      Matkustelu on kyllä ihanaa ja avartavaa! Fiksuja neuvoja, olen ehdottomasti samaa mieltä sun kanssa 🙂 Kaikkiea hyvää myös sulle unelmien toteuttamiseen♥

  13. Sadetin sanoo:

    Kuulostaa hienolta ajatukselta!! Ihanaa, että olet noin määrätietoinen, sillä pääsee pitkälle :–) Itse haaveilen, että selkäleikkaus sujuisi hyvin eivätkä loppulukuvuoden lukiokurssit menisi penkin alle, vaikka joudunkin parantelemaan itseäni kuukauden kotona.

  14. emmi sanoo:

    Mä aion myös hakee ammattikorkeeseen opiskelemaan liiketaloutta ens syksyksi, ties vaikka päädyttäis vielä samaan kouluun ;D asun Espoossa siis. Ja voin kyllä niin samaistua tohon sun tunteeseen et haluaa päästä oppimaan ja tekemään sitä mistä on kiinnostunut 🙂 mulla on kohta 2v täyttävä tyttö joka varmasti innoissaan menee syksyllä sit päiväkotiin.

  15. Marma sanoo:

    Kuulostaa hyvältä! 🙂

    Itse unelmoin opiskelupaikasta Haaga-Helian restonomi-linjalla (ensi syksynä), asunnosta Helsingissä ja itseni elättämisestä työllä jota rakastan, eli kokkaamisella 🙂 Haaveilen myös siitä, että pääsisin matkustelemaan paljon ympäri maailmaa, ja että minulla olisi joku päivä oma perhe 🙂

  16. Korinna sanoo:

    Oon jotenkin niin ylpeä susta, ku oot noin määrätietoinen ja fiksu!! <3 Ei mulla enempää lisättävää! You go girl!!!

  17. fanni sanoo:

    Tiedätkö, tradenomiopinnot on täälläkin haaveissa! 😀 ikävä puoli vaan, kun lähin amk missä voi opiskella on 50 km:n päässä.. pitäis repästä koko perhe ja muuttaa tai sit kulkea autolla (jos sattuis pääsemään sisään). No, aika näyttää. Mukavankuuloisia suunnitelmia kyllä! 🙂 hienoa et joku on noin varma tulevaisuudestaan, mä en ole ihan 100%:sen ja se vähän kalvaa. Edelleen, aika näyttää 😀

    • Iina sanoo:

      No mutta, tsemppiä pääsykokeisiin sinullekin ja toivottavasti asiat järjestyy niin että opiskelut onnistuu, tai keksit jotain muuta mahtavaa mitä haluat tehdä ;)! Kiitos♥

  18. Linkku sanoo:

    Kuulostaa ihan täydelliseltä sulle! Selvästi tiedät mitä haluat, onhan sulla tosiaan jo blogin kautta kokemusta ja näkemystä siitä, millaista kyseisellä alalla olisi 🙂 toivon koko sydämestäni että pääset opiskelemaan!!

    Itselläni haaveena kätilön ammatti, ja sitä lähemmäs menen koko ajan kun kerran alaa jo opiskelen 🙂 vaikka opinnot ovat vasta hyvin alussa, niin näen päämäärän jo selkeästi ja motivaatio on kova. Välillä tuntuu että jo nyt on paljon stressaavia kouluhommia, mutta kyllä siitä stressistä aina selviää kun palauttaa sen päämäärän mieleen 🙂 tajuan, että nyt elän jo sitä unelmaa! Enhän olisi uskonut pääseväni opiskelemaan heti ensimmäisellä yrityksellä tätä alaa ja tässä sitä vaan ollaan 🙂 pakko kyllä olla ylpeä itsestään.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihana!♥

      Ihan mahtavaa että opiskelet jo unelmiesi ammattia, toivottavasti mä olen ensi syksynä samassa tilanteessa! Ja saat ehdottomasti olla ylpeä itsestäsi, mahtavan hyvin oot pärjännyt ;)!

  19. Hep sanoo:

    Moi,

    Mä opiskelen viimestä vuotta markkinointia yliopistossa ja voin suositella alaa lämpimästi. Tällä alalla saa käyttää luovuutta ja omaa maalaisjärkeään. Tsemppiä!

  20. Hattis sanoo:

    Vautsi, hienoa, kun tiedät, mitä elämältä haluat. Itse olen 26 ja edelleen pallo hiukan hukassa 🙂 Mä oon lukenut tradenomiksi ja ”kohta” olen valmis kauppatieteiden maisteri. Oon käynyt noi koulut, koska en ole tiennyt, mitä haluan.. No se, mitä mun piti sanoa, oli, että onkohan toi trade-tutkinto varmasti paras väylä sun unelmien saavuttamiseen? Tosin en epäile, ettetkö olisi tarkasti tutustunut eri vaihtoehtoihin, mutta pakko itse tradenomina sanoa, että kukaan tuntemani tradenomi (ja heitä on kuitenkin paljon…) ei tee kuvailemasi kaltaisia töitä. Sen sijaan tradenomit joutuu kynsin hampain tappelemaan ihan mitättömistäkin (esim. toimisto-)työpaikoista :/ No, sinulla on jo ovi edes raollaan sinne maailmaan, mutta kuitenkin. Ja siis tämän ei ole tarkoitus lytätä sua, päinvastoin. Tosiaan (itse tradenomina) en kovinkaan korkealla arvosta kyseistä tutkintoa ja en todellakaan ole ainoa. Arvostusta näivettyi jo opiskeluaikana, mutta varsinkin nyt, kun olen nähnyt, kuinka kurssikaverit vielä vuosia valmistumisen jälkeenkin junnaavat pankin tiskillä, vastaanottoapulaisena, työttömänä, assarina – you name it. Ja voin sanoa, että kukaan opiskelukavereistani ei haaveillut kyseisistä työpaikoista, vaan opiskeli tradenomiksi ihan eri suunnitelmat mielessä. He eivät yksinkertaisesti vaan saa kyseisillä papereilla parempia (saati ollenkaan koulutusta vastaavia) töitä, kun kilpailua on niiiiin paljon. Sellaista pikku pohdintaa 🙂 Parashan tietty olisi, jos osaisin antaa sulle jotain vinkkiä jostain hyvästä koulutusohjelmasta, mutta sellaista en nyt osaa antaa. Ja vielä tällaisena loppukaneettina, joka ehkä kumoo kaiken edellä sanotun, että taas toisaalta, mielestäni on aina parempi lukea yleispätevä tutkinto (just trade tai KTM) kuin joku erikoisalan tutkinto. Mutta Iina, kunhan jaksat uskoa unelmiisi, niin varmasti ne saavutat, kuten tämän hetkinen elämäntilanteesi jo osoittaakin 🙂

    • Iina sanoo:

      Mä taas itse olen juuri jutellut tuntemieni pr-alan ihmisten kanssa ja todella monella on nimenomaan tradenomin tutkinto tai liiketalouden opinnot vielä kesken. Oma lähipiiri on kuitenkin tosi pieni otanta siitä mitä samalla tutkinnolla voi päästä tekemään, eli eiköhän se ole eniten kiinni omasta motivaatiosta, suhteista ja siitä mihin erikoistuu :)! Kiitos paljon ajatuksia herättävästä kommentista, ja paljon tsemppiä sulle tulevaisuuteen! Toivottavasti löydät oman unelma-ammattisi :)!!

  21. camil sanoo:

    Onko sulla mikä koulutus pohjalla? Itse valmistun merkonomiksi keväällä ja ajattelin itsekin hakea tradenomin opintoihin:)

  22. Jonna sanoo:

    Ihanaa määrätietoisuutta Iina! Ja oot todella kaunis näissä kuvissa! 🙂

  23. Marika sanoo:

    Voi ihana Iina! 🙂 kylläpä kuulostaa hienolta sun suunnitelmat, tsemppiä ja onnea – sä kyllä pääset kouluun! Oot ihan supernainen.
    Oon muuten useampaan otteeseen miettiny mitä Otto tekee? Töissä juu, mutta joskus on vilahtanut jotain opiskelusta? Ymmärrän, jos oot tarkoituksella jättäny kertomatta, mutta utelias olen 😀
    Mä oon valmistunu yliopistosta jo 1,5 vuotta sitten kieltenopettajaksi, mutta aina oon haaveillu perheestä ja kodista. Joten täällä aletaan olla varovaisesti onnellisia, terv. pitkäaikainen lukija 25v. & kirppu rv 10 :)))

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon!♥ Kauniisti sanottu :)! Toivotaan että pääsen!
      Otto on töissä, ei opiskele tällä hetkellä. Otto on IT-alalla ollut samassa duunissa jo muutaman vuoden :)! Hurjasti onnea raskaudesta ja hyviä vointeja, ihanaa :)!

  24. Katri sanoo:

    Ihan mahtavaa! Mä oon ollut tässä nyt neljä vuotta lukion jälkeen ihan eksyksissä että mitä tehdä, oon kokeillut opiskelua Lontoossa ja Suomessa mutta ei ole vaan natsannut. Olen hakenut ja päässyt liiketalouteenkin mutten sitten aloittanut, kun ei se omalta kai sitten tuntunutkaan. Nyt olo on pitkästä aikaa näiden asioiden suhteen tosi valoisa, tajusin nimittäin viime vuonna että sosiaalialalle mä haluan ja sosiaalityöhön Tampereen yliopistoon sekä sosionomi-linjalle TAMKiin käy hakutieni tänä keväänä 😉

    Pidän peukkuja ja varpaita sullekin pystyssä!! xx

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon!! Hei wau mahtavaa että oot opiskellut Lontoossa, yksi mun haaveita sekin että sinne pääsisi opiskelemaan edes vaihtoon, mutta tietysti vaatisi paljonpaljon järjestelyä tässä elämäntilanteessa 😀 Paljon onnea pääsykokeisiin sulle ja hienoa että olet keksinyt mitä haluat tehdä :)!♥

  25. Elisabet sanoo:

    Pidä vaan tavoitteistas kiinni! Mä tiedän, että sä tuut menestymään missä vain, jos niin haluat. 🙂 Voikun itsekin tietäisin, mitä todella tahdon (opiskelu asioissa.) Koulutus kesken, ja tämä mihin opiskelen ei enää niin hirmuisesti kiinnosta. Lapsi kun vielä pieni on, tahtoisin hänen kanssaan olla kotona vielä. Toisaalta tahtoisin sen ammatin myös saada. Jospa mä saisin mietittyä sellaisen suunnitelman, josta pidän kiinni. Täydellisen, tai edes melkein.

  26. Saara sanoo:

    Kuulostaa tosi hyvältä suunnitelmalta! Markkinointi sopii sulle varmasti yhtä hyvin kuin toi ihana kalanruotoletti! 🙂 <3

  27. Rosita sanoo:

    Hyvä Iina, tuommoisella sisulla pääsee pitkälle! On hienoa nähdä, kuinka nautit niin täysillä kotiäitiydestä, mutta kuitenkin uskallat haaveilla muustakin ja asettaa tavoitteita eteenpäin. Tuntuu, että moni nuorena lapsen saanut jättää omat haaveensa väliin ja jotenkin ajautuu vaan jonnekin. Kiva kuulla, että osa (ja varmasti heitä on siis monia) oikeasti miettii mitä itse omana yksilönä haluaisi tehdä ja tavoittelee sitten sitä. Eihän ne lapset mitään estä, korkeintaan hidastaa hieman tahtia! 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon!♥ Se on ihan totta, että lapset eivät ole mikään este, korkeintaan pieni hidaste. Musta tosin tuntuu että mun lapset ja nykyinen elämäntilanne on vaan vauhdittanut sitä että löysin oman juttuni, koska varmasti mulla ei edes blogia jos ei olisi lapsiakaan, ja blogi on iso syy siihen miksi haluan opiskella markkinointia :)!

  28. Enni sanoo:

    Oot vaan ihan mahtava! <3 ihailen sun määrätietoisuuttas 🙂

  29. kotitonttu sanoo:

    Markkinointi kuullostaa kyllä ihan sun alalta!
    Mä oon myös hakemassa amk:hon nyt keväällä, mutta tosin amiksen pohjalta.
    Hain viime syksynä Espoon Laureaan, mutta pääsy jäi 2 pisteestä kiinni, nyt keväällä sitten uusi yritys josko nyt onnistaisi ja tällä kertaa ensimmäisenä hakupaikkana on helsinki. 🙂
    Kevätpuolen olen käynyt avoimen amk:n kursseilla, se on muuten mainio mahdollisuus tutustua amk:hon ja saada samalla kurssisuorituksia jos ei heti ekalla kerralla pääse sisään.

    Tosin uskon kyllä, että sinä pääset tuolla tarmolla! 🙂
    Tsempit ja lukuinnot meille kaikille amk:hon hakijoille! (yliopistoihin hakijoita unohtamatta! )

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos! 🙂 Paljon tsemppiä sullekin pääsykokeisiin ja lukuintoa, toivottavasti tällä kerta onnistaa! Ja hei totta, nuo avoimen amk:n kussit ovat varmasti hyviä :)!

  30. Niina sanoo:

    Ite oon viime keväänä valmistunu lastenhoitajaks vaikka pienenä aina haaveilinkin parturi-kampaajan ammatista. Haave kaatu siihen kun en ko kouluun päässy, joten otin ’varasuunnitelman’ käyttöön ja päädyin tälle alalle. En oo kyllä yhtään katunu! Hiusten laitto on edelleen mulle tärkeä harrastus, mutta kyllä tää lasten kanssa työskenteleminen on se mun juttu. Näin ammattilaisen mielenkiinnosta; ootko ajatellu tytöille ennemmin päiväkotia vai perhepäivähoitoa? 🙂
    Omat (suuret)haaveeni sijottuvatkin enemmän tuonne elokuvapuolelle. Ihan pienestä pitäen oon rakastanu elokuvien kattomista ja nyt vanhempana alkanut kiinnittämään niiden toteutukseen yms. enemmän huomiota. Elokuvaohjaajan ammatti ois jonain päivänä se mun unelmien täyttymys ja hiljaa sitä kohden ollaankin jo menossa. Pitkään oon jo kirjotellu elokuva-arvosteluita ja jopa oman elokuvan juonta. Parin jenkki ohjaajan kanssa oon saanu myös ihan mielettömän hienon tilaisuuden keskustella elokuvista ja toivon tosiaan että jonain päivänä saan aikaseks otettua isommankin harppauksen haavettani kohden! 🙂 Kaikkea hyvää sulle ja koko perheelle!

    • Iina sanoo:

      Ihanaa että olet löytänyt alan mistä pidät! 🙂 Mä oon ajatellut tytöille päiväkotia, sillä olin itse aina päiväkodissa ja se tuntuu luontevalta. Lisäksi koen luotettavammaksi sen että lapset ovat usean eri varhaiskasvattajan käsissä, eikä niin että yksi voi päättää yksin kaikesta, mitä päivän aikana tekee. 😀

      Elokuvajutut kuulostaa mahtavalta, ihan huikeaa että olet päässyt keskustelemaan jenkkiohjaajien kanssa, wau! Kaikkea hyvää sullekin ja ihanaa että kommentoit 🙂 Kiitos!

  31. Ikuinen haaveilija sanoo:

    Ei ole tavatonta, että lapsi menee päiväkotiin alle 2- vuotiaana, toki voi hoitopaikan kanssa sopia että lapsi on esim. 3 päivää viikosta päiväkodissa ja loput kotona..

    Itse haaveilen kätilön työstä tai vastaavasti jostain lapsiin liittyvästä ammatista..

  32. Nimetön sanoo:

    Oo, ihana postaus, tätä olinkin odottanut! (: Tykkään aina kuulla muiden koulutussuunnitelmista, olisi varmaan pitänyt harkita opinto-ohjaajan uraa 😀 En tiedä onko aiemmissa kommenteissa jo aiheesta keskustelua, mutta mitä eroa on markkinoinnilla yliopistossa tai tradenomin koulutuksella? Yliopistokoulutus kestää kauemmin ja titteli on jotenkin vähän ”parempi”? Mutta eikö ainakin tradenomeista ole jopa ylitarjontaa? Yrittäjyyshän tietysti on vaihtoehto myös.

    Tykkäsin tosiaan paljon tästä postauksesta, ja sinulla on varmasti hyvin suhteita luotuna ja käytännön kokemusta blogisi kautta, jotka tarjoavat ideoita ja inspiraatiota alan opiskeluun ja myöhemmin työelämään 🙂 Jännää, jee kivaa että jaoit! (:

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos, kiva että tykkäsit :)! Mä oon jo kauan halunnut kirjoitta aiheesta!

      Onhan niillä koulutuksilla eroa, KTM titteli on arvostetumpi, mutta tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni en kykenisi yhdistämään yliopistoa, joten koen tradenomin tutkinnon olevan ainoa mahdollisuus :).

      Mukavaa kevättä sulle ja kaikke hyvää :)!

      • Nimetön sanoo:

        Mua kiinnostaa että miksi et pystyisi yhdistämään elämäntilannetta yliopisto-opintoihin? Oman kokemuksen mukaan yliopisto on etäopiskelumahdollisuuksilta melko lailla joustavampi kuin amk 🙂

        Tsemppiä joka tapauksessa unelmiesi tavoitteluun! Olet ihana, ja lapsesi niin suloisia 🙂

  33. Ide sanoo:

    Toi on tosi hienoa että tiedät noin tarkasti mitä työtä haluat tehdä! Mä olen koko äitiysloman miettinyt mun haaveammattia, se kun ei ole se mihin valmistuin. Nykyinen alakin on mieluinen, mutta se ei kuitenkaan ole se mun juttu aivan täysin. 🙂

    Tällä hetkellä haaveilen juurikin siitä että keksisin sen unelmieni ammatin jotta voisin tehdä työtä ihan täydellä intohimolla. Haaveilen myös yhdestä äärimmäisen turhamaisesta jutusta, nimittäin uudesta täydellisestä biker mallisesta nahkatakista. 😀

    • Iina sanoo:

      Toivottavasti löydät sen mitä haluat elämässä tehdä, se tunne kun sen keksii on aivan mahtava ja helpottava! 🙂 Bikermallinen nahkatakki on oikeasti vaatekaapin pelastus, hyvä haave ;)!

  34. Nea sanoo:

    Arvelinkin, että tänne tulee kommentteja luokkaa ”tradenomeja on liikaa” ”tradenomit päätyy kaupan kassaksi” ”ootko ihan varma että haluat olla vaan tradenomi”. Pakko nyt kertoa omasta kokemuksesta, koska olin itsekin ennen just tommonen että yliopisto on ainoa oikea tie ja kaikki muut luuserikoulutuksia:D

    Mäkin menin lukemaan liiketaloutta siksi, kun en päässyt Helsingin kauppikseen sisään (se nyt vaan on fakta, että kaikki ei mahdu sinne sisään, mäkin oon aina ollut menestynyt koulussa mutta nyt ei vaan napannut). Angstasin ammattikorkeassa ekan vuoden ja suoritin vaan vaadittavan määrän kursseja ja hain uusiks kauppikseen. Tää oli just se vuos (2009) kun lamaongelmat alkoi kolkutella ja sisäänpääsyrajat nous roimasti, enkä päässyt taaskaan sisään. Sitten päätin vaan käydä amkin loppuun.

    Sen mitä oon todennut omia opiskeluitani ja kauppiksessa opiskelevien kavereiden opiskeluita seuratessa on; tradenomit on huomattavasti valmiimpia työelämään kuin ktm:t. Tutkinnon aikana tehdään niin paljon oikeita esim. kehitysprojekteja yrityksille, että se kosketus työelämään myös harjoittelujen kautta on ihan eri. Mä en myöskään työelämässä ole huomannut minkäänlaisia tradenomiennakkoluuloja, vaan mun on ollut aina helppoa löytää koulutustani vastaavaa työtä ja mun tutkintoa on arvostettu.

    MUTTA, koska Suomessa ne maisterin paperit on niin saakelin tärkeät, niin olen ensi syksynä aloittamassa maisteriopintoja yliopistossa. En halua, että mun työelämässä eteneminen jää kiinni siitä, etten oo ”muodollisesti pätevä”. Usein mua ärsyttää suomessa just toi papereiden kyttääminen, että vaikka oisit kuinka hyvä työssäs, niin sun eteneminen voi tyssätä riittämättömään tutkintoon. Esim. Jenkeissä bachelor on tutkintona aivan validi, eikä siellä paljon masterin perään kysellä, jos oot lahjakas. Mut näin sen vaan on. Eli kannattaa jo valmiiks miettiä tota maisteriasiaa, tradenomeillehan on yliopistoihin omat kiintiöt eikä oo pääsykoetta:) jos haluaa pitää ton väylän auki niin kannattaa panostaa koulumenestykseen! Aaltoon ja Tampereelle pitää ainakin olla superhyvät paperit jos mielii sisään.

    Tsemppiä! Kyllä se tradenomin tutkinto on ihan jees ja töitä riittää.

    • Iina sanoo:

      Hei kiitos todella hyvästä, ajatuksia herättävästä kommentista, sain paljon uutta infoa kaikesta! Mahtavaa kuulla noin perusteellisesti asioista 🙂

      Onnea maisterinopintoihin ja mukavaa kevättä!!♥

  35. Lukija sanoo:

    Moi, mäkin suosittelisin mielummin hakemaan yliopistoon opiskelemaan markkinointia. KTM paperit on paljon hyödyllisemmät kuin tradenomin. Nykyään tradeja koulutetaan niin paljon, että todellisuus traden työnhaussa on juurikin sitä kaupan kassaa jne, kaukana niistä unelmatöistä. Ylipäätänsä markkinoinnin alalla on kova kilpailu, joten jos talouspuoli kiinnostaa, yliopistossa voi lukea sivuaineena esim. Rahoitusta ja hankkia itelle laajempaa tetåmystå taloudesta kuin mitå AMK voi ikinå tarjita.
    AMK opetus voi lisäksi paikoin olla täysin ala-arvoista…

    • Iina sanoo:

      Tällä hetkellä mun elämäntilanteeseen ei sovi yliopisto ei mitenkään päin, vaan liiketalous on paljon realistisempi vaihtoehto. Lisäksi mulla on suhteita, ja ainutlaatuista kokemusta alalta joiden uskon painavan myös jonkin verran työnhaussa 🙂 Mä oon valmis kovaan kilpailuun, se kannustaa mua eteenpäin!

  36. --- sanoo:

    suosittelen hakemaan Pasilan Haaga-Heliaan! 🙂 Opiskelin itse Haaga-Helian toisessa toimipisteessä, mutta joitain luentoja oli Pasilassa ja sain siitä tosi hyvän kuvan (ja kuulemma paljon laajempi kurssitarjonta kuin muissa pisteissä). Ja noista koulupäivistä, meillä oli ekana vuonna yleensä vähintään yks vapaapäivä viikossa ja sillonkin kun koulua oli niin se oli maksimissaan 10-14. Tietysti sitte kaikki loputtomat ryhmätyöt ym pitää vääntää ton ajan ulkopuolella.

    Yleensähän sanotaan että markkinoinnin tradenomi on aika turha tutkinto ja mielummin otetaan töihin ne kauppiksen markkinoinnin käyneet, mutta sun motivaatiolla ja suhteilla varmasti onnistuu unelmat tradenomitutkinnollakin! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.